Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Halfdan Rasmussens Julekalender for voksne er en digtsamling i 24 dele. Ét voksendigt til hver dag i julemåneden.
Drengen i Månen udkom første gang i 1962 og må nok betegnes som Ib Spang Olsens største internationale succes. En aften opdager månemanden sit spejlbillede i vandet.Månedrengen lover at hente den anden måne. Han tager ned på jorden og oplever både sjove og mærkelige ting.
6 af Spang Olsens allerbedste historier: Kiosken på Torvet, Blæsten, Drengen i Månen, Mariehønen, Det lille Lokomotiv og Regnen.Der er mange, der er vokset op med Ib Spang Olsen i 60’erne. Hans stemme er lige så karakteristisk som hans streg - og Danmarks Radios fantastiske børneprogrammer, hvor han tegnede og fortalte historier, er legendariske. Man kunne ikke se ham. Kun høre ham. Men man kunne se hans streg og hans tegninger. De voksede som magi frem på skærmen, mens han fortalte.Ib Spang Olsen er en tegner og fortæller af verdensformat. Det er ikke bare noget vi påstår! det er bevist! For alle Ib Spang Olsens klassiske børnebøger udkom i hele verden – med stor succes. Og der er ikke noget at sige til det, for han er helt unik.
Mosekonens bryg udkom første gang i 1966. Mosefolkene holder til ude i mosen. De er kun fremme, når det er nat og mørke. De kan nemlig ikke tåle solskin.
En af Halfdan Rasmussens klassiske og populære samlinger af børnerim illustreret af Ib Spang Olsen.Halfdan Rasmussen (født 1915) er en af Danmarks store digtere i det 20 århundrede; og er blandt andet kendt for sine mange betagende børnebøger.Læs også Hokus Pokus og Onkel Karfunkel
Familieudgivelse for børn med sange af Halfdan Rasmussen og Ib Spang Olsen indsunget af Martin Spang Olsen og hans kæreste Anna Britt H. Mathiassen.Martin fortæller om tilblivelsen:»Som børn fik vi altid læst højt - når vi skulle sove; når vi holdt jul og fødselsdage; når vi rejste eller bare ventede på noget. Oplæsningen var ofte kombineret med sange; både børnesange på mange sprog og højskolesange og salmer. Til de runde fødselsdage blev det en tradition; at de voksne lavede smædesange til hinanden (en stolt tradition; som vi stadig holder i hævd).Derfor kom det naturligt; at Ib tidligt begyndte at skrive sange til Lasse og mig. De første lavede Ib allerede i 60´erne; blide vuggesange med masser af billeder i; men efterhånden kom der mere action og handling til; og flere af disse sange er senere blev til selvstændige bøger.Efterhånden som familien voksede til; spillede alle efterhånden et instrument. Det udviklede sig med årene til en tradition med jævnlige musikfester; hvor vi spillede og sang for hinanden. Mest klassisk musik; men alle stilarter var velkomne. Jeg husker det som en fantastisk tid - og traditionen eksisterer heldigvis endnu. Jeg skylder musikken i vores barndom meget; stort set alt; hvad jeg laver i dag; relaterer til musik på en eller anden måde.«Ib Spang Olsen og Halfdan Rasmussen. To navne; der er nærmest synonymt med dansk børnekultur.Gennem generationer har børn og voksne fundet sammen omkring netop disse to herrers enestående evne til at være i ´børnehøjde´; og nu udkommer så en CD med en medfølgende billedbog; der indeholder ti sange af Ib Spang Olsen og syv sange fra Halfdan Rasmussens hånd - det hele selvfølgelig illustreret i Ib Spang Olsens velkendte streg.Det har taget mere end ti år at søsætte denne udgivelse. Målet har hele tiden været en samling af børnesange; der er tro mod både teksterne og musikken; og som samtidig kan være et alternativ til de sædvanlige rock-fortolkninger af de klassiske børnesange.Sangene er udvalgt og musikalsk arrangeret af Martin Spang Olsen; der også tog det oprindelige initiativ til en plade med Ib Spang Olsens og Halfdan Rasmussens sange i forening. Solisten er Martins kæreste; Anna Britt Hjarnø Mathiassen.Anna Britt Hjarnø Mathiassen er sanger og danser og har stået på de skrå brædder i en lang række teater- og musicalforestillinger. Ved siden af er hun sanglærer og projektkoordinator for erhvervslivet. Sammen med Martin har hun sønnen Jacob.Martin Spang Olsen er uddannet inden for en lang række kunstneriske og fysiske områder. Han har skrevet bøger; lavet film; teater; musik og skrevet tekster. Ligesom lillebroderen; Lasse; har han også lavet stunts i en lang årrække. Han har sammen med Undervisningsministeriet udviklet nye måder at lære på; og han har udviklet kreative systemer til erhvervslivet.
