Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Ikke blot er 2019 året for retsplejelovens 100 års jubilæum; det er også 10 år siden, sidste udgave af Proceduren (3. udgave) udkom. Sidst gik der 25 år mellem 2. og 3. udgave, men udviklingen på procesrettens område, herunder digitaliseringen af sagsgange, har gjort, at tiden var inde til en ny udgave. Formålet med Proceduren er at praktikere fra retssalene giver deres subjektive beskrivelse og anbefaling af, hvorledes retssager af forskellig karakter bedst muligt behandles. De fleste kapitler i den ny udgave er skrevet i samarbejde mellem en dommer og en advokat eller anklager for netop at få de forskellige synsvinkler frem og så vidt muligt finde frem til en fælles god og anerkendt praksis.
En samlet fremstilling om praktisk digital retssagsførelse inden for proceslitteraturenIndførelsen af domstolenes sagsportal – minretssag.dk - har for alle, der arbejder med civile sager, skabt nye rammer og måder at behandle sagerne på.Gennem bogen giver forfatterne deres bud på håndteringen af hele den digitale retssag – fra udformning og indlevering af stævning til gennemførelse af hovedforhandling og indlevering af appel. Herudover er der i bogen tekstafsnit om alle trin i forberedelsen og hovedforhandlingen af en retssag. Disse afsnit indeholder praktiske råd og domshenvisninger, der gør bogen velegnet som opslagsværk.MålgruppeDenne bog er tiltænkt alle, der repræsenterer parter i civile retssager. Bogen kan både bruges til undervisning og til folk i det praktiske retsliv.Om ForfatterneBogens forfattere er partner Håkun Djurhuus, retspræsident Christian Lundblad og dommerfuldmægtig, ph.d. Mette Mortensen.
I anledningen Voldgiftsinstituttets 30 års jubilæum i oktober 2011, er denne bog blevet til for at fejre voldgiftsinstituttet og det dertilhørende retslige område. Bogen tilbyder et interessant indblik i voldgiftsinstituttet og til voldgiftssager og hvorledes, de føres. Med professor, dr.jur. Bernhard Gomard som formand moderniserede Voldgiftsinstituttet sine regler om voldgift i 2004. Reglerne kom på internationalt niveau og er siden med passende mellemrum blevet ajourført for at følge med den internationale udvikling. En ny revision forventes i løbet af 2012. I 2007 fik Voldgiftsinstituttet regler om »fast track« og om mediation. Mens »fast track« ikke er særlig brugt, bliver reglerne om mediation brugt i stigende omfang og med succes.Antallet af sager ved Voldgiftsinstituttet har været stødt stigende. I 2010 blev der anlagt 165 nye sager heraf var 1/3 internationale sager. Voldgiftsinstituttet har med succes arbejdet på at samle voldgift og anden tvisteløsning i et selvstændigt og af alle partsinteresser uafhængigt internationalt institut.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.