Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Hugo Hørlych Karlsen nærlæser klassisk kinesiske værker i deres oprindelige klassisk kinesiske sprog med fokus på ”Den Gule Kejsers klassiker om indre medicin”, ”Klassikeren om de vanskelige områder” og ”Daode jing”. Bogen bliver samtidig en indføring i deres unikke sprog, deres begrebsbrug og den livs- og verdensforståelse, de repræsenterer. Der er en nøje gennemgang af, hvad disse grundlæggende værker egentlig siger om meridianerne. Hvordan de betegnes, og hvordan deres eksistens passer ind i teksternes opfattelse af himlen, jorden, mennesket, qien og sygdom og balance.
Hugo Hørlych Karlsen præsenterer Rhonda Changs epokegørende analyser af Kinas politiske og kulturelle udvikling gennem årtusinderne og konsekvenserne, det har fået for den kinesiske medicin i Kina selv og i Vesten. Med fokus på den klassiske medicin, 醫 (yi), og den måde, hvorpå den nye Traditionel Kinesisk Medicin fjerner de klassiske teorier og metoder, giver Rhonda Changs bøger en uhyre præcis, dybt researchet og medrivende beskrivelse af de politiske og kulturelle kampes konsekvenser for nutiden, lige ned til behandlingsmetoderne og deres teoretiske baggrund.
Vær aktiv uden at handle. Tao og Østens indsigt beskriver den levende 5000-årige tradition i Østen inden for taoismen og klassisk kinesisk medicin, og fremstillingen forbinder denne tradition med vores egen glemte, indsigtsfulde fortid og de nye muligheder i vores nutid.Læs om:- Livsenergi (qi), grundenergi (jing), sind (shen).- Kostens energi og den seksuelle energi.- De syv følelsers positive og negative energimønstre.- Energiernes virke gennem årstiderne og døgnet.- Klassisk kinesisk astrologi (De Fire Søjler).- Klassisk kinesisk feng shui (De Otte Huse).- Hvordan yin yang-symbolet skal vende og forstås.- Hvordan denne viden engang var gammel dansk indsigt.Herværende ebog er på ny gennemarbejdet, revideret og udvidet udgave af den trykte titel: Tao, Zen & Østens indsigt. Rytmen og energien i dit liv.
Denne samling af litterære stjerneskud indeholder oversættelser af korte tekster, sange og digte fra verdenslitteraturens skatkammer, tekster som fra Hugo Hørlych Karlsens ungdom og til nu har kaldt på ham for at blive oversat til dansk. Hver tekst har været som en magisk, strålende streg, der sprang frem på livets og litte-raturens himmel. Med en eksistentiel, naturforbundet og en social betydningsrigdom af sjælden egenart fremstod hver og en af teksterne som poesiens blå blomst.De ældste tekster er klassisk kinesiske sange fra 1000 år f.v.t., de nyeste er tyske digte fra 1950’erne, og der imellem er der sentenser og poetiske tekster fra de mellemliggende århundreder fra Kina, Tyskland, Østrig, England, Italien, Japan.Et mindre udvalg af oversættelserne i Stjerneskud har været bragt i poesimagasinet Hvedekorn:
Karen på fem år har glædet sig usigeligt meget til at skulle med sin ven Jesper og hans søde mor på ferie hos hans mormor. Udenfor sner det helt vildt, og det synes børnene først er rigtig hyggeligt. Det er til gengæld ikke så sjovt, da bilen kører fast midt ude i ingenting, og de ikke ved, hvordan de skal komme fri. Som om det ikke er nok, så sætter en trold sig pludselig ind i bilen! Karen synes i hvert fald, han ligner en trold, selvom han selv påstår, at han hedder Eigil."Drømmenatten" bugner af hyggelige og uhyggelige historier for børn. Bogen er skrevet til brug i danskundervisning til 3.-5- klasse, men kan læses af alle, der holder af en god historie.Hugo Hørlych Karlsen (f. 1948) er en dansk forfatter, der fik sin litterære debut med digtsamlingen "Dans på glødende sne" (1972). Til trods for sin brede spændvidde som forfatter – Hørlych har blandt andet udgivet både romaner, børne- og ungdomsbøger, digte og fagbøger – har Hørlych altid haft barndommen som et gennemgående tema. Sammen med den danske forfatter Rita Andersen har han skrevet danskbogen "Drømmenatten".
