Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Herman Bang

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • af Herman Bang
  44,95 - 152,95 kr.

 • - Med forord af Tom Buk-Swienty
  af Herman Bang
  44,95 - 152,95 kr.

  Den historiske baggrund for "Tine" er krigen i 1864, men romanen foregår ude i landet, her i en landsby på Als, hvor krigen berører de fleste. Trods de voldsomme krigshandlinger, blandt andet rømningen af Dannevirke og Dybbøls fald, handler "Tine" først og fremmest om et kærlighedsforhold, som opstår på grund af krigen, og som krigen bestemmer det tragiske forløb af.

 • af Herman Bang
  44,95 - 137,95 kr.

  Herman Bangs klassiske skildring af byen København i 1880'erne, hvor alt er overflade, humbug og forfald.

 • af Herman Bang
  356,95 kr.

  Først ville han være skuespiller. Siden blev han journalist, kritiker og en forrygende oplæser. Men først og fremmest var Herman Bang (1857-1912) prosaens mester. Hans dybe, psykologiske indsigt og hans filmiske stil fornyede datidens prosa, og den præger stadig nutidens litteratur. Få kunne – og kan – som Herman Bang levendegøre sine karakterer med en rammende replik eller en ætsende bemærkning. I dag er der næppe nogen tvivl om, at Herman Bangs forfatterskab hører til blandt dansk litteraturs betydeligste. Et af dansk litteraturs vigtigste forfatterskaber i en samlet pragtudgave.

 • af Herman Bang
  43,95 kr.

  Indlæst af Momolydbog skuespiller Morten Hauch-Fausbøll. Det er år 1864 og Danmark er i krig med Tyskland.En ung skovrider skal deltage i krigen.Han har sendt sin kone og lille søn væk,og skovridergården er blevet et militærkvarter.Her kommer de sultne og trætte soldater for at spise og hvile.Tine,som arbejder på gården,er en ung pige.Hun forelsker sig i skovrideren,og den forfærdelige krig fører dem sammen.

 • af Herman Bang
  43,95 kr.

  Momolydbog skuespiller Henrik Koefoed læser Herman Bangs roman, som udkom første gang 1886.Katinka Bai er gift med stationsforstanderen i en lille jysk by.Han er et vulgært mandfolk,helt uden den finhed og forståelse,som Katinka finder hos forvalter Huus.De to forelsker sig i hinanden,men det kan naturligvis ikke blive til noget.Da hun kommer tilbage fra et familiebesøg,er Huus rejst,og hun må fortsat lide under Bais grovheder og dertil kæmpe med en håbløs sygdom.Ved vejen er nok sørgelig,men også meget morsom i de præcise portrætter og scener fra livet i den lille provinsby.I 1988 blev romanen filmatiseret.Max von Sydow instruerede og Klaus Rifbjerg skrev manuskript.Her spiller Henrik Koefoed rollen som Bentzen.

 • af Herman Bang
  44,95 - 137,95 kr.

  En ung sygeplejerske, datter af godsforvalteren på Ludvigsbakke, møder barndomsvennen, arvingen til herregården, og ofrer alt for sin forelskelse i ham.

 • - Noveller fra Novellix
  af Herman Bang, J. P. Jacobsen, Henrik Pontoppidan & mfl.
  169,95 kr.

  Novellix – Stor litteratur i et lille formatI denne æske samles fire noveller fra fire toneangivende klassiske forfattere. Hver især, og på hver sin måde, har de i slutningen af 1800-tallet været med til at sætte præg på den litterære periode, vi kender som Det moderne gennembrud. Gennem tidstypiske fortællinger om klasseforskelle, drømme og depraveret kærlighed – i samtiden radikale temaer – bidrog de blandt andre til en ændring i opfattelsen af kønsroller og seksualitet. Lær fire forfattere at kende, som argumenterede for en realistisk og kritisk skildring af virkeligheden – og at litteraturen skal sætte problemer under debat.Æsken indeholder fire bøger: Henrik Pontoppidan – Knokkelmanden, J.P. Jacobsen – Et skud i tågen, Olivia Levison – Indespærret, Herman Bang – Irene Holm

 • af Herman Bang
  142,95 kr.

  Herman Bangs roman er inspireret af en hændelse i 1883, da han passerede Skørping Station i Nordjylland. Han lagde mærke til en ung kvinde ved vinduet i stationen med et blegt ansigt støttet i hænderne stirrende efter hans afgående tog. Bang begyndte at skrive romanen i 1885 i Wien efter erindringen på Skørping Station. Ved Vejen blev i 2006 optaget i kulturkanonen med kommentarer som Bangs "nænsomme og indfølende skildring af et sagtmodigt sind" og "Bangs kunst at gøre den lille egoisme og den skjulte ensomheds uheroiske smerte genkendelige også for nutidens læsere."

