Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Energieffektivisering i bygninger, særligt i det eksisterende byggeri, er stadig i fokus, når der skal gennemføres retlige tiltag til nedbringelsen af CO2 udslippet i det danske samfund. Her er der fortsat et potentiale. Denne fremstilling, der er 2. omarbejdede udgave af den oprindelige publikation fra 2009, belyser i den sammenhæng, med udgangspunkt i det lejeretlige forbedringsbegreb og lejelovgivningens regulering af adgangen til at gennemføre forbedringer i udlejningsejendomme, hvilke muligheder og begrænsninger udlejer og lejer møder, når der gennemføres energieffektiviserende foranstaltninger i en ejendom – særligt om retsgrundlaget er tilstrækkeligt, og om retstilstanden er klar. Delovændringer, der er gennemført siden 2009, herunder energisparepakken fra 2014, er i den sammenhæng inddraget, og denne fremstilling er den første sammenhængende analyse heraf. Reglerne i lejeloven, boligreguleringsloven, erhvervslejeloven, lov om leje af almene boliger samt byfornyelsesloven er inddraget.
Den eneste samlede fremstilling af kreditorforfølgningssystemet i dansk litteratur.Bogen giver en grundlæggende indføring i Retsplejelovens og Konkurslovens materielretlige regulering af kreditorers individual- og universalforfølgning og gennemgår:de fogedretlige regler om udlæg, tvangsauktion, arrest og umiddelbare fogedforretninger, samt de særlige regler om inddrivelse af gæld til det offentlige ved udpantning og lønindeholdelse,de konkursretlige regler om rekonstruktion, konkursens indtræden og retsvirkninger, konkursboets aktiver og passiver, herunder modregning og anmeldelsesret, reglerne om omstødelse og om konkursorden samt om gældssanering.Bogen er ajourført til ca. 15. juni 2013 med ny retspraksis, litteratur og lovgivning.Nyt i 7. udgaveDe væsentligste ændringer siden 6.-udgaven fra 2010 er indarbejdelsen af konkurslovens nye regler om rekonstruktion, der er trådt i stedet for reglerne om betalingsstandsning mv. Desuden er der tilføjet et nyt, selvstændigt kapitel om inddrivelse af gæld til det offentlige ved udpantning og lønindeholdelse. Overordnet er bogens kapitelinddeling ændret for at gøre bogen mere overskuelig, og opgaveeksemplerne fra tidligere udgaver er udeladt.MålgruppeBogens primære sigte er at være lærebog i faget Kreditorforfølgning, men den vil også have interesse for praktikere på området, bl.a. i kraft af de udførlige henvisninger til især nyere praksis.Om forfatterneBogens forfattere er Bo von Eyben, professor i formueret ved Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet og Peter Møgelvang-Hansen, professor i erhvervsret ved Juridisk Institut, CBS Handelshøjskolen.
Få overblik over lejeloven og boligreguleringslovens regler om fastsættelse af det lejedes værdi. Reglerne om huslejefastsættelse og -regulering er meget komplekse og kan være vanskelige at håndtere – både materielt, processuelt og i samspil med andre regler. Denne fremstilling tilbyder overblik over regelområdet, herunder bl.a. en redegørelse for, hvilke regler der er gældende for lejens fastsættelse ved udlejning af beboelseslejemål i såvel store huse som »småhuse«, herunder ejerlejligheder og andelsboliger. Dette er et tema, der er relevant for mange boligejere, som ikke kan sælge deres bolig, og for udlejere, der vil udleje deres beboelseslejemål som »gennemgribende moderniserede« efter reglerne om det lejedes værdi. Bogen kombinerer et videnskabeligt tilsnit med praktisk anvendelighed og gennemgår herigennem også huslejenævns og domstoles behandling af tvister om lejens størrelse. Nyt i 3. udgave I forhold til 2. udgaven fra 2010 er bogen opdateret med ny teori og retspraksis. Endvidere er der i et vist omfang inddraget nye problemstillinger i relation til – og nye vinklinger på – de indeholdte emner, herunder kommentarer til de lands- og højesteretsdomme, der er afsagt om emnerne siden 2. udgaven. Målgruppe Advokater, udlejere, lejere, ejendomsadministratorer, medarbejdere i huslejenævnssekretariaterne og andre, der arbejder med lejeret og huslejefastsættelse. Om forfatteren Jakob Juul-Sandberg er ansat på Syddansk Universitet i Odense, hvor han siden 2005 har forsket og undervist i lejeret og andre formueretlige fag. Han er også forfatter til en række andre videnskabelige publikationer om lejeretlige emner. Forfatteren har i en periode været konstitueret som byretsdommer, og han er formand for huslejenævnet i Randers Kommune.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.