Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Herman Bang

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • af Herman Bang
  42,95 kr.

  Momolydbog skuespiller Henrik Koefoed læser Herman Bangs roman, som udkom første gang 1886.Katinka Bai er gift med stationsforstanderen i en lille jysk by.Han er et vulgært mandfolk,helt uden den finhed og forståelse,som Katinka finder hos forvalter Huus.De to forelsker sig i hinanden,men det kan naturligvis ikke blive til noget.Da hun kommer tilbage fra et familiebesøg,er Huus rejst,og hun må fortsat lide under Bais grovheder og dertil kæmpe med en håbløs sygdom.Ved vejen er nok sørgelig,men også meget morsom i de præcise portrætter og scener fra livet i den lille provinsby.I 1988 blev romanen filmatiseret.Max von Sydow instruerede og Klaus Rifbjerg skrev manuskript.Her spiller Henrik Koefoed rollen som Bentzen.

 • af Herman Bang
  42,95 kr.

  Indlæst af Momolydbog skuespiller Morten Hauch-Fausbøll. Det er år 1864 og Danmark er i krig med Tyskland.En ung skovrider skal deltage i krigen.Han har sendt sin kone og lille søn væk,og skovridergården er blevet et militærkvarter.Her kommer de sultne og trætte soldater for at spise og hvile.Tine,som arbejder på gården,er en ung pige.Hun forelsker sig i skovrideren,og den forfærdelige krig fører dem sammen.

 • af Herman Bang
  43,94 - 151,95 kr.

 • - Med forord af Tom Buk-Swienty
  af Herman Bang
  72,95 - 151,95 kr.

  Den historiske baggrund for "Tine" er krigen i 1864, men romanen foregår ude i landet, her i en landsby på Als, hvor krigen berører de fleste. Trods de voldsomme krigshandlinger, blandt andet rømningen af Dannevirke og Dybbøls fald, handler "Tine" først og fremmest om et kærlighedsforhold, som opstår på grund af krigen, og som krigen bestemmer det tragiske forløb af.

 • af Herman Bang
  43,94 - 137,95 kr.

  Herman Bangs klassiske skildring af byen København i 1880'erne, hvor alt er overflade, humbug og forfald.

 • - Noveller fra Novellix
  af Herman Bang, J. P. Jacobsen, Henrik Pontoppidan & mfl.
  157,95 kr.

  Novellix – Stor litteratur i et lille formatI denne æske samles fire noveller fra fire toneangivende klassiske forfattere. Hver især, og på hver sin måde, har de i slutningen af 1800-tallet været med til at sætte præg på den litterære periode, vi kender som Det moderne gennembrud. Gennem tidstypiske fortællinger om klasseforskelle, drømme og depraveret kærlighed – i samtiden radikale temaer – bidrog de blandt andre til en ændring i opfattelsen af kønsroller og seksualitet. Lær fire forfattere at kende, som argumenterede for en realistisk og kritisk skildring af virkeligheden – og at litteraturen skal sætte problemer under debat.Æsken indeholder fire bøger: Henrik Pontoppidan – Knokkelmanden, J.P. Jacobsen – Et skud i tågen, Olivia Levison – Indespærret, Herman Bang – Irene Holm

 • - Fire noveller, fire kopper te – hver søndag frem til jul.
  af H.C. Andersen, Herman Bang, Selma Lagerlöf & mfl.
  277,95 kr.

  Gå julen i møde med magiske fortællinger og delikate teblandinger! Tæl ned til juleaften i selskab med Herman Bang, H. C. Andersen, Marie Bregendahl og Selma Lagerlöf. Her er fire varme fortællinger, gennemstrømmet af julens budskab, traditioner og magi. Tag med til julefejring i andre lande, find varmen på den jyske hede, tag med på eventyr – tag med til hjerternes fest! Kalenderen indeholder fire små kuverter – en til hver søndag i advent. Foruden en novelle, finder du i hver kuvert en særligt sammensat teblanding med smag af alt fra kokos og ingefær til solbær og mintchokolade. Så sæt dig til rette med din kop, lad adventskransen tindre, og nyd litteraturens fortryllelse, mens decembermørket sænker sig uden for vinduerne.

 • af Herman Bang
  43,94 - 137,95 kr.

  En ung sygeplejerske, datter af godsforvalteren på Ludvigsbakke, møder barndomsvennen, arvingen til herregården, og ofrer alt for sin forelskelse i ham.

 • af Herman Bang
  143,95 kr.

