Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Hunde har været anvendt til vidt forskellige opgaver hos politiet gennem adskillige årtier. Med snuden i sporet fortæller dig alt det, du som hundeelsker har brug for at viden om politiets hunde.Oprindelig blev hunde især brugt til at finde ting eller personer, herunder personer, der ikke havde den store lyst til at tale med politiet. I de senere år er opgaverne vokset. Politiets hunde skal spore mobiltelefoner, narko og andre illegale stoffer. De deltager også i afsøgning i forbindelse med indsatsen mod terror.Hundene er langtfra overflødiggjort af moderne teknologi, for de har stadig nogen enestående evner, som teknologien ikke kan erstatte.Dygtige politihunde kræver specifik udvælgelse på hvalpetrinnet, hvor det gælder om at finde frem til hunde med de bedste udviklingsmuligheder. Dernæst er det vigtigt med træning – masser af træning. Endelig er det afgørende, at der opbygges et helt særligt tillidsforhold mellem hund og hundefører.Med snuden i sporet giver et fascinerende indblik i politihundenes verden og det arbejde, som engagerede politifolk lægger i at udvikle de rigtige egenskaber hos hundene.Bogen er skrevet af to passionerede hundeelskere. Iben Danielsener journalist og forfatter. Anders Holt er også journalist og holder af at gå på jagt med sin hund.
Der var engang, hvor Danmark var fuld af parkometre, posthuse og banker med penge i, kameraovervågning hørte ikke til i vores lille land, og det var nemt at blive fristet til at udføre ‘det store kup’ – for pengene lå jo lige dernede i butikken, i banken eller på posthuset. Men at det er sværere end som så at udføre en forbrydelse, vidner denne bog om.Røverhistorier fortæller om dem, der ikke kan modstå fristelsen for hurtige penge, eller som går alt for langt for at hjælpe en ven. Dem, der besidder Olsen-bandens optimisme, men som mangler planlægningen og fornuften, og derfor bliver snuppet lige så ofte som Egon Olsen selv.Røverhistorier er humoristisk læsning om forbrydere, der er dummere, end politiet tillader. Her er ingen løftede pegefingre, historierne står, som de er oplevet af hovedpersonerne selv. Men midt i smilet bliver læseren også mindet om, at selv om en forbrydelse er fjollet og ender galt for forbryderen, så er der stadig ofre undervejs.Bogen henvender sig til både mænd og kvinder, der vil have et godt grin med på vejen. Det er den oplagte gave til vært(ind)en eller til 30-årsfødselsdagen, når en flaske vin bliver for kedelig.Iben Danielsen er journalist. Bogens historier er baseret på tv-serien Røverhistorier skabt af produktionsselskabet Freeport.
Hvad laver en privatdetektiv egentlig? I bogen her fortæller detektiverne selv om deres arbejde. Der optræder hverken merskumspiber, blå briller eller bløde herrehatte, i stedet får du indblik i et arbejde, der umiddelbart synes at være på kant med loven, men som er en både legal og anerkendt profession.Privat efterforskning handler ikke om lyssky forretninger og sager, der løses ved hjælp af forstørrelsesglas, skæg og blå briller. I stedet er så hverdagsagtige elementer som computeren og mobilen blandt de essentielle værktøjer, når privatdetektiven går på arbejde. I Profession: privatdetektiv tegner Iben Danielsen et realistisk og virkelighedsnært billede af den danske privatdetektiv, der tit arbejder sideløbende med politiet.Som privatdetektiv skal man både være diskret og noget af en menneskekender, når nu ens sager drejer sig om alt fra forsikringssvindel og butikstyveri til utroskab og forsvundne personer.Bogen henvender sig til alle med interesse for true crime og opklaringsarbejde. Profession: privatdetektiv er ikke en manual, men hvis man nu skulle få smag for erhvervet eller en dag får brug for en privatdetektiv, er der godt med inspiration at hente.Iben Danielsen er journalist og forfatter, bl.a. til bøgerne Med snuden i sporet – en bog om politiets hunde (2018) og Røverhistorier (2020).
