Udvidet returret til d. 31. januar 2025

Bøger af Jakob Ingemann Parby

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Anders Møller, Jakob Ingemann Parby, Niels Henrik Andreasen, mfl.
    1.039,95 kr.

    En tiltrængt og ny historie om Danmarks hovedstad. Københavns historie fra 12.000 f.v.t. til 2020 er en stor mundfuld, men her serveres den i otte små og skarpe bøger. De tager læseren fra arkæologiske bopladser over kristendom, guldalder og bankerot til den topmoderne metropol.Fokus i de kronologisk opbyggede bøger er på indbyggerne og byens udvikling. Både når byen har åbnet sig mod omverdenen og har gemt sig bag voldene. Forfatterne fortæller levende om istid og bopladser, borge og bisper, kirker og kristendom, reformation og revolution, konger og tiggere, prægtige bygninger og fattige baggårde, krige og fred, handel og velstand, guldalder og omvæltning, rige og fattige, bankerot og fremgang, enevælde og demokrati, industrialisering og vidensby, boformer og forstæder samt metro og mangfoldighed.Forfatterne er arkæologer og historikere fra Københavns Museum og Københavns Stadsarkiv.• Ny viden om København. Metroen har åbenbaret nye fund• Velformidlede bøger• Gennemillustrerede• Bøgerne går tæt på indbyggere og byens udvikling. Der er både magthavere og tiggere• Bøgerne kan læses samlet, men også hver for sig• Bøgerne sælges samlet, men også som enkelte bindBind 1: 9788712064282Bind 2: 9788712064299Bind 3: 9788712064305Bind 4: 9788712064312Bind 5: 9788712064329Bind 6: 9788712064336Bind 7: 9788712064343Bind 8: 9788712064350Samlet bind 1-8: 9788712064367

  • - Byen i det bedste lys
    af Martin Zerlang, Mikkel Thelle, Christine Rosenlund, mfl.
    257,95 kr.

    Paul Fischer - Byen i det bedste lys er udgivet i forbindelse med udstilling på Københavns Museum 7. feb. - 30. nov. 2020Udstillingen Paul Fischer – Byen i det bedste lys er den første særudstilling på det nye Københavns Museum og museets første udstilling med kunstneren Paul Fischer (1860–1934) i over 50 år.Udstillingen og bogen er en vandring gennem København anno 1900. Fra Dronning Louises Bro til Kongens Nytorv. Fra Højbro Plads til Vesterbrogade. Fra Gammel Strand til Rådhuspladsen. Gennem udstillingens malerier, tryk, fotografier og illustrationer ser vi byen gennem Fischers øjne, som den udfolder sig i al slags vejr, midt i småhverdagsagtige øjeblikke på byens broer, pladser og gader. Bogen er rigt illustreret og indeholder foruden udstillingens tematekster og gengivelser af udstillede værker, fire artikler der belyser Fischer ud fra forskellige vinkler. Christine Rosenlund går på opdagelse i, hvordan tidens storbyliv kommer til udtryk i Fischers plakatkunst. Jesper Sexauer Bloch Kloster udforsker Fischers fotografiske praksis, som er en essentiel del af hans kunstneriske metode og proces. Mikkel Thelle udfolder aspekter af den urbane modernitet, som Fischers kunst spejler sig i, med udgangspunkt i byens pladser, mens Martin Zerlang skriver om gadens bevægelser både i Fischers værker og tidens litteratur.

  • af Jesper Christiansen, Eva Tind, Kasper Lægring, mfl.
    277,95 kr.

    Da Ny Carlsberg Glyptotek blev opført i 1897, var det på en sumpet grund i udkanten af København. I dag står museet med den karakteristiske kuppel som et monument centralt i byen. Glyptoteket er Nordens førende antikmuseum og har en af Europas fineste samlinger af fransk kunst fra perioden 1800-1930.Glyptoteket blev stiftet af brygger Carl Jacobsen, en af 1800-tallets store industrimagnater og kunstsamlere, og hans hustru Ottilia Jacobsen, som skænkede deres kunstsamling til offentligheden. Carl Jacobsen ønskede at bygge et “Skønhedstempel”, hvor kunsten skulle tale til alle og arkitekturen fungere som en storslået ramme og samlingerne af antik kunst og dansk og fransk 1800-tals skulptur.Arkitekt Vilhelm Dahlerup tegnede Glyptotekets første bygning, og museet er siden udvidet med to tilbygninger, i 1906 af arkitekt Hack Kampmann og i 1996 af Henning Larsens Tegnestue. Samlet set er bygningerne museets største kunstværk.Glyptotekets arkitektur fortæller både om museets arkitekturhistorie, om arkitekturens mangfoldighed og kompleksitet og om den æstetiske oplevelse af bygningerne og samspillet med kunsten. Bogen er rigt illustreret med historiske fotografier og arkitekturtegninger samt nyoptagelser af arkitekturfotograf Anders Sune Berg.Med bidrag af Gertrud Hvidberg-Hansen, Claus Grønne, Jesper Christiansen, Kasper Lægring, Eva Tind, Martin Søberg, Jakob Ingemann Parby, Sophia Kalkau, Peter Thule Kristensen, Sif Itona Westerberg, Birgitte Kleis, Anne Jonstrup Simonsen, Kristina Lindholdt, Mogens A. Morgen, Ida Carnera og Vibeke Cristofoli.Redigeret af Jannie Rosenberg Bendsen og Anna Manly.