Sangenes bog, Shi Jing, er klassikeren med Kinas ældste sange og viser fra omkring, 1100 f.v.t. og cirka 800 år frem. Det er en af verdenslitteraturen ældste og mest medrivende tekstsamlinger.Med bogen foreligger Hugo Hørlych Karlsens oversættelse af værkets første del, illustreret med den kinesiske tekst. Digtene er enkle, letlæselige og samtidig ganske nuancerede i deres beskrivelser af dagliglivet for mere end 2000 år siden. Enkelt, åbent og samtidig dybdeborende udtrykker de almenmenneskelige følelser. Det er magisk og sublimt. Der er digte om forførelse, om lidenskabelige kvinder og længselsfulde mænd, om bedragere og bedragne, viser om skatternes åg på det menige folks skuldre, og digte om krigens forfærdende vilkår, men først og sidst er der sange om naturens uendelige skønhed og dens betydning for menneskenes liv.
Bogen om Morten og Lene er en bog for særligt forældre til børn med Downs Syndrom. Bogen kommer omkring de elementer, som kan være gode at have kendskab til, når man står i den situation, heriblandt kontakten med institutioner og de problemer der kan opstå. Men i centrum for bogen er fortællingen om 5-årige Morten og 6-årige Lene, der begge har Downs Syndrom.Hugo Hørlych Karlsen (f. 1948) er en dansk forfatter, der fik sin litterære debut med digtsamlingen "Dans på glødende sne" (1972). Til trods for sin brede spændvidde som forfatter – Hørlych har blandt andet udgivet både romaner, børne- og ungdomsbøger, digte og fagbøger – har Hørlych altid haft barndommen som et gennemgående tema.
Med værket "Skriften, spejlet og hammeren" går Hugo Hørlych Karlsen tæt på et udvalg af danske forfattere, der har det tilfælles, at de alle på udgivelsestidspunktet har været ophavsmænd til nye og eksperimentelle tekster. Det er blandt andet forfatterskaber såsom Svend Åge Madsen, Jens Smærup Sørensen, Dan Turèll, Per Aage Brandt, Henrik Nordbrandt og Per Højholt, der bliver gennemgået i bogen.Hugo Hørlych Karlsen (f. 1948) er en dansk forfatter, der fik sin litterære debut med digtsamlingen ”Dans på glødende sne” (1972). Til trods for sin brede spændvidde som forfatter – Hørlych har blandt andet udgivet både romaner, børne- og ungdomsbøger, digte og fagbøger – har Hørlych altid haft barndommen som et gennemgående tema.
"Den daglige voldtægt" er en bog om dagligdagens kønspolitiske og kulturpolitiske dilemmaer, som særligt efterkrigsgenerationen af mænd ofte befinder sig i. Det handler om livet og alt hvad det indeholder af venskaber, familie, arbejde og kærlighed – og de forhold, under hvilke alle disse forhold nødvendigvis må udfolde sig.Hugo Hørlych Karlsen (f. 1948) er en dansk forfatter, der fik sin litterære debut med digtsamlingen "Dans på glødende sne" (1972). Til trods for sin brede spændvidde som forfatter – Hørlych har blandt andet udgivet både romaner, børne- og ungdomsbøger, digte og fagbøger – har Hørlych altid haft barndommen som et gennemgående tema.
I traditionel kinesisk lægekunst lægges der vægt på at finde frem til og behandle årsagerne og ikke kun symptomerne på sygdomme. Derfor har kineserne igennem tusinder af år fundet frem til viden om livsenergierne, der findes i mennesket såvel som i naturen. I stedet for decideret medicin er fokus rettet mod livsform, kostvaner, urter og livsgivende energier, som blandt andet kan påvirkes af akupunktur. "Livsenergiens veje" er en introduktion til denne læring, hvis mål er at skabe bedre velvære for det enkelte menneske.Hugo Hørlych Karlsen (f. 1948) er en dansk forfatter, der fik sin litterære debut med digtsamlingen "Dans på glødende sne" (1972). Til trods for sin brede spændvidde som forfatter – Hørlych har blandt andet udgivet både romaner, børne- og ungdomsbøger, digte og fagbøger – har Hørlych altid haft barndommen som et gennemgående tema.