At litteraturen lever viser sig ved, at den er i stand til at sætte problemer under debat. Det gør Iben Danielsen. Efter Bea er en smuk roman om, hvad der sker med de to tilbageværende – far og datter – da kvinden i deres liv, da Bea bliver slået ihjel ved en banal cykelpåkørsel i København.I forordet skriver Iben Danielsen bl.a. ”faktum er, at hvis det ikke havde været for en christianiacykel med en længde på 2,38 meter og et tungt gearskifte, en vidunderlig blød rævepelshue, et par nedslidte bremseklodser på en Opel Zaphira og et typisk november vejrlig med fedtede veje, ja, så var det måske slet ikke sket.”Døden …. er ikke til at bære, og trangen til at fortrænge er stærk. Efter Bea handler især om, hvad der sker med de efterladte.Iben Danielsen skildrer med kærlig realisme og stor indfølelse, hvorledes de sammen søger at overvinde skæbnen og lægger sig og os det meget svære budskab på sinde, at der er et liv, også Efter Bea.
Har du nogensinde tænkt på politiets hunde og deres arbejde? I Med snuden i sporet får du indblik i deres verden, og den understreger, hvorfor hundene stadig er en ufattelig vigtige spillere i efterforskernes opklaringsarbejde. Det var f.eks. politihunde, der fik snuset sig frem til liget på bunden af Køge Bugt sagen om opfinderen Peter Madsen og hans ubåd.Hundene har gjort tjeneste hos politiet i mere end 120 år, og de er endnu ikke blevet overflødiggjort af moderne teknologi! De kan snuse sig frem til sved, sæd og blod, der hverken kan ses eller lugtes af os mennesker. De kan endda finde narko og penge, og så er de desuden en effektiv hjælp, når politiet skal stoppe en gerningsmand, der forsøger at stikke af. Med snuden i sporet fortæller bl.a. historier om Aston, som er sprængstofhund og hjælper politiet ved bombetrusler, samt den legendariske schæfer Birger, der blev Danmarks bedste politihund på grund af sin unikke lugtesans.
Runa Havs veninde Charlotte beder hende om støtte og hjælp i sin sorgproces, som hun kalder det. Det har Runa aldrig prøvet før. Det plejer at være hende, der skal hjælpes, fordi hun sidder i sin rullestol. Men støtteopgaven bliver interessant og fører hende til helsecentret X-hale, ledet af den karismatiske Dr. Charles og hans folk. Og det bliver ganske snart en sag for Runa, hvor udånding genvinder sin oprindelige betydning.Helselægen bliver fundet – myrdet. Hvad er der sket? Og hvor er hans tekop?Og hvad er der mon sket på helsecentret X-hale. Tilsyneladende handler det hverken om penge eller jalousi, men hva så?Iben Danielsens bøger om Runa Hav er en original fornyelse af den danske hygge-krimi, skrev pressen.
Runa Havs sommer bliver mere dramatisk end den plejer. Hendes hjælpere er, som et resultatet af kommunens spareøvelser, et par nyslåede studenter, stadig med mærkerne efter studenterhuen i panden og sugemærker ned ad halsen, men de er gode til deres arbejde, Stella og Edith, og spændende at følge for en hoveddame, der ellers bare sidder i sin stol, lammet fra halsen og ned, i en velfungerende verden af velfærdsteknologi. Men så sker der et mord i nærheden og en af Runas kontakter forsvinder for evigt ud af hendes liv. Det vækker Runas nysgerrighed og efterforskningslyst. For hvad laver man kl. 21 i udkanten af skoven, og hvem har rodet under hendes hindbærbusk? Iben Danielsen er spændende og utraditionel. Hendes krimier med hoveddamen er, som Politikens anmelder skrev, en virkelig fornyelse af den danske hyggelige krimi.
Professionen som privatdetektiv er omgærdet af mystik og fordomme. Det handler dog ikke om lyssky forretninger og sager, der løses ved hjælp af blå briller, skæg og forstørrelsesglas. Derimod er det computeren og mobilen, der er blandt de essentielle værktøjer, når privatdetektiven går på arbejde.Profession: privatdetektiv giver et virkelighedsnært og realistisk billede af den danske privatdetektiv. Privatdetektiven arbejder ofte sideløbende med politiet, men hvor politiet leder efter beviser og alibier, undersøger privatdetektiven ofte sager på baggrund af mistanke udelukkende. Bogen introducerer en række af de opgaver, som privatdetektiverne arbejder med, samt de danske private efterforskere bag, der dermed selv kan fortælle om deres arbejde. Med sager, der drejer sig om alt fra forsikringssvindel og butikstyveri til utroskab og forsvundne personer, skal den private efterforsker være både diskret og en menneskekender.