  • - Den grænseløse by
    af Jakob Ingemann Parby
    99,95 - 132,95 kr.

    En tiltrængt og ny historie om Danmarks hovedstad. Københavns historie fra 12.000 f.v.t. til 2020 er en stor mundfuld, men her serveres den i otte små og skarpe bøger. De tager læseren fra arkæologiske bopladser over kristendom, guldalder og bankerot til den topmoderne metropol.Under gaslyset og elektricitetens mirakuløse stråler forvandlede københavnernes døgnrytme sig. Mange udlevede drømmen om storbyen, men menneskemylderet og de mange sanseindtryk gav også flossede nerver. København voksede i slutningen af 1800-tallet og begyndelsen af 1900-tallet til firdobbelt størrelse, og industrialisering og markedskræfter forandrede radikalt både rige og fattiges liv. Voldene satte ikke længere grænser for byen, og hestetrukne og elektriske sporvogne forbandt centrum med nye kvarterer. I forstæderne voksede andre boligformer og fællesskaber frem, og de prægede hele metropolen.Via de første hovedbanegårde kom provinsen og Europa til København og gav indtryk af en rigtig verdensstad. Det samme gjorde udstillinger af eksotiske varer og mennesker, mens hovedstaden fik sin første ghetto, og en lille Chinatown opstod i skyggen af et nyt rådhus.Fokus i de kronologisk opbyggede bøger er på indbyggerne og byens udvikling. Både når byen har åbnet sig mod omverdenen og har gemt sig bag voldene. Forfatterne fortæller levende om istid og bopladser, borge og bisper, kirker og kristendom, reformation og revolution, konger og tiggere, prægtige bygninger og fattige baggårde, krige og fred, handel og velstand, guldalder og omvæltning, rige og fattige, bankerot og fremgang, enevælde og demokrati, industrialisering og vidensby, boformer og forstæder samt metro og mangfoldighed.Forfatterne er arkæologer og historikere fra Københavns Museum og Københavns Stadsarkiv.Ny viden om København. Metroen har åbenbaret nye fundVelformidlede bøgerGennemillustreredeBøgerne går tæt på indbyggere og byens udvikling. Der er både magthavere og tiggereBøgerne kan læses samlet, men også hver for sigBøgerne sælges samlet, men også som enkelte bind

  • af Jesper Christiansen, Eva Tind, Kasper Lægring, mfl.
    288,95 kr.

    The New Carlsberg Glyptotek was established by brewer Carl Jacobsen in 1897 as a venue for the Danes to enjoy his ever-expanding collection of contemporary art. The building was drawn by Vilhelm Dahlerup and has since been extended with buildings by Hack Kampmann in 1906 and Henning Larsen in 2006.The world famous Danish museum includes antique sculptures from ancient cultures around the Mediterranean as well as more modern sculptures and an extensive collection of French impressionist, Post-impressionist, and Danish Golden Age paintings.The book provides thorough information on the history and architecture of the Glyptotek, as well as an aesthetic, atmospheric depiction of the building in relation to the art it contains. It is richly illustrated with new original photos by photographer Anders Sune Berg and architectural drawings, historical photos, and additional source material.

  • - Nedslag i hovedstadsmetropolens forsyningshistorie 1850-2020
    af Henning Bro, Caspar Christiansen, Lisbeth Hollensen, mfl.
    317,95 kr.

    Når strømmen går, kloakken flyder over, skraldemændene strejker, eller energikriser får prisen på gas til at eksplodere, kommer vi i tanke om den infrastruktur, vi alle tager for givet, men som vi først for alvor bemærker, når den ikke virker. Bogen Urbane kredsløb sætter fokus på alt det, der gemmer sig i rør og ledninger under jorden.For uden denne skjult infrastruktur i form af kloakering, gas- og varmeanlæg samt elektricitet ville landet og vores dagligdags muligheder se helt anderledes ud. Med eksempler fra bl.a. København, Køge, Taastrup og Frederiksberg fortæller Urbane kredsløb om privat og kommunalt samarbejde og praktiske hovedbrud i hovedstadsområdet for at få etableret et forsyningsnet til gavn for borgerne fra midten af 1800-tallet og frem til 2020.Bogens kapitler fokuserer på forskellige områder og forskellige kommuner i den københavnske hovedstadsmetropol. De viser, hvordan kommunernes forskellige forudsætninger har påvirket alt fra anlæg over organisering til lokal håndtering af affald, varme, elektricitet, kloakker, vand m.v.

  • - Eksplosionen af lyd i 1800-tallets København
    af Jakob Ingemann Parby
    273,95 kr.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.