Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Jørn Riels ti skrønesamlinger fra Nordøstgrønland – og én enkelt fra Sydøstgrønland – har vundet ham mange trofaste læsere. Og med god grund. En mere elskelig samling af barokke og (u)troværdige særlinge end den, som befolkningen på fangststationerne udgør, er svær at finde. Samlede skrøner III indeholder syvende, ottende og niende samling.Jørn Riels skrøner er ægte og original morskabslæsning. De er lige så slidstærke som uimodståelige. Hav altid en samling liggende fremme."Bliver livet for surt, er en enkelt fortælling nok til at gøre det lysere."– Bris, B.T."At være i Grønland med Jørn Riels flok af lystne anarkister er lige så godt som at være der i virkeligheden. Mindst. I skrønerne lukker Jørn Riel op for en funklende rigdom af historier, der er så umanerlige – i enhver forstand af ordet – og helt uden skam i livet, at man skal vare sig for at tro på dem. Som andet end en vidunderlig digterisk sandhed. Jørn Riels skrøner er gjort af det stof drømme gøres af. Og hvad kan man forlange mere?"– Henrik Wivel, Berlingske Tidende"Jørn Riel er fortælleren frem for nogen i moderne dansk litteratur. Veloplagt, oprømt, folkelig. Rig på bløde og rungende pointer, underfundige overdrivelser og knappe karakteristika."– Bent Mohn, Politiken
Jørn Riel er kendt og elsket for sine hjertevarme skrøner om de udstationerede fangstfolk i Nordøstgrønland. Fælles for skrønerne er, at de kredser om, hvad det vil sige at være menneske. De handler om liv og død, naturens utrolige urkraft og menneskets ukuelige vilje til at overleve - selv under de mest barske forhold. Med lun humor skildrer Jørn Riel livet som fanger nord for polarcirklen. Det er historier om polarkuller og drikkegilder, ensomhed og om at finde sig selv.Samlingen består af tredive skrøner udvalgt af Jørn Riel, som også skriver bogens forord. Udvalget rummer nogle af de mest kendte af Riels skrøner, såsom 'Den kolde jomfru' og 'Helvedespræsten'.
Jørn Riels 10 skrønesamlinger fra Nordøstgrønland – og en enkelt fra Sydøstgrønland – har vundet ham mange trofaste læsere. Og med god grund. En mere elskelig samling af barokke og (u)troværdige særlinge, som befolkningen på fangstationerne udgør, er svær at finde."At være i Grønland med Jørn Riels flok af lystne anarkister er lige så godt som at være der i virkeligheden. Mindst. I skrønerne lukker Jørn Riel op for en funklende rigdom af historier, der er så umanerlige – i enhver forstand af ordet – og helt uden skam i livet, at man skal vare sig for at tro på dem. Som andet end en vidunderlig digterisk sandhed. Jørn Riels skrøner er gjort af det stof drømme gøres af. Og hvad kan man forlange mere?"– Henrik Wivel, Berlingske TidendeDen danske forfatter Jørn Riel (f. 1931) debuterede med romantrilogien "Mine fædres hus" (1970-72), men havde inden da rejst rundt i det meste af verden, blandt andet i forbindelse med forskellige erhverv. Jørn Riel var en del af Lauge Koch-ekspeditionenen (1951-53) og var efterfølgende udstationeret i Grønland i 10 år. Imellem 1964-71 arbejdede han hernæst som FN-observatør, før han omlagde sin karrierevej og blev forfatter. Riel har både udgivet store romaner såvel som små novellesamlinger, og i 2010 blev Jørn Riel tildelt Det Danske Akademis Store Pris, der udover hædersbevisningen består af 300.000 kroner.
STRØMSTEDER er digte om Jørn Riels elskede Grønland, hvor han tilbragte 10 år af sit liv. Digtsamlingen udkom første gang i 1979 i anledning af, at Grønland fik hjemmestyre.StrømstedetVed det lille strømstedligger jeg en tidmed pagajen ude.Jeg ser de bløde bjergeDer som hendes skøddeles af en kløft.Ofte har jeg tænkt påat ro derindlægge mig i kløftensom deler bjerget,ligge midt i kløfteni duftende lyngog føle bjergets varme.Ved det lille strømstedligger jeg en tidmed pagajen ude."Jørn Riel er en glimrende fortæller, der mestrer den store latter, den tyste poesi, de flotte pointer." - Bent Mohn, PolitikenDen danske forfatter Jørn Riel (f. 1931) debuterede med romantrilogien "Mine fædres hus" (1970-72), men havde inden da rejst rundt i det meste af verden, blandt andet i forbindelse med forskellige erhverv. Jørn Riel var en del af Lauge Koch-ekspeditionenen (1951-53) og var efterfølgende udstationeret i Grønland i 10 år. Imellem 1964-71 arbejdede han hernæst som FN-observatør, før han omlagde sin karrierevej og blev forfatter. Riel har både udgivet store romaner såvel som små novellesamlinger, og i 2010 blev Jørn Riel tildelt Det Danske Akademis Store Pris, der udover hædersbevisningen består af 300.000 kroner.