Runa Havs sommer bliver mere dramatisk end den plejer. Hendes hjælpere er, som et resultatet af kommunens spareøvelser, et par nyslåede studenter, stadig med mærkerne efter studenterhuen i panden og sugemærker ned ad halsen, men de er gode til deres arbejde, Stella og Edith, og spændende at følge for en hoveddame, der ellers bare sidder i sin stol, lammet fra halsen og ned, i en velfungerende verden af velfærdsteknologi. Men så sker der et mord i nærheden og en af Runas kontakter forsvinder for evigt ud af hendes liv. Det vækker Runas nysgerrighed og efterforskningslyst. For hvad laver man kl. 21 i udkanten af skoven, og hvem har rodet under hendes hindbærbusk? Om forfatterenIben Danielsen er spændende og utraditionel. Hendes krimier med hoveddamen er, som Politiken skrev, en fornyelse af den danske hyggekrimi.
Røverhistorier fortæller om dem, der ikke kan modstå fristelsen for hurtige penge, eller som går alt for langt for at hjælpe en ven. Dem, der besidder Olsen-bandens optimisme, men som mangler planlægningen og fornuften, og derfor bliver snuppet lige så ofte som Egon Olsen selv.• P forsøgte at røve en DSB-kiosk, men nåede aldrig at gennemføre forbrydelsen, før han blev anholdt for en anden forbrydelse – som han heller ikke havde begået.• Jesper blev spærret inde i den sportsbutik, han forsøgte at bestjæle.• Henrik stjal en bunke designermøbler, men kom til at bruge sit eget pas, da han skulle opbevare dem hos Shurgard.• Morten fuskede med flaskeautomaten, så han kunne indkassere penge for de samme flasker igen og igen – men han var ikke helt så usynlig, som han selv troede.• Lasse begik et bankrøveri, men glemte, at der findes farvepatroner. Og det er svært at komme af med helt røde pengesedler.Røverhistorier er humoristisk læsning om forbrydere, der er dummere, end politiet tillader. Her er ingen løftede pegefingre, historierne står, som de er oplevet af hovedpersonerne selv. Men midt i smilet bliver læseren også mindet om, at selv om en forbrydelse er fjollet og ender galt for forbryderen, så er der stadig ofre undervejs.Bogen henvender sig til både mænd og kvinder, der vil have et godt grin med på vejen. Det er den oplagte gave til vært(ind)en eller til 30-årsfødselsdagen, når en flaske vin bliver for kedelig.Iben Danielsen er journalist. Bogens historier er baseret på tv-serien Røverhistorier skabt af produktionsselskabet Freeport.
Runa Havs sommer bliver mere dramatisk end den plejer. Hendes hjælpere er, som et resultatet af kommunens spareøvelser, et par nyslåede studenter, stadig med mærkerne efter studenterhuen i panden og sugemærker ned ad halsen, men de er gode til deres arbejde, Stella og Edith, og spændende at følge for en hoveddame, der ellers bare sidder i sin stol, lammet fra halsen og ned, i en velfungerende verden af velfærdsteknologi.Men så sker der et mord i nærheden og en af Runas kontakter forsvinder for evigt ud af hendes liv. Det vækker Runas nysgerrighed og efterforskningslyst. For hvad laver man kl. 21 i udkanten af skoven, og hvem har rodet under hendes hindbærbusk?Iben Danielsen er spændende og utraditionel. Hendes krimier med hoveddamen er, som Politikens anmelder skrev, en virkelig fornyelse af den danske hyggelige krimi.
Nogle gange må vi reagere når der sker noget mærkeligt, noget alarmerende, inde hos naboen. Det er baggrunden og temaet i Hoveddamens nabohjælp Runa Hav er ikke politibetjent, hun er ikke journalist eller detektiv. Hun er bare nabodamen, men helt speciel derved, at hun er ganske og aldeles handicappet og afhængig af andres hjælp. Men hendes hoved fungerer. Godt, endda! Iben Danielsen har skrevet en helt anderledes hverdagskrimi. Hun er journalist, og har i mange år skrevet om velfærdsteknologi, og herigennem truffet mange mennesker med handicap og imponerende ressourcer... Runa Hav lever i et himmerige af teknologiske hjælpemidler. Hun kan klare hverdagene med sin total lammede krop med øjen- og stemmestyring i eget hus – og uden dørtrin. Hun kalder sig selv Hoveddamen eller 18 % kvinden efter en opgørelse fra forsikringsselskabet. Den flinke søn er netop rejst til Australien, og der er lidt stille i huset. Men så sker der noget underligt inde i nabohuset, hvor håndværkere regerer. Det larmer og banker. Vinduerne dækkes til. Pludselig er der også et barn? En pige, forsømt og med eksem ved håndled og ankler. Hun og Runa bliver venner. En insisterende kontakt. Men en dag er hun væk, og der er kun en lille irriterende hund … Det bliver en sag for Runa assisteret af kommunens konformt klædte socialarbejder og politimanden, og fysioterapeuten og de sosu’er som mere eller mindre frivilligt bliver del af opklaringsarbejdet? Hvad blev der af barnet? og kan den lille hund eller den sensor formet som en smuk broche, som Hoveddamen forærede barnet, hjælpe med at finde hende?
