Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Bliv adfærdsleder og få det til at ske!Kender du det at gå fra et godt møde med vigtig ny viden og klare handlepunkter?Kender du også det at mødes til næste statusmøde, hvor halvdelen ikke har fået gjort det aftalte, og den anden halvdel har gjort noget helt andet? Et sted på vejen fra intention til handling går det galt. Denne bog hjælper dig til at tage fat i det og lykkes med at få forandringerne til at ske. Med denne bog i hånden får du en indføring i, hvordan du kan blive adfærdsleder i din organisation og lære at bruge mikrohandlinger til at opnå maksimal effekt i dine forandringsprojekter.I mange år har vi fokuseret på forandringerne – nu er tiden kommet at til at fokusere på forudsætningen for, at forandringen lykkes, nemlig ændringer i adfærden. Hvis du vil have forandringerne til at ske og bygge varig værdi, skal du kombinere indsigt i ændring af individuel adfærd med organisationens forventninger til gevinstrealisering. Bogen guider dig til, hvordan du skal gøre netop det samlet i fire enkle skridt: gå småt, gå bredt, gå hurtigt og gå igen.I bogen får du:1 samlet system til at få forandring til at ske12 forhindringer for forandringer, du let lærer at overvinde13 cases med inspiration14 værktøjer til at praktisere adfærdsledelse46 adfærdsgreb til at gøre forandringen let, indlysende, attraktiv og givende at gøre.Bogen henvender sig til alle dem, der arbejder med forandringer i såvel offentlige som private organisationer. Adfærdsledelse er et effektivt værktøj for såvel forandringslederen, projektlederen og den, der bare leder efter en vej til at skabe varige adfærdsforandringer i sit liv.Om forfatteren:Henrik Dresbøll er forfatter, foredragsholder og direktør. Han er uddannet fra Aarhus Universitet som cand.mag. i Kognitiv semiotik. I 2011 var han medstifter af et af Danmarks første adfærdsbureauer og er i dag direktør for rådgiverbureauet WElearn A/S, der bygger adfærdsforandringer med varig værdi. Han har gennem mere end 18 år arbejdet med kommunikation, forandring og adfærd for internationale brands, organisationer, styrelser og ministerier. Henriks vision er at bruge indsigt i adfærd til at skabe store resultater gennem små handlinger. Tidligere har Henrik udgivet en bog om fiaskoer, han er en populær foredragsholder samt sidder i flere bestyrelser – og så er Henrik en afholdsmand, der tager sin egen medicin.
Hvor starter du, når du skal have ting til at ske, der ikke sker af sig selv?DET FØRSTE SKRIDT er en bog om det menneskelige grundvilkår, at vi ikke kan tænke os til meningen med en forandring – vi må handle os til den. Skal vi have noget til at ske, gælder det derfor om at tage et skridt ud til dem, der skal forandre noget i fronten af organisationen. Og skal vi forandre noget hos os selv, må vi tage et skridt indad.DET FØRSTE SKRIDT giver inspiration til, hvor du kan starte, når du vil have ting til at ske i din organisation eller i dit liv. I bogen formuleres 200 måder at tage første skridt på af 70 ledere, forskere, tænkere, konsulenter og embedsmænd, der arbejder med adfærd og forandring i livet, forretningen og teknologien.DET FØRSTE SKRIDT henvender sig til alle med interesse for, hvordan man skaber forandring og bevægelse samt nye indsigter og erkendelser.Medvirkende i bogen: Alfred JosefsenAmy BucherAnja Svejgaard PorsAnn-Christina Matzen AndreasenAnne FriisAnne-Marie MaiBent DalagerBente Klarlund PedersenBo DamgaardCamilla KirstineElisabeth Bay Brix NielsenCarina Antonia HallinChristian BasonChristian HarsløfDan ZahaviDennis NørmarkDilip SomanDorrit Jakobsen GundstrupEsben ØstergaardEva Maria KnudsenFrederik StjernfeltFrode Boye AndersenHans-Jørgen SchanzHeine AaenHenrik SeemannImran RashidJesper BoysenJimmi MortensenJust Bendix JustesenKarin Evin WorsøeKarina BoldsenKasper HoltenKathrine Vestergaard HyttelKenneth NørgaardKristina Laksáfoss SøgaardLars-Henrik SchmidtLars MøllerLise Tingleff NielsenLouise Austeen LethMads KaysenMargrethe Kusk PedersenMai Hygum MarxenMarianne KlintMark GuilianaMartin BaltserMartin Perregaard-BitschMatt WallaertMette BihlMette JuelMik Thobo-CarlsenMikkel Møldrup-LakjerMorten WestergaardNiels PadePeter AndersenPeter HesseldahlPeter SvarrePia HorndalPia LauritzenPiet KleinPrins Marcus Valiant LantzRasmus WilligSebastian MernildSigne BruskinSigne JungerstedSteen Nepper LarsenStinne SkydtSøren HornskovSøren ThorborgTomas SjödinTroels Bech