Mit livs skrøne er Jørn Riels erindringer fra et langt og begivenhedsrigt liv, fra de tidlige år på Fyn, opvæksten på 30’ernes Vesterbro, ungdommens fodtur gennem det krigshærgede Europa, eventyrene på Grønland og rejserne videre ud i den store verden. Med varme og glimt i øjet skildrer en af Danmarks mest populære forfattere sine oplevelser med nogle af de mange skæbner, der har krydset hans vej – gode venner og skønne kvinder, hjælpeløse flygtninge, fangere på Grønland og skruppelløse svindlere.
Den lille London-sagfører, som vi mødte i `Satans til Higginbottom‘, drager atter ud i verden i sin babyblå Austin A 30/35 Saloon. Han har naturligvis Mother China med, og sammen sætter de kursen mod Borneo og nye utrolige eventyr.Bogen er en fortsættelse af `Satans til Higginbottom‘"Advokaten Higginbottom rager sig i `Da Higginbottom tabte sin skygge‘ ud i nye fantastiske eventyr på jagten efter den mystiske tredjepart i det apokryfe rederi, hvis skude `Mongolia‘ ... åh nej, lad Riel selv fortælle sine skrøner. Det går over stok og sten."- Per Gudmundsen, AktueltDen danske forfatter Jørn Riel (f. 1931) debuterede med romantrilogien "Mine fædres hus" (1970-72), men havde inden da rejst rundt i det meste af verden, blandt andet i forbindelse med forskellige erhverv. Jørn Riel var en del af Lauge Koch-ekspeditionenen (1951-53) og var efterfølgende udstationeret i Grønland i 10 år. Imellem 1964-71 arbejdede han hernæst som FN-observatør, før han omlagde sin karrierevej og blev forfatter. Riel har både udgivet store romaner såvel som små novellesamlinger, og i 2010 blev Jørn Riel tildelt Det Danske Akademis Store Pris, der udover hædersbevisningen består af 300.000 kroner.
Jørn Riels 10 skrønesamlinger fra Nordøstgrønland – og en enkelt fra Sydøstgrønland – har vundet ham mange trofaste læsere. Og med god grund. En mere elskelig samling af barokke og (u)troværdige særlinge, som befolkningen på fangstationerne udgør, er svær at finde."At være i Grønland med Jørn Riels flok af lystne anarkister er lige så godt som at være der i virkeligheden. Mindst. I skrønerne lukker Jørn Riel op for en funklende rigdom af historier, der er så umanerlige – i enhver forstand af ordet – og helt uden skam i livet, at man skal vare sig for at tro på dem. Som andet end en vidunderlig digterisk sandhed. Jørn Riels skrøner er gjort af det stof drømme gøres af. Og hvad kan man forlange mere?"– Henrik Wivel, Berlingske TidendeJørn Riels grønlandske skrøner:Den kolde jomfru og andre skrønerEn arktisk safari og andre skrønerEn underlig duel og andre skrønerHelvedespræsten og andre skrønerRejsen til Nanga – en usædvanlig lang skrøneEn lodret løgn og andre skrønerSignalkanonen og andre skrønerHaldurs ballader og andre skrønerCirkulæret og andre skrønerForliset og andre skrønerDen pjaltede mand og andre skrønerDenne lydbog er en genudgivelse af en tidligere indlæsning og konverteret fra bånd.
