Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Det er tvingende nødvendigt for børn at have forældre, der kærligt varetager deres førerrolle i familien. Som tager ansvar for relationen, skaber tillid, og som træffer beslutninger på familiens vegne – både de populære og de ikke populære.Jesper Juul er fornuftens faste, men absolut kærlige stemme. Han gør os klogere på os selv og på, hvad der skal til for at blive mere autentiske forældre, som ikke krænker vores børns personlige integritet, men som tager bestik af egne følelser og personlige grænser.Den erfarne familieterapeut indgiver mødre og fædre mod til at udvikle en moderne autoritetsforståelse, som alle vokser ved: det lille barn, teenageren og ikke mindst forældrene selv.Jesper Juul (f. 1948) er lærer, idehistoriker, familieterapeut og forfatter til flere bøger om familien skrevet til fagfolk og forældre.Jesper Juul grundlagde i 1979 The Kempler Institute of Scandinavia sammen med den amerikanske psykiater og familieterapeutiske pioner Walter Kempler MD, børnepsykiateren Mogens A. Lund og lektor Lis Keiser. Jesper Juul ledede Kempler Instituttet frem til 2005 og stiftede derefter det internationale, folkeoplysende projekt FamilyLab Association, som nu er aktivt i mere end 20 lande verden over.Jesper Juuls bøger er oversat til mange sprog. Den mest velkendte er "Dit kompetente barn", som er udkommet i 18 lande,
Familieterapeut Jesper Juul, og bl.a. forfatter til den internationale bestseller Dit kompetente barn, fortæller om børns behov for forældre, der viser vejen med et kærligt og konsekvent lederskab. Forældre som tager ansvar for relationen, skaber tillid, og som træffer beslutninger på familiens vegne - både de populære og de ikke populære.Jesper Juul gør os klogere på os selv og på, hvad der skal til for at blive mere autentiske forældre, som leder familien med personlig autoritet. Forældre, som er lydhøre, og som ikke krænker vores børns personlige integritet, men som samtidig tager bestik af egne følelser og personlige grænser. Alt sammen med det mål at støtte vores børns udvikling til at udvikle en god fornemmelse for deres egne behov, ønsker og grænser, så de også selv bliver stærke til at gå deres egen vej.
Empati er en teoretisk og praktisk vejledning ,i hvordan man støtter mennesker i at forbedre kontakten til sig selv og hinanden. Ordet empati betegner evnen til at indleve sig i andre, med alt hvad det indebærer af forståelse, samhørighed, medfølelse osv. Empati er med andre ord det bindemiddel, som binder og holder menneskelige fællesskaber sammen. Bogen argumenterer for, at jo bedre kontakt man har til sig selv, jo bedre og dybere forstår man andre mennesker og en kompleks verden, hvor både børn og voksne har vanskeligt ved at finde rollemodeller og pejlemærker. Det er forfatternes opfattelse, at børn – og med dem de fleste voksne – i dag mere end noget andet har brug for støtte til at udvikle selvberoenhed. Alle fødes imidlertid med anlæg for selvberoenhed og empati. Disse anlæg kan udvikles og opøves.Pressen skriver:»En klog og læseværdig bog«– Femina»Bogen har mange gode budskaber, som enhver kan lade sig inspirere af og selv bygge videre på.«**** – Per Schultz Jørgensen, Politiken
Kunsten at sige nej handler om at tage ansvar for sig selv - også af hensyn til andre.Kunsten at sige nej er at lære at afgrænse og definere sig slev uden at krænke eller såre andre. I det lange løb er det kun muligt at sige et helhjertet ja til sig selv og hinanden, hvis vi også føler os frie til at sige nej, når det er det mest autentiske svar.Kunsten at sige nej handler om at tage ansvar for sig selv - også af hensyn til andre.Kunsten at sige nej er skrevet i dyb respekt for en forældregeneration, der som den måske første i verdenshistorien skal skabe deres forældrerolle indefra - fra deres egne tanker, følelser og værdier, fordi de hverken har en kulturel eller en saglig konsensus uden for sig selv, som de kan støtte sig til eller kopiere. Samtidig skal de forsøge at skabe parforhold som er ligeværdige og på en og samme tid båret af respekten for det enkelte menneske og fællesskabets krav om forpligtelse og samarbejde. Hvis det skal lykkes, må man lære sig Kunsten at sige nej.
