Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Teorier om samfundet og det sociale liv er nødvendige for at kunne forstå og forholde sig professionelt til socialt arbejde. "Sociologi i socialrådgivning og socialt arbejde" beskriver en række sociologiske teorier, som indfanger og sætter fokus på socialt arbejde, og viser, hvordan sociologien dels kan give en mere nuanceret forståelse af det sociale arbejdet muligheder og udfordringer. Hvert kapitel er suppleret med en række arbejdsspørgsmål, som kan bruges i undervisningen.Bogen henvender sig til professionsbachelor- og masterstuderende, som har en interesse i sociologi og socialt arbejde, herunder særligt studerende på socialrådgiveruddannelsen, ligesom bogen kan bruges på diplomuddannelser inden for det pædagogiske, sociale og sundhedsfaglige område.
Sociale organisationer i en omstillingstid er en grundbog i organisationsteori, der henvender sig til studerende på socialrådgiver- og øvrige social- og sundhedsuddannelser. Med praktiske eksempler hentet fra social- og sundhedssektoren, beskriver bogen organisationsudviklingen og rammerne for det sociale arbejdes praksis. Bogen foreligger her i en nyredigeret og gennemarbejdet 3. udgave, hvor ændringer og justeringer som den nye kommunalreform har ført med sig er indarbejdet i bogen. Organisationsteori og kendskab til forskellige organisationsformer er et vigtigt værktøj i praktisk socialt arbejde. Hvordan en socialforvaltning eller et sygehus er organiseret, og hvilke samarbejdskonstellationer, der er, har en væsentlig indflydelse på, hvordan klienterne eller patienterne bliver betjent, og hvordan medarbejderne trives. Bogen indeholder både klassisk og moderne organisationsteori og praksis, og forfatterne har udvalgt mange praktiske eksempler fra social- og sundhedssektoren. Tina Bømler er lektor ph.d. ved Aalborg Universitet og underviser i organisationsteori på den sociale kandidatuddannelse.
Denne bog var oprindelig planlagt som en hyldest til professor Tore Jacob Hegland på hans 70 års fødselsdag d. 14. januar d.å. Men Tore Jacob blev ramt af en uhelbredelig kræftsygdom og sov stille ind i sit hjem d. 23. september 2002. Bogen er derfor blevet et mindeskrift, som inkluderer to af Tore Jacobs egne arbejder. Tore Jacobs mange forskningskontakter og netværk er nærmest umulige at indfange i én bog. Men bredden turde dog fremgå af, at bogens bidragydere dels repræsenterer seks forskellige uddannelses- og forskningsinstitutioner dels er fra politiker-, administrations- og institutionslederverdenerne samt massemedierne. Bogen er inddelt i tre hovedtemaer: Socialt arbejde og socialpolitik, sociologi og samfund, med bidrag af: Torben Agersnap, Jutta Aude, Birte Bech-Jørgensen, Aksel Beldring, Ottar Brox, Peter Bundesen, Egon Clausen, Lissy Hegland, Tore Jacob Hegland, Lars Hulgaard, Ole Høeg, Per Schultz Jørgensen, Erik Laursen, Peter Ussing Olsen, Janne Seemann, Villy Søvndal.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.