Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Punktafgifter er et stort og komplekst område, dels fordi nogle af afgifterne er EU-harmoniserede, mens andre er nationale, dels fordi der er så mange af dem. Således er der i dag ca. 29 forskellige punktafgifter i Danmark. Selv om der er så mange forskellige afgifter, så er der visse regler og principper der går igen i mange af afgifterne.Bogen ”Grundlæggende afgiftsretlige principper – i teori og praksis” giver en introduktion til emnet og forklarer punktafgiftsreglerne i sammenhæng. Forfatteren gennemgår de vigtigste lovbestemmelser og retspraksis vedrørende det varebaserede området. Energi anses i bogen også for at være varer og derfor er reglerne for handel med disse produkter medtaget. Bogen indeholder også praktiske eksempler for at forklare nogle særligt vanskelige områder. Bogen kan derfor anvendes til den helt grundlæggende læring af punktafgiftsreglerne og som udgangspunkt for videregående studier og forskning i emnet.Bogen henvender sig til studerende på juridiske og økonomiske uddannelser, men er også relevant for praktiserende jurister og økonomer, både i den offentlige og private sektor, der har brug for at forstå og anvende punktafgiftsreglerne.Jette Thygesen er lektor i skatteret ved Syddansk Universitet, hvor hun forsker og underviser i indirekte skatter.
Punktafgifter er et stort og komplekst område, dels fordi nogle af afgifterne er EU-harmoniserede, mens andre er nationale, dels fordi der er så mange af dem. På trods af at der er så mange forskellige afgifter, er der mange lighedspunkter i afgiftslovenes opbygning. Således går visse regler, begreber og principper igen i mange af afgifterne.Bogen ”Grundlæggende afgiftsretlige principper – i teori og praksis” giver en introduktion til emnet og forklarer punktafgiftsreglerne i sammenhæng. Forfatteren gennemgår de vigtigste lovbestemmelser og retspraksis vedrørende det varebaserede område. Energi anses i bogen også for at være varer og derfor er reglerne for handel med disse produkter medtaget. Bogen indeholder også praktiske eksempler for at forklare nogle særligt vanskelige områder. Bogen kan derfor anvendes til den helt grundlæggende læring af punktafgiftsreglerne og som udgangspunkt for videregående studier og forskning i emnet.I denne anden udgave af bogen er de nye regler, som er indført i forbindelse med implementeringen af Rådets Direktiv 2020/262, medtaget. De største ændringer som direktivet medfører er, at der nu indføres nye registreringsforpligtigelser for de virksomheder der handler med varer som er afgiftsberigtiget i en medlemsstat og efterfølgende sælges til en anden medlemsstat.Bogen henvender sig til studerende på juridiske og økonomiske uddannelser, men er også relevant for praktiserende jurister og økonomer, både i den offentlige og private sektor, der har brug for at forstå og anvende punktafgiftsreglerne.Jette Thygesen er lektor i skatteret ved Syddansk Universitet, hvor hun forsker og underviser i indirekte skatter.
Bogen »Grundlæggende afgiftsretlige principper – i teori og praksis« giveren introduktion til emnet og forklarer punktafgiftsreglerne i sammenhæng. Forfatterengennemgår de vigtigste lovbestemmelser og retspraksis vedrørende detvarebaserede området. Energi anses i bogen også for at være varer, og derforer reglerne for handel med disse produkter medtaget. Bogen indeholder ogsåpraktiske eksempler for at forklare nogle særligt vanskelige områder. Bogenkan derfor anvendes både til den helt grundlæggende læring af punktafgiftsreglerneog som udgangspunkt for videregående studier og forskning i emnet.Bogen henvender sig til studerende på juridiske og økonomiske uddannelser,men er også relevant for praktiserende jurister og økonomer, både i denoffentlige
Moms påvirker stort set alle i samfundet. Dels bidrager moms med indtægter til staten. Dels investerer virksomheder en masse tid og ressourcer i administrationen af momsreglerne. Moms er også en indirekte skat som er EU -harmoniseret. Den store indflydelse fra EU -retten medfører at området er specielt og komplekst.Bogen Grundlæggende momsretlige principper – i teori og praksis giver en introduktion til emnet og forklarer momsretten i sammenhæng. Forfatterne gennemgår de vigtigste lovbestemmelser og retspraksis vedrørende området.Titlen indeholder også praktiske eksempler for at forklare nogle særligt vanskelige områder. Bogen kan derfor anvendes til den helt grundlæggende læring af momsretten og som udgangspunkt for videregående studier og forskning i emnet. Den henvender sig til studerende på juridiske og økonomiske uddannelser, men er også relevant for praktiserende jurister og økonomer, både i den offentlige og private sektor, der har brug for at forstå og anvende momsloven.
I denne tredje udgave af "Grundlæggende momsretlige principper – i teori og praksis" er der indarbejdet de ændringer, der er sket på det momsretlige område siden 2018. Herudover er der blevet plads til en uddybning af § 13fritagelserne, samt medtaget nogle flere eksempler på beregningen af reguleringsforpligtigelsen.Bogen "Grundlæggende momsretlige principper – i teori og praksis" er stadig ment som en introduktion til emnet og forklarer momsretten i sammenhæng, hvilket gør den velegnet til lærebog i grundlæggende momsret. Forfatteren gennemgår de vigtigste lovbestemmelser samt rets- og administrativpraksisvedrørende området. Dermed er bogen også relevant for praktiserende jurister og økonomer, både i den offentlige og private sektor, der har brug for at forstå og anvende momslove i praksis.Jette Thygesen er lektor i skatteret ved Syddansk Universitet, hvor hun forsker og underviser i indirekte skatter.
Afgifter, og ikke mindst miljøafgifter, er blevet en stadig større del af den danske skattelovgivning. Dette skyldes et politisk ønske om at flytte skattebyrden fra skat på arbejdsindkomst til afgifter. Dette ønske skyldes bl.a. af afgifter har en tostrenget fordel. Afgifter giver ikke alene indtægter til staten, men kan samtidig bevirke at producenter og forbrugere ændrer adfærd. En adfærdsændring kan være til fordel for f.eks. miljøet eller sundheden. Danmark er et af de lande, der har indført flest afgifter, herunder miljøafgifter. Trods dette er denne bog den første egentlige retsvidenskabelige analyse af miljøafgifter i Danmark. Bogens hovedformål er at analysere gældende ret for en miljøafgift, nemlig emballageafgiften. Da bogen imidlertid er det første bidrag på området, er det valgt at udarbejde en definition af begrebet miljøafgift. Samtidig er det valgt at inddrage en analyse af EU rettens indflydelse på medlemsstaternes mulighed for at indføre nationale miljøafgifter.Gennem en systematisk analyse af lovgivningen og praksis på området, redegør bogen for de fortolkningstvister der opstår i forbindelse med afgrænsningen af det afgiftspligtige vareområde i emballageafgiftsloven. Da bogen således fremstiller gældende ret på det behandlede område, har den ikke alene et teoretisk sigte, men er også interessant for dommere, advokater, revisorer, myndigheder og andre, der arbejder praktisk med emballageafgiften.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.