Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage
Forlænget returret til d. 31. januar 2025

Bøger af Jes Peter Asmussen

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Jes Peter Asmussen
    65,95 kr.

    ”’Når vi nu er af Guds slægt…’ illustrerer gnosticismen som den senantikke hellenistiske kulturs farligste udfordring til den unge, svagt organiserede kristne kirke, men linjerne trækkes hele tiden længere op igennem historien, for – med bogens afsluttende citat: ’Gnostisk’ vil til enhver tid en kristendomsforståelse være, der søger at løsrive kristendommen fra historien og at gøre den til en almen livsfilosofi’.”Da kristendommen begyndte at spire i det første århundrede e.Kr. var gnosticismen den største trussel mod det, der senere udviklede sig til den kristendom, vi kender i dag. Gnosticismen havde mange ligheder med den traditionelle kristendom, og dog er den i sit fokus på mystisk erkendelse og indsigt, dens forestilling om kampen mellem lys og mørke, sjæl og legeme meget anderledes end vor tids kristendom.Filolog Jes Peter Asmussen beskriver gnosticismen og dens forhold til kristendommen. Bogen gengiver gnostiske legender, fortæller om trosretningens historie og placerer den i forhold til de andre verdensreligioner.Bogen udkom første gang i 1978.Jes Peter Asmussen (1928-2002) var en dansk teolog og filolog, der i over 30 år var professor i iransk filologi ved Københavns Universitet. Han skrev en lang række bøger til både lægmand og fagfolk om blandt andet islam, jødedommen og filologi. Han var medlem af Videnskabernes Selskab og æresdoktor ved universitetet i Lund. Jens Peter Asmussen kunne omkring 70 sprog heriblandt hebraisk, persisk, grønlandsk, arabisk og sanskrit.

  • af Jes Peter Asmussen
    47,95 kr.

    ”En profet, hvis forkyndelse kun består af banaliteter, overlever ikke. Sker det alligevel, er det blot, fordi han ved sin ynkelighed og usselhed kan bruges til at fremhæve den sande store profets herlighed – som Devadatta Buddhas og Musajlima Muhammeds. Men heller ikke den store profets budskab i dets revolutionerende egenart og nyhed vokser ud af intet. Det har en baggrund, og det er en af religionshistoriens fornemste opgaver at finde den og forstå den. Det gælder også og ikke mindst arabernes store profet og gudsmand Muhammed.”Islam er den nyeste af de store verdensreligioner, men den er vokset ud af flere årtusinder gamle skikke og kulturer i Mellemøsten og det vestlige Asien. Filolog Jes Peter Asmussen har i årtier beskæftiget sig med islam og udgiver her en lang række interessante tekster om den spændende religion, der i dag er en stor del af det multikulturelle danske samfund. Bogen udkom første gang i 1972.Jes Peter Asmussen (1928-2002) var en dansk teolog og filolog, der i over 30 år var professor i iransk filologi ved Københavns Universitet. Han skrev en lang række bøger til både lægmand og fagfolk om blandt andet islam, jødedommen og filologi. Han var medlem af Videnskabernes Selskab og æresdoktor ved universitetet i Lund. Jens Peter Asmussen kunne omkring 70 sprog heriblandt hebraisk, persisk, grønlandsk, arabisk og sanskrit.

  • af Jes Peter Asmussen
    65,95 kr.

    ”Jøder og arabere hører sammen. De er semitter med Arabien som fælles oprindelsesland. Og de har begge hver deres store nyskabende profet, Muhammed og Moses. Begge skabte religiøs nytænkning ved de store åndelige rystelser, de blev udsat for. Men det nye havde naturligvis en ’gammel’ baggrund, den gammelsemitiske religion.”Jødedommen, kristendommen og islam er alle kendt som de abrahamitiske religioner. De sporer alle deres tradition tilbage til patriarken Abraham, og alle tilbeder de kun én gud. Filolog Jes Peter Asmussen beskriver forholdet mellem de tre abrahamitiske religioner med særligt fokus på, hvilken plads kristendommen og jødedommen har i Koranen.Bogen udkom første gang i 1982.Jes Peter Asmussen (1928-2002) var en dansk teolog og filolog, der i over 30 år var professor i iransk filologi ved Københavns Universitet. Han skrev en lang række bøger til både lægmand og fagfolk om blandt andet islam, jødedommen og filologi. Han var medlem af Videnskabernes Selskab og æresdoktor ved universitetet i Lund. Jens Peter Asmussen kunne omkring 70 sprog heriblandt hebraisk, persisk, grønlandsk, arabisk og sanskrit.

  • af Jes Peter Asmussen
    64,50 kr.

