Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Etik for Psykologer behandler etiske teorier og principper i psykologers professionelle virke i offentlige og private sammenhæng. Bogen kommer med et bud på, hvordan en psykolog skal forholde sig på et teoretisk velfunderet grundlag til konkrete etiske spørgsmål i det daglige arbejde. Bogen skal ses i tæt sammenhæng med lovgivning og retsanvendelse inden for psykologisk praksis, således at det kan hævdes, at etik og ret fremstår som to sider af den samme sag, når en psykolog skal tage beslutninger i den daglige praksis.Etik er baseret på filosofi og som sådan afspejler etikken i psykologien de filosofiske overvejelser over sammenhængen mellem etisk teori og konkrete praktiske overvejelser. Grundlæggende set præsenterer bogen de filosofiske og tværfaglige dimensioner af etiske teorier og principper med relevans for psykologien og den psykologiske professionsetik.Jacob Dahl Rendtorff, dr.scient.adm. og Ph.d., er uddannet i filosofi og samfundsvidenskab. Han er lektor i virksomheders ansvar, etik og legitimitet ved Roskilde Universitet, og han underviser også i lovgivning og etik for psykologer ved Københavns Universitet.
Jean-Paul Sartre er en af det tyvende århundredes vigtigste filosoffer. Med udgangspunkt i hovedværket ”Væren og intet” (1943) beskriver Jacob Dahl Rendtorff Sartres syn på etik og frihed og undersøger desuden Sartres ideer om det autentiske menneskeliv, den eksistentialistiske etik og det komplicerede forhold mellem mennesker.Bogen "Jean-Paul Sartres filosofi" udkom første gang i 1998.Jacob Dahl Rendtorff (f. 1965) er professor MSO i ledelsesfilosofi og virksomhedsetik ved Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv på Roskilde Universitet. Han beskæftiger sig med emner som ansvar og etik, videnskabsetik, bioetik, sundhedsetik og retsfilosofi.
”Skal kroppen defineres som en del af personen, eller er den en ting?Hvad sker der, når samfundet bliver tvunget til at lovgive og sætte normer for sundhedsvidenskabens og medicinens omgang med menneskets krop?Hvilken retslig status bør samfundet give menneskets krop?Hvilken retslig status bør samfundet give menneskets kropsdele, det ufødte liv og den døde krop?”I ” Bioetik og ret. Kroppen mellem person og ting”, der oprindeligt udkom i 1999, forsøger professor MSO Jacob Dahl Rendtorff at besvare nogle af de spørgsmål, der i takt med at forskningen i menneskekroppen brager derudad bliver mere og mere presserende. Bogen er baseret på flere års forskning i, hvordan man i forskellige dele af verden ser på dette emne og forsøger at løse de mange dilemmaer, der trænger sig på inden for bioetik og -ret.Jacob Dahl Rendtorff (f. 1965) er professor MSO i ledelsesfilosofi og virksomhedsetik ved Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv på Roskilde Universitet. Han beskæftiger sig med emner som ansvar og etik, videnskabsetik, bioetik, sundhedsetik og retsfilosofi.
Når de fleste er enige om, at omstillingen til bæredygtighed er påtrængende, hvorfor er den så så vanskelig?Bæredygtighed har ofte haft fokus på klima og miljø men handler om meget mere end disse i sig selv komplicerede områder. Med FN’s Verdensmål er der sat en endnu bredere og gennemgribende dagsorden, som både er global og lokal og strækker sig fra, hvad den enkelte kan gøre til, hvad fællesskaber kan gøre og fra hvad den enkelte udsættes for til, hvad store grupper udsættes for. Antologien Bæredygtighed og forandring udvider forståelsen af bæredygtighed ved at inkludere en række perspektiver, der fremhæver den omfattende kompleksitet i samspillet mellem natur, samfund og virksomheder.Bogen er skrevet til undervisere og studerende på universiteter og erhvervsakademier samt på lederuddannelser og efteruddannelser. Den kan desuden læses af alle med interesse for bæredygtighed, grøn omstilling, FN’s verdensmål, samfundsforhold, erhvervsliv samt organisation og ledelse.
