Udvidet returret til d. 31. januar 2025

Bøger af Henrik Wivel

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - En biografi om L. A. Ring
    af Henrik Wivel
    337,95 kr.

    Som avantgardekunstner skabte L. A. Ring (1854-1933) en ny billedkunstnerisk æstetik og opnåede bred anerkendelse og popularitet. Der er i dag international interesse for hans værker, både i Norden, Europa og USA.Bogens komposition er både kronologisk og tematisk med en række kapitler, der bryder den horisontalt fremadskridende fremstilling og fokuserer på kunstnerens kernemotiver: vejen, tærsklen, døden, kærligheden og årstiderne.Desuden præsenteres et nyt kildemateriale, som udfordrer det etablerede billede af kunstneren og fremhæver helt andre sider af hans væsen og virke.Dr.phil. Henrik Wivel er forfatter til flere publikationer om L.A. Ring og skaber et nuanceret og levende billede af den kanoniserede danske maler som både menneske og kunstner. Det er en livslang interesse, der krystalliserer sig i denne store biografi.Dr.phil. Henrik Wivel er kritiker, forfatter og tidligere kulturredaktør ved Weekendavisen, Berlingske Tidende og Kristeligt Dagblad. Han er blevet tildelt Selma Lagerlöfs Medalj, Dansk Svensk Kulturpris og Georg Brandes prisen samt Dansk Forfatterforenings Faglitterære pris.

  • - Bind 3
    af Lise Busk-Jensen, Anne Birgitte Richard, Henrik Wivel, mfl.
    382,95 kr.

    Bindet dækker perioden fra 1870 til 1920 og tager sin begyndelse med det, som Georg Brandes kaldte "det moderne gennembrud" i litteraturen. Et vigtigt kendetegn var det samfundspolitiske aspekt, som Brandes havde været med til at vække yngre danske forfatteres opmærksomhed for. I.P. Jacobsen indvarslede naturalismen og den unge Holger Drachmann, Amalie Skram og Henrik Pontoppidan var blandt de forfattere, som "satte problemer under debat" i deres noveller og romaner. Kønsmoral og kvinder rolle i samfundet var et af 1880ernes brændende temaer, som skilte vandene i "konservative" og "progressive" synspunkter. Psykologisk og stilistisk skiller Herman Bangs forfatterskab sig ud fra den øvrige 80'er-litteratur, ligesom han rendyrker en journalistik, som ikke før er set i Danmark. I 1890'erne meldte en ny generation sig på scenen, og den satte en mere indadrettet dagsorden, som er blevet kaldt "det sjælelige gennembrud" eller "symbolisme". Toneangivende repræsentanter var den unge Johannes Jørgensen, Sophus Claussen, Viggo Stuckenberg og Helge Rode. Menneskelivets groteske sider udstilles med sort humor af Gustav Wied, mens mange kvindelige forfattere debuterer i disse år og i langt højere grad end tidligere tilfører kvindelige erfaringer, f.eks. Agnes Henningsen og Karin Michaëlis. Ligeledes får den danske provins sine særlige talerør i litteraturen med det, der er blevet kaldt "det folkelige gennembrud": forfattere som Jeppe Aakjær, Marie Bregendahl og Johan Skjoldborg. Martin Andersen Nexø og Johannes V. Jensen er to højdepunkter i 1900-tallets første par årtier. De åbner verden ud mod dels en proletarisk tolkning, dels en storladen evolutionistisk tilværelsesforståelse.

  • af Henrik Wivel
    164,95 kr.

    Maleren Vilhelm Hammershøi (1864-1916) tilhørte det radikale danske borgerskab omkring år 1900. Han var hele livet tæt knyttet til sin familie, og især hustruen Ida, hans søster Anna og familiens boliger var hans foretrukne motiver. Mest kendte er hans mange interiørbilleder fra Strandgade 30, holdt i en farveskala af gråt, grønt og rødbrunt. Især ’Åbne døre. Strandgade 30’ har fået ikonisk karakter. Men han malede også landskabsbilleder og skibsmotiver, og på Davids Samling nydes udsøgte eksempler på alle temaer.I bogen fortæller forfatteren Henrik Wivel, dr.phil., kritiker ved Kristeligt Dagblad og tidligere kulturredaktør ved Weekendavisen og Berlingske Tidende, indlevende om Hammershøis liv og kunst som baggrund for en fortolkning af kunstnerens værk, og de 15 malerier på Davids Samling analyseres indgående. Vi får også historien om stifteren af Davids Samling, sagfører og kunstsamler C.L. David (1878-1960), og hvordan han omskabte ejendommen i Kronprinsessegade 30 til en enestående samling af malerier og interiører.

  • - Tolv essays om at søge tilbage og finde frem
    af Henrik Wivel
    197,95 kr.