Det går ofte galt, når vi skal ændre adfærd og skabe forandringer i organisationen. Et sted fra intention til handling glipper det. Med dette Få det til at ske-kit får du en række konkrete redskaber, der understøtter arbejdet med forandringsprocesser i jeres organisationer. Kittet er designet til at hjælpe dig og dit team med at navigere gennem forandringer og starte en samtale om, hvordan I sammen kan få en forandring til at ske, der ikke sker af sig selv. Det starter med, at I stiller gode spørgsmål og bliver konkrete på den forandring, I står overfor. Få det til at ske-kittet giver en struktur for jeres samtaler, når I skal omsætte gode intentioner til faktiske handlinger, og er baseret på værktøjerne fra bestseller-bogen Få det til at ske af Henrik Dresbøll – og det er let og ligetil at bruge, når I står over for forandringer, der involverer ændring af adfærd. Kittet består af: Adfærdstragt – til at diskutere, hvordan I oversætter forandringer til hverdagshandlinger Adfærdshjul – til at diskutere forhindringer, løsninger og greb til at oversætte de gode intentioner til faktiske handlinger 46 adfærdskort – med greb og løsninger til arbejdet med at få noget til at ske Den lille prøvehandling – en skabelon til at lave praksiseksperimenter med Brugsanvisning – så du nemt kommer i gang med kittet Videoguide – hvor Henrik Dresbøll introducerer dig til kittet.
Bliv adfærdsleder og få det til at ske!Kender du det at gå fra et godt møde med vigtig ny viden og klare handlepunkter?Kender du også det at mødes til næste statusmøde, hvor halvdelen ikke har fået gjort det aftalte, og den anden halvdel har gjort noget helt andet? Et sted på vejen fra intention til handling går det galt. Denne bog hjælper dig til at tage fat i det og lykkes med at få forandringerne til at ske. Med denne bog i hånden får du en indføring i, hvordan du kan blive adfærdsleder i din organisation og lære at bruge mikrohandlinger til at opnå maksimal effekt i dine forandringsprojekter.I mange år har vi fokuseret på forandringerne - nu er tiden kommet at til at fokusere på forudsætningen for, at forandringen lykkes, nemlig ændringer i adfærden. Hvis du vil have forandringerne til at ske og bygge varig værdi, skal du kombinere indsigt i ændring af individuel adfærd med organisationens forventninger til gevinstrealisering. Bogen guider dig til, hvordan du skal gøre netop det samlet i fire enkle skridt: gå småt, gå bredt, gå hurtigt og gå igen.I bogen får du:1 samlet system til at få forandring til at ske8 cases med inspiration12 forhindringer for forandringer, du let lærer at overvinde14 værktøjer til at praktisere adfærdsledelse46 adfærdsgreb til at gøre forandringen let, indlysende, attraktiv og givende at gøre.Bogen henvender sig til alle dem, der arbejder med forandringer i såvel offentlige som private organisationer. Adfærdsledelse er et effektivt værktøj for såvel forandringslederen, projektlederen og den, der bare leder efter en vej til at skabe varige adfærdsforandringer i sit liv.Om forfatteren:Henrik Dresbøll er forfatter, foredragsholder og direktør. Han er uddannet fra Aarhus Universitet som cand.mag. i Kognitiv semiotik. I 2011 var han medstifter af et af Danmarks første adfærdsbureauer og er i dag direktør for rådgiverbureauet WElearn A/S, der bygger adfærdsforandringer med varig værdi. Han har gennem mere end 18 år arbejdet med kommunikation, forandring og adfærd for internationale brands, organisationer, styrelser og ministerier. Henriks vision er at bruge indsigt i adfærd til at skabe store resultater gennem små handlinger. Tidligere har Henrik udgivet en bog om fiaskoer, han er en populær foredragsholder samt sidder i flere bestyrelser - og så er Henrik en afholdsmand, der tager sin egen medicin.
