Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Dansk litteraturs historie bind 5 skildrer litteraturen fra 1960 til 2000. Læs bl.a. om hvordan litteraturen pendler mellem modernisme og realisme, eksperiment og traditionsfornyelse.
"Til mine kolleger, de statsansatte mordere!Verden er blevet vanvittig. Jeg vil ikke være med længere. Rapporten om jeres forbandede mordvåben er allerede røget over bord. Nu følger jeg selv efter.Neurup."Sådan lyder Neurups selvmordsbrev, efter han har færdigskrevet rapporten om, hvilke missiler og fly Danmark med størst fordel bør anskaffe sig. Men hans departementschef aflyser blankt, at der kan være tale om selvmord, og derfor må sagen efterforskes under den skarpeste fortrolighed. Men hvordan gør man det, når alt er hemmeligstemplet eller uforståeligt?Ib Lucas (f. 1946) er født og opvokset i København og uddannet cand.mag. i dansk og teatervidenskab. Ib Lucas debuterede som forfatter, da han i 1979 vandt en novellekonkurrence for Politiken. To år senere udkom hans første novellesamling, "Når virkeligheden flimrer".
"Nu så det ud som om hun skulle tude, jeg rejste mig hurtigt, tømte flasken i et drag og slog skummen ud på fliserne.– Nej, bliv siddende lidt, bad hun og klappede på bænken.– Jeg skal faktisk ind til byen.– Jamen, Georg, der er da ikke åbent nogen steder endnu.Hun hev fat i min arm og snøftede, kiggede anklagende på mig.– Jeg er så træt af det hele!– Hvem faen er ikke træt af det hele!– Jeg kan ikke mere… nu er det min tur…"De tolv noveller i "Når virkeligheden flimrer" kredser om problemerne i parforholdet for de 30-35-årige i Danmark både set med børnenes, de gamles og de involverede parters øjne.Ib Lucas (f. 1946) er født og opvokset i København og uddannet cand.mag. i dansk og teatervidenskab. Ib Lucas debuterede som forfatter, da han i 1979 vandt en novellekonkurrence for Politiken. To år senere udkom hans første novellesamling, "Når virkeligheden flimrer".
"Rasmus var ekspert i sine egne lyster, vidste at det var forbuddet der skabte dem. Sandsynligvis stammede det hele fra nogle barndomsoplevelser, han var ikke helt klar over sammenhængen, men der havde været så meget man ikke måtte. Ikke se forældrene uden tøj på, ikke ligge med en pude mellem benene, ikke røre ved mors bryster, ikke sove sammen med storesøster, ikke bande, ikke prutte, ikke svømme for langt ud, ikke tirre hunden, ikke sidde på forsædet, ikke gå med fremmede – hele barndommen havde været et stort forbud."Ib Lucas‘ ti noveller snor sig rundt i lystens labyrinter, leder efter forløsning, søger afveje og udveje og kolliderer indimellem med andre menneskers lyster.Ib Lucas (f. 1946) er født og opvokset i København og uddannet cand.mag. i dansk og teatervidenskab. Ib Lucas debuterede som forfatter, da han i 1979 vandt en novellekonkurrence for Politiken. To år senere udkom hans første novellesamling, "Når virkeligheden flimrer".
Den unge Josef er den sidste beboer i et opløst kollektiv i 1970'ernes København. Mens han venter på, at huset skal blive solgt, genkalder han sig sin barndom, der er præget af moderens galskab og selvmord.Ib Lucas (f. 1946). Dansk forfatter og tidligere lektor på Sankt Annæ Gymnasium, hvor han underviste i dansk og dramatik. Ib Lucas debuterede i 1981 med novellesamlingen "Når virkeligheden flimrer", efterfulgt af "Lystens labyrinter" (1983), hvori han skildrer 1968’er generationens livsformer. I romanerne "Maskepi" (1984) "Playback" (1986) og "Aftalt spil" (1989) kredser forfatteren om temaerne køn og identitet i en moderne virkelighed. Romanen "Silhuetter" (1995) blev filmatiseret af Henning Carlsen under titlen "I wonder who’s kissing you now" (1998). Senest har Lucas udgivet spændingsromanen "Manden på tapetet" (2008), hvori han fremsætter en opsigtsvækkende hypotese om forholdet mellem Tycho Brahe og Shakespeare.
"Silhuetter" skildrer en brevkorrespondance mellem manden Sam og hans læge dr. Lund. Sam beretter udførligt om sit ægteskab med Laura, som han mistænker for at være ham utro. Gennem brevvekslingen får vi indblik i Sams stigende jalousi og vrangforestillinger, som mere end antyder, at han har en syg virkelighedsopfattelse.I 1998 blev bogen filmatiseret af Henning Carlsen under titlen "I wonder who's kissing you now."Ib Lucas (f. 1946). Dansk forfatter og tidligere lektor på Sankt Annæ Gymnasium, hvor han underviste i dansk og dramatik. Ib Lucas debuterede i 1981 med novellesamlingen "Når virkeligheden flimrer", efterfulgt af "Lystens labyrinter" (1983), hvori han skildrer 1968’er generationens livsformer. I romanerne "Maskepi" (1984) "Playback" (1986) og "Aftalt spil" (1989) kredser forfatteren om temaerne køn og identitet i en moderne virkelighed. Romanen "Silhuetter" (1995) blev filmatiseret af Henning Carlsen under titlen "I wonder who’s kissing you now" (1998).Senest har Lucas udgivet spændingsromanen "Manden på tapetet" (2008), hvori han fremsætter en opsigtsvækkende hypotese om forholdet mellem Tycho Brahe og Shakespeare.