    Henrik Wivel er en af Danmarks førende kunstkritikere og kulturskribenter. Hans viden om billedkunst, film og litteratur er uovertruffen – hans pen altid elegant og præcis. I 2014 udgav forfatteren den anmelderroste "Skyggeliv". Også "Tidslys" kredser om natur, kristendom og længslen efter det evige eller overskridende, som det udtrykkes i 12 kunstværker. Hvert kapitel åbnes af et værk fra kunsthistorien – kendt eller mindre kendt – fra byzantinske ikoner over tysk højromantik og danske guldalderklassikere til det formsprængende moderne samt naturscener fra forfatterens eget arkiv. Først som sidst åbner Wivel med meget personlige erindringsessays.

  • af Dan Ringgaard, Niels Christian Frederiksen, Karen Fastrup, mfl.
    164,95 kr.

    12 forfattere. 13 passioner. Få hjemve med Mia Degner. Mærk byens vibe med Jens Lysdal. Få fodboldfeber med Niels Christian Frederiksen. Syng fadoer med Bjarne Mouridsen. Gå digternes veje med Dan Ringgaard. Oplev revolutionen med Eva Henningsen. Slå følge med H.C. Andersen og Henrik Wivel. Sæt søfarernes sejl med Jørn Ørnstrup. Find din yndlingscafé med Kurt Hollesen. Bliv beruset med Søren Markers. Eksponér dig for Expo med Morten Gliemann. Kig på kakler med Søren Markers. Træd indenfor med Karen Fastrup.

  • - En biografi om J.F. Willumsen
    af Henrik Wivel
    385,95 kr.

    J.F. Willumsen (1863-1958) er en af Danmarks største og mest særprægede kunstnere nogensinde. Jeg er en anden er den første fuldstændige biografi om hans mytomane selviscenesættelse, hans kunst og de tre stærke kvinder i hans liv.I forhold til andres forventninger var Willumsen hele tiden et andet sted. Hans ambition var, hver gang han havde nået et udtryk og et niveau, hvor han var på højde med andre kunstnere, at skrabe lærredet rent og begynde forfra, både stil- og genremæssigt.Værket belyser, hvordan han inspireres af og er med til at definere sin samtids mange forskellige kunstneriske bevægelser, og sætter hans virke i relation til epokens litterære, filosofiske og sociale tendenser.Willumsen var utrolig produktiv som maler, keramiker og billedhugger, og Jeg er en anden er illustreret med over 400 billeder.Henrik Wivel (f. 1954) er kritiker, forfatter og dr.phil. Han har udgivet en lang række bøger om litteratur, kunst, arkitektur og film, senest Det glasklare hjerte. En biografi om L.A. Ring (2020).

  • af Henrik Wivel
    74,95 kr.

    I denne kunsthistoriske bog fortæller Henrik Wivel om årene hvor dansk kunst kom på niveau med den anerkendte europæiske kunstscene. Med overgangen til symbolisme i dansk kunst, blomstrede betydningsfulde danske kunstnere som Vilhelm Hammershøi, Rudolph Tegner og L.A. Ring. Henrik Wivel (f. 1954) er dansk journalist og forfatter. Han er dr.phil. og mag.art. fra Københavns Universitet, hvor han i mange år også har fungeret som underviser. Wivel har desuden skrevet en lang række kulturbøger, været kulturredaktør på Berlingske Tidende og sidder i bestyrelsen i en række danske kulturinstitutioner.

  • af Henrik Wivel
    43,94 kr.

    Stockholm, Stockholm er en bog om Nordens smukkeste hovedstad. Henrik Wivel tager læseren med på en rejse til Sveriges metropol og til skærgårdens møde mellem himmel og hav. Han ser og oplever byen med egne øjne, men også med de svenske kunstnere og kulturpersonligheders, som igennem de sidste 150 år, hvor Stockholm forvandles til en moderne storby, har sat scenen og tilegnet sig byen, så den er blevet deres. Han beskriver kvartererne i indre by (Gamla stan, Norrmalm, Vasastan, Östermalm, Kungsholmen, Södermalm), folder byens kunst og arkitektur ud med dette dobbelt blik, der dels er hans eget, dels de andres til en samlet mosaik om en by og dens mennesker, om byens historie og natur.  Resultatet er et billede af en by, der fremstår med stærk intensitet og skarpe modsætninger. Bogen er rigt illustreret og indeholder kort over kvartererne og en liste over klassiske spisesteder i Stockholm.

  • af Henrik Wivel
    74,95 kr.

    "Enhver tid og ethvert menneske har sin måde at være poetisk på. Min bog om Johannes V. Jensens forfatterskab kan måske på nogle mennesker virke hoverende, på andre nyfigen og uanstændig – ja, skamløst dissekerende, men i denne uhøviskhed ligger samtidig et engagement. At trænge ned i Johannes V. Jensens forfatterskab er at trænge ned i et betagende erotisk kraftfelt, som når det fortolkes og videregives eventuelt kan virke anstødeligt; sådan må det være, når man lægger nogle forhold blot – ‘anyway, I never said I was tasteful‘."Henrik Wivel dykker ned i et af Danmarks største og mest sammensatte forfatterskaber. Johannes V. Jensen var både enormt sanselig og meget blufærdig. Alligevel brugte han sit forfatterskab på at undersøge de dybder i samfundet og sit eget sind, som han var så bange for, og på at forholde sig til sin egen manderolle, som han havde så svært ved at finde sig til rette i. De mange modsætningsforhold er med til at gøre Johannes V. Jensens forfatterskab til et af de mest interessante i den danske litteraturhistorie.Henrik Wivel (f. 1954) er dansk journalist og forfatter. Han er dr.phil. og mag.art. fra Københavns Universitet, hvor han i mange år også har fungeret som underviser. Wivel har desuden skrevet en lang række kulturbøger, været kulturredaktør på Berlingske Tidende og sidder i bestyrelsen i en række danske kulturinstitutioner.