Træk et kort og læs et børnerimI kufferten finder du 30 flotte kort med rim fra den kendte og elskede klassiker Børnerim.Bagsiden af kortene danner tilsammen et flot puslespil.- lige til at tage med, uanset hvor du skal hen.
I år den 11. juni 2021 ville Ib Spang Olsen have fyldt 100 år. Det fejrer vi med en ny flot samling med de bedste historier.Bogen indeholder: Hvordan vi fik vores naboer, Min tjeneste hos Bjergmanden, Kattehuset, Mosekonens Bryg, Det lille lokomotiv og Drengen i månen
En af Halfdan Rasmussens klassiske og populære samlinger af børnerim illustreret af Ib Spang Olsen.Halfdan Rasmussen (født 1915) er en af Danmarks store digtere i det 20 århundrede; og er blandt andet kendt for sine mange betagende børnebøger.Læs også Tante Andante og Hokus Pokus
Ny samling af Ib Spang Olsens bedste billedbøger. Indeholder klassikerne:Mosekonens bryg, Gamle Fru Glad, Kattehuset, Mariehønen, Hvordan vi fik vores naboer, Pjer Brumme
En fin og sjov bog om mariehønens længsel efter at møde en artsfælle. Et ønske som ustandselig skuffes ved tilsynekomsten af andre ovale væsner med prikker: birkesboller, hestehoveder eller damp fra et lokomotiv. Heldigvis kommer der en rigtig mariehøne til sidst. Bogen blev oprindelig skabt som historie til Ib Spang Olsens legendariske tegnede fjernsynsfortællinger.
En samling digte med motiver fra en Irlandsrejse, akkompagneret af Ib Spang Olsens kongeniale tegninger
Vil du med en tur i skoven? Så dyk ned i denne skønne samling af billedbøger og sange, hvor du kan få inspiration til at komme ud i naturen med ungerne – samtidig med at du får læst nogle af de bedste billedbøger om børn i naturen! En rigtig hyggelig højtlæsningsbog til hele familien.Bogen indeholder:Ib Spang Olsen: Mosekonens brygIda Jessen & Hanne Bartholin: Da Carl næsten sov i teltMarianne Iben Hansen & Charlotte Pardi: Drengen i træetAnne Sofie Hammer & Lea Letén: Uddrag fra Villads fra Valby - Ud i naturenAstrid Lindgren: Lotte i Spektakelmagergade: Vi tager på skovturUddrag fra Gyldendals store sangbog med sange om natur
Erindringer behøver ikke være nostalgiske, hvad historieløse har det med at kalde dem. Beretninger om egen fortid kan prøve på, usentimentalt og nogenlunde nøjagtigt, at bringe den historiske sandhed, som er fortællerens: Der var jeg; dette så jeg.Tiden nu er slet ikke som dengang. Så meget er forandret, mange fejl er kommet til. Især den, at jeg ikke er så ung mere.Dette er ikke Danmarkshistorien; der er for mange huller. Og dog kan disse beretninger om udramatiske hændelser omkring en ung mand i tiden mellem 1938 og 1949 måske give en smule information til den, der ikke var med, ved sine nærbilleder fra en fjern, fjern periode med direkte forbindelse til jernalderen.Ib Spang OlsenIb Spang Olsen, født 1921, er hovedsaglig blevet kendt som tegner og grafiker. Har udført bladtegninger og talrige illustrationer til både børne- og voksenbøger, men har også alene stået for en lang række populære børnebøger. Har yderligere arbejdet med film, fjernsyn og avisskriverier. I en række erindringsglimt løfter Ib Spang Olsen en flig af forhænget ind til sit barndoms- og ungdomsland fra tiden før han begyndte som tegner.
Bogen består af større interviews med og fotos af 9 kunstnere, der alle i hver deres genre har en væsentlig plads hos danskere. Teksten, som er uden spørgsmål, fremtræder som små selvbiografier. Redaktørerne har været nysgerrige på vores vegne. Hvordan ser mønstrene ud i et menneskeliv? Hvilke faktorer former det enkelte individ? Hvad er det, der gør kunstnere til kunstnere? Ligger det i generne? Er det enkeltstående episoder, der for altid ændrer vejen for et menneske? Er det en gennemgående stemning, eller mødet med bestemte mennesker?Spørgsmålene bliver ikke besvaret i videnskabelig forstand - dette er ikke et analytisk værk.Bogens historier er ufuldstændige. Det er levende mennesker, der fortæller dem. Og det bliver spændende historier, netop fordi de fortælles midt i livsforløbet.
I årene 1962-1975 var Ib Spang Olsens alsidighed brugbar i forskellige medier. Her havde han, ud over illustreringen af en række bøger for børn og voksne, også en plads til almindelig tegning og grafik, rumudsmykning, plakater etc. De år anser forfatteren for at være Bogens storhedstid, men også tv blev inddraget, og han udførte sine kunstneriske og teknisk nye metoder til at åbne skærmen billedmæssigt og mentalt for børn. Undervejs i bogen møder man mennesker, begivenheder og lokaliteter, og læseren får noget at vide, fortalt af et øjenvidne som ikke altid nøjedes med at se til.