Jørn Riel fortæller veloplagt og underfundigt sine anekdoter fra hele verden - fra Fyn over Paris og Grønland til Ny Guinea. Han beretter kærligt og finurligt om små hændelser, der på én gang er lokalkarakteristiske og alment menneskelige.Samlede skrøner fra et rejseliv består af i alt 28 skrøner og udgives i anledning af, at Jørn Riel har modtaget Det Danske Akademis Store Pris for sit omfattende forfatterskab, hvor Samlede skrøner fra et rejseliv udgør en slags selvbiografi i skrøneform.OM BOGENJørn Riel har en fabelagtig evne til at fortælle, så man som læser ikke kan slippe bogen igen. Han fortæller med både lune og kærlighed, og selvom man ofte sidder og klukker under læsningen, så er der også altid alvor i hans beretninger. Han har et stort menneskekendskab, og den nysgerrighed og kærlighed, han møder verden med, er noget, vi alle kunne lære af. - LitteratursidenNår vi læser om lokummet, der kogte over, om de to canadiske gæs skudt i selvforsvar eller om den norske svensker og bjørnejægeren Åsen, der fik den sælsomme mikstur 10 mio enheder penicillin og et halvt glas Aalborg sprøjtet ind i sin fede røv med håndsleben hestekanyle - så er vi med igen. - InformationJørn Riel har atter en gang vist sig som en fremragende forfatter i en ny samling skrøner. - Berlingske Tidense
Dies ist die Geschichte des Inuit-Jungen Agorajaq, seiner zwei weißen Väter, seiner drei Onkel und Ihrem Haus am Fuß des Berges, der Molly genannt wurde.Sechzehn Jahre lebte Jørn Riel als Forscher und Abenteurer im unzugänglichen Nordosten Grönlands. Als die Einsamkeit ihn zu überwältigen drohte, begann er, der nie an Literatur gedacht hatte, seinen Gefährten Geschichten zu erzählen. Er spinnt seine Romane wie Seemannsgard. Sie sind so wahr wie die Legenden, die sich die Trapper, Jäger und Fischer, de Abenteuer, Augestoßenen und Ausgebrochenen in den ewigen Winternächten erzählen.Jørn Riels Romane werden in Dänemark in Hunderttausender-Auflagen gelesen und wurden in zahlreiche Sprachen übersetzt. Im Fernsehen erzählt er seine Geschichten bei höchsten Einschaltquoten in Forsetzungen.REZENSION"Ein Schelmenroman, ein Entwicklungsroman von saftiger Drastik und lässiger Komik." - Buchmarkt"Riel erzählt in süchtig machender Manier von Kindheit und Jugend in der Arktis, von raufenden, saufenden, herzerwärmenden Helden und Heldinnen. ‘Das Haus meiner Väter’ ist drastisch, witzig, lehrreich und voiller Poesie." - Brigitte"Mit diesem Buch reiht sich Riel in die Groen Erzähler der Arktis ein" - Rheinischer Merkur"Beste, intelligente Unterhaltung." -Kleine Zeitung, GrazAUTORENPORTRÄTJørn Riel, geboren 1931 in Dänemark, verbrauchte sechzehn Jahre in Grönland. Von 1962 bis 1965 rejste er durch Westindien, Nordafrika und Südostasien und arbeitete später im Dienst der UNO im Vorderen Orient. Heute lebt er in Malaysia. 1995 wurde ihm vom Dänischen Buchhändlerverband als Auto des Jahres der ‘Goldene Lorbeer’ verlieren.
Jørn Riel fortæller veloplagt og underfundigt sine anekdoter fra hele verden – fra Fyn over Paris og Grønland til Ny Guinea. Han beretter kærligt og finurligt om små hændelser, der på én gang er lokalkarakteristiske og alment menneskelige.Samlede skrøner fra et rejseliv består af i alt 28 skrøner og udgives i anledning af, at Jørn Riel har modtaget Det Danske Akademis Store Pris for sit omfattende forfatterskab, hvor "Samlede skrøner fra et rejseliv" udgør en slags selvbiografi i skrøneform.Den danske forfatter Jørn Riel (f. 1931) debuterede med romantrilogien "Mine fædres hus" (1970-72), men havde inden da rejst rundt i det meste af verden, blandt andet i forbindelse med forskellige erhverv. Jørn Riel var en del af Lauge Koch-ekspeditionenen (1951-53) og var efterfølgende udstationeret i Grønland i 10 år. Imellem 1964-71 arbejdede han hernæst som FN-observatør, før han omlagde sin karrierevej og blev forfatter. Riel har både udgivet store romaner såvel som små novellesamlinger, og i 2010 blev Jørn Riel tildelt Det Danske Akademis Store Pris, der udover hædersbevisningen består af 300.000 kroner.
Jørn Riel fortæller veloplagt og underfundigt sine anekdoter fra hele verden – fra Fyn over Paris og Grønland til Ny Guinea. Han beretter kærligt og finurligt om små hændelser, der på én gang er lokalkarakteristiske og alment menneskelige.Samlede skrøner fra et rejseliv består af i alt 28 skrøner og udgives i anledning af, at Jørn Riel har modtaget Det Danske Akademis Store Pris for sit omfattende forfatterskab, hvor "Samlede skrøner fra et rejseliv" udgør en slags selvbiografi i skrøneform.Den danske forfatter Jørn Riel (f. 1931) debuterede med romantrilogien "Mine fædres hus" (1970-72), men havde inden da rejst rundt i det meste af verden, blandt andet i forbindelse med forskellige erhverv. Jørn Riel var en del af Lauge Koch-ekspeditionenen (1951-53) og var efterfølgende udstationeret i Grønland i 10 år. Imellem 1964-71 arbejdede han hernæst som FN-observatør, før han omlagde sin karrierevej og blev forfatter. Riel har både udgivet store romaner såvel som små novellesamlinger, og i 2010 blev Jørn Riel tildelt Det Danske Akademis Store Pris, der udover hædersbevisningen består af 300.000 kroner.
