Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Historier i den mundtlige fortælletradition bevæger sig hele tiden og bevæger både fortælleren og tilhøreren, gør os klogere på livet og giver mulighed for spejling og refleksion. Historier taler til vores endnu ikke udfoldede resurser og forstærker det menneskelige fællesskab.I denne bog præsenteres historiemetoden som et håndværk, der bygges trinvist op, så alle kan lære det uden at have særlige fortælleforudsætninger, og bogens historier rækker ud over terapi og supervision og er blevet brugt i mange andre sammenhænge: til personalekurser, i grundskolen, til taler i forbindelse med mærkedage og i det hele taget til at finde inspiration i.Storytelling i terapi og supervision indfører læseren i, hvordan historier kan bruges som ’det fælles tredje’ mellem klient og terapeut og mellem supervisand og supervisor. Der er et stort register af historier bagerst i bogen samt mange anvisninger til hvordan man bruger historierne i praksis.Grethe Bruun er psykolog og specialist og supervisor i psykoterapi og i børnepsykologi. Hendes inspirationskilder er det levede liv med alle dets fortællinger fra opvækst, familie og hverdag – og med hypnoterapi, narrativ terapi og psykodrama som de vigtigste faglige kilder.
Hypnose er en terapeutisk arbejdsmetode, som fremmer en positiv og kreativ måde at få ny læring på og genforbinde sig med ressourcer, som måske har været gemt og glemt. Det sprog, som anvendes i den hypnotiske relation mellem terapeut og klient eller kursist, får ofte et poetisk islæt, hvor en enkelt metafor eller en ultrakort historie kan udgøre et afgørende vendepunkt.Bogens forfattere er specielt inspireret af den retning inden for hypnosen, som udspringer af Milton H. Ericksons arbejde. Bogen anviser konkrete og enkle metoder til, hvordan hypnose kan anvendes som et supplement til de metoder, som terapeuten i forvejen anvender i terapi eller i supervision.
Bogen indfører læseren i, hvordan historier kan bruges som „det fælles tredje“ mellem klient og terapeut og mellem supervisand og supervisor.Historier i den mundtlige fortælletradition bevæger sig hele tiden og bevæger både fortælleren og tilhøreren, gør os klogere på livet og giver mulighed for spejling og refleksion. Historier taler til vores endnu ikke udfoldede resurser og forstærker det menneskelige fællesskab.Historiemetoden præsenteres som et håndværk, der byggestrinvist op, så alle kan lære det uden at have særlige fortælleforudsætninger, og bogens historier rækker ud over terapi og supervision og er blevet brugt i mange andre sammenhænge: til personalekurser, i grundskolen, til taler i forbindelse med mærkedage og i det hele taget til at finde inspiration i.Forfatterens inspirationskilder er det levede liv med alledets fortællinger fra opvækst, familie og hverdag – og med hypnoterapi, narrativ terapi og psykodrama som de vigtigste faglige kilder.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.