Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage
Forlænget returret til d. 31. januar 2025

Bøger af Jens Ole Christensen

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • Spar 16%
    af Jens Ole Christensen
    293,95 kr.

    I denne bog fortælles historien om Hjemmeværnet som en del af den større politiske historie i Danmark – til tider en central del.Hjemmeværnet er en frivillig, militær organisation og en del af det danske forsvar. Men det er også en folkelig bevægelse, som repræsenterer et bredt udsnit af den danske befolkning, der ved siden af civile job får en militær uddannelse, og stillersig til rådighed for forsvaret og for samfundsopgaver.Hjemmeværnets betydning – og generelle omdømme – har forandret sig i takt med såvel skiftende trusselsbilleder som vekslende samfundstendenser. Organisationen har rod i modstandsbevægelsen, som voksede frem under Danmarks besættelse1940-1945, og som fremtvang et brud med såvel den hidtil førte sikkerheds-, udenrigs- og forsvarspolitik, som et mentalt brud med småstatskomplekset. Hjemmeværnet blev både militært og politisk en af den kolde krigs centrale organisationer. Militært som et centralt led i den tidlige koldkrigs beredskabog i den sene koldkrig som en stadig mere central del af et skrumpende dansk forsvar; politisk som en ’frontlinjeorganisation’ i den kamp om sjælene, der fandt sted. Efter den kolde krigs afslutning har Hjemmeværnet gennemgået engennemgribende omstilling, under pres fra nye trusler. I takt med forsvarets ’internationalisering’ har Hjemmeværnet således fået en ny, central rolle i det nationale krise- og katastrofeberedskab.I bogen foldes hele historien ud for første gang af historikeren Jens Ole Christensen, der til daglig er seniorforsker ved Tøjhusmuseet.

  • Spar 17%
    - Til fædrelandets forsvar
    af Jens Ole Christensen, Michael H. Clemmesen & Ole L. Frantzen
    331,95 kr.

    Københavns Befæstning fortæller historien om et af Danmarkshistoriens største og mest omstridte forsvarsværker.Københavns Befæstning, der blev opført fra 1885-1894, var ikke mindst et svar på de nye sikkerhedspolitiske udfordringer, der meldte sig efter det traumatiske nederlag i 1864. Da 1. Verdenskrig brød ud i 1914, blev Københavns Befæstning gjort klar til kamp og bemandet med næsten 50.000 soldater.Krigen kom aldrig til Danmark. Til gengæld viste den, at tiden og den teknologiske udvikling var løbet fra befæstningen, og i 1920 blev Københavns Befæstning nedlagt som forældet. I denne første samlede fremstilling af Københavns Befæstnings militære historie fortælles om Danmarks sikkerhedspolitiske problemer i spillet mellem stormagterne og den rivende militærteknologiske udvikling i årene op til 1. Verdenskrig; om de forsvarspolitiske overvejelser bag anlægget, om den planlagte anvendelse af Københavns Befæstning i kamp og om de centrale aktører i en dramatisk periode af Danmarkshistorien.Københavns Befæstning er skrevet af en gruppe historikere tilknyttet Statens Forsvarshistoriske Museum med seniorforsker Jens Ole Christensen, seniorforsker Michael H. Clemmesen og museumsdirektør Ole L. Frantzen i spidsen.

  • - Kristendommens modsætninger mødes
    af Jens Ole Christensen & Benedicte Hammer Præstholm
    128,95 kr.

    To mennesker, der står i hver sit modsatte hjørne af folkekirken, har brugt et år på at tale og skrive sammen.Om livet og døden. Om sorg og håb. Om kærlighed og køn. Om lidelse og opstandelse. Om hvem eller hvad Gud er. Og om synet på andre religioner i en verden, som forandrer sig hurtigere end nogensinde.Personligt og ærligt fortæller de to i denne bog om, hvad troen og tvivlen betyder i deres liv.Bogen kræver ingen særlige forudsætninger, men kan læses af alle, der er nysgerrige efter at vide mere om kristendommens inderste budskaber uden at blive påduttet, hvad de skal mene.To om tro handler om: Liv, Lidelse, Ægteskab, Tvivl, De andres tro, Kors, Håb,Tilgivelse, Kirke, Næstekærlighed, Omstillingsparathed, Gud.Benedicte Hammer Præstholm, født 1978, cand.theol. og præst i den grundtvigske valgmenighed i Mellerup ved Randers.Jens Ole Christensen, født 1956, cand.theol. og generalsekretær i Luthersk Mission.

  • - Dansk forsvar under Den Kolde Krig
    af Jens Ole Christensen
    247,95 - 398,95 kr.

    ”Frihed og fred” var et ofte anvendt motto i Danmark under Den Kolde Krig. Men det var også de to centrale ord i beskrivelsen af Atlantpagtens formål ved beslutningen i 1949 om dansk medlemskab af den vestlige alliance, der blev til det fælles forsvar NATO. Ordene udtrykte en reaktion på den ufrihed, man havde oplevet under Besættelsen, og de to verdenskriges ufred – og de erfaringer, man havde gjort med totalitære kræfter. Mottoet sammenfatter også dansk forsvars to absolut vigtigste opgaver under Den Kolde Krig: Dels at sikre fred som en del af den vestlige alliances afskrækkelse, dels at forsvare dansk frihed som en del af det fælles vestlige forsvar, hvis afskrækkelsen skulle svigte. Det militære forsvars politiske og militære rolle under Den Kolde Krig er kun fragmentarisk belyst i den eksisterende historieskrivning. Forsvaret er ofte blevet reduceret til blot en slags symbolsk medlemskontingent til den vestlige alliances sikkerhedsgarantier. Opfattelsen er nok skarpest formuleret i bemærkningen om, at dansk forsvar primært skulle være et militært hornorkester, der kunne spille på plænen foran Det Hvide Hus. Frihed og fred. Dansk forsvar under Den Kolde Krig har fokus på det militære forsvar i koldkrigsårene 1945-1991 og sigter på at give en dybere forståelse af forsvarets politiske og militære rolle, herunder forsvarets overordnede formål og konkrete målsætninger. Bogen beskriver det militære forsvar, der blev opbygget under Den Kolde Krig, gennem en udredning af forsvarets organisatoriske og operative, militære sider set ud fra de politiske formål og målsætninger, der lå til grund for forsvaret. Og den undersøger, hvilken politisk og militær betydning dansk forsvar blev tillagt blandt koldkrigens forskellige beslutningstagere.

  • af Jens Ole Christensen
    229,95 kr.

    Må man aldrig lyve? Skilsmisse og nyt ægteskab? Hvad gør vi, når Bibelen udfordrer Bibelen? Hvorfor Helvede? Det er nogle af de meget forskelligartede temaer, der tages op i denne bog. Jens Ole Christensen bekender sig klart til Guds gode evangelium og troværdige ord – og han er ikke bange for at tage fat, der hvor det brænder på. Udgangspunktet er, at Bibelen viser os Guds gode vilje for menneskelivet. Og med det afsæt går han ind i nuancerede og livsnære overvejelser om nogle af de situationer, hvor svarene ikke er entydige. Resultatet er en tankevækkende og udfordrende bog om bibeltroskab i spændingsfeltet mellem menneskeliv og principper. Om hvordan man kan være bibeltro midt i en kaotisk verden.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.