Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Lille Afrika er en fortælling, der foregår i perioden 2016 til og med 2021. Den handler om afrikanske drømme, om danske drømme, om opfyldte drømme og drømme, der må opgives. I fortællingen følger vi en dansker, der gerne vil gøre noget godt for afrikanere, ophængt som han føler sig mellem et meningsløst overforbrugssamfund og et meningsløst underforbrugssamfund i Afrika.Han finder sammen med to unge afrikanere, der gerne vil gøre noget godt for deres fattige landsmænd. Sammen udvikler og afprøver de projekter, nogle lykkes, andre kæntrer. Undervejs bliver de venner, venskaber, der kompliceres stærkt af, at den ene af afrikanerne bliver så alvorligt syg, at det truer det forsatte samarbejde og deres venskab.Alle korte fortællinger om Afrika er vildledende – med Lille Afrika som en mulig undtagelse.
Bogen giver ordet til en bondepige, der bliver født i 1920 og dør i 2015. Hun fortæller om sit liv, som hun har oplevet det, uden at skulle tage hensyn til, hvad hendes mand, hendes sønner og venner og bekendte måtte mene. Hun fortæller, hvad hun tænkte og hvad hun mente inderst inde.Forfatteren har aldrig mødt et menneske, der i så høj grad levede op til de 7 klassiske dyder: Udholdenhed, barmhjertighed, indsatsvilje, tålmodighed, velvilje, ydmyghed og moralsk opførsel.
De drømte stort i 1968. De ville have mere demokrati, de ville have reel ytringsfrihed, de ville have ligestilling mellem mænd og kvinder, de ville have seksuel frihed, de ville have en mere rimelig indkomstfordeling, de ville ..., de ville ... Og det lykkedes for dem! Men 50 år senere opdager 68-erne pludselig, at det de havde opnået ikke var selvfølgeligheder. Demokratiet var i opløsning, ytringsfriheden truet og indkomstfordelingen var mere skæv end længe. Hvad kunne de gøre? Sætte gang i et senioroprør, støtte op om et nyt ungdomsoprør eller koncentrere sig om de nye serier på Netflix? Kim Petersen besluttede sig til at gøre noget. Hans vagt var ved at være slut, men kunne han stadig nå at "do his bit"? Hvad skulle den bestå i? Politik, aktivisme, projekter?
Inden for tre måneder sker der tre uforklarlige ulykker med cyklister fra Malerkvarteret, den ene med dødelig udgang. Malerkvarteret er for unge, succesfulde familier med over én million i årsindkomst. Usikkerheden og utrygheden begynder at brede sig i kvarteret og Michael Lorenzen, direktør for et mellemstort IT-firma og bosiddende i kvarteret, henvender sig til politimesteren: ”Min kone har i sit fitnesscenter hørt rygter om, at der skulle være begået hærværk i forbindelse med de tre cykeluheld med beboere fra Malerkvarteret, kan I bekræfte det?” ”Nej,” svarede politimesteren ”det kan vi ikke, men det indgår selvfølgelig i efterforskningen.””Det vil sige, at I bare venter på, at der skal ske en ny ulykke?” Michael Lorenzen stirrede anklagende på politimesteren. Politimesteren havde overladt den usædvanlige sag til den unge kriminalkommissær Jens Olsen. Som tiden gik uden resultater sneg usikkerhed og utryghed sig også ind på ham. Han syntes ikke, de kom ud af stedet. Havde de overset noget? Var han overmatchet? Havde han mistet overblikket? Uddrag af bogen ”Det bliver ikke nemt, det her,” sagde Dahlstrøm. ”Vi ved nøjagtigt, hvornår offeret døde, vi ved, hvordan offeret blev dræbt, vi kender offeret og hendes familie og det kvarter, hun boede i. Det, vi ikke ved, er, hvornår drabet blev begået! Hvis det var blevet begået med en revolver, ville det svare til, at skuddet var blevet affyret, timer eller dage før offeret blev ramt fra et eller andet sted inden for en radius af fem kilometer fra offerets hjem! Og drabsvåbnet var en slags skævbider, som findes i ni ud af ti hjem. Det er sgu for viderekomne det her.” ”Ja, og så er der sammenhængen mellem de tre uheld,” tilføjede Jens Olsen. ”Hvad gør vi nu?” Om forfatteren Jes Vestergaard er født i 1947, bor i Aalborg og har læst økonomi, dansk og filosofi på universitetet. Han har tidligere skrevet fire romaner med forskellige temaer: De røde og de døde fra 2009, Lægeroman 2.0 fra 2011, Os almindelige fra 2013 og Mord for kunstnere 2016. Lone wolf er en opfølger på Mord for kunstnere, der var forfatterens første krimi. De to krimier kan læses helt uafhængigt af hinanden.
Til en julefrokost hos sine forældre indvilliger den universitetsstuderende Jens i at hjælpe sin far med at opklare den 20 år gamle sag Lagkagemordet, som fandt sted i kunstnermiljøet omkring kendte navne som Asger Jorn, Richard Mortensen osv.De gamle sagsakter åbnes og gennemgås på ny, hvilket fører til en rejse ind i en verden af galskab og genialitet, erotisk frisættelse, splid og misundelse og spørgsmålet om kunstens rolle i et samfund, der er under forandring. På trods af generationskonflikten mellem far og søn viser det sig, at den garvede politimands på mange måder konservative verdenssyn og metoder og Jens’ analytiske og akademiske verden ikke ligger så langt fra hinanden, som man umiddelbart kunne tro. Uddrag af bogenDet var en voldsom oplevelse for de tre sønner, da farens beretning om Lagkagemordet bankede ind i deres bevidsthed i julen. Jens kom fra da af altid til at tænke på mordet, når han hørte lyde, som når en tung bog falder på gulvet, når én knuser skallen på et kogt æg, og når en mand står i læ for regnen uden for en forretning. Og så selvfølgelig når der blev budt på lagkage til kaffen.Året før havde der været en halvdårlig stemning i hele julen med småskænderier, især mellem faren og Jens, men i år var det lidt anderledes. Om forfatterenJes Vestergaard (f. 1947) bor i Aalborg og har læst økonomi, dansk og filosofi på universitetet. Han har tidligere skrevet tre romaner med forskellige temaer: De røde og de døde (2009), Lægeroman 2.0 (2011) og Os almindelige (2013). Mord for kunstnere er hans første krimi.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.