Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Velfærdssamfundet står over for store udfordringer. Derfor har såvel regeringen som regioner og kommuner med fornyet kraft sat innovation på dagsordenen. I denne bog inviteres læseren med ind i nogle af de innovationsprocesser, der foregår i Danmark.Vi følger udviklingen fra de første famlende skridt, til vi når frem til en offentlig innovation 2.0. Vi ser, hvordan hverdagsinnovation i en organisation kan vokse og vise sig effektiv. Og i den proces spiller især mellemlederen en vigtig rolle. Forfatterne giver også gode råd om, hvordan de offentlige topledelser kan arbejde med innovationsprocesser, lige som de også sætter fokus på medarbejdernes rolle.Det er svært at komme fra de mange pæne ord om nytænkning til konkrete handlinger på velfærdsområderne – men det kan lykkes!Bogen indgår i serien Gyldendal Public. Bøgerne i serien er til engagerede medarbejdere, ledere og politikere i den offentlige sektor. Alle bøger fra Gyldendal Public tager udgangspunkt i, at den offentlige sektor består af virksomheder som alle andre – drevet under særlige vilkår og med særlige formål.
"Religion i Rom" er en samling religiøse tekster på latin med dansk oversættelse og gloser, der skal vise de antikke romeres forhold til guderne og deres liv med guderne, deres ritualer, helligdage, ofringer samt de religiøse instansers forhold til staten, et samfund, hvor hver folkeforsamling begynder med en bøn, hvor man før hver krigshandling rådspørger guderne og hvor bønderne tilbeder en hel række af guder med hver deres funktion for et optimalt høstudbytte. Titlen dækker over det store antal kulter, der fandtes i det førkristne Rom, de mange rituelle handlinger, der dagligt skulle udføres, samt de forskellige offergaver, der blev givet til de Udødelige, Roms egentlige herskere. Udvalget af tekster skal vise den fascinerende religiøse verden, der udspiller sig i det antikke Rom, det brede spektrum af kulter og deres karakteristika samt danne basis for en udlægning af romernes religiøse liv. I den forbindelse forsøger forfatteren at belyse indholdet af nogle religiøse grundbegreber som "religio", "pietas", "sanctitas" o. lign. Teksterne er gloseret så tæt, at læseren efterhånden vil kunne opbygge et solidt ordforråd på latin inden for dette fagområde og at hun/han ud fra oversættelsen kan følge den latinske originaltekst så tæt som muligt.
Denne indføring i almen sætningsanalyse og latinsk formlære er affødt af et behov for en hurtig opslagsbog til de latinhold på landets undervisningsinstitutioner, der har en målrettet studieplan, hvor det latinske sprog ikke er et studieobjekt per se, men et middel til læsning af studierelevante tekster. De studerende skal kunne orientere sig i en latinsk tekst med en oversættelse ved siden af. Fokus er derfor lagt på relationer mellem ord, ordgrupper og sætninger, først med danske, derefter med latinske eksempler. Dernæst præsenteres den latinske morfologi, efterfulgt af en liste over de fleste uregelmæssige verber på latin. Bogen slutter med et intensivt startkursus baseret på originale graffiti og indskrifter fra Rom og Pompeji.
Enneagrammet er en flere hundrede år gammel beskrivelse af 9 personlighedstyper, hvor menneskers dybtliggende motiver for det, de gør, kortlægges. Enneagrammet hjælper os med at forstå vores egne og andres personlighedsmønstre og kan derfor hjælpe os med at forstå os selv og andre bedre. I bogserien Enneagrammet - typen om typen beskriver 9 forfattergrupper- en for hver type - Enneagrammet gennem en række personlige historier. Hver bog er derfor meget forskellig fra de andre, og hele serien er unik ved på denne måde at lade enneagramtyperne selv føre pennen.
Den foreliggende øvebog i latin er især en læsebog med lettere konstruerede og bearbejdede tekster om romersk religion og har til formål at føre religionsstuderende og religionsinteresserede læsere ind i latinens verden og romersk religion på basis af latinske tekster i løbet af 82 lektioner.Den er led i en serie af forfatterens udgivelser om romersk religion, der både omfatter grammatik, kildesamlinger med latinske tekster og deres oversættelser.
