Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Denne opgavesamling knytter sig til 5. udgave af grundbogen Erhvervsøkonomi – videregående uddannelser, og den følger samme emneopdeling som grundbogen. Opgavesamlingen er beregnet til brug ved undervisningen i fagmodulet Erhvervsøkonomi på akademiuddannelserne. Opgavesamlingen kan sammen med grundbogen desuden anvendes på andre uddannelser, hvor der er behov for en grundlæggende indføring i erhvervsøkonomi.
Denne 4. udgave af lærebogen ERHVERVSØKONOMI - VIDEREGÅENDE UDDANNELSER er revideret i overensstemmelse med den nyeste fagmodulplan fra 2012. ERHVERVSØKONOMI - VIDEREGÅENDE UDDANNELSER giver læseren en grundlæggende beskrivelse af centrale erhvervsøkonomiske problemstillinger og beslutningsprocesser. I tilslutning hertil beskrives, hvorledes man kan anvende erhvervsøkonomiske løsningsmodeller og -metoder. Bogen indledes med en beskrivelse af virksomhedens afsætnings- og omkostningsforhold samt værdikæder. Herefter gennemgås aktivitetsoptimering, kapacitetsstyring, virksomhedens budgetter, investering og finansiering. Lærebogen er beregnet til brug ved undervisningen i erhvervsøkonomi på akademiuddannelserne. Bogen kan desuden anvendes på andre uddannelser, hvor der er behov for en grundlæggende indføring i erhvervsøkonomi. Desuden kan bogen med fordel anvendes som grundlag for selvstudium. Der findes en opgavesamling til bogen. Til bogen hører en hjemmeside, hvor du bl.a. kan finde bogens figurer til download, opgaver og links til supplerende læsning.
Regnskab og regnskabsanalyse giver en grundlæggende og uddybende beskrivelse af en virksomheds årsrapport samt ikke-finansielle rapporter. Lærebogen giver endvidere en detaljeret beskrivelse af, hvordan en analyse og vurdering af en virksomheds finansielle og ikke-finansielle informationer kan tilrettelægges og gennemføres. Lærebogen kan dermed anvendes på uddannelser, hvor der er behov for at opnå en grundlæggende og dybere indsigt i en virksomheds årsrapporter, ikke-finansielle rapporter samt analyser af disse rapporter. Lærebogen kan sammen med lærebogen Erhvervsøkonomi – videregående uddannelser danne grundlag for undervisning i erhvervsøkonomi på de kortere videregående uddannelser (KVU). De to lærebogssystemer kan endvidere anvendes på andre tilsvarende videregående uddannelser, hvor der er behov for en bred indføring i en virksomhedens økonomi.
3. udgave af ØKONOMISTYRING – VIDEREGÅENDE UDDANNELSER er i overensstemmelse med den nyeste fagmodulbeskrivelse fra 2012. Lærebogen giver læseren en grundlæggende og detaljeret beskrivelse af en virksomheds økonomiske planlægning og kontrol. Bogen indledes med en overordnet beskrivelse af en virksomheds økonomistyring. Herefter gennemgås virksomhedens aktivitets- og kapacitetsplanlægning samt investering og finansiering. Den økonomiske planlægning sammenfattes efterfølgende i virksomhedens totalbudget. Der foretages herefter en beskrivelse af en virksomheds resultat- og likviditetskontrol. Bogen afsluttes med en omtale af en virksomheds målstyring gennem anvendelse af Key Performance Indicators samt en virksomheds økonomirapportering. De fleste emneområder behandles med udgangspunkt i forskellige virksomhedstyper. Lærebogen er beregnet til brug ved undervisningen i fagmodulet økonomistyring i praksis på akademiuddannelserne. Bogen kan desuden anvendes på andre uddannelser, hvor der er behov for en grundlæggende indføring i økonomistyring. Der findes en opgavesamling til bogen
Denne opgavesamling knytter sig til grundbogen Økonomistyring – videregående uddannelser, og den følger samme emneopdeling som grundbogen. Opgavesamlingen er beregnet til brug ved undervisningen i faget økonomistyring på akademiuddannelserne. Opgavesamlingen kan sammen med grundbogen desuden anvendes på andre uddannelser, hvor der er behov for en grundlæggende indføring i økonomistyring.
Lærebogen er målrettet til faget Indledende Erhvervsøkonomi på akademiuddannelserne, og er tilpasset seneste fagmodulplan fra 2012. Bogen omfatter bl.a. følgende emner: virksomhedstyper og -former, forskellige interessenter, værdiskabelse og registreringssystem, regnskabsafslutningen, årsregnskab, årsrapporter for mindre selskaber, omkostningsstrukturen samt nøgletal til vurdering af virksomhedens indtjening.Der findes desuden en opgavesamling.Bogens hjemmesidePå bogens hjemmeside kan du finde figurer, video og andet supplerende materiale
Denne opgavesamling knytter sig til grundbogen Erhvervsøkonomi - en introduktion, og den følger samme emneopdeling som grundbogen. Opgavesamlingen er sammen med grundbogen beregnet til brug ved undervisningen i faget indledende erhvervsøkonomi. Opgavesamlingen kan sammen med grundbogen desuden anvendes på andre uddannelser, hvor der er behov for at erhverve en grundlæggende viden om erhvervsøkonomi og regnskabsvæsen.Til bogen hører en hjemmeside, hvor du bl.a. kan finde bogens figurer til download, opgaver og videoer.
Denne opgavevesamling knytter sig til den nye lærebog Årsrapport og regnskabsanalyse – videregående uddannelser, og den følger samme emneopdeling som grundbogen.Opgavesamlingen er beregnet til brug ved undervisningen i fagmodulet Årsrapport og regnskabsanalyse på akademiuddannelserne. Bogen kan desuden anvendes på andre uddannelser, hvor der er behov for en grundig indføring i en årsrapports opbygning, og hvordan en analyse af en virksomheds årsregnskab kan gennemføres.
Få en grundig indføring i årsrapportens opbygning og en detaljeret gennemgang af, hvordan en analyse af en virksomheds årsregnskab kan tilrettelægges og gennemføres.Bogen henvender sig til brug på undervisningen i fagmodulet Årsrapport og regnskabsanalyse på akademiuddannelserne, men kan også anvendes på andre uddannelser, hvor der er behov for en grundig indføring i en årsrapports opbygning samt analyse af virksomheders årsregnskab. 3.udgave er tilpasset efter de seneste ændringer i årsregnskabsloven og du får bl.a. indblik i: Årsrapportens formål og hovedindhold samt hovedprincipperne i regnskabslovgivningen Gennemgang af en årsrapports opbygning med eksempler på indhold Indblik i resultatopgørelsen og balancens opbygning med fokus på kravene til indregning og måling af de enkelte regnskabsposter Indblik i hvordan regnskabsanalyse kan tilrettelægges og gennemføres i en handels- og produktionsvirksomhed Beskrivelser af den driftsmæssige og finansielle risiko i en virksomhed, risikostyring og børsrelaterede nøgletal En beskrivelse af, hvordan et pengeinstitut foretager kreditvurdering af en virksomhed samt en gennemgang af nogle metoder til værdiansættelse af virksomheder.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.