Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage
Forlænget returret til d. 31. januar 2025

Bøger af Jørgen Kieler

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - Samtaler med modstandsmanden Jørgen Kieler
    af Tom Hermansen & Jørgen Kieler
    133,95 - 168,95 kr.

    Modstandsmanden Jørgen Kieler bliver arresteret og deporteret til Tyskland af Gestapo i 1944 efter en fejlslagen sabotageaktion. Efter korte stop i Frøslevlejren og kz-lejren Neuengamme når han en brutal endestation: kz-lejren Porta Westfalica. I modsætning til mange af de andre fanger overlever Jørgen Kieler lejropholdet – men kun med nød og næppe.Da Kieler kommer hjem til Danmark efter Befrielsen, bliver han mødt med tavshed. Man ville helst glemme, hvad der var sket. Men den går ikke, hvis man spørger Kieler – for man skal blive ved med at huske, hvad der nøjagtigt skete både i de mørke år under krigen og bagefter.I "Før jeg siger farvel" gør Kieler en sidste status over de omkostninger, som krigen, modstandskampen og opholdet i kz-lejren har haft for ham som person og for Danmark, og han siger sin utvetydige mening om besættelsen, værnemagerne, samarbejdspolitikken og danskernes hang til at stikke hovedet i busken. Men han fortæller også om et stærkt broderskab, kærligheden og følelsen af at gøre det rigtige, dengang det brændte på for Danmark i 1940.

  • af Jørgen Kieler
    151,95 kr.

    Som ung havde Jørgen Kieler sammen med sine to voksne søskende omdannet deres studenterhybel til et samlingssted for kommende modstandsfolk. Det illegale arbejde udviklede sig imidlertid, og da det begyndte at omfatte sabotagearbejde, var der ingen vej tilbage. Bogen skildrer en gruppe unge idealister, der under Anden Verdenskrig valgte modstandskampen og gennemlevede dens konsekvenser. Næsten time for time gennemgås de forskellige aktioner, nogle succesrige, andre skæbnesvangert mislykkede.

  • Spar 11%
    - Den første Holger Danske-gruppe
    af Jørgen Kieler
    44,50 kr.

    Nordens lænkehunde er en minutiøs skildring af sabotageorganisationen Holger Danskes oprindelse og kamp for „norske tilstande“ i det besatte Danmark. Beretningen rammer en pæl gennem den seje myte, at det var kommunisterne, der startede den aktive modstandskamp.En vigtig del af besættelsestidens tidlige modstandshistorie skildres på datidens præmisser og med de omhandlende personers egne ord. Holger Danske I-gruppen og dens gerninger bliver belyst af alt tilgængeligt materiale.Ved at følge Tom Søndergaard og hans kammmerater frem til august 1943 gennem disse fysisk og psykisk opslidende år, hvor hver dag var en ekstragevinst, kommer man netop den tid og dens stemninger og vilkår tæt ind på livet. For dem gjaldt det om, at samarbejdspolitikken ikke fik blameret os så meget, at vi pludselig i realiteten skulle se os som Nazitysklands allierede.Om de forudsætninger i besættelsestidens tidlige historie, der ledte frem til dannelsen af modstandsgruppen Holger Danske, om den første gruppes sabotageaktioner, om sabotørernes farefulde hverdag samt om gruppens organisatoriske forhold.E-bogen indeholder både første og andet bind.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.