Bogen henvender sig til kommende og nuværende magthavere i systemet medhenblik på at styrke refleksionen i og over systemet. Den adskiller sig fra mangeandre bøger om forvaltningen med sit fokus på den demokratiske velfærdsstatsgrundværdier og betingelserne for, at disse ikke fortrænges. Den er et forsvar for,at disse demokratiske værdier fremmes af forvaltningen i bred forstand. Det er optil dig, kære læser, at gøre brug af bogen. Grundlæggende er den en opfordring tiltænkning om systemet og det ansvar, vi, der bebor det, er bærere af. Den opfordrerdig til at tænke over, hvad det er for værdier, systemet bør tage vare på. Denopfordrer dig også til at tænke over de rammer, der opstilles for en sådan tænkningog en sådan varetagelse. Bogen gør rigt brug af eksempler på de mange sager,der løbende opstår i forvaltningen, og dykker ned i centrale klassiske eksemplermed fokus på de almene problemstillinger og spørgsmål, som disse konkrete sagerudtrykker. Sætningen »sådan er det i mit system« indrammer dermed fx en almenog klassisk spænding mellem individet og systemet. Vi anslår disse almene problemstillingeri de konkrete udfordringer for med Hannah Arendts ord at gøre detmuligt »at tænke nyt«. Forholdet mellem system og borger kan være tragisk som iden klassiske tragedie om Antigone, der ikke måtte begrave sin bror, da han mentesat have forbrudt sig mod systemet. Men det kan også være smukt, som i idealetom den demokratiske velfærdsstat, hvor højtudviklede former for menneskeligfrihed lader sig realisere netop i fællesskab med andre. I det lys opfordrer bogendig til at tænke over, om rammerne, der opstilles, kunne opstilles bedre og merehensigtsmæssigt i forhold til forvaltningen af værdierne i forvaltningen.
Forvaltere af det demokratiske samfund har ansvar for at håndtere magten med etisk dømmekraft og dialog. Den gode forvalter, administrator og embedskvinde eller -mand skal derfor have sans for forvaltningens etiske og demokratiske værdier, selvom disse ofte trænges i baggrunden af systemets andre logikker og praksisser. Med afsæt i aktuelle skandalesager om ministeransvar, embedsmandssvigt, interessekonflikter og forvaltningsparadokser undersøges udfordringerne med at realisere demokratiets værdier i forvaltning og administration. Bogen insisterer på, at ansvaret for magten, dømmekraften og dialogen hviler på såvel forvalterne i fronten som på de beslutningstagere og ledere, der sætter rammerne for den demokratiske forvaltning. Det kræver viden om magtens former og bureaukratiets blinde vinkler, hvilket denne bog giver en systematisk beskrivelse af gennem analyser af klassiske og aktuelle udtryk for bureaukratiets magtudfoldelse og moralske blindhed. Bogen leverer et stærkt forsvar for yderligere demokratisering af forvaltningen gennem en nuanceret fremstilling af den etiske dømmekrafts og anerkendelsens komplekse opgaver. Offentlige forvaltere på alle niveauer stilles en ambitiøs opgave og får konkrete bud på, hvordan den kan håndteres. Grib opgaven. Du har forvaltningens demokratiske legitimitet i din hånd! Simon Laumann Jørgensen, cand.mag., ph.d. er lektor i politisk teori ved Institut for Politik og Samfund, Aalborg Universitet. Han forsker i politikker for integration i den demokratiske velfærdsstat i lyset af teorier om demokrati, frihed, legitimitet, medborgerskab og anerkendelse. Jacob Dahl Rendtorff, ph.d., dr.scient.adm. er professor (MSO) i ledelsesfilosofi ved Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv, Roskilde Universitet. Har publiceret om filosofi, bioetik og ret, virksomhedsansvar, etik og legitimitet og forsker i ledelsesfilosofi og bæredygtighed. Peter Sørensen, mag.art., ph.d. er adjunkt i ledelse ved Institut for Statskundskab, Syddansk Universitet. Han forsker og underviser i forvaltning, magt, etik, ledelse, ledelsesudvikling og organisatorisk læring i den offentlige sektor.
In this book, Jacob Dahl Rendtorff investigates moral blindness in business and public administration based on Hannah Arendt's concept of banality of evil in her famous report on the Nazi-criminal Adolf Eichmann trail in Jerusalem in 1961.
This book demonstrates how the conceptual resources of contemporary French philosophy from the early 20thCentury to the present day can be applied to give us new perspectives on business ethics and the ethics of organizations.
This book provides an academic introduction to, and presentation and defence of stakeholder theory as a model for the strategic management of businesses and corporations, as well as of public organizations and institutions.