For første gang er kvartetten (Den fede hvide tuan, Den lange neger, Den sorte mand, Den gode væver) af fortællingerne fra Afrika, Sydøstasien, Mellemøsten, Grønland og Arktis samlet i ét bind, og de gør krav på en selvstændig placering i Jørn Riels omfattende forfatterskab.De 37 fortællinger handler bl.a. om krigens uskyldige ofre, om menneskers dårskab, men også om dyb kærlighed og en ufattelig glæde ved at leve."Fortæller af format og kvalitet. En storslået story teller".- Bo Tao Michaëlis, Berlingske Tidende"Hans stil er så dansk, at det er en nydelse i sig selv. Han er en ægte digter og behersker sproget virtuost, hvad enten han er underfundig eller dybt alvorlig ... Jørn Riel har den sjældne evne at gøre det hverdagsagtige vedkommende."- Bris, B.T."Det er mere end stort, både efter dansk og international målestok."- Ejgil Søholm, Jyllands-PostenDen danske forfatter Jørn Riel (f. 1931) debuterede med romantrilogien "Mine fædres hus" (1970-72), men havde inden da rejst rundt i det meste af verden, blandt andet i forbindelse med forskellige erhverv. Jørn Riel var en del af Lauge Koch-ekspeditionenen (1951-53) og var efterfølgende udstationeret i Grønland i 10 år. Imellem 1964-71 arbejdede han hernæst som FN-observatør, før han omlagde sin karrierevej og blev forfatter. Riel har både udgivet store romaner såvel som små novellesamlinger, og i 2010 blev Jørn Riel tildelt Det Danske Akademis Store Pris, der udover hædersbevisningen består af 300.000 kroner.
DU BOR I DIT NAVN er en samlet udgave af den delvis selvbiografiske trilogi, Du bor i dit navn, Floder i havet og Strejfer mine drømme, om den rodløse Vesterbrodreng Peter, hans barndomskæreste Amy, og deres fælles ven Kristian. Trilogien betragtes som et hovedværk i Jørn Riels mesterlige forfatterskab, der er kendt af de fleste og som gennem tiden har høstet stor anerkendelse. "Riel er en folkelig fortæller af format og kvalitet." Berlingske "Riel er en gudsbenådet fortæller. En forfatter, læserne elsker, og anmelderne priser." B.T. "The Riel thing. Den fødte fortæller." PolitikenUdgivelsen er en storskrift-udgave til svagsynede i serien MAGNUMBØGER Lindhardt og Ringhof.
STREJFER MINE DRØMME er tredje del af Jørn Riels triologi om den rodløse Vesterbrodreng Peter, hans barndomskæreste Amy, og deres fælles ven Kristian. Trilogien betragtes som et hovedværk i Jørn Riels mesterlige forfatterskab, der er kendt af de fleste og som gennem tiden har høstet stor anerkendelse.Triologien `Du bor i dit navn‘Du bor i dit navnFloder i havetStrejfer mine drømme"Riel er en gudsbenådet fortæller. En forfatter, læserne elsker, og anmelderne priser."B.T."The Riel thing. Den fødte fortæller."Politiken"Riel er en vaskeægte storyteller, der i sin evne til at opsluge læseren i sit univers kan sammenlignes med en Karen Blixen... Riel tegner i denne trilogi et indtagende og poetisk billede af den verden han kendte som en Vesterbro-dreng og hans udlængsel mod fjerne himmelstrøg, og for de læsere som måske kun kender Riel som den humoristiske skrøne-skriver venter her en indlevende opvæksthistorie og tidsbillede, med følsomme portrætter af drenge og mødre."- Grethe Lorentzen, lektørDen danske forfatter Jørn Riel (f. 1931) debuterede med romantrilogien "Mine fædres hus" (1970-72), men havde inden da rejst rundt i det meste af verden, blandt andet i forbindelse med forskellige erhverv. Jørn Riel var en del af Lauge Koch-ekspeditionenen (1951-53) og var efterfølgende udstationeret i Grønland i 10 år. Imellem 1964-71 arbejdede han hernæst som FN-observatør, før han omlagde sin karrierevej og blev forfatter. Riel har både udgivet store romaner såvel som små novellesamlinger, og i 2010 blev Jørn Riel tildelt Det Danske Akademis Store Pris, der udover hædersbevisningen består af 300.000 kroner.
