Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Forbrydelser og andre strafbare forholdForbrydelser og andre strafbare forhold indeholder en grundlæggende gennemgang af reglerne om de enkelte lovovertrædelser. Udgangspunktet tages i straffeloven, og stof fra andre love trækkes ind, hvor det er relevant.Fremstillingen er kompakt og skrevet i et lettilgængeligt sprog. Den henvender sig såvel til studerende som praktikere og andre interesserede. Til illustration af de behandlede emner er der i teksten medtaget korte referater af nyere retspraksis. Bogen indeholder desuden et udførligt sagregister og en paragrafnøgle, der gør den velegnet som opslagsværk.Bogen indeholder bidrag fra vicedirektør i Udlændingestyrelsen Anders Dorph, advokat Hanne Rahbæk, statsadvokat ved Rigsadvokaten Jens Røn, højesteretspræsidentThomas Rørdam samt professor i strafferet Jørn Vestergaard. Alle forfattere er eller har været undervisere i strafferet ved Det Juridiske Fakultet,Københavns Universitet.Denne 3. udgave er ajourført frem til medio 2018 og fagfællebedømt.
Forbrydelser og andre strafbare forhold indeholder en grundlæggende gennemgang af regler og love om de enkelte lovovertrædelser. Udgangspunktet tages i straffeloven, og stof fra andre love trækkes ind, hvor det er relevant.Fremstillingen er kompakt og skrevet i et lettilgængeligt sprog. Den henvender sig såvel til studerende som praktikere og andre interesserede. Til illustration af de behandlede emner er der i teksten medtaget korte referater af nyere retspraksis. Bogen indeholder desuden et udførligt sagregister og en paragrafnøgle, der gør den velegnet som opslagsværk.Bogen indeholder bidrag fra Anders Dorph, Hanne Rahbæk, Jens Røn, Thomas Rørdam og Jørn Vestergaard med sidstnævnte som redaktør. Alle forfattere er eller har været undervisere ved Det Juridiske Fakultet på Københavns Universitet.Bogen er tidligere udgivet under navnet Strafferet – Forbrydelser og andre strafbare forhold, men har i 2. udgave taget en let navneforandring.2. udgave er fuldt opdateret med hensyn til ny lovgivning, ny retspraksis og ny litteratur.
Denne kommentar til straffeloven er beregnet til brug for praktiserende jurister og for studerende. Sigtet har været at belyse de retsanvendelsesproblemer, som bestemmelserne rejser. Ved spørgsmål, om hvis løsning der i teori og praksis synes at være uenighed, er det i almindelighed tilstræbt at undgåen for bestemt stillingtagen. Trykt domspraksis er omtalt i det omfang, den tjener til belysning af retsanvendelsesspørgsmål.
"Aktindsigt i retsplejen" gennemgår de nye regler om aktindsigt i retsplejeloven, som trådte i kraft den 1. juli 2004.De nye regler indebærer en væsentlig generel udvidelse af adgangen til aktindsigt ved domstolene og i øvrigt en modernisering af reglerne om offentlighed i civile sager og straffesager med henblik på at sikre den størst mulige åbenhed og indsigt i domstolenes arbejde. Den væsentligste nyskabelse er, at enhver nu som udgangspunkt har adgang til aktindsigt i domme og kendelser både i civile sager og straffesager, uanset om den pågældende har en "retlig interesse" i at få aktindsigt.
Bogen samler udvalgt strafferetlig litteratur om økonomisk kriminalitet i bred forstand, herunder berigelseskriminalitet og skattesvig. Bogen indeholder blandt andet kommentarer til straffelovens bestemmelser om formueforbrydelser og bestikkelse. Derudover omfatter den kommentarer til bestemmelser om strafansvar for juridiske personer og retsfølgerne af økonomisk kriminalitet, herunder straf, udbyttekonfiskation og rettighedsfrakendelse. Bogen er specielt udarbejdet til brug i undervisningen i faget Økonomisk Kriminalitet på den juridiske kandidatuddannelse ved Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet.
