Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage
Forlænget returret til d. 31. januar 2025

Bøger af Hans Jørgen Lundager Jensen

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - Den autoriserede oversættelse med indledninger og kommentarer
    af Geert Hallbäck, Hans Jørgen Lundager Jensen & Bodil Ejrnæs
    908,95 kr.

    Studiebibelen er et uundværligt redskab til arbejdet med at læse og studere Bibelens tekster. Baseret på solid forskning giver Studiebibelen en enestående indgang til Bibelens på én gang fremmede og velkendte verden.Studiebibelen indeholder:Den autoriserede oversættelse af Bibelen med de gammeltestamentlige apokryfe skrifterIndledninger til alle de bibelske skrifterDetaljerede kommentarer til samtlige teksterFaktabokse, som uddyber centrale bibelske begreber og temaerGeografiske kortKommentarer og indledninger er skrevet af landets førende bibelforskere og er redigeret af professor Hans Jørgen Lundager Jensen (Aarhus Universitet), lektor Bodil Ejrnæs (Københavns Universitet) og lektor Geert Hallbäck (Københavns Universitet).Studiebibelen henvender sig til studerende og alle, der beskæftiger sig professionelt med Bibelen, og til enhver med indgående interesse i de bibelske skrifter.

  • - En indføring
    af Hans Jørgen Lundager Jensen
    168,95 - 348,95 kr.

    En indføring i de vigtigste religiøse forestillinger og normer i det gamle Israel og i den samling af skrifter, der kom til at udgøre Det Gamle Testamente. Bogen beskriver først den grundlæggende religiøsitet i det gamle Israel, derefter tre teologiske hovedstrømninger: (1) den præstelige teologi med dens fokus på kult, offer og renhed; (2) enklaveteologien med dens fokus på Jahvedyrkerne som en unik og afgrænset gruppe; (3) den universelle teologi med dens fokus på den skabte verden og de menneskelige grundvilkår. Fremstillingen er baseret på aktuel religionshistorisk viden, og emnerne illustreres med analyser af markante tekstudsnit af Det Gamle Testamente. Bogen er en udvidet og helt omskrevet udgave af grundbogen Gammeltestamentlig religion fra 1998.

  • - Indføring i religionshistorie og religionsfænomenologi
    af Hans Jørgen Lundager Jensen & Marianne Q. Fibiger
    238,95 kr.

    Andre Verdener er en dansk indføring i to grundlæggende grene af religionsvidenskaben: religionshistorie og religionsfænomenologi. Religionshistorien giver en oversigt over religionstyper igennem historien, fra jæger-samler-samfund til nutiden. Religionsfænomenologien belyser de vigtigste religiøse udtryk, som er til stede på tværs af religioner og historiske faser: tegn og sprog, ritualer, rum og steder, materialitet og sociale funktioner og roller. Med sin fundering i aktuelle antropologiske, historiske og semiotiske indsigter og teorier giver bogen en helt ny, forskningsbaseret fremstilling af religionshistorie og religionsfænomenologi. Bogen nævner og beskriver en mængde forskellige religiøse ytringer: myter, salmer, ofringer, templer, relikvier, shamaner, hellige skrifter og meget mere. Mange af disse fænomener går igen i mange religioner igennem tiden; men nogle er særligt typiske for bestemte faser i religionens globale historie. Derfor betragtes religion i denne bog som skæringspunkter imellem en bugtet og mangfoldig historisk udvikling og et univers af typiske fremtrædelser. Bogen indrammes af en generel indledning og en afsluttende redegørelse for religionsfænomenologiens forskningshistorie.Andre verdener er skrevet af forskere med tilknytning til Afdeling for Religionsvidenskab ved Aarhus Universitet: Marianne Qvortrup Fibiger, Hans J. Lundager Jensen, Jesper Frøkjær Sørensen, Jørn Borup, Anders Klostergaard Petersen og Jeppe Sinding Jensen.

  • - Strukturelle analyser af narrative og rituelle tekster i Det Gamle Testamente
    af Hans Jørgen Lundager Jensen
    388,95 kr.

    Den fortærende ild er en teologisk og religionsvidenskabelig afhandling om fortællinger og ritualer i Det Gamle Testamente. Metodisk kombinerer afhandlingen historisk-kritisk forskning med strukturel myteanalyse. Udgangspunktet for bogen er en analyse af fortællingen om Edens have, dvs. Syndefaldsberetningen, hvis centrale kode eller metafor er føde og spisning. Med føden som ledetråd undersøges vigtige temaer rundt om i Det Gamle Testamente, temaer, som hidtil ikke har stået i centrum for beskæftigelsen med Det Gamle Testamente. Afhandlingen vil bl.a. vise, at der findes et tematisk univers i Det Gamle Testamente, der angår de fundamentale betingelser for at leve, og leve godt, som menneske på jorden. Dette tematiske univers eksisterer i kraft af et netværk af tekster, der omfatter både fortællende og rituelle tekster, både myter og legender og regler for fx ofringer og renhed. Undersøgelsen fører bl.a. til den guddommelige ild på Sinai bjerget, hvor der, som mange andre steder i Det Gamle Testamente, kan fornemmes spor af en mytologi, der langt overskrider den gammeltestamentlige verdens grænser.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.