  Herman Bangs roman er inspireret af en hændelse i 1883, da han passerede Skørping Station i Nordjylland. Han lagde mærke til en ung kvinde ved vinduet i stationen med et blegt ansigt støttet i hænderne stirrende efter hans afgående tog. Bang begyndte at skrive romanen i 1885 i Wien efter erindringen på Skørping Station. Ved Vejen blev i 2006 optaget i kulturkanonen med kommentarer som Bangs "nænsomme og indfølende skildring af et sagtmodigt sind" og "Bangs kunst at gøre den lille egoisme og den skjulte ensomheds uheroiske smerte genkendelige også for nutidens læsere."

 • af Herman Bang
  45,95 - 92,95 kr.

  Den unge pige Tine er hushjælp hos skovridder Berg, og der udvikler sig et kærlighedsforhold mellem dem. Men tragedien venter lige rundt om hjørnet, mens krigen sniger sig ind på de elskende. Herman Bangs roman "Tine" handler om den katastrofale krig i 1864 set gennem et par følsomme, glade og ulykkelige pigeøjne.

 • af Herman Bang
  43,94 kr.

  Herman Bangs novellesamling "Tunge Melodier" (1880). Indeholder novellerne: "Fortællinger fra Skumringen", "Fragment", "Fra Kirken", "Stille Existenser",  "Hjemme", "Elsket og savnet", "Kvindehistorier".

 • af Herman Bang
  43,94 kr.

  Novellesamling. "Sælsomme Fortællinger" (1907) indeholder novellerne: "Barchan er død", "Men du skal mindes mig", "Stærkest".

 • af Herman Bang
  12,95 kr.

  Herman Bang skrev i 1890 novellen "Irene Holm" om den lille, fallerede, nedslidte ballerina, der rejser rundt i provinsen og underviser bønderne og deres børn i holdning, dans og bevægelse.

 • af Herman Bang
  112,95 - 157,95 kr.

  This is a reproduction of a book published before 1923. This book may have occasional imperfections such as missing or blurred pages, poor pictures, errant marks, etc. that were either part of the original artifact, or were introduced by the scanning process. We believe this work is culturally important, and despite the imperfections, have elected to bring it back into print as part of our continuing commitment to the preservation of printed works worldwide. We appreciate your understanding of the imperfections in the preservation process, and hope you enjoy this valuable book.

 • af Herman Bang
  12,95 kr.

  Herman Bangs skønne jule-novelle fra 1902.

 • af Herman Bang
  63,94 kr.

  Novellesamlingen "Præster" er en af Herman Bangs første udgivelser. Her kritiserer han blandt andet det gejstlige miljø, han selv kommer fra. De tolv noveller er fordelt på tre afsnit: "Præster", "Kvindefigurer" og "En miniature". Novellesamlingen indeholder novellerne "Livskald", "Ve den, for hvem Forargelsen kommer", "Genstridige Sind", "En Hyrde", "Elna", "Célimène", "Danaë", "Frøkenen", "En miniature", "Efter Ballet", "Kærlighed" og "25 R".Herman Bang (1857-1912) var en dansk kritiker, forfatter og journalist. I 1880 brød han igennem med romanen "Håbløse slægter", og siden blev det til en lang række værker inden for forskellige genrer. Herman Bang er kendt for sin impressionistiske skrivestil og var en af hovedkræfterne bag det moderne gennembrud i dansk litteratur.

 • af Herman Bang
  36,95 kr.

  Et kærligheds- og jalousidrama der udspilles mellem de fire artister Adolphe og Louise og Fritz og Aimée og en begærlig overklassekvinde.Med sin filmiske stil får Bang læseren (og lytteren) med ind under cirkuskuplen, man ser, hører og føler.Historien er blevet filmatiseret fire gange, senest som ”De flyvende djævle” af Anders Refn i 1985.

 • af Herman Bang
  17,95 kr.

  Herman Bangs roman TINE handler om den katastrofale krig i 1864 set gennem et par følsomme, glade og ulykkelige pigeøjne.

 • af Herman Bang
  29,94 kr.

  Tro det eller ej - Herman Bang stod til 2 års fængsel efter udgivelsen af HÅBLØSE SLÆGTER, som forøvrigt var hans debutroman. Bogen blev anset for utugtig - Efter straffelovens § 184 blev Haabløse Slægter dømt for usædelighed og utugtighed, hvilket betød, at politiet måtte beslaglægge romanen i alle landets butikker.

 • af Herman Bang
  247,95 kr.

