Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Man siger, at menneskeheden rammes af en stor pandemi hvert hundrede år. Den seneste er Coronapandemien i 2020. Endnu oftere rammes vi af epidemier. For hver gang lærer vi noget nyt, ikke bare om immunitet og vacciner, men også om os selv som individer og samfund.I 1952-1953 oplevede Danmark en omfattende polioepidemi, der ramte 7.268 mennesker. Størstedelen var børn, mere end 300 døde,mens over 2.500 fik varige mén. Midt i epidemiens panik skete der et mirakel, som endte med at redde mange liv.Miraklet på Blegdammen beretter om et afgørende kapitel i dansk historie, først og fremmest fortalt af patienterne og deres pårørende. Vi møder moren, som måtte se magtesløs til, mens hendes lille dreng svævede mellem liv og død, og den lille pige, der måtte igennem mangeeksperimentelle operationer, før hendes liv blev reddet, og hendesførlighed forbedret. Vi møder de medicinstuderende, der time eftertime håndventilerede de lammede børn og sørgede for, at de fik luft i lungerne. Vi møder desuden de læger, der tog det afgørende springmod en helt ny metode, som reddede børnenes liv.Miraklet på Blegdammen er både en fortælling om, hvor komplekstog kaotisk det kan være at redde liv under en epidemi og et vidnesbyrdfra patienterne selv. Deres liv blev reddet, men de oplever – her næsten 70 år senere – senfølger i form af fornyede smerter og lammelser.Henriette Bendix og Preben Lund er journalister og har begge skrevet flere bøger.
I kapløb med døden inviterer læseren ind på operationsstuerne og fortæller om det pionerarbejde inden for anæstesien, som dansk medicin har bidraget til. Bogen fortæller anæstesiens historie – fra kirurgiens tidlige historie og bedøvelsens begyndelse til nyere tider med traumecentre, hjertestartere og akutberedskab. For de fleste er bedøvelse et helt almindeligt begreb, men det er vigtigt, at vi husker det arbejde, der ligger forud for den viden og praksis, vi har i dag. På operationsstuerne drejer det sig dagligt om liv eller død, og heldigvis falder det kapløb ofte ud til patientens fordel takket være århundredes fremskridt. Bogen er desuden en hyldest til de mange mennesker inden for anæstesi og terapi, der har gjort alt dette muligt, og til alle de, der hver dag udnytter disse redskaber til at redde liv eller hjælpe mennesker ud af livet, når det ikke længere giver mening at opretholde det. Henriette Bendix er journalist og driver kommunikationsfirmaet Bendix. Preben Lund er journalist og tidligere opløser på Radioavisen. Sammen har de også skrevet Miraklet på Blegdammen (Frydenlund, 2020) og Nabostrid (Kriminalforlaget, 2022). Joachim Hoffmann-Petersen er overlæge på afdelingen for anæstesi og intensiv terapi på Svendborg sygehus.
”Skellet går her! Det træ, du har plantet, går langt ind over min grund!””Overhovedet ikke. Skellet går her. Og i øvrigt er jeg godt og grundigt træt af, at du spiller høj musik hver aften sommeren igennem.”Årsagerne er mange, når naboer kommer op at toppes. Det er på samme tid trist og stærkt underholdende at læse, når journalisterne Henriette Bendix og Preben Lund dykker ned i nogle af de stridigheder, som naboer involverer sig i. Her er historier, der får tårerne til at trille af latter, men også dem, der maner til eftertanke. Hertil kommer en række gode råd til, hvordan man kan løse nabostriden, før den bliver til en konflikt, og hvad man kan gøre for helt at undgå den. Undervejs er der også afsnit om rettigheder som lejer, udlejer og ejer af en lejlighed eller et hus, og hvad man kan gøre, når konflikten først er eskaleret: Hvor skal man søge hjælp og hvordan?Læs Nabostrid, før du kommer på kollisionskurs med din nabo.
For de fleste er bedøvelse et helt almindeligt begreb, men det er vigtigt, at vi husker det arbejde, der ligger forud for den viden og praksis, vi har i dag. På operationsstuerne drejer det sig dagligt om liv eller død, og heldigvis falder kapløbet ofte ud til patientens fordel takket være århundreders fremskridt.I kapløb med døden fortæller historien om anæstesi – fra kirurgiens tidlige historie og bedøvelsens begyndelse, opdagelsen af bakterier og indførslen af hygiejne til nyere tider med hjertestartere, traumecentre og akutberedskab. Desuden er bogen en særlig hyldest til de mange mennesker inden for anæstesi og terapi, der har gjort alt dette muligt, samt til alle de, der hver dag benytter sig af disse redskaber til at redde liv eller hjælpe mennesker ud af livet, når det ikke længere giver mening at opretholde det.Bogen henvender sig til alle med interesse for international og dansk medicinalhistorie, lægevidenskaben generelt og professionelle inden for disse felter.
Årsagerne til, at man kommer op at skændes med sin nabo er mange. Musik, børn, larmende husdyr, listen er lang. Det kan lyde helt ude af proportioner, hvis man står uden for konflikten, særligt når uvenskabet udvikler sig til et reelt fjendskab. Hvor vi kan blive underholdt af sådanne fortællinger, er det både besværligt og udmattende for dem, der er involveret.Forfatterne til Nabostrid har interviewet bygningsinspektører, hegnsmænd, jurister i boligselskaber, psykologer, politibetjente samt dem, der ligger i krig med deres nabo. Bogen er fuld af historier fra før og nu om naboer, der er uenige, men undervejs er der ligeledes afsnit om rettigheder som ejer, lejer og udlejer af lejlighed og hus, og hvad man kan gøre, når konflikten først er eskaleret.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.