Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Hvor i hjernen lagres vores erindringer, og hvad er hukommelse egentlig for noget? Hvor meget og hvor godt er det muligt at huske, og hvor galt? Kan man leve et liv uden erindringer? Og kan hukommelsen virke begge veje – også fremad i tid? Vores evne til at huske er siden tidernes morgen blevet betragtet som en magisk egenskab, og de gåder, der omgiver hukommelsen, har alle dage været genstand for fascination. I denne bog foretager søstrene Hilde og Ylva Østby et dybdedyk i hukommelsens væsen og videnskabshistorie. Vi skal blandt andet høre om opdagelsen og navngivningen af den lille søhestelignende hjernedel, der skulle vise sige at være nøglen til mange af hjernens mysterier; Hippocampus betyder hestesøuhyre på latin. Undervejs interviewer de flere af verdens førende forskere på feltet og taler med mennesker, der lever med ekstrem hukommelse eller glemsel, som har falske erindringer og traumeerindringer. De møder fire skakstormestre og en bestsellerforfatter, taler med FN’s klimapanel og sender ti dykkere ned på bunden af Oslofjorden på jagt efter erindringernes natur. At dykke efter søheste er en unik og mindeværdig bog om hukommelsen, som viser os, hvordan hjernen på næsten magisk vis henter information frem og genskaber øjeblikke for os, og hvordan erindringer er en forudsætning for vores evne til at forestille os fremtiden. Men bogen handler i lige så høj grad om, at hukommelsen er en helt igennem upålidelig følgesvend, som lever efter sine helt egne regler, og at der findes erindringer, som vi er bedst tjent med at glemme.
Dette er ikke en selvhjælpsbog eller en fagbog skrevet af en specialist eller ekspert, men en personlig beretning om kropshad og selvforagt. Det er forfatter Hilde Østbys egen historie om, hvordan det på hendes 45-års fødselsdag går op for hende, at hun har hadet sin mave og sin krop i 30 år. Størstedelen af hendes dyrebare liv har været styret af et forsøg på at kontrollere den krop, hun i stedet burde omfavne og elske.Østby begyndte jagten på oprindelsen til selvforagten – i neurologi, psykologi, kulturhistorie og i hendes eget liv. Findes svaret på gåden i vores hjerne? I modeindustrien? I mænds blikke? I magasinforsider? I kvinders sociale kontrol af hinanden? Hun leder efter løsningerne og finder overraskende svar.Hvorfor skal en kvindes mave helst være flad, mens andre kropsdele gerne må være store og svulmende? Hvorfor skal selve kilden til liv, hjemmet for livmoren og fordøjelsen, være usynlig? "Mavebogen" er en antislankebog og en hyldest til livet og kærligheden – og måske den også kan hjælpe dig til at holde mere af din krop."Uhyre ærlig, vidende – og morsomt – om et traume som desværre deles af tæt på halvdelen af befolkningen." – Marta Breen, forfatter"Hilde Østby er chokerende åben – fortæller om overgreb, skam og intenst mavehad i den nye Mavebog." – DagbladetHilde Østby er journalist, kulturhistoriker og forfatter. Hun har skrevet de anmelderroste bøger "Leksikon om lengsel" (roman, 2013), "Å dykke etter sjøhester" (fagbog 2016), sammen med søsteren Ylva, og "Kreativitet" (fagbog, 2020). Hendes bøger er oversat til 20 sprog.
Hvorfor skal en kvindes mave helst være flad, mens andre kropsdele gerne må være store og svulmende? Hvorfor skal selve kilden til liv, hjemmet til livmoren og fordøjelsen, være usynlig? Da journalist og idéhistoriker Hilde Østby fyldte 45 år gik det op for hende at hun havde hadet sin mave i nøjagtig 30 år. Her begyndte jagten på oprindelsen til selvforagten – i neurologi, psykologi, kulturhistorie og i hendes eget liv. Findes svaret på gåden i vores hjerne? I modeindustrien? I mænds blikke? I magasinforsider? I Kvinders sociale kontrol af hinanden? Hilde Østby leder efter løsningerne og finder overraskende svar på gåden. Denne bog en en antislankebog. Den er en hyldest til livet og kærligheden og måske den også kan hjælpe dig til at holde mere af din krop – gennem syv trin. ”Uhyre ærlig, vidende – og morsomt – om et traume som desværre deles af tæt på halvdelen af befolkningen.” Marta Breen, forfatter Hilde Østby er journalist, kulturhistoriker og forfatter. Hun har skrevet de anmelderroste bøger Leksikon om lengsel (roman 2013), Å dykke etter sjøhester (fagbog 2016), sammen med søsteren Ylva, og Kreativitet (fagbog 2020). Hendes bøger er oversat til 20 sprog.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.