Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
København 1875. Qua en forelskelse trækkes den forudsætningsløse 21-årige Frederikke ind i en celeber kreds af moderne fritænkere i miljøet omkring Georg Brandes. Selv om det lykkes hende dårligt at blive en del af det miljø, hun så gerne vil tilhøre, kommer disse år til at stå som nogle af de vigtigste i hendes liv. Det står klart, da vi møder Frederikke igen i årene op til hendes død i 1933. Nu sidder den gamle dame tilbage, bitter og frustreret over, at hun ikke magtede det liv, hun gerne ville have levet."Som roman er Jette A. Kaarsbøls debut kendetegnet ved sikker stofbeherskelse, stor bredde i det sproglige register og originale fortælletekniske greb ... (at hun) som en anden Karen Blixen bruger sin skrift og hele stil som en slags oprørsform og dermed stiller værket suverænt og frit i forhold til den forudsatte læser og over for litterær konvention. På god postmodernistisk facon krænger romanen sit indre ud og afslører sig som spøg og spil. Med Den lukkede bog har vi fået en mere end lovende debut af en ambitiøs forfatter med holdninger til kærlighed og frihed."Erik Skyum-Nielsen, Information"En særdeles velfortalt historisk roman om kærlighed i det moderne gennembruds tid. Den rammer lige ind i vor egen tids tvetydige opgør med kulturradikalismen ... en yderst dreven fortæller med et velgørende overskud af sprog. Ligesom Pontoppidan ejer Kaarsbøl en skikkelsesdannende evne, som er sjælden, og som gør, at personerne ikke bare er karikerede papfigurer men virkelig lever og ånder i en tredimensionel verden. Selv træder Kaarsbøl imponerende sikkert ind i en realistisk tradition, der skriver sig tilbage til det moderne gennembrud, som hun på én gang arver og kuldslået forholder sig kritisk til."Lars Handesten, Berlingske Tidende"En af den slags sjældne udgivelser, der overrumpler. Ikke alene i kraft at det talent, den demonstrerer. Men også fordi absolut ingen i danske litterære kredse nogen sinde havde hørt om forfatteren før den dag, da hun ... lod et manuskript på over 500 sider dumpe ind hos Gyldendal og hensatte de garvede forlæggere i forundring over, at noget så helstøbt kunne komme fra en person, der aldrig tidligere har udgivet så meget som et lille bitte digt i et litterært tidsskrift."Søren Kassebeer, Berlingske Tidende"Jette Kaarsbøls overbevisende debut tilgodeser både litteraturens grovædere og de kræsne sprogsmagere. Forfatteren behersker det store format, et myldrende persongalleri og sin egen moderne forfatterrolle, som hun endda har frækhed og overskud til (sine steder næsten risikabelt) at minde om. Hun har modet til bardus at lade forfatterstemmen kommentere moral- og samfundsforhold midt i fortællingen, som da heller ikke lader sig standse."Marie Tetzlaff, Politiken
Ole – en småstresset, smugrygende it-konsulent – og hans yngre, sundhedsbevidste kone står med deres lille datter i indtjekningskøen i Kastrup lufthavn. Målet er Star Tour’s ”græske nyhed” Kakapolos. Kufferterne er pakket med badetøj, parabenefri solcremer og ikke mindst med forventningerne om en uge, hvor den lille familie bare skal være sammen. Men med i bagagen er også Oles teenagesøn fra et tidligere forhold – og en del anden overvægt. Da Ole sparker bagagevognen endnu et nøk fremad, støder hjulet ind i hælen på manden foran. Det bliver det første pinagtige møde med overlærerparret Søren og Gitte. De har fået charterrejsen i sølvbryllupsgave, men da masseturisme strider mod deres principper, har de pakket rygsækkene med kort, kompas og spejdergryde med det formål at opsøge det autentisk græske. På Hotel Alkistis, hvor krisen kradser, har manageren høje forventninger til de pengestærke danskeres besøg.Men intet går som forventet – allermindst for den livstrætte poolmand Panayotis. ARRANGEREDE UDFLUGTER er en satirisk odyssé.
"Fornemmelsen af overfladiskhed og ligegyldighed har rødder i Laus Lindborgs barndom og kulminerer, den dag hans far dør af et hjertestop. Laus, der er enebarn og har mistet sin mor som ganske lille, er vokset op hos faren, en selvoptaget fantast, hvis egen karriere som arkitekt løb ud i sandet og gjorde ham til en bitter, indesluttet mand. Han har aldrig for alvor taget sig af Laus, og sønnens store succes i farens egen branche antænder tilmed en voldsom jalousi hos ham, og han forsømmer ingen lejlighed til at nedgøre Laus og hans arbejde.Farens eneste opførte bygning ligger i landsbyen St. Randing og har en del år fungeret som lokalbibliotek, men står nu ubenyttet hen efter en større brandskade. I en slags forståelse for sin fars drømme beslutter Laus, at faren skal begraves i St. Randing. Han kontakter stedets præst, Stig Hemmingsen, der først tøver, men accepterer anmodningen, da han opdager, at Laus er den kendte arkitekt Lindborg. Da præsten fortæller, at menighedsrådet har besluttet at opføre en ny sognegård og indrette den i Lindborg Seniors renoverede bygning, tilbyder Laus at levere tegningerne til sognegården kvit og frit, hvorpå han går i gang med at gennemarbejde farens oprindelige projekt.Menighedsrådet tager med respekt og taknemmelighed imod tilbuddet. Laus tager derefter orlov og flytter midlertidigt ind på kroen i St. Randing.Laus tilbringer det meste af sin tid i St. Randing sammen med præsten Stig, der fascinerer ham, fordi han åbenlyst besidder en række egenskaber, som Laus misunder. Gradvist opstår der et venne-konkurrenceforhold mellem de to vidt forskellige mænd, og efterhånden er Laus flere gange dagligt på besøg i præstegården, hvor han både benytter sig af internetforbindelsen og vaskemaskinen, men hvor den egentlige attraktion snart bliver Stigs smukke og langt yngre kone, Alma.Lydbogen er indlæst af Morten Thunbo (f. 1966), der er uddannet på Skuespillerskolen ved Odense Teater. Han har spillet både klassiske og moderne roller på teatret og medvirket i film som Drabet og Fakiren fra Bilbao. Morten Thunbo er desuden kendt fra tv-serierne Sommer og Lærkevej. Morten Thunbos mørke og rolige stemme har gjort ham til en af Danmarks bedste indlæsere og speakere."
Arkitekten Laus Lindborg lever ud ad til en spændende ungkarletilværelse med egen tegnestue, gode venner og skiftende forhold til forskellige kvinder. Alligevel oplever han et voksende tomrum i sit liv, en mangel på mening med tilværelsen. Foranlediget af sin fars pludselige død og begravelse ser han sit snit til at tage orlov og slå sig ned i en by i provinsen et par uger, hvor han kommer i nærkontakt med den lokale præst og hans familie. Om en mand i midtvejskrise. Om det komplicerede samliv mellem mennesker, om nærhed, rodløshed og utroskab.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.