Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Gutkind Essays er en serie, hvor forfattere skriver om de emner, der optager dem litterært, politisk og menneskeligt.I Om kunsten at give op beskriver Joan Rang Christensen de racemæssige bias, der findes i vores samfund. Med udgangspunkt i sit eget liv som trippelminoritet (ikkehvid, kvinde, transnationalt adopteret) reflekterer Rang Christensen over de fordomme og forhindringer, hun møder i samfundet og i sit arbejde i den danske scenekunstbranche.Om kunsten at give op er et essay om vrede og hvide privilegier, om manglen på kunstnerisk frihed og om at insistere på retten til at skrive om den ikkehvide erfaring.Om forfatteren:Joan Rang Christensen (f. 1976) er forfatter og dramatiker. Hun har skrevet en lang række skuespil og radiospil og har særligt arbejdet på at fremme mangfoldighed og diversitet i den danske scenekunstbranche, heriblandt som stifter og leder af Johns Teater. I 2020 modtog hun Bisballeprisen for sit forfatterskab. Seneste bogudgivelse er digtsamlingen ”Omkring floden Han” (2022), der modtog Den Lilla Pris i 2023.
Afbrydelser er en antologi med nyskrevne tekster om afbrydelsens væsen, som den opleves af en række skønlitterære forfattere i Danmark netop nu. En vildtvoksende og flerstemmig samling af tanker om og refleksioner over afbrydelsens mange former.Her er blandt andet tekster om kroppens grænser, om kærlighed og venskab, om tilknytning, tab og sorg, om p-piller som fængsel og ikke som frigørelse, om stress, angst og ADHD, om multitasking, transnational adoption, racisme og rumskibe. Og først og fremmest er her tekster om tekst og om det at skrive med og imod sine afbrydelser.Bogens tekster er skrevet af Caroline Albertine Minor, Cecilie Lind, Ditte Holm Bro, Joan Rang Christensen, Johanne Bille, Julie Sten-Knudsen, Kirstine Reffstrup, Kristina Stoltz, Louise Juhl Dalsgaard, Maja Lucas, Puk Qvortrup, Sabitha Söderholm, Sine Bang Nielsen, Tina Frank og Ursula Scavenius og redigeret af Mia Degner.
STYKKER AF NATTEN Indeholder stykkerne:DEN HVIDE MAND – En kompliceret kærlighedserklæring I stykket følger vi et råd bestående af 5 personer med anden etnisk baggrund end dansk, som gennemgår historiske begivenheder, videnskab, kulturelle og psykologiske aspekter ved racisme, mens de - indtrængende, argumenterende, hjerteskærende og nogle gange højrøstet - forsøger at finde ud af, hvad de kan gøre ved det. Stykket spillede på Teater Grob i 2011 og skabte stor debat, og ikke mindst genkendelse hos et etnisk blandet publikum.VINGEREn gribende historie fra Nørrebro der vedrører hele Danmark. En historie om fire brune danskere, tre byer, to køn og én fælles, indædt længsel efter at høre til. I stykket følger vi 4 danskere med anden etnisk baggrund end dansk. De har problemer med deres familier, seksualitet, moderskab og identitet, men under overflader lurer spørgsmål om etnicitet og hudfarve, som gør problemerne langt mere komplekse. Stykket blev spillede på Teater Grob i 2016 og er efterfølgende blevet opført på Pangea World Theater, Minneapolis, USA, i 2019.NÅR JEG ENGANG KOMMER HJEMEn audiodramatisk fortælling sendt som podcastserie i 5 afsnit på DR Radiodrama i 2016. I denne doku-fiktionshistorie følger vi journalisterne Irma og Ted, mens de afdækker de store strukturelle, politiske, sociologiske og psykologiske problematikker indenfor adoptionsområdet. Serien refererer til en række virkelige begivenheder og kan derfor i nogen grad læses som nøgletekst til den danske adoptionsdebat, som den udspillede sig i en hektisk periode fra 2012 - 2015.
Man har længe talt om at den danske samtidslitteratur var politisk, men det kan man i allerhøjeste grad også sige om dansk dramatik, der bl.a. har været optaget af spørgsmål omkring racisme længe før hvidhedsdebatten brød ud i den litterære offentlighed.Christian Lollike "Det Normale Liv" ; Caroline Cecilie Malling: "Bag Hegnet" ; Lærke Sanderhoff: "Klumpfisken" ; Fix & Foxy: "Pretty Woman a/s" ; Kamilla Wargo Brekling: "Kvinde Kend Din Krop" ; Joan Rang Christensen: "Den Hvide Mand" ; Nielsen / The Nielsen Movement: "De Europæiske Medier" ; Line Mørkeby: "Das Unheimliche" ;Det er vigtigt på den måde at samle tendenser i samtidens kunst. Tidligere dramaturg ved det kongelige teater og teaterforsker, Solveig Gade, giver i forordet en samlende introduktion til nullernes dramatik. Fra virkelighedsteater til postdramatisk drama. Til at runde antologien af har litterat Mikkel Krause Frantzen skrevet et efterord, der drager linjer til samtidens litteratur.Det er på alle måder på tide at få dramaet tilbage i læsningen.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.