Påstanden i Hugo Hørlych Karlsens bog er ganske simpel: der findes ikke sygdomme, kun syge mennesker. Det handler i bund og grund om den menneskelige balance, og i stedet for at bekæmpe vira som vestens læger gør det, ønsker Hørlych, at man retter fokus på livstilsændringer. Til dette formål introducerer han ægteparret Michael og Aida Connelly, der sammen arbejder ud fra Traditionel Kinesisk Medicin baseret på fem elementer.Hugo Hørlych Karlsen (f. 1948) er en dansk forfatter, der fik sin litterære debut med digtsamlingen "Dans på glødende sne" (1972). Til trods for sin brede spændvidde som forfatter – Hørlych har blandt andet udgivet både romaner, børne- og ungdomsbøger, digte og fagbøger – har Hørlych altid haft barndommen som et gennemgående tema.
"Et menneske må kunne trække vejret frit" er en håndbog for både lærere og forældre. Det er en introduktion til en alternativ undervisningsform, hvor barnet og undervisningen er i centrum baseret på område/tema og arbejdsmåder, der er relevante for både det faglige og det personlige (for eleven selv), som et alternativ til den fagdelte undervisning.Hugo Hørlych Karlsen (f. 1948) er en dansk forfatter, der fik sin litterære debut med digtsamlingen "Dans på glødende sne" (1972). Til trods for sin brede spændvidde som forfatter – Hørlych har blandt andet udgivet både romaner, børne- og ungdomsbøger, digte og fagbøger – har Hørlych altid haft barndommen som et gennemgående tema.
"Forvandlingens digtere og fantasiens virkelighed" omhandler Michael Endes og Lloyd Alexanders værker, som Hugo Hørlych Karlsen har analyseret med fokus på de to forfatterskabers tilhørsforhold og placering i forhold til eventyret og den fantastiske litteratur – lige fra de ældste riter, bardernes sange og Odysseen.Hugo Hørlych Karlsen (f. 1948) er en dansk forfatter, der fik sin litterære debut med digtsamlingen "Dans på glødende sne" (1972). Til trods for sin brede spændvidde som forfatter – Hørlych har blandt andet udgivet både romaner, børne- og ungdomsbøger, digte og fagbøger – har Hørlych altid haft barndommen som et gennemgående tema.
"Syntetisk medicin og alternativ behandling" beskæftiger sig med forholdet mellem den traditionelle lægevidenskab og de alternative behandlingsformer, som forfatter Hugo Hørlych Karlsen advokerer for. Karlsen kigger nærmere på, hvordan de alternative behandlingsformer har en påvirkning af selve livsenergien, samtidig med at den øger vores selvnærvær. Der tages blandt andet udgangspunkt i brugen af kemisk medicin, som den traditionelle lægevidenskab benytter sig af.Hugo Hørlych Karlsen (f. 1948) er en dansk forfatter, der fik sin litterære debut med digtsamlingen "Dans på glødende sne" (1972). Til trods for sin brede spændvidde som forfatter – Hørlych har blandt andet udgivet både romaner, børne- og ungdomsbøger, digte og fagbøger – har Hørlych altid haft barndommen som et gennemgående tema.
"Stilheden" fortæller historien om drengen Rav og pigen Lyng, som er vanvittigt forelskede i hinanden. De har intet andet ønske end at være sammen, men deres forældre ser ikke sagen i helt samme lys. Derfor ser parret kun en mulighed, hvis de nogensinde skal kunne være sammen – de må flygte fra deres bosted og forlade deres familier.Hugo Hørlych Karlsen (f. 1948) er en dansk forfatter, der fik sin litterære debut med digtsamlingen "Dans på glødende sne" (1972). Til trods for sin brede spændvidde som forfatter – Hørlych har blandt andet udgivet både romaner, børne- og ungdomsbøger, digte og fagbøger – har Hørlych altid haft barndommen som et gennemgående tema.
"Livsenergien børn" er en introduktion til livsenergiens veje, der er en del af den klassiske kinesiske lægekunst. Bogen ser nærmere på en af søjlerne inden for denne livsstil: kosten. Livsenergiens veje er en måde at opretholde en sund krop og et sundt sind, og her følger den daglige kost naturligt med. Bogen giver et indblik i kostens mangfoldige virkemidler med særligt fokus på barnets kost som en grundsten for et bedre helbred helt ind i voksenlivet.Hugo Hørlych Karlsen (f. 1948) er en dansk forfatter, der fik sin litterære debut med digtsamlingen "Dans på glødende sne" (1972). Til trods for sin brede spændvidde som forfatter – Hørlych har blandt andet udgivet både romaner, børne- og ungdomsbøger, digte og fagbøger – har Hørlych altid haft barndommen som et gennemgående tema.
