Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Interessen for islam og sharia har aldrig været større end i dag, og behovet for klar og let tilgængelig viden på området er efterspurgt inden for mange professioner.Sharia og Samfund fokuserer på, hvordan sharia reelt praktiseres i Danmark, og gør læseren i stand til at forstå sharia i relation til nutidens samfundsudfordringer. Efter en kort indføring i sharia giver bogen en grundig gennemgang af shariapraksis i Danmark, illustreret med hyppige nedslag i forfatternes forskning med henblik på at gøre nutidens problemstillinger levende og konkrete.Sharia og Samfund er skrevet til den læser, som ønsker mere viden om et af tidens vigtige emner - og ikke mindst til de mange fagprofessionelle, som møder sharia-relaterede problemstillinger i deres arbejde. Denne bog gør læseren i stand til at bringe egen faglighed i spil, når sharia-relaterede problemer skal løses.
Islam i medierne gennemgår 10 positioner i kritik og forsvar af islam, fxEr islam kvindefrigørende eller kvindeundertrykkende?Skaber islam terror og rædsel, eller misbruger terrorister islam?Kan islam forenes med demokrati og menneskerettigheder?Udgivelsen indledes med en kort introduktion til islam og gennemgår desuden klart og overskueligt de forskellige versioner af islam. Hertil kommer klare introduktioner til diskurs- og argumentationsanalyse, herunder en illustrativ oversigt over argumentationstyper.Man får en udførlig præsentation af indholdet af de forskellige slags kritik og forsvar af islam, der kommer frem i mediernes behandling af ovennævnte og mange flere spørgsmål. Desuden undersøges det bl.a. hvordan fordelingen er mellem positive og negative fremstillinger af islam. Hvor meget fylder fremstillingen af islam som en farlig religion, der derfor bør bekæmpes?Undersøgelsen tyder på, at islam forvrænges som en hovedsagelig farlig religion. Bogen viser, at medierne har en stærk tendens til at generalisere enkelte tolkningers udsagn om islam som udsagn om hele islam.Udgivelsen introducerer desuden til to overordnede metodiske vinkler i faget, nemlig kvalitative og kvantitative metoder.De mange elevaktiverende opgaver er inspirerende og giver mulighed for at arbejde differentieret, idet opgaverne er kategoriseret efter sværhedsgrad.Ud over en række kildetekster fra avisdebatten indeholder bogen en række perspektiverende tekster skrevet af islamforsker Jesper Petersen, hvor man får mulighed for at fordybe sig i emner som køn (tørklæde, kvindesyn), radikalisering og shariaråd i Europa.Udgivelsen giver baggrundsstof og forståelse til at deltage i den demokratiske debat om islam som del af det danske samfund.Islam i medierne kan bruges på C-niveau og er også oplagt at anvende på B-niveau, enten som selvstændigt emne eller som overbygning på et islamforløb.Endvidere er det oplagt at anvende udgivelsen i kultur- og samfundsfaggruppen i både tvær- og særfaglige forløb.
Dette hæfte tager afsæt i positive oplevelser og glæder med digitale medier i familielivet. Det anviser nogle helt konkrete og praktiske forslag til samvær med og rammer for børn i relation til mediebrug, primært brugen af iPads. Hæftets forslag til aktiviteter henvender sig til forældre med børn i 0-6-årsalderen, og der er fokus på leg, nærvær, fællesskab, udvikling og trivsel. Det handler om at hygge sig sammen, at grine sammen og at skabe sammen.
Denne bog er en praktisk guide, så alle – uanset forudsætninger – kan komme i gang med it og digitale medier i det daglige, pædagogiske arbejde. Bogen er skrevet ud fra devisen om enkelhed, tilgængelighed og en legende, lærende tilgang.I bogen præsenteres en lang række pædagogiske aktiviteter, hvor børn og voksne sammen kan inddrage, eksperimentere og have det sjovt med it. Aktiviteterne er inddelt efter de seks læreplanstemaer.Herudover vil der være hjælp til at sikre et godt fundament for arbejdet med it, blandt andet i form af en it-strategi, ligesom der er gode råd til forældresamarbejdet og de mange helt grundlæggende praktiske spørgsmål, der dukker op, når it bliver en del af hverdagen med børnene. Her vil der blandt andet være hjælp at hente til udvælgelse og installering af apps.Til bogen hører hjemmesiden www.dafolo.dk/detdigitalebarn. Her kan man downloade arbejdsark samt søge yderligere inspiration til arbejdet med digitale medier i pædagogisk praksis. På hjemmesiden vil der også være en app-guide inddelt efter de pædagogiske læreplanstemaer.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.