"Pani hed hun, og det betød lillesøster. Hun havde de bruneste øjne og det sorteste hår, man kunne tænke sig, og hun lo mere end hun græd."Pani er en helt almindelig pige fra Grønland. Eller næsten helt almindelig. Det er jo ikke alle piger, heller ikke på Grønland, der får en isbjørneunge i fødselsdagsgave. Pani kalder isbjørnen Nanok, og da den vokser op og bliver meget stor, er det kun Pani, der kan passe den.Der er én anden ting ved Pani, der heller ikke er helt almindelig. Pani kan tale med dyrene lige så let, som hun taler med menneskene. Og det er en god evne, som hun får brug for flere gange i de fire spændende fortællinger fra Grønland, der er samlet i denne bog.
ARLUK er tredje del af trilogien Heq, Soré og Arluk, og er en storslået grønlandsk slægtssaga fra de tidligste tider til i dag, hvor båndene i slægtsfølgen knyttes i et mylder af fortællinger gennem et årtusinde.Trilogien ‘Sangen for livet‘ er af mange betegnet som hovedværket i Riels omfattende forfatterskab og er en eskimoisk skabelsesberetning fra de tidligste tider til i dag. En grønlandsk slægtssaga, hvor båndene i slægtsfølgen knyttes i et mylder af fortællinger gennem et årtusinde.Den danske forfatter Jørn Riel (f. 1931) debuterede med romantrilogien "Mine fædres hus" (1970-72), men havde inden da rejst rundt i det meste af verden, blandt andet i forbindelse med forskellige erhverv. Jørn Riel var en del af Lauge Koch-ekspeditionenen (1951-53) og var efterfølgende udstationeret i Grønland i 10 år. Imellem 1964-71 arbejdede han hernæst som FN-observatør, før han omlagde sin karrierevej og blev forfatter. Riel har både udgivet store romaner såvel som små novellesamlinger, og i 2010 blev Jørn Riel tildelt Det Danske Akademis Store Pris, der udover hædersbevisningen består af 300.000 kroner."Utrolig smuk og varm, halvt skrøne,halvt myte. Han er bare en gudbenådet fortæller."- POUL BORUM. EKSTRA BLADET"En sang og hyldest til livet i en enkel og glad form ... Et enestående stykkefortællekunst i moderne dansk litteratur."- MORTEN THING, INFORMATION
Soré er anden del af trilogien Heq, Arluk og Soré, og er en storslået grønlandsk slægtssaga fra de tidligste tider til i dag, hvor båndene i slægtsfølgen knyttes i et mylder af fortællinger gennem et årtusinde.Trilogien ‘Sangen for livet‘ er af mange betegnet som hovedværket i Riels omfattende forfatterskab og er en eskimoisk skabelsesberetning fra de tidligste tider til i dag. En grønlandsk slægtssaga, hvor båndene i slægtsfølgen knyttes i et mylder af fortællinger gennem et årtusinde.Den danske forfatter Jørn Riel (f. 1931) debuterede med romantrilogien "Mine fædres hus" (1970-72), men havde inden da rejst rundt i det meste af verden, blandt andet i forbindelse med forskellige erhverv. Jørn Riel var en del af Lauge Koch-ekspeditionenen (1951-53) og var efterfølgende udstationeret i Grønland i 10 år. Imellem 1964-71 arbejdede han hernæst som FN-observatør, før han omlagde sin karrierevej og blev forfatter. Riel har både udgivet store romaner såvel som små novellesamlinger, og i 2010 blev Jørn Riel tildelt Det Danske Akademis Store Pris, der udover hædersbevisningen består af 300.000 kroner."En sang og hyldest til livet i en enkel og glad form. Et enestående stykke fortællekunst i moderne dansk litteratur."INFORMATION"Utrolig smuk og varm, halvt skrøne, halvt myte. Han er bare en gudbenådet fortæller."EKSTRA BLADET
Jørn Riels 10 skrønesamlinger fra Nordøstgrønland – og en enkelt fra Sydøstgrønland – har vundet ham mange trofaste læsere. Og med god grund. En mere elskelig samling af barokke og (u)troværdige særlinge, som befolkningen på fangstationerne udgør, er svær at finde."At være i Grønland med Jørn Riels flok af lystne anarkister er lige så godt som at være der i virkeligheden. Mindst. I skrønerne lukker Jørn Riel op for en funklende rigdom af historier, der er så umanerlige – i enhver forstand af ordet – og helt uden skam i livet, at man skal vare sig for at tro på dem. Som andet end en vidunderlig digterisk sandhed. Jørn Riels skrøner er gjort af det stof drømme gøres af. Og hvad kan man forlange mere?"– Henrik Wivel, Berlingske TidendeDen danske forfatter Jørn Riel (f. 1931) debuterede med romantrilogien "Mine fædres hus" (1970-72), men havde inden da rejst rundt i det meste af verden, blandt andet i forbindelse med forskellige erhverv. Jørn Riel var en del af Lauge Koch-ekspeditionenen (1951-53) og var efterfølgende udstationeret i Grønland i 10 år. Imellem 1964-71 arbejdede han hernæst som FN-observatør, før han omlagde sin karrierevej og blev forfatter. Riel har både udgivet store romaner såvel som små novellesamlinger, og i 2010 blev Jørn Riel tildelt Det Danske Akademis Store Pris, der udover hædersbevisningen består af 300.000 kroner.