Med udgangspunkt i 1968 graver Hugo Hørlyck sig ned i en litteratur, der blev skrevet imens samfundet oplevede drastiske ændringer. Det var år, der blev påvirket af ungdoms- og studenteroprør, strejkekampe og en tiltagende viden om menneskets psyke. Det er en bog, der går tæt på de politiske og litterære strømninger, som var gennemgående i Danmark i 1960'erne og 1970'erne, og ser på, hvordan de ydre og indre forhold påvirkede hinanden såvel i samfundets som i litteraturens verden.Hugo Hørlych Karlsen (f. 1948) er en dansk forfatter, der fik sin litterære debut med digtsamlingen "Dans på glødende sne" (1972). Til trods for sin brede spændvidde som forfatter – Hørlych har blandt andet udgivet både romaner, børne- og ungdomsbøger, digte og fagbøger – har Hørlych altid haft barndommen som et gennemgående tema.
"Vejen til Paradis" er en samling bestående af 19 noveller, der alle sammen har det tilfælles, at de handler om det modsætningsfyldte i mennesket og i tilværelsen. Det er intense fortællinger om venskaber og skole, om at være ung og vokse op, om livet og døden, angsten og glæden – om is og ild.Hugo Hørlych Karlsen (f. 1948) er en dansk forfatter, der fik sin litterære debut med digtsamlingen "Dans på glødende sne" (1972). Til trods for sin brede spændvidde som forfatter – Hørlych har blandt andet udgivet både romaner, børne- og ungdomsbøger, digte og fagbøger – har Hørlych altid haft barndommen som et gennemgående tema.
"I storbyens gader" er historien om Ole og Mie, der begge er fra arbejdermiljøer. De vokser op sammen og vi følger dem fra de er 8-9 år og frem til de er 16-17 år, hvor dramatiske begivenheder drastisk ændrer deres forhold. Det er historien om et nært venskab, der udvikler sig til forelskelse, og om kammerater og kærester og om det første møde med den seksuelle verden.Hugo Hørlych Karlsen (f. 1948) er en dansk forfatter, der fik sin litterære debut med digtsamlingen "Dans på glødende sne" (1972). Til trods for sin brede spændvidde som forfatter – Hørlych har blandt andet udgivet både romaner, børne- og ungdomsbøger, digte og fagbøger – har Hørlych altid haft barndommen som et gennemgående tema.
Hugo Hørlych Karlsen har med "Børn er overflødige" skrevet et samfundsrelevant værk, der kritiserer nutidens måde at behandle, opdrage og danne børn på. Det er en kritik af systemet og institutionerne og forældrenes måde at håndtere deres børns opdragelse – eller mangel på samme. Det er samtidig en bog, hvor børnene selv kommer til orde og får lov til at fortælle om deres liv, oplevelser og erfaringer – en bog med og om børn.Hugo Hørlych Karlsen (f. 1948) er en dansk forfatter, der fik sin litterære debut med digtsamlingen "Dans på glødende sne" (1972). Til trods for sin brede spændvidde som forfatter – Hørlych har blandt andet udgivet både romaner, børne- og ungdomsbøger, digte og fagbøger – har Hørlych altid haft barndommen som et gennemgående tema.
Dauod er 17 år og fra flygtningelejren Dheisheh, der ligger i nærheden af Bethlehem. I nærmest dokumentarisk stil skildres de mange udfordringer, som den unge mand må gennemgå. Det involverer blandt andet Dauods konfrontation med besættelsesmagten, hans rejse til Danmark og hans forhold til sine rødder og sin historie. Og ikke mindst hans fortvivlende had-kærligheds-forhold til soldaten Ayelet.Hugo Hørlych Karlsen (f. 1948) er en dansk forfatter, der fik sin litterære debut med digtsamlingen "Dans på glødende sne" (1972). Til trods for sin brede spændvidde som forfatter – Hørlych har blandt andet udgivet både romaner, børne- og ungdomsbøger, digte og fagbøger – har Hørlych altid haft barndommen som et gennemgående tema."Længslens land" er en todelt serie begyndende i 1930'ernes Palæstina om tre unge palæstinensere og deres tilværelse i et samfund præget af politisk, socialt, kulturelt og ikke mindst religiøs uro, der ofte leder til blodige opgør. Serien består af bindene "Længslens land" og "Frihedens nat".