Sprogene i verden er et fascinerende emne. Denne bog fører læseren igennem de mange områder, som har med "sprog" at gøre og som er relevant for en studerende med sprogfag: hvad er sprog, hvor mange sprog findes der egentlig, hvordan er de opstået, hvorfor er sprog forskellige, hvor forskellige er sprog, hvordan hænger sproget sammen med den omgivende virkelighed, hvordan forholder tale og skrift sig til hinanden? Forfatteren, lektor emeritus i tysk, dansk, latin og oldtidskundskab, stiller de studerende en del spørgsmål om sprog før læsningen af de enkelte afsnit og endnu flere efter de enkelte afsnit samtidig med at han forklarer en hel del af de græske og latinske fremmedord, som dansk har så mange af og som er en del af den fagterminologi, som de studerende møder i deres lærebøger. På denne måde ser man sammenhængen i ordforrådet fra den græsk-latinske videnskabstradition, og yderligere slutter bogen med et lille, men effektivt latinkursus til brug for eleverne i almen sprogforståelse.
Forfatteren, lektor emer. i tysk, dansk, latin og oldtidskundskab, har samlet en række tekster, der viser forskellige religionshistoriske udviklingslinjer i Romerriget og middelalderens tysk-romerske kejserrige. Samlingen af tekster er målrettet og henvender sig primært til studerende i faget religionshistorie med fokus på latinske tekster; den er kronologisk ordnet og omfatter tekster fra 218 f. Kr. til 1487 e. Kr. Det gennemgående didaktiske motiv er teksternes religiøse indhold med henblik på kult, varselstagning, kampen for og imod kristendommen samt udbredelsen af denne i middelalderens litteratur. Tekstsamlingen rundes af med Thomas Aquinas’ gudsbevis og Heksehammerens ensidige fordømmelse af kvinder, der stemples som hekse. Selv om tekstuddragene selvfølgelig kun udgør en minimal brøkdel af det enkelte forfatterskab, formår de alligevel at give et indblik i forfatterens måde at skrive og tænke på. Derudover har forfatteren gloseret teksterne så tæt, at læseren efterhånden og gennem stadig gentagelse får opbygget et ordforråd på latin. Forfatteren har forsøgt at oversætte til et moderne dansk uden for store stilistiske spring og altid med fokus på, at læseren i så høj grad som muligt kan følge den latinske originaltekst. Da fag som religionshistorie, antropologi, filosofi og oldtidskundskab tiltrækker flere og flere studerende i disse år og interessen i offentligheden netop fokuserer på en dialog om religiøse værdier over for sekulariseringstendenser i verden af i dag, udgør denne tekstsamling et aktuelt indslag i den moderne debat.
Velfærdssamfundet står over for store udfordringer. Derfor har såvel regeringen som regioner og kommuner med fornyet kraft sat innovation på dagsordenen. I denne bog inviteres læseren med ind i nogle af de innovationsprocesser, der foregår i Danmark.Vi følger udviklingen fra de første famlende skridt, til vi når frem til en offentlig innovation 2.0. Vi ser, hvordan hverdagsinnovation i en organisation kan vokse og vise sig effektiv. Og i den proces spiller især mellemlederen en vigtig rolle. Forfatterne giver også gode råd om, hvordan de offentlige topledelser kan arbejde med innovationsprocesser, lige som de også sætter fokus på medarbejdernes rolle.Det er svært at komme fra de mange pæne ord om nytænkning til konkrete handlinger på velfærdsområderne – men det kan lykkes!
Bogen indeholder gloser og ordforklaringer til de tekster, der findes i: Kompendium til studiet af kulter og ofringer i det antikke Rom. Tekster, oversættelser, kommentarer, Books on Demand, Hellerup 2023.
Bogen indeholder udvalgte tekster til romersk religion i 21 kapitler, der kommenteres og ledsages af forklarende noter, samt oversigter til og sammendrag af emnerne.Forfatteren har undervist i gymnasiet i tysk, dansk, oldtidskundskab, latin og AP, og på universitetet i tysk, latin og græsk, samt i romersk og græsk religion, er tolk i tysk og anmelder af bøger om sprog og sprogvidenskab.
