Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Grethe F. Rostbølls bog om Karen Blixen går i dybden med den store forfatters 35 fortællinger og ser på deres forhold til datidens kønsmoral og -rolleopfattelse. Bogen tager også fat på tidsløse begreber som skæbnebegrebet, maskemotivet, den stedfortrædende lidelse, den sekulære livsposition og kunstens komplicerede forhold til virkeligheden.Grethe F. Rostbøll (f. 1941) er en dansk forfatter og politiker. Hun er uddannet i litteraturvidenskab og har skrevet bøger om både Lord Byron og Karen Blixen samt bøger om børneopdragelse.
Med novellesamlingen SYV FANTASTISKE FORTÆLLINGER, eller SEVEN GOTHIC TALES, katapulterede den danske forfatter Karen Blixen sig i årene 1934 og 35 ind på den internationale litteraturscene – og forfremmede sig selv fra fortællerske til forfatter.Med OMKRING SYV FANTASTISKE FORTÆLLINGER dykker mag.art. Grethe Rostbøll ned i tilblivelseshistorien og følger novellesamlingen receptionshistorisk fra USA til England over Norden. Også oversættelsesvanskelighederne i Blixens magisk-realistiske fortællinger om skæbner i naturkatastrofer, kønsforhold og normbrud samt liv og kunst bliver berørt.Grethe F. Rostbøll (f. 1941) er en dansk forfatter, tidligere konservativt medlem af Folketinget og forkvinde for CKU – Center for Kultursamarbejde med Udviklingslande. Hun er uddannet mag.art. i litteraturvidenskab og har skrevet bøger om både Lord Byron og Karen Blixen samt bøger om børneopdragelse.
I "Værdier i krise" diskuterer Grethe F. Rostbøll den europæiske arv som grundlag for vores værdiers fremtidige udvikling. Debatten om den kultur, moral og demokrati, de europæiske lande deler, er essentiel for at forstå, hvordan det europæiske fællesskab kan fungere i fremtiden.Grethe F. Rostbøll (f. 1941) er en dansk forfatter og politiker. Hun er uddannet i litteraturvidenskab og har skrevet bøger om både Lord Byron og Karen Blixen samt bøger om børneopdragelse.
I "Familien og fremtiden" gør Grethe F. Rostbøll op med den socialdemokratiske samfundsmodel ved at understrege vigtigheden af den traditionelle families sammenhold, og hvilket ansvar samfundet såvel som den enkelte har over for den unge generation.Grethe F. Rostbøll (f. 1941) er en dansk forfatter og politiker. Hun er uddannet i litteraturvidenskab og har skrevet bøger om både Lord Byron og Karen Blixen samt bøger om børneopdragelse.
I "Borgerlige brydninger" får vi tidligere kulturminister Grethe Fogh Rostbølls førstehåndsberetninger om de personer, der var hovedaktører i Poul Schlüters regering. Inklusive hende selv.Grethe Rostbøll, født 1941, dansk politiker og forfatter. Uddannet lærer og mag.art. i litteraturvidenskab. Har været medforstander for Ryslinge Højskole, teater- og litteraturanmelder og formand for Modersmål-Selskabet. Fra 1990-93 var hun konservativ kulturminister i Schlüter-regeringen. Grethe Rostbøll er som forfatter især kendt for sine fine perspektivering i udgivelserne om Karen Blixen og om den romantiske britiske digter Lord Byrons liv.
Hvem var Byron og hvorfor læse en bog om ham i dag? Denne excentriske engelske lord, som Georg Brandes gav æren for at have indstiftet den moderne litteratur i Europa, og om hvilken Karen Blixen skrev, at der kun var "én bog, der ville blive skrevet igen og igen, og læst igen og igen, og hvert år blive stillet i reolen i en ny udgave, nemlig bogen om Byrons liv." Lord Byron (1788-1824) var ikke alene en af sin tids mest kontroversielle digtere, han var også en kompromisløs kunstner, der tog sit politiske engagement og frihedstrang til yderste konsekvens, på et tidspunkt hvor demokratiet var i sin vorden i Europa. Han døde i eksil som helt under den græske frihedskrig i 1824. Fortællingen om Byrons liv, fra han bliver baron som 10-årig, berømt digter som 24-årig og til hans død som 36-årig er beretningen om en af de mest dramatiske skæbner i den europæiske litteratur og tjente som inspirationskilde for et helt kontinent af forfattere. Byrons poesi, og hans kamp for frihed og tolerance, bidrager med et fornemt perspektiv til de begivenheder, der i dag præger den europæiske virkelighed. Byrons liv og værk er med to hundrede års forsinkelse med til at åbne bevidstheden for historiens betydning, dengang og nu. Grethe F. Rostbøll, mag.art., tidligere MF for De Konservative, kulturminister 1990-93, prisbelønnet forfatter og foredragsholder, tegner dette levende portræt af en af den europæiske litteraturs hovedskikkelser.
Karen Blixens forfatterskab bliver fra første færd godt modtaget i Sverige, da Bonniers Förlag som det første forlag i Skandinavien oversætter Seven Gothic Tales. Allerede i september 1934 udkommer Sju romantiska berättelser, kun et halvt år efter den amerikanske udgivelse – og et helt år før bogen udkommer i Danmark. Under Anden Verdenskrig bliver Stockholm Blixens port til forlag i England og Amerika, men også efter krigen bevarer Blixen sine livslange professionelle og venskabelige relationer til Sverige, bl.a. til Bonniers’ litterære direktører, Kaj og Tor Bonnier, Bonniers’redaktør Georg Svensson og sin skattede litterære agent, Lena I. Gedin.Karen Blixens ægteskab med Bror von Blixen-Finecke skaber venskaber med mange markante svenske kulturpersonligheder,som fx Prins Wilhelm, der er forlover ved deres bryllup i Mombasa i Kenya og senere anmelder hendes værker. Disse gode omtaler er med til at bane vejen for det svenske publikums beundring og anerkendelse af Blixen. Samtidig betyder de, at hun møder svenske kolleger og bliver indbudt til at holde foredrag ved forskellige lejligheder, både i Stockholm, Uppsala og Lund.Karen Blixens relationer til Sverige har også i eftertiden fået en fremtrædende plads, idet hun mellem 1950 og 1960 var indstillet til Nobelprisen i litteratur. På baggrund af studier i Nobelkomiteens arkiv diskuterer Grethe F. Rostbøll, hvorfor Blixen aldrig modtog prisen.Grethe F. Rostbøll, Født 1941, mag.art., fhv. kulturminister. Har tidligere udgivet: Omkring Syv fantastiske Fortællinger. Blixeniana (1980), Familien og fremtiden (1986), Værdier i krise (1994), Længslens vingeslag - Analyser af Karen Blixens fortællinger (1996), Borgerlige brydninger (2002).
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.