Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
"Konen og æggene" er Grete Stenbæk Jensens delvist selvbiografiske debutroman. Den tager udgangspunkt i hendes egen ansættelse på et æggepakkeri, og skildrer forholdene på en moderne fabrik på både godt og ondt. Arbejdet er trøstesløst og nedbrydende og det er langt fra alle, der formår – eller tør – at være solidariske. Grete Stenbæk Jensens beskrivelse er præcis og engageret, og hun lægger ikke fingre imellem i sin fremstilling af arbejdsformen, ræset, urimelighederne og forholdet mellem kvinderne på pakkeriet.Grete Stenbæk Jensen (1925-2009) er primært kendt for sine litterære skildringer af arbejdermiljøet og af den arbejdende kvinde. Hun voksede op i et indremissionsk hjem i Vestjylland og blev som voksen hjemmegående husmor. Senere fik hun arbejde på et æggepakkeri, hvilket blev inspirationskilde til debutromanen "Konen og æggene" (1973). Grete Stenbæk Jensen trækker i mange af sine romaner på egne erfaringer og livsoplevelser.
Thea lever et liv i slid og slæb, som ikke levner megen plads til drømme om noget bedre. Men hun er stædig og fast besluttet på at ændre dette livsvilkår – hun vil frem i verden, og det kommer hun. Efter sin mors død er hun taget hjem for at få det til at løbe rundt på det lille husmandssted, hun kommer fra. Den stridbare unge kvinde møder også Ejner, og opdager at kærligheden kan gøre hende mild og blid. I "Dagen lang" fortsætter Grete Stenbæk Jensen den beretning, hun indledte i romanen "Thea". Med varme og humor skildrer hun sine personer og deres liv på godt og ondt.Grete Stenbæk Jensen (1925-2009) er primært kendt for sine litterære skildringer af arbejdermiljøet og af den arbejdende kvinde. Hun voksede op i et indremissionsk hjem i Vestjylland og blev som voksen hjemmegående husmor. Senere fik hun arbejde på et æggepakkeri, hvilket blev inspirationskilde til debutromanen "Konen og æggene" (1973). Grete Stenbæk Jensen trækker i mange af sine romaner på egne erfaringer og livsoplevelser.
Thea og Ejners liv på landet er mod forventning ikke blevet lettere efter Danmarks indtræden i EF. Det eneste, der redder dem fra fallit, er Ejners forsigtighed i forhold til at investere for lånte penge og Theas udearbejde. De to er meget forskellige, og det fører til stridigheder mellem dem – stridigheder, der også afspejler brydninger i samfundet. "Med tiden" er fjerde og afsluttende bind i Grete Stenbæk Jensens romanserie om den handlekraftige Thea.Grete Stenbæk Jensen (1925-2009) er primært kendt for sine litterære skildringer af arbejdermiljøet og af den arbejdende kvinde. Hun voksede op i et indremissionsk hjem i Vestjylland og blev som voksen hjemmegående husmor. Senere fik hun arbejde på et æggepakkeri, hvilket blev inspirationskilde til debutromanen "Konen og æggene" (1973). Grete Stenbæk Jensen trækker i mange af sine romaner på egne erfaringer og livsoplevelser.
Thea er en lidt kantet og mut rødhåret bondepige fra Jylland. I denne første roman i Grete Stenbæk Jensens serie følger vi hende gennem hendes barndom og ungdom op til og under Anden Verdenskrig. Efter konfirmationen kommer hun i huset hos et nazistægtepar, hvor manden er en af besættelsestidens værnemagere. Hun bliver kæreste med en tysk soldat, og bliver efter befrielsen stemplet som "tyskertøs". Til trods for modgang og barske oplevelser har Thea dog råstyrke nok til at rejse sig og planlægge sin fremtid.Grete Stenbæk Jensens romanserie om Thea på fire bind skildrer den stridbare og virkelystne Thea og hendes familie fra omkring Anden Verdenskrig og frem til 1970’erne. Bøgerne giver et indblik i landbrugets forvandling og bliver samlet set et stykke dansk landbo- og socialhistorie. Serien består af "Thea" (1984), "Dagen lang" (1985), "Ud af stedet" (1987) og "Med tiden" (1990).Grete Stenbæk Jensen (1925-2009) er primært kendt for sine litterære skildringer af arbejdermiljøet og af den arbejdende kvinde. Hun voksede op i et indremissionsk hjem i Vestjylland og blev som voksen hjemmegående husmor. Senere fik hun arbejde på et æggepakkeri, hvilket blev inspirationskilde til debutromanen "Konen og æggene" (1973). Grete Stenbæk Jensen trækker i mange af sine romaner på egne erfaringer og livsoplevelser.
I Grete Stenbæk Jensens tredje roman i serien om den handlekraftige Thea er det husmandsparret Thea og Ejner, der står i centrum. Livet på landet er hårdt op gennem 1950‘erne og 1960‘erne, hvor landbruget og den livsform, der traditionelt har knyttet sig til det, gennemgår store forandringer. Ægteparret må kæmpe økonomisk, og Thea tager fabriksarbejde, så de kan få det til at løbe rundt. Samtidig har hun sammenstød med datteren Ragnhild, der har arvet sin mors stejle sind.Grete Stenbæk Jensen (1925-2009) er primært kendt for sine litterære skildringer af arbejdermiljøet og af den arbejdende kvinde. Hun voksede op i et indremissionsk hjem i Vestjylland og blev som voksen hjemmegående husmor. Senere fik hun arbejde på et æggepakkeri, hvilket blev inspirationskilde til debutromanen "Konen og æggene" (1973). Grete Stenbæk Jensen trækker i mange af sine romaner på egne erfaringer og livsoplevelser.