Den foreliggende øvebog i oldgræsk er især en læsebog med lettere konstruerede og originale tekster om græsk religion og har til formål at føre religionsstuderende og religionsinteresserede læsere ind i det oldgræske sprog og græsk religion på basis af oldgræske tekster i løbet af 83 lektioner. Den er led i en serie af forfatterens udgivelser om græsk religion, der både omfatter grammatik, kildesamlinger med oldgræske tekster og deres oversættelser.Forfatteren har nu i en årrække undervist på SDU, Odense, i propædeutisk latin og græsk samt i romersk og græsk religion.
Denne antologi præsenterer et efter forfatterens mening relevant udvalg af oldgræske tekster til belysning af græsk religion i dens mange forskellige aspekter. Ud fra de utallige indskrifter og litterære tekster har forfatteren udvalgt udsagn om religionsudøvelsen i Grækenland fra mykensk tid til Kristi fødsel, som giver et billede af ritualer og religiøse skikke igennem århundrederne. Der er medtaget tekster fra det Gamle og det Nye Testamente, som sætter den kristne ideologi i relation til den antikke religionsforståelse. Som supplement er der tilføjet en litteraturliste til videre studier, oversigter over kalenderen, græsk historie, forfatninger, byplaner samt et leksikon over græske guder og mytologiske skikkelser og et udførligt græsk glossar.Forfatteren har nu i en årrække undervist på SDU, Odense, i propædeutisk latin og græsk samt i romersk religion og fremlægger nu en tekstsamling i græsk religion, som nogenlunde svarer til forfatterens tekstsamling om romersk religion.
Denne antologi præsenterer et efter forfatterens mening relevant udvalg af oldgræske tekster til belysning af græsk religion i dens mange forskellige aspekter. Ud fra de utallige indskrifter og litterære tekster har forfatteren udvalgt udsagn om religionsudøvelsen i Grækenland fra mykensk tid til Kristi fødsel, som giver et billede af ritualer og religiøse skikke igennem århundrederne. Der er medtaget tekster fra det Gamle og det Nye Testamente, som sætter den kristne ideologi i relation til den antikke religionsforståelse. Som supplement er der tilføjet en litteraturliste til videre studier, oversigter over kalenderen, græsk historie, forfatninger, byplaner samt et leksikon over græske guder og mytologiske skikkelser og et udførligt græsk glossar.Forfatteren har nu i en årrække undervist på SDU, Odense, i propædeutisk latin og græsk samt i romersk religion og fremlægger nu en tekstsamling i græsk religion, som nogenlunde svarer til forfatterens tekstsamling om romersk religion.
Forfatteren fremlægger her en tekstbog med oldgræske religiøse tekster til brug for religionsstuderende og andre interesserede læsere sammen med en oversigt over de vigtigste bøjningsmønstre af oldgræske ord og de mest generelle syntaktiske regler, indledt af nogle kapitler om ordklasser og sætningsanalyse generelt.
’Religion i Rom’ er en samling religiøse tekster på latin med dansk oversættelse og gloser, der skal vise de antikke romeres forhold til guderne og deres liv med guderne, deres ritualer, helligdage, ofringer samt de religiøse instansers forhold til staten, et samfund, hvor hver folkeforsamling begynder med en bøn, hvor man før hver krigshandling rådspørger guderne og hvor bønderne tilbeder en hel række af guder med hver deres funktion for et optimalt høstudbytte. Titlen dækker over det store antal kulter, der fandtes i det førkristne Rom, de mange rituelle handlinger, der dagligt skulle udføres, samt de forskellige offergaver, der blev givet til de Udødelige, Roms egentlige herskere. Udvalget af tekster skal vise den fascinerende religiøse verden, der udspiller sig i det antikke Rom, det brede spektrum af kulter og deres karakteristika samt danne basis for en udlægning af romernes religiøse liv. I den forbindelse forsøger forfatteren at belyse indholdet af nogle religiøse grundbegreber som ’religio’, ’pietas’, ’sanctitas’ o. lign. Teksterne er gloseret så tæt, at læseren efterhånden vil kunne opbygge et solidt ordforråd på latin inden for dette fagområde og at hun/han ud fra oversættelsen kan følge den latinske originaltekst så tæt som muligt. Forfatteren er lektor emer. i tysk, dansk, latin og oldtidskundskab, har arbejdet i gymnasiet i 40 år, på universitetet i 20 år og fungerer som statsautoriseret translatør og seminariecensor endnu.
Om innovation i den offentlige sektor med eksempler på hvordan offentlige institutioner og afdelinger har arbejdet innovativt.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.