Dette nummer af tidsskriftet indeholder følgende artikler:Din betydning for det gode og meningsfulde teamsamarbejdeAf Søs Rask Andresen og Nanna PaarupSom leder er du helt afgørende for, om teamsamarbejdet fungerer godt. Denne artikel giver dig lejlighed til at reflektere over din ledelse og den indvirkning, den har på samarbejdet på din arbejdsplads. Artiklen beskriver erfaringer med det gode teamsamarbejde, så du kan afklare, hvad du skal fortsætte med, og hvor du med fordel kan ændre din praksis. Alt sammen med det formål at opnå et mere meningsfuldt og effektivt teamsamarbejde.En læringskultur med kollektivt growth mindsetAf Kim Martin Nielsen og Michael DassaHvordan kan skoleledelsen skabe en kultur blandt sine medarbejdere, således at de får større lyst og vilje til at indgå i de læringsmuligheder, der ligger i hverdagen? Denne artikel giver et praksisorienteret bud på, hvorfor et kollektivt growth mindset bør være fundamentet for en lærings- og feedbackkultur, og ser nærmere på, hvilke faktorer i fællesskabet ledere, vejledere og ressourcepersoner skal være særligt opmærksomme på.Fortale for kollaborativ professionalisme: Fra professionelt samarbejde til kollaborativ professionalismeAf Andy Hargreaves og Michael T. O’ConnorI dette uddrag af bogen Kollaborativ professionalisme får du et aktuelt indspark til yderligere at kvalificere de teamsamarbejdsprocesser, der blev igangsat på danske skoler med introduktionen af professionelle læringsfællesskaber. Det sker gennem kollaborativ professionalisme, som markerer tredje bølge inden for professionelle læringsfællesskaber, og hvor fokus er på at samarbejde med eleverne og ikke kun for eleverne til et perspektiv.Få det til at ske – adfærdsledelse og implementering: opfattelseAf Henrik DresbøllDenne artikel er den anden i en serie på fire artikler, der handler om adfærdsledelse og implementering af dette. Hvor den første artikel så på, hvordan implementeringstiltag kan optimeres gennem fokus på den menneskelige opmærksomhed, ser denne artikel nærmere på, hvordan vi former meninger og holdninger gennem vores opfattelse af, hvordan verden er indrettet.Anmeldelse af Relationel kapacitetAf Peter Andersen
Dette nummer af tidsskriftet Ledelse i morgen indeholder følgende artikler:Faglig ledelse i skolenAf Malene RingvadHvad indebærer faglig ledelse i skolen? Denne artikel argumenterer for, at kvaliteten af de pædagogiske ydelser på en almindelig dansk skole langt fra er så høj, som der er ressourcer til – grundet fraværet af en direkte faglig og elevcentret ledelse.Faglig ledelse: Hvad er det?Og hvordan ser det ud i praksis?Af Caroline Howard Grøn ogAnne Mette MøllerI denne artikel er fokus på, hvordan man forskningsmæssigt arbejder med begrebet faglig ledelse, og hvad det kræver at bedrive faglig ledelse. Hvorforer begrebet i fokus netop nu, og hvad skal man være opmærksom på for at udøve faglig ledelse?God skoleudvikling kræver dialog,prioritering og vedholdenhedAf Anne Grosen og Caspar TheutDenne artikel har fokus på de forskellige skoleindsatser, der igangsættes af det politiske niveau eller skolerne selv for at styrke elevernes læring og trivsel. Artiklen peger på tre elementer, der kan hjælpe med at skabe en bedre balance i indsatsarbejdet.Turnaround-ledelse:Når der er behov for en ny retningAf Thomas Johansen, Søren Kjær Jensen ogMicki Sonne Kaa SunesenDenne artikel handler om turnaround-ledelse i pædagogiske organisationer og beskriver seks temaer, som hjælper lederen til at ændre kursen i organisationer, hvor arbejdsklimaet er i bund, og har særligt fokus på samarbejdet med medarbejderne.Få det til at ske – adfærdsledelse og implementering i den lærende organisationAf Henrik DresbøllDenne artikel – den første i en serie på fire artikler – handler om adfærdsledelse og implementering af dette. Hvordan får vi ønsket adfærd til at ske i hverdagen, og hvorfor udfordres vi, når vi skal gå fra strategi til handling?Anmeldelse af Gør en forskel med distribueret ledelseAf Grethe Andersen
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.