Alexander og Martin er enæggede tvillinger og ligner hinanden som to dråber vand. Men så hører ligheden også op. Martin er udfarende og populær, mens Alexander er indesluttet og ikke søger andre børns selskab. Efter et skænderi har de to mænd ikke set hinanden i 18 år. Martin lever et uforpligtende, men også lettere forhutlet, liv som forfatter på Vesterbro i København. Alexander er blevet en velhavende forretningsmand og familiefar i Nordsjælland. Pludselig en dag opsøger opsøger Alexander Martin og tilbyder ham sit luksusliv i 6 måneder. Martin indvilliger med et skæbnesvangert resultat til følge...Ib Lucas (f. 1946). Dansk forfatter og tidligere lektor på Sankt Annæ Gymnasium, hvor han underviste i dansk og dramatik. Ib Lucas debuterede i 1981 med novellesamlingen "Når virkeligheden flimrer", efterfulgt af "Lystens labyrinter" (1983), hvori han skildrer 1968’er generationens livsformer. I romanerne "Maskepi" (1984) "Playback" (1986) og "Aftalt spil" (1989) kredser forfatteren om temaerne køn og identitet i en moderne virkelighed. Romanen "Silhuetter" (1995) er filmatiseret af Henning Carlsen under titlen "I wonder who’s kissing you now" (1998). Senest har Lucas udgivet spændingsromanen "Manden på tapetet" (2008), hvori han fremsætter en opsigtsvækkende hypotese om forholdet mellem Tycho Brahe og Shakespeare.
"Han slog armene om mig, så vi tumlede ind mod en gadedør. Håndtaget ramte min hofte som et håndkantsslag. Jeg løftede armene og holdt om mit hoved. - Bare et godnatkys, bøvsede han. Jeg pressede mine læber sammen, mens hans tunge forgæves pressede sig mod dem. - Du er så skide sød, du er, mumlede han og stak en iskold hånd ind på min ryg. - Nej, brølede jeg. Men det var for sent. Hans anden hånd jog op mellem mine ben, jeg fik et smertefuldt klem, et til, så udstødte han en sær lyd og slap mig. - Hvad fanden i helvede! Han gloede på mig og tørrede sig hen over den forsavlede mund. Den unge akademiker Michael bor sammen med sin kæreste Charlotte. Uadtil er alt normalt, men Michael lever en dobbelttilværelse som transseksuel. I al hemmelighed udforsker han det kvindelige i både sig selv og de kvinder han møder på sin vej. Han skuffes imidlertid i sit forhold til Charlotte, en kort kærlighedsaffære og sine egne transseksuelle erfaringer.Ib Lucas (f. 1946). Dansk forfatter og tidligere lektor på Sankt Annæ Gymnasium, hvor han underviste i dansk og dramatik. Ib Lucas debuterede i 1981 med novellesamlingen "Når virkeligheden flimrer", efterfulgt af "Lystens labyrinter" (1983), hvori han skildrer 1968’er generationens livsformer. I romanerne "Maskepi" (1984) "Playback" (1986) og "Aftalt spil" (1989) kredser forfatteren om temaerne køn og identitet i en moderne virkelighed. Romanen "Silhuetter" (1995) blev filmatiseret af Henning Carlsen under titlen "I wonder who’s kissing you now" (1998). Senest har Lucas udgivet spændingsromanen "Manden på tapetet" (2008), hvori han fremsætter en opsigtsvækkende hypotese om forholdet mellem Tycho Brahe og Shakespeare.
Dr.phil. Julius Mendel har i mange år haft en lidenskabelig interesse for den danske astronom Tycho Brahe. Ved et foredrag på Den Sorte Diamant bliver han kontaktet af Cecilie, hvis far er en velhavende kunstsamler. Både far og datter deler hans passion for Tycho Brahe og har brug for hans hjælp til at fremskaffe og fortolke en hidtil ukendt observationsprotokol skrevet af den verdensberømte astronom.Samarbejdet kommer til at vende op og ned på Mendels liv. Dels forelsker han sig i smukke Cecilie, dels når han frem til nye og sensationelle opdagelser - blandt andet en skjult forbindelse mellem Tycho Brahe og Shakespeare. Men samarbejdet får også livsfarlige konsekvenser, og snart ser Mendel sig fanget i et spind af løgne, mord og pengesvindel.Romanen bygger på omfattende research om Tycho Brahe og tager udgangspunkt i historiske kilder.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.