  Herman Bang: Ti Aar samt Rundt i Norge (udgivet af Sten Rasmussen) ”Ti Aar. Erindringer og Hændelser”, 1891, rummer en række erindringsglimt fra Herman Bangs (1857-1912) ungdom. Bogen indledes med beretningen om de første skridt, han som tyveårig tog på forfatterbanen efter farfaderens død i oktober 1877, og slutter med hjemrejsen fra Prag i oktober 1887, da han havde fuldendt romanen ”Stuk”. Det er det tiår, hvor hans gennembrudsværker bliver til, og han finder sit ståsted i den nordiske impressionisme, hvis hovedskikkelse han blev. Som kunstner er han nu modnet og har fået råd til med indtagende selvironi og afvæbnende humor at se tilbage på de mange fiaskoer og trængsler, han havde mødt som forfatter, foredragsholder og skuespiller. Fra flere af bogens essays går der tråde ud i forfatterskabet, fx fra »Den gyldne Stad« og fra »En Juleaften i det Fremmede« til romanerne ”Stuk”, 1887, og ”De uden Fædreland –”, 1906.”Ti Aar”s afslappede tone genfinder man i ”Rundt i Norge”, hvor Herman Bang (1857-1912) kredser om sit sørgmuntre ophold først i 1890’erne i dette hans andet fædreland. Den en journalistisk bog, hvor en lang række brogede turistiagttagelser i flyvende fart passerer gennem en digters temperament. Styrken ligger først og fremmest i det samlede billede, den tegner af navnlig de tre store bysamfund: det fornemme Trondheim, hvor de tilbageværende rester af den uddøende norske adel samler deres sidste illusioner omkring byens ærværdige træbyggede kongsgård, det dynamiske, livskraftige Bergen med dens handelsskuder og rige købmandsgårde, og det unge Kristiania, der knapt nok har vænnet sig til rollen som hovedstad, og hvis caféer præges af hede studenterdebatter og provokerende kunstnerbohêmer.To bind på henholdsvis 256 og 288 sider.- to værker i den ambitiøse serie Danske Klassikere, der udgives af Det Danske Sprog- og Litteraturselskab og relanceres af Gyldendal.

 • af Herman Bang
  118,94 kr.

  Sommerglæder er Herman Bangs mest humoristiske roman, en en let og bittersød fortælling, der foregår på et enkelt døgn i en lille østjysk by. Rammen er Hotel Brasen, et sommerpensionat, der ejes af hr. og fru Brasen. Rundt om dem er der familiemedlemmer og ansatte. Da historien tager sin begyndelse, er sommergæsterne endnu ikke dukket op, men hotellet står alligevel på den anden ende, for alt skal være parat - og hotelejerne skylder penge overalt i byen. Noget alle ved. Pludselig kommer der 'køretøjer fra sønder', og nyt kaos opstår. Gæsterne får dog deres værelser, men så skal aftensmaden gøres klar. Fru Brasen er i gang febrilsk og nervøs og herser med de ansatte. Det viser sig, at der blandt gæsterne er en kendt sanger, og senere på aftenen underholder han, og der bliver danset. Da fru Brasen endelig kan lægge hovedet på puden, galer hanen i gården.  Romanen blev filmatiseret i 1940 med Rasmus Christiansen og Ellen Gottschalch i rollerne som hr. og fru Brasen. En dejlig film.

 • af Herman Bang
  11,95 kr.

  Herman Bangs mesterlige roman fra 1889 om den unge barnepige Tine og hendes ulykkelige kærlighed til skovrider Berg.

 • af Herman Bang
  29,95 kr.

  Ved vejen er Herman Bangs mesterlige roman fra 1886 om den store kærlighed mellem den gifte stationsforstanderfrue Katinka Bai og forvalteren hr. Huus.

 • af Herman Bang
  43,94 kr.

  Novellesamling. "Under Aaget" (1890) indeholder novellerne: "Tilegnelse til Jonas Lie", "En dejlig Dag", "Irene Holm", "Frøken Caja".

 • af Herman Bang
  43,94 kr.

  Novellesamling. "Liv og død" (1899) indeholder novellerne: "En Fortælling om Lykken", "En Fortælling om Elskov", "En Fortælling om dem der skal dø".

 • af Herman Bang
  32,95 kr.

  Skildring af en stationsforstanderindes korte og bittersøde kærlighedsoplevelse i en lille stationsby i slutningen af 1800-tallet."Ved Vejen" er en af de helt store klassikere i dansk litteratur, skrevet af melankoliens mester, Herman Bang. Det er en fortælling om de små begivenheder og den store kærlighed.

 • af Herman Bang
  63,94 - 199,95 kr.

