Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Dette retsfilosofiske storværk er bygget op omkring en række historiske og teoretiske kapitler, der trækker en linje fra antikken, middelalderen og oplysningstiden over bl.a. retspositivismen i første halvdel af det 20. århundrede, den amerikanske pragmatisme og til nyere teorier i europæisk og amerikansk retsfilosofi. Desuden sættes der fokus på centrale temaer som feminisme, retfærdighedsfølelse og retsøkonomi.Bogens kapitler er ledsaget af uddrag fra nogle af de største retsfilosofiske værker igennem tiden. Kapitlerne er skrevet af førende forskere og eksperter på tværs af de danske retsfilosofiske miljøer.I denne anden udgave er der tilføjet fem nye kapitler om hhv. dansk retsfilosofi i det 20. århundrede, forholdet mellem retsfilosofi ogjuridisk metodelære, straf og tvangsfuldbyrdelse, ret og demokrati samt ret og globalisering. Foruden disse nye kapitler er en række kapitler blevet opdateret. De væsentligste ændringer er, at:· de to kapitler om retsrealisme er samlet i et helt nyt kapitel, der er opdateret med de seneste udviklinger inden for retsrealistiskteoridannelse· kapitlet om feministisk retsteori er skrevet om og omhandler nu primært Martha Nussbaum· der er skabt en bedre sammenhæng ved at trække linjer mellem klassisk og kristen naturret og rationalismens og oplysningstidensnaturret (kapitel 2 og 3).Ole Hammerslev er professor ved Juridisk Institut, Syddansk Universitet.Henrik Palmer Olsen er professor ved Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet.
Public Law – Insights into Danish Constitutional and Administrative Law is a textbook presenting a selection of insights into Danish public law solutions. The book will appeal to students who want to learn more about how legal frameworks, citizen-oriented rights and solutions, and judicial review measures are designed in Denmark, and how they function there against the backdrop of international law.The intention of the book is not to put forward a “master narrative” for readers to follow. Instead, it offers “shareable narratives” that the reader can relate to and that will help them develop their own ability to conduct a comparative analysis of the configuration of similar issues in other countries. Although the perspective is international, the book is relevant for both Danish students and international students with an interest in the subject.The textbook is edited by Peter Aagaard Nielsen and Jesper Olsen.
Den juridiske metode er helt afgørende for den juridiske profession. I Lærebog i juridiskmetode præsenteres læseren for de centrale aspekter ved den juridiske metode.Bogen introducerer indledningsvis til retsstatsprincippet og forklarer dette princips betydningfor rettens plads i samfundet. Herefter følger en introduktion til en række af degrundbegreber og sondringer, som udgør retsstatens byggesten og kernen i opbygningenaf vores retssystem, og dernæst følger en meredetaljeret fremstilling af de enkelte retskilder ogfortolkningsprincipper.Et centralt element ved den juridiske metodeer kendskab til retskilderne og måden, de fortolkespå i juridisk praksis. Bogen lægger derforstor vægt på at fremvise konkrete eksempler fraretspraksis, der illustrerer retskilderne og deresanvendelse i juridisk argumentation, herunder hvordanjuridiske argumenter kan optræde i forskelligeretoriske former.Faktum har i mange tilfælde stor betydning for afgørelsen af retsspørgsmål, men er ofteunderbelyst i den almene retslære. I modsætning til de fleste andre fremstillinger af denjuridiske metode indeholder bogen et selvstændigt kapitel om faktum, som viser de forskelligemåder, faktum repræsenteres på i retspraksis.Bogen er skrevet som en lærebog til faget ”Retssystemet og juridisk metode” på KøbenhavnsUniversitet og retter sig mod studerende, men kan også læses af andre, der er fagligtinteresserede i at forstå juraens metodiske grundlag, og hvordan metoden omsættes ijuridisk praksis.
Den juridiske metode er helt afgørende for den juridiske profession. I Lærebog i juridisk metode præsenteres læseren for de centrale aspekter ved den juridiske metode. Bogen introducerer indledningsvis til retsstatsprincippet og forklarer dette princips betydning for rettens plads i samfundet. Herefter introduceres en række af de grundbegreber og sondringer, som udgør retsstatens byggesten og kernen i opbygningen af vores retssystem, hvor efter følger en mere detaljeret fremstilling af de enkelte retskilder og fortolkningsprincipper. Et centralt element ved den juridiske metode er kendskab til retskilderne og måden de fortolkes på i juridisk praksis. Bogen lægger derfor stor vægt på at fremvise konkrete eksempler fra retspraksis, der illustrerer retskilderne og deres anvendelse i juridisk argumentation, herunder hvordan juridiske argumenter kan optræde i forskellige retoriske former. Faktum har i mange tilfælde stor betydning for afgørelsen af retsspørgsmål, men er ofte underbelyst i den almene retslære. I modsætning til de fleste andre fremstillinger af den juridiske metode indeholder bogen her et selvstændigt kapitel om faktum, som illustrerer de forskellige måder som faktum repræsenteres på i retspraksis. Bogen er skrevet som en lærebog til faget ”Retssystemet og juridisk metode” på Københavns Universitet og retter sig mod studerende, der skal tilegne sig viden om retssystemet, men kan også læses af andre, der er fagligt interesseret i at forstå juraens metodiske grundlag, og hvordan denne metode omsættes i juridisk praksis.
De juridiske metoder – ti bud giver en systematisk indføring i de mange forskellige metoder, der bruges i retsvidenskaben og i den juridiske praksis. Dermed bryder bogen med idéen om, at der kun findes én juridisk metode. Med udgangspunkt i konkrete og illustrative eksempler introducerer bogen ti forskellige juridiske metoder og beskriver, hvordan de kan bruges til at studere og forstå forskellige juridiske og retsvidenskabelige problemer.Ved at tydeliggøre den gode brug af juridiske metoder vil De juridiske metoder – ti bud især være relevant og brugbar for jurastuderende, der arbejder selvstændigt med retlige og retsvidenskabelige problemstillinger. Bogen vil desuden være relevant for studerende, forskere og undervisere inden for andre fag, hvis arbejde ofte kommer i berøring med juraen. Endelig vil bogen også være relevant for praktikere, der har et ønske om at holde sig opdateret om metodiske udviklinger inden for juraen.De juridiske metoder – ti bud er skrevet af juridiske forskere og undervisere med særlig ekspertise inden for de forskellige metoder, der fremlægges og diskuteres i de enkelte kapitler.
Law can be seen to consist of rules, decisions, and a framework of institutions providing a structure that forms the conditions of its existence. This book conducts a philosophical exploration and critique of these conditions: what they are and how they shape our understanding of what constitutes a legal system and the role of justice within it.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.