Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Tænkepauser er bogserien, hvor topforskere fra Aarhus Universitet formidler deres viden om centrale emner som frihed, netværk og tillid. Idéen er at kanalisere forskningen ud til nye målgrupper og ind i hverdagens pauser - fra sofahjørnet til løbeturen. Hver bog er lækkert designet og udstråler den kæmpemæssige begejstring, som forskerne har for deres emne. Kombineret med lettilgængeligt sprog, en overskuelig længde og en ofte humoristisk tone gør det serien til en intet mindre end fremragende formidling af vigtig viden, som ellers ofte kun skrives af fagfolk for fagfolk.
En Tænkepause om ro burde på sin vis kun indeholde blanke sider for at forstyrre læseren mindst muligt. Men fraværet af tekst vil sikkert hurtigt vække uro, for stilhed og stilstand minder os om døden, og den holder vi helst langt fra livet. Heldigvis kan alt fra heavy metal til yoga forvisse os om, at vi er i live, og hjælpe os med at falde til ro. Andre gange er det nok at se en uro vugge frem og tilbage. Det kan Iben Have, meget lydhør medieforsker ved Aarhus Universitet, tale med om. Hun måtte rejse langt væk for at finde ro til at udfylde sin tænkepause.
Først en diskant, en skinger og spændingsopbyggende lyd. Et næsten fysisk ubehag som negle mod en tavle. Så en kraftigere lyd, der løsner og afspænder som et suk. Og endelig en klang som et tørt, pappet klarinettrup, der har en organisk karakter og kan minde om et skrydende æsel. Sådan lyder noget af underlægningsmusikken til tv-dokumentaren En minister krydser sit spor, der handler om den tidligere indenrigsminister Birthe Weiss' jagt på en bosnisk krigsforbryder.Udsendelsen er en af de fem, der næranalyseres i denne bog. Lyt til tv åbner læserens ører for, hvordan underlægningsmusik i tv-dokumentarer skaber eller understøtter følelser og stemninger - som for eksempel rædslen og vreden, da Birthe Weiss overværer åbningen af en massegrav.Myten om, at underlægningsmusik kun er manipulation, skydes i sænk, og i stedet præsenteres analyseredskaber, der gør det muligt at beskrive musikkens virkning præcist. Næranalyserne suppleres med en omfattende dataindsamling, så i alt 37 dokumentarprogrammer fra år 2000 inddrages. Tilsammen giver undersøgelserne et klart billede af, hvordan lydsiden fungerer som en del af programmernes helhed.Konklusionen er vidtrækkende: Underlægningsmusikken spiller en stor rolle i dokumentarprogrammets formidling af problemer og begivenheder - og kan i sidste ende være med til at forme vores opfattelse af og indstilling til verden omkring os.
Der er skyllet en lydbølge ind over det danske og internationale medielandskab de seneste år. Vi streamer og downloader lydfiler som aldrig før. Podcasten har i al sin mangfoldighed revitaliseret radioen, og verden over har alle aldersgrupper fået ørerne op for digitale lydbøger, lydaviser og lydbaserede afslapnings- og meditationsapplikationer.Lydmedier. Teori og analyse tilbyder en generel indføring i moderne digitale lydmedier og præsenterer begreber og tilgange til, hvordan vi kan analysere dem. Lydlige udtryk og lydmedier kræver andre analytiske metoder end dem, vi er vant til at anvende i analysen af billeder og tekst på grund af lydens flygtige karakter, og fordi høresansen fungerer anderledes end synssansen.Formålet med bogen er at få læseren til at folde ørerne ud og blive en analytisk opmærksom lytter, der får en rigere oplevelse og en kvalificeret forståelse for de digitale lydmedier. Bogen henvender sig især til de videregående medie- og kommunikationsuddannelser, men kan også anvendes på højskoler og gymnasier og af andre, der interesserer sig for digitale lydmedier.
These books present unique insights on a wide range of topics that entertain and enlighten readers with exciting discoveries and new perspectives.
In Calm, sound and media researcher Iben Have explores how to cultivate a feeling of calm using digital technologies, sound, routines, and mindfulness training. Associate professor Have delves into the science behind human perception and sensory experience to discover that our perceptual experiences are not based on culture alone but rather are rooted in a deeper, shared human phenomenon. By determining the right stimulation zone, scholar Have outlines how we can perform and feel our best, existing mindfully and in the present.
Hvorfor føler vi os ofte manipuleret af underlægningsmusik i seriøse dokumentarprogrammer? Og kan vi komme denne følelse til live ved at få større kendskab til, hvad det er, musikken kommunikerer? Lyt til tv beskriver, hvordan musik overhovedet kan betyde noget, og hvad der sker, når den optræder som underlægningsmusik sammen med billeder og tale. Frem for at beskæftige sig med musik i fiktionsfilm tager denne bog fat på et emne, som der ikke før er blevet skrevet en bog om: musik i tv-dokumentarudsendelser. Der er vitgtigt, ikke mindst fordi underlægningsmusik i tv måske er den musikform, vi bruger mest tid på at lytte til i hverdagen. Bogen har en bred målgruppe: medievidenskaben, musikvidenskaben, psykologien, journalister og andre medieproducenter, gymnasie- og seminarielærere - eller bare læsere, der har interesse i at blive klogere på underlægningsmusikkens kommunikative egenskaber.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.