Dagens familier står i den situation, at de ikke bare kan overtage tidligere generationers normer for samliv og børneopdragelse. Både parforholdet og opdragelsen skal opfindes forfra.Familieterapeuten Jesper Juul giver her sin vurdering af hvilke værdier en familie skal forholde sig til for at have bedre mulighed for at lykkes.Vi kan ikke leve tilfredsstillende, hvis vi lever efter den mindste modstands princip eller må bede andre om råd og vejledning, hver eneste gang vi står over for en ny konflikt eller et nyt problem. Det er ikke desto mindre, hvad flere og flere forældre forsøger. De lever livet sammen med børn og unge så at sige fra konflikt til konflikt og forestiller sig, at der findes løsninger, som er præcist tilpasset f.eks. soveproblemer, spiseproblemer, morgensituationen, skoletræthed, alkoholforbrug, spisevaner osv. Det gør der ikke! Der findes derimod nogle overordnede principper og værdier, som kan vejlede os i retning af individuelle løsninger. Disse værdier er ligeværdighed, integritet, autenticitet, ansvarlighed som Jesper Juul fremhæver som grundlaget for et vellykket familieliv, der udfolder sig i et fællesskab under de voksnes lederskab.
Om nærvær, respekt og grænser mellem voksne og børn.Denne bog handler om det, der med et gammeldags udtryk hedder "at sætte grænser for børn". Den beskriver, hvordan vi som mennesker kan afgrænse os i forhold til andre mennesker – også små og store børn – på måder, hvor ingen kommer til skade, og hvor kontakten får så høj kvalitet som muligt.Den kærlighed, vi føler for vores børn og de voksne, der står os nærmest, opleves på én måde af os selv og på en anden måde af dem. Deres oplevelse afhænger af, hvordan vi omsætter vores kærlige følelser til kærlige handlinger.På mange måder er både børns og voksnes oplevelse af at blive elsket helt individuel, men det er et fællestræk ved os, at vi ikke oplever os elsket, når vores personlige grænser bliver krænket eller ikke respekteret. Når krænkelserne er grove og hyppige, falder vores selvværd og dermed vores evne til at handle konstruktivt. Vi kan hverken passe ordentligt på os selv eller forbedre kontakten med den, der krænker os. Det gælder for både børn og voksne.Jesper Juul er familieterapeut og leder af The Kempler Institute of Scandinavia.
Familieterapeutens gode råd til at leve i sammenbragte familier."Det er en rigtig god og brugbar bog om et moderne og udbredt fænomen, der stiller store krav til voksnes modenhed. En bog, man har ved hånden, én, man vender tilbage til – og bliver klogere af. Hver gang." - Per Schultz Jørgensen, PolitikenJesper Juul (1948-2019) var én af de mest anerkendte familieterapeuter i Danmark og hans bøger om børn og familieliv fik stor indflydelse på området, også internationalt. Han var inspireret af den amerikanske børnepsykiater Walter Kempler og var med til at grundlægge uddannelsesstedet Kempler Instituttet i 1979 i Odder.