  Teklas mor har aldrig forstået, hvorfor hendes datter nægter at gifte sig. I en alder af 30 år har hun hverken udsigt til eller lyst til at gifte sig med en mand, der sandsynligvis kun er ude efter hendes medgift. Alligevel er hun ikke meget for det, da hendes fætter William begynder at vise interesse for Anna på 18 år. Er det mon, derfor hun nødigt vil gifte sig?Herman Bang (1857-1912) var en dansk kritiker, forfatter og journalist. I 1880 brød han igennem med romanen ”Håbløse slægter”, og siden blev det til en lang række værker inden for forskellige genrer. Herman Bang er kendt for sin impressionistiske skrivestil og var en af hovedkræfterne bag det moderne gennembrud i dansk litteratur.

 • af Herman Bang
  55,95 kr.

  In „Am Wege" fristet Katinka ein bescheidenes Dasein. Frei von materiellen Sorgen, frei auch von übertriebenen Ansprüchen, wohnt sie mit ihrem Mann, einem Stationsvorsteher, auf dem flachen Lande. Zuweilen sitzt sie auf der Bank vor dem Haus und lässt ihren Blick ahnungsvoll schweifen. Das wahre Leben, sie weiß es längst, es rauscht an ihr vorüber wie die Dampfeisenbahn. Kenner bezeichnen diesen Eheroman schlichtweg als den "schönsten dänischen Roman".Hermann Bang, dänischer Schriftsteller, geboren am 20.4.1857 auf Alsen, gestorben am 29.1.1912 in Ogden (Utah, USA) auf einer Vortragsreise. Schon früh war Herman Bang der bedeutendste dänische Journalist seiner Zeit, aber auch sehr kontrovers diskutiert. Er lebte das Leben eines Dandys, inszenierte sich als Gesamtkunstwerk nach dem Vorbild von Huysmans und Wilde; seine homosexuellen Neigungen zeigte er auch öffentlich, was ihm Anfeindungen und Isolation in Dänemark eintrug. Herman Bang war der bedeutendste dänische Vertreter des literarischen Impressionismus.

 • af Herman Bang
  55,95 kr.

  Tine, die Tochter des Küsters auf einer malerischen dänischen Ostseeinsel, ist bei dem jungen Ehepaar Berg ein gern und häufig gesehener Gast. Doch dann bricht jäh der deutsch-dänische Krieg von 1864 in die Idylle ein: Tines friedliches Heimatdorf liegt plötzlich am Rand eines Schlachtfelds, Flüchtlinge und Verwundete werden einquartiert, während der Kanonendonner immer näher rückt. Inmitten der spannungsgeladenen Atmosphäre wird sich Tine ihrer lange verdrängten Gefühle für Berg bewusst. Hermann Bang, dänischer Schriftsteller, geboren am 20.4.1857 auf Alsen, gestorben am 29.1.1912 in Ogden (Utah, USA) auf einer Vortragsreise. Schon früh war Herman Bang der bedeutendste dänische Journalist seiner Zeit, aber auch sehr kontrovers diskutiert. Er lebte das Leben eines Dandys, inszenierte sich als Gesamtkunstwerk nach dem Vorbild von Huysmans und Wilde; seine homosexuellen Neigungen zeigte er auch öffentlich, was ihm Anfeindungen und Isolation in Dänemark eintrug. Herman Bang war der bedeutendste dänische Vertreter des literarischen Impressionismus.

 • af Herman Bang
  46,95 kr.

  In seiner Erzählung Sommerfreuden führt uns Herman Bang an einen Badeort an Jütlands nördlichem Ende, wo die Eheleute Brasen ein Hotel am Leben zu halten versuchen. Das fällt schwer, denn Badegäste sind weit und breit nicht zu sehen. Da verbreitet sich mit einem Mal das Gerücht, dass ein Dampfer mit Gästeneingetoffen ist. Ab jetzt überschlagen sich die Ereignisse, die nicht nur das Hotel der Brasens, sondern den ganzen Ort in Bewegung versetzen.Hermann Bang, dänischer Schriftsteller, geboren am 20.4.1857 auf Alsen, gestorben am 29.1.1912 in Ogden (Utah, USA) auf einer Vortragsreise. Schon früh war Herman Bang der bedeutendste dänische Journalist seiner Zeit, aber auch sehr kontrovers diskutiert. Er lebte das Leben eines Dandys, inszenierte sich als Gesamtkunstwerk nach dem Vorbild von Huysmans und Wilde; seine homosexuellen Neigungen zeigte er auch öffentlich, was ihm Anfeindungen und Isolation in Dänemark eintrug. Herman Bang war der bedeutendste dänische Vertreter des literarischen Impressionismus.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.