LEIV, NARUA OG APULUK er anden del af fortællingen om drengen Leiv, der kommer til Grønland fra Island, hvor hans far blev dræbt af Thorstein fra Stockanæs. Det er ikke blot en historie om mødet mellem to kulturer, men også en beretning om det barske og hårde liv for at overleve i polarnattens kulde, og hvordan Leiv finder sammen med Narua og Apuluk og oplever mange dramatiske ting, før han bliver accepteret som Inuit af eskimoerne."Den charme og indlevelse, som ‘Drengen som ville være menneske’ indeholder, skabes gennem forfatterens personkarakteristikker, som både er vise og fulde af humor."- Nathalie Levisalles, LibérationSerien om Leivs lange rejse appellerer til både (store) børn og voksne. Fortællingen strækker sig over fire bøger:Drengen som ville være menneskeLeiv, Narua og ApulukVidere mod nordRejsen til Vinland
REJSEN TIL VINLAND er fjerde del af fortællingen om drengen Leiv, der kommer til Grønland fra Island, hvor hans far blev dræbt af Thorstein fra Stockanæs. Det er ikke blot en historie om mødet mellem to kulturer, men også en beretning om det barske og hårde liv for at overleve i polarnattens kulde, og hvordan Leiv finder sammen med Narua og Apuluk og oplever mange dramatiske ting, før han bliver accepteret som Inuit af eskimoerne."Den charme og indlevelse, som `Drengen som ville være menneske‘ indeholder, skabes gennem forfatterens personkarakteristikker, som både er vise og fulde af humor."- Nathalie Levisalles, LibérationSerien om Leivs lange rejse appellerer til både (store) børn og voksne. Fortællingen strækker sig over fire bøger:Drengen som ville være menneskeLeiv, Narua og ApulukVidere mod nordRejsen til Vinland"Samlet er det fire fascinerende fortællinger om den islandske vikinge-dreng Leiv, der vokser op i et typisk krigersamfund... Jørn Riel er en unik suveræn historiefortæller." - Carsten Güllich-Nørby, lektørDen danske forfatter Jørn Riel (f. 1931) debuterede med romantrilogien "Mine fædres hus" (1970-72), men havde inden da rejst rundt i det meste af verden, blandt andet i forbindelse med forskellige erhverv. Jørn Riel var en del af Lauge Koch-ekspeditionenen (1951-53) og var efterfølgende udstationeret i Grønland i 10 år. Imellem 1964-71 arbejdede han hernæst som FN-observatør, før han omlagde sin karrierevej og blev forfatter. Riel har både udgivet store romaner såvel som små novellesamlinger, og i 2010 blev Jørn Riel tildelt Det Danske Akademis Store Pris, der udover hædersbevisningen består af 300.000 kroner.