Kunsten at sige nej handler om at tage ansvar for sig selv - også af hensyn til andre. Kunsten at sige nej er at lære at afgrænse og definere sig slev uden at krænke eller såre andre.I det lange løb er det kun muligt at sige et helhjertet ja til sig selv og hinanden, hvis vi også føler os frie til at sige nej, når det er det mest autentiske svar. Kunsten at sige nej handler om at tage ansvar for sig selv - også af hensyn til andre. Kunsten at sige nej er skrevet i dyb respekt for en forældregeneration, der som den måske første i verdenshistorien skal skabe deres forældrerolle indefra - fra deres egne tanker, følelser og værdier, fordi de hverken har en kulturel eller en saglig konsensus uden for sig selv, som de kan støtte sig til eller kopiere. Samtidig skal de forsøge at skabe parforhold som er ligeværdige og på en og samme tid båret af respekten for det enkelte menneske og fællesskabets krav om forpligtelse og samarbejde. Hvis det skal lykkes, må man lære sig Kunsten at sige nej
I SMIL vi skal spise gør Jesper Juul det klart, at måltidet ikke kun er et spørgsmål om at blive mæt, men i lige så høj grad et værdifuldt samvær, hvor man kan opleve stemningen i familien.Jesper Juuls overvejelser og forslag er gode at orientere sig efter for at få afklaret sine egne ønsker, værdier og krav til familiens hverdag.Citater fra bogen:«Familiens køkken fungerer i høj grad som hjemmets ""hjertekammer"".»«Tiden i køkkenet er ikke en tid, man stjæler fra sine børn. Det kan godt være, at de hellere lige vil leges med eller underholdes, men der er andre næringsstoffer, som de af mangel på erfaring ikke kender til, før de har levet med dem i nogle år og optaget dem i deres eksistens via osmose. Barndommen er eksperimenternes tid. Vi må eksperimentere for at føje erfaring til visdom, perspektiv til lyst og for at skabe vores egen identitet og værdier. Det foreløbige resultat bliver først tydeligt, når de er flyttet hjemmefra.»«Skulle nogen læsere føle sig inspireret til at inddrage børn i madlavning, er det vigtigt, at man ikke laver et større projekt ud af det for børnenes skyld.»«Det er kun sammen med forældre, børn får mulighed for at opleve voksne, som også gør ting på voksnes præmisser. Man kan udtrykke det lidt forenklet ved at sige, at børnene lærer at være børn i institutionerne, men det er kun hjemme de kan lære, hvad det vil side at være voksen. Begge dele er vigtige ingredienser i en god opvækst.»
Alle familier er forskellige og der findes ikke en opskrift på at være en perfekt familie, men i alle familier opstår der problemer og konflikter, som bunder i de samme grundvilkår for menneskeligt samvær. I dag er rollerne ikke fastlagt på forhånd, og det er derfor op til den enkelte familie at afgøre, hvordan de ønsker at være familie. Kontant og energisk giver Jesper Juul sit bud på, hvad deagens familier skal være opmærksomme på, for at få hverdagen til at fungere mindre konfliktfyldt.Din kompetente familie indeholder 21 kapitler, der kan læses uafhængigt af hinanden. Bogen er derfor velegenet som grundlag for samtale i familien om en aktuel konflikt.
Dagens familier står i den situation, at de ikke bare kan overtage tidligere generationers normer for samliv og børneopdragelse. Både parforholdet og opdragelsen skal opfindes forfra. Familieterapeuten Jesper Juul giver her sin vurdering af hvilke værdier en familie skal forholde sig til for at have bedre mulighed for at lykkes. Vi kan ikke leve tilfredsstillende, hvis vi lever efter den mindste modstands princip eller må bede andre om råd og vejledning, hver eneste gang vi står over for en ny konflikt eller et nyt problem. Det er ikke desto mindre, hvad flere og flere forældre forsøger. De lever livet sammen med børn og unge så at sige fra konflikt til konflikt og forestiller sig, at der findes løsninger, som er præcist tilpasset f.eks. soveproblemer, spiseproblemer, morgensituationen, skoletræthed, alkoholforbrug, spisevaner osv. Det gør der ikke! Der findes derimod nogle overordnede principper og værdier, som kan vejlede os i retning af individuelle løsninger. Disse værdier er ligeværdighed, integritet, autenticitet og ansvarlighed som Jesper Juul fremhæver som grundlaget for et vellykket familieliv, der udfolder sig i et fællesskab under de voksnes lederskab.Jesper Juul (1948-2019) var én af de mest anerkendte familieterapeuter i Danmark og hans bøger om børn og familieliv fik stor indflydelse på området, også internationalt. Han var inspireret af den amerikanske børnepsykiater Walter Kempler og var med til at grundlægge uddannelsesstedet Kempler Instituttet i 1979 i Odder.
