Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
En bog til de uddannelsessøgende, der er på vej til at blive ambulanceassistent, ambulancebehandler eller paramediciner. Hovedformålet med bogen er at sikre eleverne en sundhedsfaglig og psykologisk viden som basis for deres senere virke indenfor det præhospitale område.En del af bogens kapitler er opbygget over kroppens organsystemer, således at hvert system gennemgås i forhold til symptomer og behandling præhospitalt. I disse kapitler anvendes ABCDE-principperne som gennemgående arbejdsmetode. Hertil kommer en række generelle kapitler om bl.a. psykologi, etik, sundhed, skadestedslære og interhospitale transporter samt specifikke afsnit i relation til bl.a. børn, ældre og psykisk syge.Pædagogisk lægger bogen op til refleksion over det læste, bl.a. via en indledende case med tilhørende spørgsmål, i flere af kapitlerne. I hvert kapitel gives desuden henvisninger til relevant litteratur og hjemmesider om emnet. Bogen erstatter de tidligere bøger Ambulancefag 1 og Ambulancefag 2.Grundviden om emner som mikrobiologi, anatomi, fysiologi, sygdomslære og farmakologi forventes erhvervet via anden litteratur, fx Munksgaards serie Hånden på hjertet.Med den trykte bog følger adgang til en digital udgave af bogen, en i-bog. I-bogen indeholder bl.a. lydfiler af teksten samt en personlig notesbog.
Bogen er tænkt som teoretisk og empirisk inspiration til, hvordan man kan gå til evalueringer med læring og foranderlighed i sigte. Ved at kombinere teoretiske perspektiver med foreløbige erfaringer og ideer fra opdragsgivere, evaluatorer og forskere, giver bogen en række bud på, hvordan forandring i evalueringsfeltet kan indtænkes og kritisk undersøges af opdragsgiveres og evaluatorers praksis.Bogens karakteristik af bevægelserne i evalueringsfeltet, årsagerne til deres opståen og anbefalingerne til, hvordan man kan gå til værks, rummer et potentiale for at revitalisere evaluering som et samfundsnyttigt fænomen, der bl.a. gennem samarbejde, konstruktiv kritik og facilitering af fælles refleksion kan skabe grundlag for læring, udvikling og samfundsinnovation.Merete Watt Boolsen og Nikolai Weissert er redaktører og bidrager til bogens kapitler sammen med Julie Borup Jensen, Jens Hillingsø, Mikkel Nedergaard, Stefan Brendstrup, Peter Dahler-Larsen og Evert Vedung.
I denne udgave af Kirurgisk kompendium – kittelbog er alle afsnit fuldstændig opdateret, endvidere er bogen udvidet med nye og store afsnit om minimal invasiv kirurgi (omfattende såvel laparoskopi som endoskopi), da dette område er i stadig ekspansion. Der er oprettet pakkeprogrammer for cancersygdommene i en forventning om at fremskynde udredningen og forbedre behandlingen, og der er tilkommet nye fagområder. Et af disse er akut medicin, der trods navnet omfatter en betydelig del af traumatologien, samt modtagelsen og den initiale behandling af en del af de akutte kirurgiske sygdomme. På den baggrund er opsætningen forbedret i flere af kapitlerne.Vi håber med disse ændringer, at studenter og yngre læger vil kunne anvende denne udgave som en hjælp i hverdagen, og at opslag i denne udgave let og hurtigt kan bidrage til oversigt og viden. Kirurgisk kompendium - kittelbog kom desuden i 2012 i en elektronisk udgave til iPhone.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.