Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
-
Gerda Bonderup skildrer sundhedspolitiets historie fra midten af 1700-tallet til starten af det tyvende århundrede. Sundhedspolitiet har mestendels fulgt samfundets og folkestemningens udvikling helt fra oplysningstidens gennemgribende frihedsidealer og op til slutningen af 1800-tallet, hvor det blev normalt, at staten greb ind på sociale områder.Gerda Bonderup er lektor emeritus på Institut for Kultur og Samfund ved Aarhus Universitet. Hun har blandt andet forsket i socialhistorie, sundhedsvæsnets historie og politisk historie.
Koppevaccinationen i Danmark holder 200-års jubilæum i år. Den var det første store forebyggelsesinitiativ - i det hele taget den første lægekampagne - her i landet. Omkring 1800 opdagede lægerne, at de ved vaccination kunne gøre børn immune, men i befolkningens øjne var det frygteligt, at små børn skulle have indpodet materie fra en syg ko. Den enevældige danske regering støttede kampagnen, men ville ikke anvende tvang. Alligevel lykkedes det at få 70% af befolkningen med i løbet af kun 10 år. En kovending undersøger, hvordan det kunne lade sig gøre.
De første spæde forandringer af de kritisable sundhedsforhold fra 1700-tallet og frem med fokus på historien om Det Medicinske Politi, som var lægernes slagplan for at fremme folkesundheden
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.