Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Den lodrette beståen sætter os på sporet af de europæiske tanker og fortolkninger ved kronologisk at præsentere kilderne til den vesterlandske kultur. Det sker ved idehistorisk at beskrive tænkningen i antikken, middelalderen, renæssancen, reformationen, oplysningstiden, romantikken og religionskritikken i det 19. århundrede samt det 20. og 21. århundredes filosofi og kultur- og religionsmøde. Ligeledes gives et religionshistorisk indblik i jødedommens, kristendommens og islams oprindelse og grundforestillinger.
‘Glæden ved at bo’ er en hyldest til Romerhusene i Helsingør og til bebyggelsens arkitekt Jørn Utzon. I 2008 fejrede Romerhusene 50-året for de første ‘romeres’ indflytning, og ‘Glæden ved at bo’ er skrevet i den anledning som en beretning om bebyggelsens ide og historie, om romerlivet dengang og romerlivet i dag, og om de omstændigheder, som har gjort, at stil og stemning er udviklet og fastholdt gennem årene. Romerhusene, eller Kingohusene, som bebyggelsen hed, indtil det lokale navn vandt hævd, blev straks fra opførelsen kendt som et af Jørn Utzons banebrydende arbejder, og utallige besøgende vidner om fortsat både dansk og international interesse. Interessen samler sig helt naturligt om boligtypen, arkitekturen og bebyggelsens naturområde, som har bevaret en bemærkelsesværdig friskhed samtidig med, at vedligeholdelsen af fællesarealerne igennem alle årene i alt væsentligt er varetaget af beboerne selv. ‘Glæden ved at bo’ er skrevet indefra så at sige. Det vil sige på baggrund af samtaler med Utzon selv, hans tidligere medarbejdere og de første ‘romere’. Bogen beretter desuden om aktiviteter, som foregår i Romerhusene i dag, og endelig er en række arkitekturrefleksioner baseret på samtaler med de mange gæster. ‘Glæden ved at bo’ henvender sig dermed til enhver med interesse for Romerhusene og Utzons arbejde, og desuden til en bredere kreds af planlæggere og andre med ansvar for boligbyggeri, idet den rummer et budskab om betydningen af arkitektonisk kvalitet og om vilkår og muligheder for brugeres aktive medvirken til en bebyggelses drift og vedligeholdelse.
Der er et presserende behov for reform af den danske politiske beslutningsproces og offentlige administration. Der er igennem en årrække sket en stor vækst i bureaukratiet, og embedsværket har udvidet sin indflydelse i et problematisk omfang. Samtidig er kvaliteten af de politiske og administrative beslutninger kun blevet ringere, og de udbredte værktøjer til styring kendt som New Public Management er i stort omfang slået fejl.På baggrund af et omfattende talmateriale præsenterer denne bog en skarp analyse af en række akutte problemer i den offentlige sektor. Bogen fremlægger og diskuterer 22 konkrete initiativer, som kan forbedre de politiske og administrative beslutninger.
Folkvards Saga er fortællingen om vikingedrengen Folkvard, som voksende op i 700-tallets Ullerup tæt ved datidens kongelige magtcenter i Erritsø ved Lillebælt, som var forløberen for historien om Jelling-dynastiet og Harald Blåtand. Biskop Willibrord, der blev udsendt til Danmark af Karl den Store, fik under et besøg hos den danske konge Angantyr lov til at udvælge 30 unge drenge, som han måtte tage med sig hjem til Utrecht og oplære dem som missionærer. Folkvard, som var en af dem, blev landets første helgen.