Året er 1492. Efter at have reddet Ingerd fra at blive brændt på bålet for at være en heks, må drengen Nilus flygte fra sit hjem. Sammen med en noget broget skare bestående af Ingerd, to venner, en hund og en hest begiver han sig ud for at finde byen med Den Gyldne Port. Det bliver en spændende rejse med nye eventyr og oplevelser ventende bag hvert hjørne... men på rejsen lurer også farer.Hugo Hørlych Karlsen (f. 1948) er en dansk forfatter, der fik sin litterære debut med digtsamlingen "Dans på glødende sne" (1972). Til trods for sin brede spændvidde som forfatter – Hørlych har blandt andet udgivet både romaner, børne- og ungdomsbøger, digte og fagbøger – har Hørlych altid haft barndommen som et gennemgående tema.
En voldsom vinterstorm raser. Heldigvis befinder Kent og Kaja sig indenfor sammen med den gamle kone Elna, som bor langt væk fra alting. I ly for stormen skiftes de til at fortælle historier. Kent fortæller blandt andet om drengen Husam, som er nødt til at flygte fra sit hjemland, Palæstina. Elna fortæller om tjenestepigen Erna, som begiver sig ud på en fortryllende rejse ... men pludselig sker der noget forunderligt.Hugo Hørlych Karlsen (f. 1948) er en dansk forfatter, der fik sin litterære debut med digtsamlingen "Dans på glødende sne" (1972). Til trods for sin brede spændvidde som forfatter – Hørlych har blandt andet udgivet både romaner, børne- og ungdomsbøger, digte og fagbøger – har Hørlych altid haft barndommen som et gennemgående tema.
"Det levende barn" er en vejledningsbog til både forældre og undervisere, der giver et bud på, hvordan man opnår den bedste undervisning af barnet. For at sikre barnet dets optimale læring, er det nødvendigt at have en forståelse af, hvordan forskellige børn lærer bedst, og det er netop dette, som bogen har til sigte. Grundbogen behandler blandt andet emner såsom 'to forskellige undervisningsmetoder' og 'rytme og krop, gråd og akrobatik'.Hugo Hørlych Karlsen (f. 1948) er en dansk forfatter, der fik sin litterære debut med digtsamlingen "Dans på glødende sne" (1972). Til trods for sin brede spændvidde som forfatter – Hørlych har blandt andet udgivet både romaner, børne- og ungdomsbøger, digte og fagbøger – har Hørlych altid haft barndommen som et gennemgående tema.
Hugo Hørlych Karlsen præsenterer fire store værker fra den kinesiske litteraturs arkaiske og klassiske periode, 1100 f.v.t.-200 e.v.t. De grundlæggende træk ved det arkaisk- og klassisk-kinesiske tegnsprog og de problematikker, der er forbundet med at lære at læse det og at oversætte det, beskrives. Desuden behandler bogen med danske og kinesiske eksempler spørgsmålet: Hvad er sprog, og hvordan læres og oversættes et fremmedsprog? Værker: "Digtenes klassiker", "Daode Jing", "Den Gule Kejsers klassiker om indre medicin", "Klassikeren om de vanskelige områder".
Det er en sjælden sag, hvis man støder på et eventyr, der omhandler begivenhederne efter ægteskabets indgåelse. Som regel bliver læseren efterladt med et "og de levede lykkeligt til deres dages ende", men gør de nu også det? Det har Hugo Hørlych Karlsen sat sig for at finde ud af, når han i sine fortolkninger af klassiske eventyr fokuserer på det ægteskabelige element i de mere eller mindre kendte eventyr, lige fra brødrene Grimm til 1001 nats eventyr.Hugo Hørlych Karlsen (f. 1948) er en dansk forfatter, der fik sin litterære debut med digtsamlingen "Dans på glødende sne" (1972). Til trods for sin brede spændvidde som forfatter – Hørlych har blandt andet udgivet både romaner, børne- og ungdomsbøger, digte og fagbøger – har Hørlych altid haft barndommen som et gennemgående tema.