Nogle gange må vi reagere når der sker noget mærkeligt, noget alarmerende, inde hos naboen. Det er baggrunden og temaet i Hoveddamens nabohjælp Runa Hav er ikke politibetjent, hun er ikke journalist eller detektiv. Hun er bare nabodamen, men helt speciel derved, at hun er ganske og aldeles handicappet og afhængig af andres hjælp. Men hendes hoved fungerer. Godt, endda! Iben Danielsen har skrevet en helt anderledes hverdagskrimi. Hun er journalist, og har i mange år skrevet om velfærdsteknologi, og herigennem truffet mange mennesker med handicap og imponerende ressourcer. .. Runa Hav lever i et himmerige af teknologiske hjælpemidler. Hun kan klare hverdagene med sin total lammede krop med øjen- og stemmestyring i eget hus – og uden dørtrin. Hun kalder sig selv Hoveddamen eller 18 % kvinden efter en opgørelse fra forsikringsselskabet. Den flinke søn er netop rejst til Australien, og der er lidt stille i huset. Men så sker der noget underligt inde i nabohuset, hvor håndværkere regerer. Det larmer og banker. Vinduerne dækkes til. Pludselig er der også et barn? En pige, forsømt og med eksem ved håndled og ankler. Hun og Runa bliver venner. En insisterende kontakt. Men en dag er hun væk, og der er kun en lille irriterende hund … Det bliver en sag for Runa assisteret af kommunens konformt klædte socialarbejder og politimanden, og fysioterapeuten og de sosu’er som mere eller mindre frivilligt bliver del af opklaringsarbejdet? Hvad blev der af barnet? og kan den lille hund eller den sensor formet som en smuk broche, som Hoveddamen forærede barnet, hjælpe med at finde hende?
Nogle gange må vi reagere når der sker noget mærkeligt, noget alarmerende, inde hos naboen. Det er baggrunden og temaet i Hoveddamens nabohjælp Runa Hav er ikke politibetjent, hun er ikke journalist eller detektiv. Hun er bare nabodamen, men helt speciel derved, at hun er ganske og aldeles handicappet og afhængig af andres hjælp. Men hendes hoved fungerer. Godt, endda! Iben Danielsen har skrevet en helt anderledes hverdagskrimi. Hun er journalist, og har i mange år skrevet om velfærdsteknologi, og herigennem truffet mange mennesker med handicap og imponerende ressourcer. .. Runa Hav lever i et himmerige af teknologiske hjælpemidler. Hun kan klare hverdagene med sin total lammede krop med øjen- og stemmestyring i eget hus – og uden dørtrin. Hun kalder sig selv Hoveddamen eller 18 % kvinden efter en opgørelse fra forsikringsselskabet. Den flinke søn er netop rejst til Australien, og der er lidt stille i huset. Men så sker der noget underligt inde i nabohuset, hvor håndværkere regerer. Det larmer og banker. Vinduerne dækkes til. Pludselig er der også et barn? En pige, forsømt og med eksem ved håndled og ankler. Hun og Runa bliver venner. En insisterende kontakt. Men en dag er hun væk, og der er kun en lille irriterende hund … Det bliver en sag for Runa assisteret af kommunens konformt klædte socialarbejder og politimanden, og fysioterapeuten og de sosu’er som mere eller mindre frivilligt bliver del af opklaringsarbejdet? Hvad blev der af barnet? og kan den lille hund eller den sensor formet som en smuk broche, som Hoveddamen forærede barnet, hjælpe med at finde hende?
At litteraturen lever viser sig ved, at den er i stand til at sætte problemer under debat. Det gør Iben Danielsen. Efter Bea er en smuk roman om, hvad der sker med de to tilbageværende – far og datter – da kvinden i deres liv, da Bea bliver slået ihjel ved en banal cykelpåkørsel i København.I forordet skriver Iben Danielsen bl.a. ”faktum er, at hvis det ikke havde været for en christianiacykel med en længde på 2,38 meter og et tungt gearskifte, en vidunderlig blød rævepelshue, et par nedslidte bremseklodser på en Opel Zaphira og et typisk november vejrlig med fedtede veje, ja, så var det måske slet ikke sket.”Døden …. er ikke til at bære, og trangen til at fortrænge er stærk.Efter Bea handler især om, hvad der sker med de efterladte.Iben Danielsen skildrer med kærlig realisme og stor indfølelse, hvorledes de sammen søger at overvinde skæbnen og lægger sig og os det meget svære budskab på sinde, at der er et liv, også Efter Bea.