Tysk: Om Børglum Stifts, Børglum Klosters og Nordjyllands historie i middelalderen og i forbindelse med reformationen.Mit den neuesten Forschungsergebnissen sammelt dieses Buch Wissen über die Geschichte der Diözese Nordjütland und des Klosters Børglum und stellt es in einen größeren Kontext.Dies geschieht durch eine Reihe von Beiträgen, bei denen Børglum im Mittelpunkt steht. Auf diese Weise entsteht ein Muster, das helfen kann, ein neues Licht auf die historische Rolle des Ortes zu werfen. Børglum, zentral im Verhältnis zum nördlichen europäischen Kontinent gelegen, ist seit der Eisenzeit ein bedeutendes religiöses, wirtschaftliches und politisches Machtzentrum in Dänemark. Der Ort spielte sowohl national als auch international eine große Rolle. Das Buch weist auch auf ein Christentum an der Stätte bereits im 9. Jahrhundert hin.
Det middelalderlige Børglum Materialevurdering Kort om bogen.Grundig bog om Børglum Klosters historie og indflydelse under katolicismen i Danmarks middelalder. For historisk og kirkeligt interesseredeBeskrivelse "Det middelalderlige Børglum" tager os med helt ned i detaljen omkring Børglum Kloster og de nordenfjordske biskopper, der virkede i middelalderen. Vi kommer tættere på, hvordan kirken administrerede land og befolkning, og de mange kirkelige hierarkier og grupperinger, der har spillet en rolle i forhold til Børglum. Bygninger og gårde, bøger, breve, stednavne, og arkæologisk fund tages under kærlig behandling, hvilket giver et 360 graders blik på Børglums liv - i klosterets daglige virke såvel som på nationalt niveau. Bogen indeholder omfangsrig litteraturliste, stednavne- og personnavneregisterVurdering Et gennemarbejdet, fagligt flot værk tilvejebragt af mange bidragydere, hvilket giver flere forskellige vinkler på "hovedpersonen" Børglum Kloster. Kan læses både fra ende til anden og som opslagsværk. Vil man have indblik i kirkens virke og middelalderlivet i og omkring kirken generelt, er det en oplagt title.Materialet er vurderet af: Morten Brynildsen
"Fornyelse eller kollaps?" beskriver en række centrale udviklingstendenser i den offentlige styring. Bogen bidrager således med en nuanceret forståelse af den offentlige sektors diversitet og grunddynamikken i dens udvikling.Bogens tilgang er på en gang analytisk og kritisk, idet der argumenteres for, at et levedygtigt og velfungerende velfærdssamfund forudsætter en gentænkning af dets aktuelle styringsformer. Med dette afsæt leverer bogen en række alternative løsningsmuligheder og bud på fornyelse.Bogen er relevant ikke bare for studerende og undervisere, men også for interesseorganisationer, store private virksomheder og medie-, rådgiver- og konsulentbranchen. Bogens oplæg til gentænkning af offentlig styring er relevant for centrale beslutningstagere og meningsdannere i samfundet.Finn Østrup er cand.polit. og har blandt andet været ansat i Udenrigsministeriet og Økonomiministeriet.Jørgen Jørgensen er cand.polit. Han har blandt andet været direktør for Rigshospitalet og for Aarhus Universitet.Jesper Zwisler er cand.scient.pol. og har haft forskellige lederstillinger i både den kommunale, den regionale og den statslige sektor.
Nådegaver i brug er en brugsbog om de bibelske nådegaver og deres anvendelse i menigheden. Er det muligt at leve efter samme principper i dag, som på Ny Testamentes tid? Udruster Gud fortsat sin menighed med gaver, der kan synes nærmest overnaturlige?Jørgen Jørgensen mener JA!
Dette værk gengiver ca. to tredjedele af det omfattende dagbogsmateriale, Martin A. Hansen efterlod sig ved sin død i 1955. Fra den første optegnelse i 1931 til den sidste i "Hospitalsdagbogen" tegnes et nuanceret billede af forfatteren, hans arbejde og kamp med de enkelte værker, hverdagslivet med familie og venner og hans placering i samtidens kulturdebat og politiske liv. Forsynet med noter og registre. Illustreret. Udgives i samarbejde med Det Danske Sprog- og Litteraturselskab.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.