Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
»Digte om hverdagen skrevet med en lakonisk humor, som bedst kan betegnes som cool. Dan Turèll står lige rundt om hjørnet, og det er, som det skal være.Nutid og fortid, digt og virkelighed, liv og død indgår i en forunderlig blanding. Anker Jørgensen laver ministerliste. Mette Frederiksen møder coronaen. Jørgen Leth dukker op og giver gode råd om franske biler.I 1970’erne bliver der spillet rock i Saltlageret. Bogen rummer en stor og dybfølt hyldest til C.V. Jørgensen.Folk rafler eller drikker øl i solen. Fra Trianglen til Øster Søgade og videre til Vesterbros Torv. Denne bog er også en stor kærlighedserklæring både til forfatterens far og til byen København.«– Peder BundgaardHenrik Palle er journalist, kritiker og forfatter. Født i 1963 på Amager. Er vokset op på Vesterbro, Nørrebro og i Valby. Siden 1979 bosat på Østerbro. Har i en menneskealder været ansat på Politiken i et antal funktioner, de seneste mange år med tv-kritik som hovedfokus. Han er forfatter til adskillige bøger. Sene digte – optegnelser fra København og omegn er hans første skønlitterære udgivelse.
Thomas Winding havde en stemme, som alle mennesker holdt af at lytte til. Når han fortalte historier, hvad enten det så var hans egne eller dem om Emil fra Lønneberg eller Alfons Åberg, hørte folk instinktivt efter og blev indhyllet i roen og fortælleglæden fra hans røst. Men egentlig ville han være kunstmaler og gå forbillederne Picasso og Matisse i bedene. Imidlertid kom tilværelsen ham i forkøbet, og i stedet blev det til et liv som først mediemenneske og siden forfatter. Thomas Winding revolutionerede tv-mediet, inden det for alvor havde fundet sine ben i midten af 1960'erne. I Monopolets tidsalder skabte han seje Super Carla, der kunne trylle, og han tog os med til Hundested for at gø og til Omvendtslev. Det er også takket være Thomas Winding, at en stor gul bamse blev en del af danske børns indre og ydre liv. Men selv om han i løbet af sin karriere lavede noget af det bedste børnefjernsyn, brød han sig ikke synderligt om det flygtige medie. Faktisk fandt han tv både fjollet og lidt til grin. Han endte på Ærø som glad kunstmaler og børnebogsforfatter med hunden Mester som diskussionspartner. Denne bog er en krønike om Thomas Winding. Om hans liv, hans børn, hans forhold, hans fjernsyn, forfatterskab og forhåbninger. Og om den tid og den verden han var rundet af og talte til og med.
Dan Turèll døde for tyve år siden, men er stadig kendt af de fleste. Hans krimier er standardinventar i ethvert sommerhus, hans digte er på pensum i både folkeskole og gymnasium, og når en yngre hip digter stiller sig an i landskabet, må vedkommende altid finde sig i at blive sammenlignet med Onkel Danny – hvilket endnu ikke er faldet ud til nogen levendes fordel.For Dan Turèll var som forfatter, mediemenneske, flanør og samfundsrevser larger than life. Han startede som indadvendt jazzelskende avantgardist og endte med at blive dansk litteraturs første rigtige rockstjerne og befolkningens yndlingshipster og kæledægge; nogle elskede selvfølgelig at hade ham, men de fleste syntes bare, han var fræk, sød, skæg, klog og fantastisk.Denne bog er en krønike om en dreng fra Vangede, der blev til hele Danmarks Onkel Danny, om hans tid, dens tendenser, politik og kultur.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.