 • af Herman Bang
  46,95 - 66,95 kr.

  Den unge pige Tine er hushjælp hos skovridder Berg, og der udvikler sig et kærlighedsforhold mellem dem. Men tragedien venter lige rundt om hjørnet, mens krigen sniger sig ind på de elskende. Herman Bangs roman "Tine" handler om den katastrofale krig i 1864 set gennem et par følsomme, glade og ulykkelige pigeøjne.

 • af Herman Bang
  44,95 kr.

  Herman Bangs novellesamling "Tunge Melodier" (1880). Indeholder novellerne: "Fortællinger fra Skumringen", "Fragment", "Fra Kirken", "Stille Existenser",  "Hjemme", "Elsket og savnet", "Kvindehistorier".

 • af Herman Bang
  44,95 kr.

  Novellesamling. "Sælsomme Fortællinger" (1907) indeholder novellerne: "Barchan er død", "Men du skal mindes mig", "Stærkest".

 • af Herman Bang
  13,95 kr.

  Herman Bangs skønne jule-novelle fra 1902.

 • af Herman Bang
  46,95 kr.

  Novellesamlingen "Præster" er en af Herman Bangs første udgivelser. Her kritiserer han blandt andet det gejstlige miljø, han selv kommer fra. De tolv noveller er fordelt på tre afsnit: "Præster", "Kvindefigurer" og "En miniature". Novellesamlingen indeholder novellerne "Livskald", "Ve den, for hvem Forargelsen kommer", "Genstridige Sind", "En Hyrde", "Elna", "Célimène", "Danaë", "Frøkenen", "En miniature", "Efter Ballet", "Kærlighed" og "25 R".Herman Bang (1857-1912) var en dansk kritiker, forfatter og journalist. I 1880 brød han igennem med romanen "Håbløse slægter", og siden blev det til en lang række værker inden for forskellige genrer. Herman Bang er kendt for sin impressionistiske skrivestil og var en af hovedkræfterne bag det moderne gennembrud i dansk litteratur.

 • af Herman Bang
  16,95 kr.

  Herman Bangs roman TINE handler om den katastrofale krig i 1864 set gennem et par følsomme, glade og ulykkelige pigeøjne.

 • af Herman Bang
  30,95 kr.

  Tro det eller ej - Herman Bang stod til 2 års fængsel efter udgivelsen af HÅBLØSE SLÆGTER, som forøvrigt var hans debutroman. Bogen blev anset for utugtig - Efter straffelovens § 184 blev Haabløse Slægter dømt for usædelighed og utugtighed, hvilket betød, at politiet måtte beslaglægge romanen i alle landets butikker.

 • af Herman Bang
  232,95 kr.

  Herman Bang: Ti Aar samt Rundt i Norge (udgivet af Sten Rasmussen) ”Ti Aar. Erindringer og Hændelser”, 1891, rummer en række erindringsglimt fra Herman Bangs (1857-1912) ungdom. Bogen indledes med beretningen om de første skridt, han som tyveårig tog på forfatterbanen efter farfaderens død i oktober 1877, og slutter med hjemrejsen fra Prag i oktober 1887, da han havde fuldendt romanen ”Stuk”. Det er det tiår, hvor hans gennembrudsværker bliver til, og han finder sit ståsted i den nordiske impressionisme, hvis hovedskikkelse han blev. Som kunstner er han nu modnet og har fået råd til med indtagende selvironi og afvæbnende humor at se tilbage på de mange fiaskoer og trængsler, han havde mødt som forfatter, foredragsholder og skuespiller. Fra flere af bogens essays går der tråde ud i forfatterskabet, fx fra »Den gyldne Stad« og fra »En Juleaften i det Fremmede« til romanerne ”Stuk”, 1887, og ”De uden Fædreland –”, 1906.”Ti Aar”s afslappede tone genfinder man i ”Rundt i Norge”, hvor Herman Bang (1857-1912) kredser om sit sørgmuntre ophold først i 1890’erne i dette hans andet fædreland. Den en journalistisk bog, hvor en lang række brogede turistiagttagelser i flyvende fart passerer gennem en digters temperament. Styrken ligger først og fremmest i det samlede billede, den tegner af navnlig de tre store bysamfund: det fornemme Trondheim, hvor de tilbageværende rester af den uddøende norske adel samler deres sidste illusioner omkring byens ærværdige træbyggede kongsgård, det dynamiske, livskraftige Bergen med dens handelsskuder og rige købmandsgårde, og det unge Kristiania, der knapt nok har vænnet sig til rollen som hovedstad, og hvis caféer præges af hede studenterdebatter og provokerende kunstnerbohêmer.To bind på henholdsvis 256 og 288 sider.- to værker i den ambitiøse serie Danske Klassikere, der udgives af Det Danske Sprog- og Litteraturselskab og relanceres af Gyldendal.