"Barndom. En historiebog om voksne" er en roman inddelt i tre dele, som giver et billede af barnet og barndommen – både barnet som aktør, barnet i den voksne og barndommen stående over for voksenlivet. Det gøres blandt andet ved at skildre begivenheder set fra både barnets synspunkt og den voksnes synspunkt, og samtidig skildres begivenhederne med en samfundskritisk tilgang til det mere og mere fremmedgjorte samfund, som børn indføres i.Hugo Hørlych Karlsen (f. 1948) er en dansk forfatter, der fik sin litterære debut med digtsamlingen "Dans på glødende sne" (1972). Til trods for sin brede spændvidde som forfatter – Hørlych har blandt andet udgivet både romaner, børne- og ungdomsbøger, digte og fagbøger – har Hørlych altid haft barndommen som et gennemgående tema."'Barndom' er en kraftanstrengelse af et værk … Der kommer en sammenhængende verden ud af det – en kugle som rummer det ene livs sammenhæng, historiens udstrækning og øjeblikkets fylde … Værket indtager sin helt egen plads i både skøn- og faglitteraturens historie i Danmark."- Søren Vinterberg, Information"Hugo Hørlych Karlsen fortæller klart og tydeligt. Han analyserer, så enhver, forældre, personale på skoler og daginstitutioner, kan forstå de problemer, han lægger frem ... Hørlych Karlsen vil gerne gøre sit til at få sat tingene i skred, og det gør han, ikke ved at skrige op, ikke ved at være enøjet og dogmatisk, men ved at være fantastisk nuanceret."- Bent Haller, DR"Her er en klog og højst aktuel bog ... en bog om barnet inden i dig selv ... En relevant og opmærksom bog."- Bettina Heltberg, Politiken
Hugo Hørlych Karlsens digtsamling ”Solsange” fra 1989 som ebog. ”Digtene fungerer. De gør indtryk”, Per Højholt, Jyllands-Posten. ”Menneskets komplicerede forhold til den natur og kultursammenhæng, vi indgår i… En stilfærdig og meningsfuld aflæsning af virkeligheden”, Brian Møller Jensen, Aarhus Stiftstidende. ”En digtsamling, der har inderligheden, glæden ved ordenes poesi. Jeg sidder stadig efter tredje gennemlæsning med oplevelsen, ordenes mærkelige kraft som en kåbe af poesi om mig. Læs denne helt vidunderlige poesibog.” Jørgen Wassilefsky, FB.
Havets brænding og lyset over Fanøs klitter spiller en stor rolle i Hugo Hørlych Karlsens skildring af sønderhoningen Ann Katrinn og romaen Mathis.Vi er i de sidste årtier af 1500-tallet. Mågernes skrig blander sig i Mathis´ violinspil, og musikken og vinden synger i skibenes rebning og sejl. Mathis´ spil har rødder i de fjerneste lande, og Anders Sørensen Vedel, dansk renæssancedigtnings store skikkelse fra Ribe, er en hyppig gæst på Fanø, når sønderhoningene danser, og Mathis spiller.Sønderhoningene er et folkefærd præget af havets rytme, årstidernes skiften og fiskenes vandringer. Hertil kommer romaen Mathis efter en udmarvende flugt og forfølgelse gennem det halve Europa. Sønderhoningene hører deres liv i hans violinspil og tager ham til sig, ligesom han tager den stolte og lidenskabelige Anne Katrinn.Sammen med foråret kommer ripenserne hvert år til Fanø for at fiske og handle, de bringer fest og ny viden til Sønderho - men også farer og fristelser for unge elskende.
Erik med kaldenavnet Hollænderen blev født år 1579 i Sønderho på Fanø. De europæiske landes skibsfart ekspanderede på den tid ud over kloden. Erik blev en af de sømænd, der sejlede med på fiskeri, men som også deltog i handelsture til nærområderne og de store togter over oceanerne.Som ung mødte han den jævnaldrende kong Christian IV og fik sit liv mærket af hans indgriben. Nu er året 1657, knap 10 år efter Christian IV´s æra, og i sin høje alderdom vil han fri til den kvinde, han altid har elsket, men aldrig fik. Flere uventede gæster i hendes stue ender med at sende ham i gulvet, og i en indre hvirvel gennemlever han sit livs afgørende sejladser og forhold til kvinder, kammerater, kongen, Anders Sørensen Vedel, døden, havet og horisonten.Frem af dette gensyn med sin ungdoms- og manddomstid vokser en spinkel sønderhoningmelodi, der bærer hans navn, Hollænderen. Den åbner mod et møde med den kvinde, han ikke vidste, han elskede. Hollænderen er en roman om en randeksistens, en lokalt forankret verdensborger. Den foregår på de syv have, men også i København, i Ribe og ikke mindst derhjemme, på Fanø. Hollænderen har som hovedperson en af bipersonerne fra Hugo Hørlych Karlsens forrige roman Den første sønderhoning. De to romaner kan læses hver for sig og sammen.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.