I denne bog opfordrer Jesper Juul til radikal nytænkning. Vores aggression kommer til udtryk på mange måder men udspringer af samme kilde. Vi bliver irritable, irriterede, vrede, rasende eller selvdestruktive. Disse følelser, der kommer til udtryk på mange forskellige måder, har vi brug for at bearbejde, ellers går det ud over vores mentale sundhed, selvfølelse og selvtillid. Dette er særlig vigtigt, når det gælder børn og unge. Jesper Juul fortæller, hvad der sker, når vi undertrykker disse legitime følelser, hvor vigtigt det er at indrømme dem, og hvordan vi som forældre, pædagoger og lærere kan møde dem hos andre og i os selv. Han fortæller, hvordan vi kan støtte børn og unge, så aggressionen ikke udvikler sig til en ond spiral, hvor aggression bare medfører mere aggression og vold. Som voksne kan vi snakke med hinanden og opklare årsagerne. Børn og unge har brug for vores empati og vilje til at forstå, hvad der rører sig i dem. De har behov for voksne, der har en konstruktiv tilgang til aggression som en naturlig del af det at være menneske. "Der er ingen tvivl om, at vi fødes med forskellige temperamenter. Nogle er filosofiske og tilbageholdende, andre er sprudlende og initiativrige og nogle er aggressive - "krigerne" kalder jeg dem. De synes at se på enhver udfordring eller forhindring som noget, der skal nedkæmpes med al den kraft krigeren besidder." - Jesper Juul
«Familiens køkken fungerer i høj grad som hjemmets ""hjertekammer"".» I "Smil vi skal spise" gør Jesper Juul det klart, at måltidet ikke kun er et spørgsmål om at blive mæt, men i lige så høj grad et værdifuldt samvær, hvor man kan opleve stemningen i familien. Jesper Juuls overvejelser og forslag er gode at orientere sig efter for at få afklaret sine egne ønsker, værdier og krav til familiens hverdag. Jesper Juul (1948-2019) var én af de mest anerkendte familieterapeuter i Danmark og hans bøger om børn og familieliv fik stor indflydelse på området, også internationalt. Han var inspireret af den amerikanske børnepsykiater Walter Kempler og var med til at grundlægge uddannelsesstedet Kempler Instituttet i 1979 i Odder.
The surprising history of the Commodore 64, the best-selling home computer of the 1980s--the machine that taught the world that computing should be fun. The Commodore 64 (C64) is officially the best-selling desktop computer model of all time, according to The Guinness Book of World Records. It was also, from 1985 to 1993, the platform for which most video games were made. But while it sold at least twice as many units as other home computers of its time, like the Apple II, ZX Spectrum, or Commodore Amiga, it is strangely forgotten in many computer histories. In Too Much Fun, Jesper Juul argues that the C64 was so popular because it was so versatile, a machine developers and users would reinvent again and again over the course of 40 years. First it was a serious computer, next a game computer, then a computer for technical brilliance (graphical demos using the machine in seemingly impossible ways), then a struggling competitor, and finally a retro device whose limitations are now charming. The C64, Juul shows, has been ignored by history because it was too much fun. Richly illustrated in full color, this book is the first in-depth examination of the C64's design and history, and the first to integrate US and European histories. With interviews of Commodore engineers and with its insightful look at C64 games, music, and software, from Summer Games to International Karate to Simons' BASIC, Too Much Fun will appeal to those who used a Commodore 64, those interested in the history of computing and video games and computational literacy, or just those who wish their technological devices would last longer.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.