 • af Herman Bang
  124,95 kr.

  Sommerglæder er Herman Bangs mest humoristiske roman, en en let og bittersød fortælling, der foregår på et enkelt døgn i en lille østjysk by. Rammen er Hotel Brasen, et sommerpensionat, der ejes af hr. og fru Brasen. Rundt om dem er der familiemedlemmer og ansatte. Da historien tager sin begyndelse, er sommergæsterne endnu ikke dukket op, men hotellet står alligevel på den anden ende, for alt skal være parat - og hotelejerne skylder penge overalt i byen. Noget alle ved. Pludselig kommer der 'køretøjer fra sønder', og nyt kaos opstår. Gæsterne får dog deres værelser, men så skal aftensmaden gøres klar. Fru Brasen er i gang febrilsk og nervøs og herser med de ansatte. Det viser sig, at der blandt gæsterne er en kendt sanger, og senere på aftenen underholder han, og der bliver danset. Da fru Brasen endelig kan lægge hovedet på puden, galer hanen i gården.  Romanen blev filmatiseret i 1940 med Rasmus Christiansen og Ellen Gottschalch i rollerne som hr. og fru Brasen. En dejlig film.

 • af Herman Bang
  12,95 kr.

  Herman Bangs mesterlige roman fra 1889 om den unge barnepige Tine og hendes ulykkelige kærlighed til skovrider Berg.

 • af Herman Bang
  30,95 kr.

  Ved vejen er Herman Bangs mesterlige roman fra 1886 om den store kærlighed mellem den gifte stationsforstanderfrue Katinka Bai og forvalteren hr. Huus.

 • af Herman Bang
  44,95 kr.

  Novellesamling. "Under Aaget" (1890) indeholder novellerne: "Tilegnelse til Jonas Lie", "En dejlig Dag", "Irene Holm", "Frøken Caja".

 • af Herman Bang
  44,95 kr.

  Novellesamling. "Liv og død" (1899) indeholder novellerne: "En Fortælling om Lykken", "En Fortælling om Elskov", "En Fortælling om dem der skal dø".

 • af Herman Bang
  13,95 kr.

  Herman Bang skrev i 1890 novellen "Irene Holm" om den lille, fallerede, nedslidte ballerina, der rejser rundt i provinsen og underviser bønderne og deres børn i holdning, dans og bevægelse.

 • af Herman Bang
  74,95 kr.

  "Den historiske baggrund for Herman Bangs klassiske roman Tine er krigen 1864, ikke ved fronten men ude i landet hvor den berører de fleste. Men først og fremmest handler Tine om et kærlighedsforhold, som opstår på grund af krigen, og som krigen bestemmer forløbet af.   ""Som en fin og lysende tråd slynger historien om Tines elskov sig gennem mørke skildringer af al den uro, nød og jammer, krigen bringer over hendes fødeø, Als."" - Gustav Esmann   Lydbogen er indlæst af Ellen Dahl Bang.

 • af Herman Bang
  33,95 kr.

  Skildring af en stationsforstanderindes korte og bittersøde kærlighedsoplevelse i en lille stationsby i slutningen af 1800-tallet."Ved Vejen" er en af de helt store klassikere i dansk litteratur, skrevet af melankoliens mester, Herman Bang. Det er en fortælling om de små begivenheder og den store kærlighed.

 • af Herman Bang
  52,01 - 52,95 kr.

  Tine, klockarens dotter, befinner sig ofta i jagmastarfamiljen Bergs hus pa Sonderjylland. Hon ar dar sa ofta att hon nastan betraktas som en dotter i huset. Nar jagmastaren blir inkallad efter krigsutbrottet 1864 samtidigt som hans fru och barn reser till Kopenhamn, blir Tine kvar for att se efter huset.Kriget bryter ut och i och med det forandras aven Bergs syn pa Tine. For Tine ar det nagot oerhort, nagot som ar storre an livet sjalvt.-

 • af Herman Bang
  217,95 kr.

 • af Herman Bang
  250,95 kr.

 • af Herman Bang
  35,95 kr.

  In de roman Mikael beschrijft de Deense schrijver Herman Bang de verstandhouding tussen een beroemde kunstenaar en zijn mannelijke model. Het boek hint er duidelijk op dat er tussen deze twee mannen misschien meer aan de hand is dan alleen een innige vriendschap. Het hoofdpersonage, de geniale kunstenaar Claude Zoret, is losjes gebaseerd op Auguste Rodin.Het boek werd zowel in 1916 als in 1924 verfilmd.-

 • af Herman Bang
  46,95 - 297,95 kr.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.