Voldsmænd og ofre giver sammen med mennesker, som arbejder aktivt mod volden, deres bud på, hvad det er, der får unge til at gribe til vold, og hvad man kan gøre for at forhindre det. De unge fortæller om deres egne barske erfaringer og om ønsket om at lægge volden bag sig, som indimellem må vige for nødvendigheden af at slå først for ikke selv at ende som offer. Bogen er velegnet som undervisningsmateriale for unge over 13 år.Den danske freelancejournalist Iben Danielsen har skrevet om både kultur, helse, samfund og rejser. Sammen med den danske forfatter Birgitte Kaltoft har hun skrevet bogen "Vold og afmagt – om vold blandt unge".
”Det var fuldstændigt ligesom at se mig selv, som jeg havde haft det, da jeg var 16 år og ulykkeligt forelsket: Det med bare at være så fascineret og optaget af en person og ikke kunne koncentrere sig om noget som helst. At vide, at det aldrig bliver til noget, fordi hun ikke er til ens eget køn.””Hver gang jeg har været åben over for nogen, har jeg oplevet, at vi har fået et meget bedre forhold bagefter.”Ni piger og kvinder fortæller om deres erfaringer med det at være tiltrukket af sit eget køn. Hvornår ved man, om man er til piger eller drenge? Hvordan kan man bryde med venners og families forventninger til en? Kan man og vil man have børn, hvis man har en pigekæreste? Disse spørgsmål og meget mere taler pigerne og kvinderne om i interviewbogen ”Pigekærester”.Iben Danielsen er en dansk freelancejournalist, der har skrevet om både kultur, helse, samfund og rejser. Sammen med den danske forfatter Birgitte Kaltoft Lolck har hun skrevet bogen ”Vold og afmagt – om vold blandt unge” og ”Pigekærester”.
I "Mor som pige" fortæller skuespiller Jytte Abildstrøm om sit liv på de skrå brædder såvel som bag kulisserne. Karrieren begyndte i Studenterrevyen og efterhånden er det svært at finde et teater, som Jytte Abildstrøm ikke har spillet på. Humøret er højt, når hun beretter om sine mange spændende oplevelser som skuespiller og teaterdirektør og alle de mennesker, der har været en del af dem.Den danske skuespiller Jytte Abildstrøm (f. 1934) har spillet med i adskillige revyer, børneteater og tv-serier og har været teaterdirektør for Riddersalen siden 1970.
Hvad vil det sige at have girl power? Det spørgsmål undersøger journalist Iben Danielsen i "Pippis døtre", hvor hun interviewer 21 piger mellem 12 og 21 år. Pigerne har kastet sig over så forskellige ting som sport, politik, miljø, digte, musik og meget andet. De har prøvet at tage chancer, og de har oplevet både sejre og nederlag. Fælles for dem er, at de er vokset op med fortællingen om Pippi Langstrømpe, verdens stærkeste pige, som godnathistorie.Iben Danielsen (f. 1956) er freelancejournalist og forfatter. Hun har hovedsageligt skrevet ungdomsbøger om journalistiske emner, som "Fremmed – og li‘som dig?" om indvandrere og indvandrerkultur i Danmark og "Pippis døtre. Girl power på dansk" om den generation af piger, der har været børn og unge i 1990‘erne.
Hvordan er det at være ung indvandrer i et land som Danmark? Gennem en række samtaler baseret på de unges egne foredrag og diskussioner med jævnaldrende, giver Iben Danielsen et grundigt indblik i nogle helt almindelige unge menneskers liv. En flok unge mennesker, som vel at mærke har rødder i en anden kultur end den danske, og som derfor har oplevet både racisme og fremmehad. Og som ofte må svare på spørgsmål om identitet, religion, holdninger og baggrund.Iben Danielsen (f. 1956) er freelancejournalist og forfatter. Hun har hovedsageligt skrevet ungdomsbøger om journalistiske emner, for eksempel "Fremmed – og li‘som dig?" om indvandrere og indvandrerkultur i Danmark og "Pippis døtre. Girl power på dansk" om den generation af piger, der har været børn og unge i 1990‘erne.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.