This book demonstrates how the conceptual resources of contemporary French philosophy from the early 20thCentury to the present day can be applied to give us new perspectives on business ethics and the ethics of organizations.
Business ethics, corporate social responsibility, corporate citizenship, values-driven management, corporate governance and ethical leadership are necessary horizons for legitimacy of corporations in the process of globalization.With the theories of business ethics as a starting point, it is possible to propose a vision of the good citizen corporation.The author presents theories and concepts of responsibility for stakeholder justice and basic ethical principles of respect for autonomy, dignity, integrity and vulnerability.This is the foundation for an analysis of the ethical relations to internal and external constituencies of the firm, i.e. shareholders, owners, investors, management, employees, consumers and local community.The interaction with the environment is further analyzed with focus on ethical principles as the basis for sustainability. This investigation culminates with the conceptualization of the firm as a collective and institutional moral agent.The content also includes analysis of concrete political developments in the United States, Europe and the United Nations. Finally, the book provides a framework for a new corporate strategy based on global business ethics.
Ledelse foregår i dag i et spændingsfelt mellem mange forskellige problemforståelser, faglige specialer og praktiske udfordringer. Virksomhedsledelse behandler en række af de mest centrale problemer, som ledelse skal medvirke til at løse. Med nyere erhvervsøkonomiske teorier og teorier om ledelse tegner bogen således et billede af de teorier, positioner og strategier, der præger ledelsespraksis i dag. Det pluralistiske og problemorienterede perspektiv er gennemgående i denne bog, hvor forfatterne blandt andet behandler: - Finansiel ledelse- Ledelse af informationsteknologi- Projektledelse- Værdibaseret ledelse- Ledelse i social praksis- Ledelseskommunikation- Arbejdspsykologi- Ledelse som leadership- Ledelse af innovation og kreativitet- Virksomheders legitimitet - Markedsorienteret ledelse.
Hvad er det gode liv? Det er svært at svare på! På den anden side er det i dag et krav, at vi hver især kan give et bud. Det gode liv har man diskuteret til alle tider, men at alle i samfundet skal finde deres egen særlige vej i livet, er dét, der er særligt for vor tid. Selvom vi ikke dagligt tænker over, hvad det gode liv er, så står vi hele tiden over for fordringen om at realisere det. Gifter man sig med den forkerte, kan man ikke give et familiært eller kirkeligt pres om et hurtigt bryllup skylden. Det betyder også, at vi kan føle en moralsk forpligtigelse til at lade os skille, hvis partneren begrænser vores livsudfoldelse. Ellers spilder vi vores liv!
Menneskets forhold til naturen er blevet et afgørende emne de sidste 30-40 år, hvor den vestlige verden er blevet opmærksom på, at udviklingen truer med at ødelægge den natur, som mennesket er afhængig af for at overleve. Også inden for teologien og filosofien har ødelæggelsen af naturen sat sine spor. I denne bog er der samlet en række bidrag om teologiske og filosofiske tilgange til spørgsmålet om, hvordan naturen bør betragtes, når udviklingen skal styres. Er naturen blot et spisekammer, der skal "fungere" eller er der andre etiske hensyn at tage? Hvem og hvad er i egentlig forstand værdige til at blive vist etisk hensyn og hvordan kan man indenfor en kristen tænkning finde plads til naturen? Disse spørgsmål og mange flere tages op i de 9 bidrag af cand.theol. Mickey Gjerris, ph.d. Aksel Haaning, dr. theol. Ole Jensen, cand.theol. Lars Danner Madsen, dr. theol Bent Flemming Nielsen, cand. theol. Ulrik Becker Nissen, mag. art., ph.d. Jacob Dahl Rendtorff, mag.art., dr. phil Peter Sandøe og dr. theol. Jakob Wolf.
Religion diskuteres som aldrig før i virksomheder, på arbejdspladser og i det offentlige såvel som i det private rum. Ledere, managementkonsulenter og organisationsudviklere taler mere og mere om emotionel kapital og vigtigheden af ikke-rationelle tilgange til ledelse, organisationsudvikling og personlig udvikling.Bogen forsøger at give et svar på, hvilket formål og hvilke konsekvenser denne sensibilisering og religiøsificering af lederes og medarbejderes indre emotionelle kapital har i forhold til organisationskultur, arbejdsliv, stress, arbejdsmiljø, udbrændthed, individet, frihed, fællesskab, medarbejdernes og ledernes hverdag samt dansk erhvervslivs image udadtil og indadtil?
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.