Bogen er oprindelig skrevet fordi Ib Spang Olsens søn Lasse var vild med sørøvere. Han klædte sig hele tiden ud som pirat og kunne slet ikke få nok af sørøverhistorier. I det hele taget mente Lasse, at hans egen familie var noget kedelige i det i forhold til alle de spændende mennesker, han mødte på vej hjem fra skole. Og den slags gik Ib Spang Olsens maskulinitet på, hvorfor han tegnede denne fantasifulde historie om pirater på villavejene.
Gamle fru. Glad udkom første gang i 1974. Barok remsebilledbog i farver frit efter Lennart Hellsings svenske version af Sara Catherine Martins gamle remse.
Martins far har en hel sæk fuld af hønsegødning. Med hønsegødning gror alting godt og hurtigt, siger han. Især hvis der også kommer lidt regn. Og det har han sandelig ret i, opdager Martin. Da Martin har strøet en hel del gødning, er det ikke kun græsset og træerne, der er groet. Også storesøsters hår, fars pibe og den lille, røde legetøjsbil er vokset godt til. Og mor har fået tvillinger ... En skør historie fuld af Spang Olsensk lune. Med illustrationer lige så frodige og vildtvoksende som Martins have.
"Erindringer behøver ikke at være nostalgiske, hvad historieløse har det med at kalde dem.Beretninger om egen fortid kan prøve på, usentimentalt og nogenlunde nøjagtigt, at bringe den historiske sandhed, som er fortællerens. Der var jeg: Dette så jeg.Tiden nu er slet ikke som dengang. Så meget er forandret, mange fejl er kommet til. Især den, at jeg ikke er så ung mere.Dette er ikke danmarkshistorien; der er for mange huller. Og dog kan disse beretninger om udramatiske hændelser omkring en ung mand i tiden mellem 1921 og 1949 måske give en smule information til den, der ikke var med, ved sine nærbilleder fra en fjern, fjern periode med direkte forbindelse til jernalderen."Ib Spang Olsen
Tegner i halvtredserne – erindringer 1949-1961Fortælleren er knap tredive og på vej til at udfolde sig som iagttagende tegner, grafiker og illustrator i bøger og dagblades søndagstillæg. Gennem skildringer af vilkår og møder med personligheder, med skikke og uforudsete hændelser er der tale om en tidshistorie. En belysning af en periode som ikke er fjern, men ret ukendt for en senere tid, fortalt med plads til både alvor og humor. Bogen handler om voksenlivet i alderen mellem tredive og fyrre år og rummer også skildringer af oplevelser i den første barndom, som endnu ikke var kommet frem til at blive berettet om i Ung mand i fyrrerne.
»Når man læser Ib Spang Olsen, hører man hans milde stemme for sit indre høre, for så nøje hænger hans personlighed sammen med den ligefremme stil, han dyrker som fortæller.«Ebbe Mørk, Politiken»Morsom og bevægende. Med sin muntre charme og sin ublaserte livsklogskab ligner den ikke ret meget andet i dansk erindrings-litteratur.« Hans Hertel, Politiken»Husket med charme og skrevet med mildhed.«Klaus Rothstein, Weekendavisen»Alle konerne i den tætte landsby var Bedstes veninder; jeg så aldrig en tand hos nogen af dem. Det forhindrede dem ikke i at være muntre og fulde af helbred og at arbejde fra morgen til aften. Der var meget suppe og grød på deres menu, og deres kaf-fesammenkomster kumme med rette benævnes slabberas. Brød og kager blev dyppet grundigt i kagen, så det var tilstrækkeligt opløst, og det sidste fra koppen kom ud i underkoppen og blev nydt slubrende gennem et stykke hugget sukker. Det var sælsomt at iagttage, hvorledes deres ansigter pludselig kunne forkortes, når de slog gummerne sammen og at se deres utrolige profile, med hagen ragende langt ud under mundtøjet: sindsbilledet på den danske heks. Alle tegnere kan fremstille en heks efter den gængse opskrift, men min generation er nok den sidste, der i stort tal har været omgivet af modellerne til det.«Ib Spang Olsen, om sin farmor
De 24 breve fra nissen er ikke alene breve, som er skrevet for at blive læst op for børnene i dagene op til jul. De er også skrevet for voksne. Bogen giver os et nyt forhold til nissefiguren, der på sin egen måde dukker op i alle egne af landet. Nissen viser sig både her og der og på alle tider af året, hvorfor hans breve også kan læses hele året. Ib Spang Olsen har selv indlæst lydbogen med de 24 breve.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.