STRAFFERET 2 Sanktionerne udgør, sammen med Strafferet 1 - Ansvaret, en samlet fremstilling af straffelovens almindelige regler. I Strafferet 2 gennemgås de forskellige former for straf og straflignende foranstaltninger. Formålet med bogen er som hidtil at give læseren et grundlæggende indblik i de forskellige strafformer, der findes i dansk ret. Læseren får en indføring i afsoning i åbne, henholdsvis lukkede fængsler eller hjemmeafsoning på bopælen med fodlænke, reglerne om prøveløsladelse, forvaring, betingede domme med samfundstjeneste og/eller andre vilkår, herunder om efterlevelse af afgørelser fra Ungdomskriminalitetsnævnet samt principperne for udmåling af sum- og dagbøder.Herudover gennemgås principperne for udmåling af frihedsstraf og sammenhængen mellem domstolenes konkrete strafudmåling og politikernes mulighed for at normere straffastsættelsen. De nyere regler om dobbeltstraf og regler om visse opholdsforbud er ligeledes medtaget i fremstillingen. Endelig gennemgås reglerne for konfiskation.Bogen er skrevet som lærebog til jurastudiet, men er også velegnet som håndbog for praktikere. Lasse Lund Madsen er professor i strafferet ved Aarhus Universitet.Jens Røn er landsdommer og retspræsident ved Vestre Landsret.
Kommenteret straffelov. Almindelig del udgør sammen medKommenteret straffelov. Speciel del et af hovedværkerne indenfor den strafferetlige litteratur. Denne 12. udgave af kommentarengiver svar på, hvordan straffelovens bestemmelser (§§1-97 c) skal fortolkes og anvendes. Bogen belyser spørgsmålog problemstillinger vedrørende retsanvendelsen, analysererog henviser til de relevante retskilder på området og inddrageruenigheder mellem teori og praksis. Kommentaren er ajourførtmed retspraksis og andre retskilder til og med februar 2023.Den er forsynet med et omfangsrigt register, der øger anvendeligheden.
Denne kommentar til straffeloven er beregnet til brug for praktiserende juristerog for studerende. Sigtet har været at belyse de retsanvendelsesproblemer,som bestemmelserne rejser. Ved spørgsmål, om hvis løsning der i teoriog praksis synes at være uenighed, er det i almindelighed tilstræbt at undgåen for bestemt stillingtagen. Trykt domspraksis er omtalt i det omfang, dentjener til belysning af retsanvendelsesspørgsmål. Derimod er praksis om valgog fastsættelse af sanktion kun taget med i begrænset omfang.
Sanktionerne udgør, sammen med Strafferet 1 - Ansvaret, en samlet fremstilling af straffelovens almindelige regler. I Strafferet 2 gennemgås de forskellige former for straf og straflignende foranstaltninger.Formålet med bogen er som hidtil at give læseren et grundlæggende indblik i de forskellige strafformer, der findes i dansk ret. Læseren får en indføring i afsoning i åbne, henholdsvis lukkede fængsler eller hjemmeafsoning på bopælen med fodlænke, reglerne om prøveløsladelse, forvaring, betingede domme med samfundstjeneste og/eller andre vilkår, herunder om efterlevelse af afgørelser fra Ungdomskriminalitetsnævnet samt principperne for udmåling af sum- og dagbøder.Herudover gennemgås principperne for udmåling af frihedsstraf og sammenhængen mellem domstolenes konkrete strafudmåling og politikernes mulighed for at normere straffastsættelsen. De nyere regler om dobbeltstraf og regler om visse opholdsforbud er ligeledes medtaget i fremstillingen. Endelig gennemgås reglerne for konfiskation.Bogen er skrevet som lærebog til jurastudiet, men er også velegnet som håndbog for praktikere.Lasse Lund Madsen er professor i strafferet ved Aarhus Universitet.Jens Røn er landsdommer og retspræsident ved Vestre Landsret.
Den 1. januar 2007 trådte den største samlede reform i nyere tid af Danmarks politi og domstole i kraft. 52 politikredse og 82 retskredse er sammenlagt til 12 nye politikredse og 24 nye byretskredse.Der er sket en omfattende reform af politiets ledelse og styring, og der er lagt op til en styrkelse af politiets kontakt med lokalsamfundet og en modernisering af bl.a. politiets beredskab, it, uddannelse mv. Der er også tale om en omfattende reform af domstolenes behandling af civile sager - bl.a. er byretten nu den almindelige 1. instans i civile sager, og der er etableret en særlig småsagsproces - og af behandlingen af de alvorligste straffesager (nævningesagerne). Bogen giver en oversigt over politi- og domstolsreformens mange elementer og en kort indføring i reformens baggrund. Bogen er inddelt i to hovedafsnit: afsnit I om politireformen og afsnit II om domstolsreformen.Jens Røn er født i 1970 og kontorchef i Justitsministeriet, hvor han bl.a. har medvirket ved udarbejdelsen af lovforslaget om en politi- og domstolsreform, som blev vedtaget i sommeren 2006.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.