VIDERE MOD NORD er tredje del af fortællingen om drengen Leiv, der kommer til Grønland fra Island, hvor hans far blev dræbt af Thorstein fra Stockanæs. Det er ikke blot en historie om mødet mellem to kulturer, men også en beretning om det barske og hårde liv for at overleve i polarnattens kulde, og hvordan Leiv finder sammen med Narua og Apuluk og oplever mange dramatiske ting, før han bliver accepteret som Inuit af eskimoerne."Den charme og indlevelse, som ‘Drengen som ville være menneske’ indeholder, skabes gennem forfatterens personkarakteristikker, som både er vise og fulde af humor."- Nathalie Levisalles, LibérationSerien om Leivs lange rejse appellerer til både (store) børn og voksne. Fortællingen strækker sig over fire bøger:Drengen som ville være menneskeLeiv, Narua og ApulukVidere mod nordRejsen til Vinland
DRENGEN SOM VILLE VÆRE MENNESKE er første del af fortællingen om drengen Leiv, der kommer til Grønland fra Island, hvor hans far blev dræbt af Thorstein fra Stockanæs. Det er ikke blot en historie om mødet mellem to kulturer, men også en beretning om det barske og hårde liv for at overleve i polarnattens kulde, og hvordan Leiv finder sammen med Narua og Apuluk og oplever mange dramatiske ting, før han bliver accepteret som Inuit af eskimoerne."Den charme og indlevelse, som ‘Drengen som ville være menneske’ indeholder, skabes gennem forfatterens personkarakteristikker, som både er vise og fulde af humor."- Nathalie Levisalles, LibérationSerien om Leivs lange rejse appellerer til både (store) børn og voksne. Fortællingen strækker sig over fire bøger:Drengen som ville være menneskeLeiv, Narua og ApulukVidere mod nordRejsen til Vinland
DEN SORTE MAND er en samling fortællinger, der henter motiver fra Grønland, Østen og Afrika, hvor Jørn Riel har rejst og arbejdet gennem mange år.Lavmeldt, men båret af stærkt indignation og medfølelse, fortæller han om Pol Pot-regimets folkemord i Cambodia og om krig i Afghanistan.Men der er også fortællinger i lysere toner om kærlighed; om mennesker som – trods forskellig hudfarve, kultur og religion – alligevel har de samme dyder og fejl, lyster og laster og de samme drømme.Kvartetten Skyggerne:Den fede, hvide tuanDen lange negerDen sorte mandDen gode væverDen danske forfatter Jørn Riel (f. 1931) debuterede med romantrilogien "Mine fædres hus" (1970-72), men havde inden da rejst rundt i det meste af verden, blandt andet i forbindelse med forskellige erhverv. Jørn Riel var en del af Lauge Koch-ekspeditionenen (1951-53) og var efterfølgende udstationeret i Grønland i 10 år. Imellem 1964-71 arbejdede han hernæst som FN-observatør, før han omlagde sin karrierevej og blev forfatter. Riel har både udgivet store romaner såvel som små novellesamlinger, og i 2010 blev Jørn Riel tildelt Det Danske Akademis Store Pris, der udover hædersbevisningen består af 300.000 kroner.
FLODER I HAVET er anden del af Jørn Riels triologi om den rodløse Vesterbrodreng Peter, hans barndomskæreste Amy, og deres fælles ven Kristian. Trilogien betragtes som et hovedværk i Jørn Riels mesterlige forfatterskab, der er kendt af de fleste og som gennem tiden har høstet stor anerkendelse.Triologien `Du bor i dit navn‘Du bor i dit navnFloder i havetStrejfer mine drømme"Riel er en gudsbenådet fortæller. En forfatter, læserne elsker, og anmelderne priser."B.T."The Riel thing. Den fødte fortæller."Politiken"Riel er en vaskeægte storyteller, der i sin evne til at opsluge læseren i sit univers kan sammenlignes med en Karen Blixen... Riel tegner i denne trilogi et indtagende og poetisk billede af den verden han kendte som en Vesterbro-dreng og hans udlængsel mod fjerne himmelstrøg, og for de læsere som måske kun kender Riel som den humoristiske skrøne-skriver venter her en indlevende opvæksthistorie og tidsbillede, med følsomme portrætter af drenge og mødre."– Grethe Lorentzen, lektørDen danske forfatter Jørn Riel (f. 1931) debuterede med romantrilogien "Mine fædres hus" (1970-72), men havde inden da rejst rundt i det meste af verden, blandt andet i forbindelse med forskellige erhverv. Jørn Riel var en del af Lauge Koch-ekspeditionenen (1951-53) og var efterfølgende udstationeret i Grønland i 10 år. Imellem 1964-71 arbejdede han hernæst som FN-observatør, før han omlagde sin karrierevej og blev forfatter. Riel har både udgivet store romaner såvel som små novellesamlinger, og i 2010 blev Jørn Riel tildelt Det Danske Akademis Store Pris, der udover hædersbevisningen består af 300.000 kroner.