  • af Henrik Wivel
    74,95 kr.

    "De tolv essays i denne bog beskriver alle en form for kunstneriske frigørelse og selvbevidsthed. Fra den tidlige renæssance og frem til den sene modernitet. De forsøger at fortolke den kunstneriske skabelsesproces; hvordan et værk bliver til – og dermed også hvordan et liv bliver til, så det kan bære sig selv og en mening med tilværelsen."Henrik Wivel har samlet en række af sine essays og artikler om kunst og digtning fra renæssancen til modernismen. Teksterne er skrevet over en femtenårig periode og giver til sammen et spændende indblik i forskellige ismer og perioder i kunst- og kulturhistorien. Teksterne fortæller blandt andre om Selma Lagerlöf, Bertel Thorvaldsen, Sigmund Freud, Johannes V. Jensen og Andy Warhol.Henrik Wivel (f. 1954) er dansk journalist og forfatter. Han er dr.phil. og mag.art. fra Københavns Universitet, hvor han i mange år også har fungeret som underviser. Wivel har desuden skrevet en lang række kulturbøger, været kulturredaktør på Berlingske Tidende og sidder i bestyrelsen i en række danske kulturinstitutioner.

  • af Henrik Wivel
    63,94 kr.

    Vilhelm Hammershøi er en af Danmarks største kunstnere. Han er bredt anerkendt verden over, og hans værker har været udstillet på de fineste kunstmuseer. Kunsthistoriker Henrik Wivel har analyseret 14 af Vilhelm Hammershøis værker, der alle kan ses i Davids Samling i København. Til sammen giver analyserne et tydeligt og fuldendt billede af kunstneren Vilhelm Hammershøi.Henrik Wivel (f. 1954) er dansk journalist og forfatter. Han er dr.phil. og mag.art. fra Københavns Universitet, hvor han i mange år også har fungeret som underviser. Wivel har desuden skrevet en lang række kulturbøger, været kulturredaktør på Berlingske Tidende og sidder i bestyrelsen i en række danske kulturinstitutioner.

  • af Henrik Wivel
    164,95 kr.

    Vilhelm Hammershøi (1864-1916) was a member of the radical Copenhagen middle class at the turn of last century. He maintained close ties to his family throughout his life, and especially his wife, Ida, his sister, Anna, and the family’s homes were his favorite motifs. The best-known are his many interiors from Strandgade 30, kept to a palette of gray, green, and russet. Hammershøi also painted landscapes and portraits, however, and the David Collection has exquisite examples of all these genres.In Hammershøi in the David Collection, the Hammershøi expert Henrik Wivel writes empathetically about the artist’s life and art and provides an in-depth study of the 14 pieces in the David Collection in relation to his life and times. The book moreover presents the story of the founder of the David Collection, Christian Ludvig David (1878-1960), a lawyer by profession, and how he transformed the building at Kronprinssegade 30 into a unique art collection.

  • - En lille bog om det underfulde
    af Henrik Wivel
    197,95 kr.

    ”Uovertruffent fantastisk. En sand perle!” skrev Berlingske, da Henrik Wivel for godt 10 år siden udgav ”Perlen”, en bog med sansende, undersøgende, dybt menneskelige tekster om kunsten. I ”Skyggeliv” tager han tråden op og skriver i 12 essays om sit eget møde med kunstens og litteraturens storværker – af bl.a. Goya, Caravaggio, Yves Klein, H.C. Andersen, Hjalmar Söderberg og Eva Ström – og om kunstens særlige evne til at vække undren. Elegant og samtidig dybt viser Henrik Wivel forbindelseslinjerne mellem kunsten og det underfulde, som beriger vores eksistens. Og han viser, hvordan kunstens forhold mellem lys og skygge ikke kun afspejler menneskelivets lys og skygger, men henter kraft og inspiration i kristendommen, hvis lys igen og igen bryder igennem, så det underfulde i kunsten og livet fornys.”Skyggeliv” er således en bog om kunstens paradoksale væsen og ambition, spejlet i Henrik Wivels egen personlighed og løftet frem i hans meddigtende sprog.OM FORFATTERENHenrik Wivel (f.1954) er dr.phil., forfatter og kritiker. Han har skrevet talrige bøger og essays om digtning, billedkunst, musik og film, og har i en årrække arbejdet som kulturredaktør og skribent ved Berlingske, Weekendavisen og Kristeligt Dagblad. Har bl.a. modtaget Mårbackapriset. Selma Lagerlöfs Medalj 1990, Dansk-Svensk Kulturpris 1993, Georg Brandes Prisen 1995 og Brygger Carl Jacobsens Hæderslegat 2013.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.