Ane – en kvinde fra det indremissionske miljø i Jylland i begyndelsen af 1900-tallet. Det er hende, der er hovedpersonen i "Anes bog", en roman, der tager udgangspunkt i de dagbogsnotater, hun har ført i sin andagtsbog. Det er her, hun kan få luft for sine betragtninger om religionen, om ægteskabet og om alt det andet, der er en del af hendes liv. Den lille bog vidner om konflikter i Anes sind, og viser, hvordan det er at være en livslysten ung kvinde, der er opvokset i og dannet af den indremissionske livsindsnævrende holdning til verden.Grete Stenbæk Jensen (1925-2009) er primært kendt for sine litterære skildringer af arbejdermiljøet og af den arbejdende kvinde. Hun voksede op i et indremissionsk hjem i Vestjylland og blev som voksen hjemmegående husmor. Senere fik hun arbejde på et æggepakkeri, hvilket blev inspirationskilde til debutromanen "Konen og æggene" (1973). Grete Stenbæk Jensen trækker i mange af sine romaner på egne erfaringer og livsoplevelser.
Marie er født med hofteskred, men arbejder alligevel hårdt på hjemgården. Hun ofrer sig for familien og nægter at lade sig ligge under for andres medfølelse og medynk over hendes handicap. I stedet føler hun sig så meget desto stærkere, fordi hun vælger at hjælpe andre på sin vej.
Gudrun er fyldt 70, og hendes guldbryllup nærmer sig. Nu ser hun tilbage i et forsøg på at gøre op med et liv, der i høj grad har været levet på andres præmisser. Barndommen i et indremissionsk hjem lærte hende, at livsglæde var knyttet til skyldfølelse og at selvtillid var et udtryk for hovmod. Først i sit voksenliv lykkes det hende at frigøre sig en smule fra den traditionelle kvinderolle og engagere sig i job, højskole og politik. Hvad gik galt, og hvor gik det galt? Og vil det lykkes hende at få afdækket sine smertepunkter, så hun afklaret kan se frem til sit guldbryllup?Grete Stenbæk Jensen (1925-2009) er primært kendt for sine litterære skildringer af arbejdermiljøet og af den arbejdende kvinde. Hun voksede op i et indremissionsk hjem i Vestjylland og blev som voksen hjemmegående husmor. Senere fik hun arbejde på et æggepakkeri, hvilket blev inspirationskilde til debutromanen "Konen og æggene" (1973). Grete Stenbæk Jensen trækker i mange af sine romaner på egne erfaringer og livsoplevelser.
Martha er taget tilbage til sin barndomsegn for at komme sig over et selvmordsforsøg. Hun er vokset op i et indremissionsk hjem i Vestjylland, og hendes livskrise og sammenbrud kommer af, at hun, med denne baggrund, umuligt kan passe ind i det moderne samfund. Nu bor hun hos barndomsveninden Marie, går lange ture og læser i de gamle dagbøger, mens hun forsøger at få styr på alt det, der er gået forud, og at finde et åndeligt ståsted uden for kristendommen.Grete Stenbæk Jensen (1925-2009) er primært kendt for sine litterære skildringer af arbejdermiljøet og af den arbejdende kvinde. Hun voksede op i et indremissionsk hjem i Vestjylland og blev som voksen hjemmegående husmor. Senere fik hun arbejde på et æggepakkeri, hvilket blev inspirationskilde til debutromanen "Konen og æggene" (1973). Grete Stenbæk Jensen trækker i mange af sine romaner på egne erfaringer og livsoplevelser.
I ti beretninger, der ligger tæt op ad virkeligheden, portrætterer Grete Stenbæk Jensen de ufaglærte, arbejdende kvinder. Her er gamle på plejehjem, sygehjælpere, folkepensionister, arbejdsløse industriarbejdere, arbejderenker og hjemmegående husmødre. Fælles for dem er, at de ikke har udsigt til nogen væsentlig ændring af deres vilkår, at de har måttet lægge ryg til i arbejdslivet og at de sættes uden for i krisetider eller når de er slidt ned fysisk eller psykisk. Bogen er blevet til på baggrund af samtaler og interviews og ud fra Grete Stenbæk Jensens egne erfaringer fra arbejdspladser og sociale institutioner.Grete Stenbæk Jensen (1925-2009) er primært kendt for sine litterære skildringer af arbejdermiljøet og af den arbejdende kvinde. Hun voksede op i et indremissionsk hjem i Vestjylland og blev som voksen hjemmegående husmor. Senere fik hun arbejde på et æggepakkeri, hvilket blev inspirationskilde til debutromanen "Konen og æggene" (1973). Grete Stenbæk Jensen trækker i mange af sine romaner på egne erfaringer og livsoplevelser.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.