    "Mens de sumeriske og ældste semitiske kulturer i den nære Orient var opstået som bysamfund af ringe territorial udstrækning, var Achæmenidernes rige ikke længe efter grundlæggelsen et vidtomspændende imperium med Persien som midtpunkt, storriget, der strakte sig fra Indien til Lilleasiens vestkyst, for sakerne hinsides Sogdien til Kūš og naturligvis omfattende ’mange slags folk’ eller ’alle slags folk’ efter indskrifternes egen terminologi."Den persiske civilisation strækker sig flere tusind år tilbage i tiden og har dækket over enorme landområder. Det Achæmenidiske Rige var det allerførste persiske rige og blev grundlagt af Kyros den Store i 5500 f.Kr. Filolog Jes Peter Asmussen fortæller om det store riges interessante historie. Bogen beskriver også rigets kultur, religion og skikke og trækker tråde op igennem tiden til Persiens senere historie.Bogen udkom første gang i 1960.Jes Peter Asmussen (1928-2002) var en dansk teolog og filolog, der i over 30 år var professor i iransk filologi ved Københavns Universitet. Han skrev en lang række bøger til både lægmand og fagfolk om blandt andet islam, jødedommen og filologi. Han var medlem af Videnskabernes Selskab og æresdoktor ved universitetet i Lund. Jens Peter Asmussen kunne omkring 70 sprog heriblandt hebraisk, persisk, grønlandsk, arabisk og sanskrit.

  • af Jes Peter Asmussen
    47,95 kr.

    "Forældrene elskede deres søn overmåde meget. Ikke et øjeblik kunne hans moder være væk fra ham. Var hun ude, havde hun sin lille dreng med sig i vuggen og satte sig gang på gang hos ham og betragtede ham med en moders kærlighed og smilede ømt til ham. Når bonden kom fra marken, gik han også altid først hen til sin søn, tog ham i sine arme og legede kærligt med ham."Safars barndom er eventyrlig og tryg, lige indtil hans mor dør. Hun får hans far til at love, at han altid vil tage sig godt af Safar, men da han gifter sig igen, viser det sig, at hans nye kone ikke kan lide Safar. Safars stedmoder gør livet meget svært for ham, og Safar ved ikke, hvad han skal stille op. Så en dag møder han en hjort, som tager sig af ham og lader ham die ved sig, når stedmoderen nægter ham mad. Kan hjorten også hjælpe Safar, når hans stedmoder sætter sig for at skille dem ad?"Iranske eventyr og historier" består af en række fortællinger fra det gamle Iran. Selvom de foregår i et land langt borte og i en for længst svunden tid, er de stadig spændende for læsere i alle aldre den dag i dag. Samlingen udkom første gang i 1984.Jes Peter Asmussen (1928-2002) var en dansk teolog og filolog, der i over 30 år var professor i iransk filologi ved Københavns Universitet. Han skrev en lang række bøger til både lægmand og fagfolk om blandt andet islam, jødedommen og filologi. Han var medlem af Videnskabernes Selskab og æresdoktor ved universitetet i Lund. Jens Peter Asmussen kunne omkring 70 sprog heriblandt hebraisk, persisk, grønlandsk, arabisk og sanskrit.

  • af Jes Peter Asmussen
    74,95 kr.

    "Om religionsstifteren Zarathustras historiske personlighed og om skuepladsen for hans virksomhed har vi ikke andre pålidelige vidnesbyrd end dem, vi ved møjsommeligt studium kan uddrage af selve de avestiske tekster. Vender vi os først til Zarathustras egne digte i Gāthāsamlingen, som er en kerne, omkring hvilken de senere Avestatekster er vokset frem, så får vi i dem et særdeles anskueligt billede af de vilkår, under hvilke profeten virkede."Klassisk filolog Jes Peter Asmussen fortæller om Irans tidligste religion og de hellige skrifter, der gør, at vi i dag kan få glæde af zarathustrismens ældgamle visdom. Bogen beskriver de hellige ritualer, guder og gudinder, Zarathustra som historisk person og den menighed, der samledes om ham.Bogen udkom første gang i 1997.Jes Peter Asmussen (1928-2002) var en dansk teolog og filolog, der i over 30 år var professor i iransk filologi ved Københavns Universitet. Han skrev en lang række bøger til både lægmand og fagfolk om blandt andet islam, jødedommen og filologi. Han var medlem af Videnskabernes Selskab og æresdoktor ved universitetet i Lund. Jens Peter Asmussen kunne omkring 70 sprog heriblandt hebraisk, persisk, grønlandsk, arabisk og sanskrit.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.