Jørn Riels 10 skrønesamlinger fra Nordøstgrønland – og en enkelt fra Sydøstgrønland – har vundet ham mange trofaste læsere. Og med god grund. En mere elskelig samling af barokke og (u)troværdige særlinge, som befolkningen på fangstationerne udgør, er svær at finde."At være i Grønland med Jørn Riels flok af lystne anarkister er lige så godt som at være der i virkeligheden. Mindst. I skrønerne lukker Jørn Riel op for en funklende rigdom af historier, der er så umanerlige – i enhver forstand af ordet – og helt uden skam i livet, at man skal vare sig for at tro på dem. Som andet end en vidunderlig digterisk sandhed. Jørn Riels skrøner er gjort af det stof drømme gøres af. Og hvad kan man forlange mere?"– Henrik Wivel, Berlingske TidendeDen danske forfatter Jørn Riel (f. 1931) debuterede med romantrilogien "Mine fædres hus" (1970-72), men havde inden da rejst rundt i det meste af verden, blandt andet i forbindelse med forskellige erhverv. Jørn Riel var en del af Lauge Koch-ekspeditionenen (1951-53) og var efterfølgende udstationeret i Grønland i 10 år. Imellem 1964-71 arbejdede han hernæst som FN-observatør, før han omlagde sin karrierevej og blev forfatter. Riel har både udgivet store romaner såvel som små novellesamlinger, og i 2010 blev Jørn Riel tildelt Det Danske Akademis Store Pris, der udover hædersbevisningen består af 300.000 kroner.
Det danske navn Madsen på en grav i Nordthailand lokker fortælleren (og læseren) ind i en forunderlig verden af illegale savmøller, kendte og ukendte stammefolk, et rejsebordel, en mobil biograf samt en dansk løjtnants frygtelige oplevelser i en hed og fugtig jungle."Vaskeægte Riel-skrøne, ikke fra Nordøstgrønland, men Sydøstasien ... Alvorlig baggrund for en letbenet og selvfølgelig skrupgrinagtig beretning om de to danske tivoligardisters genvordigheder."- Søren Vinterberg, Politiken"Som fortæller er Riel så meget i overskud, at han ikke behøver at presse situationerne til sidste grine-dråbe. Det er flot."- Marianne Rosen, Information"Forfatteren er meget læst og denne lange skrønefortælling er også stadige læseværdig. Ud fra en tilsyneladende virkelig begivenhed fortælles en munter historie udspillet omkring den lille havneby Nong Sang i Siams jungle i året 1912... Til byen kommer den engelske fotograf miss Clare Browning og danskerne premierløjtnant Jensen og korporal Madsen, der er sendt ud for at undersøge tyverier fra Siam Teak Company. Med disse mærkværdige personer får forfatteren fermt drevet fortællingen frem mod den overraskende pointe."- Birgit Sloth, lektørDen danske forfatter Jørn Riel (f. 1931) debuterede med romantrilogien "Mine fædres hus" (1970-72), men havde inden da rejst rundt i det meste af verden, blandt andet i forbindelse med forskellige erhverv. Jørn Riel var en del af Lauge Koch-ekspeditionenen (1951-53) og var efterfølgende udstationeret i Grønland i 10 år. Imellem 1964-71 arbejdede han hernæst som FN-observatør, før han omlagde sin karrierevej og blev forfatter. Riel har både udgivet store romaner såvel som små novellesamlinger, og i 2010 blev Jørn Riel tildelt Det Danske Akademis Store Pris, der udover hædersbevisningen består af 300.000 kroner.
Jørn Riels 10 skrønesamlinger fra Nordøstgrønland – og en enkelt fra Sydøstgrønland – har vundet ham mange trofaste læsere. Og med god grund. En mere elskelig samling af barokke og (u)troværdige særlinge, som befolkningen på fangstationerne udgør, er svær at finde."At være i Grønland med Jørn Riels flok af lystne anarkister er lige så godt som at være der i virkeligheden. Mindst. I skrønerne lukker Jørn Riel op for en funklende rigdom af historier, der er så umanerlige – i enhver forstand af ordet – og helt uden skam i livet, at man skal vare sig for at tro på dem. Som andet end en vidunderlig digterisk sandhed. Jørn Riels skrøner er gjort af det stof drømme gøres af. Og hvad kan man forlange mere?"– Henrik Wivel, Berlingske TidendeDen danske forfatter Jørn Riel (f. 1931) debuterede med romantrilogien "Mine fædres hus" (1970-72), men havde inden da rejst rundt i det meste af verden, blandt andet i forbindelse med forskellige erhverv. Jørn Riel var en del af Lauge Koch-ekspeditionenen (1951-53) og var efterfølgende udstationeret i Grønland i 10 år. Imellem 1964-71 arbejdede han hernæst som FN-observatør, før han omlagde sin karrierevej og blev forfatter. Riel har både udgivet store romaner såvel som små novellesamlinger, og i 2010 blev Jørn Riel tildelt Det Danske Akademis Store Pris, der udover hædersbevisningen består af 300.000 kroner.
HEQ er første del af trilogien Heq, Soré og Arluk, og er en storslået grønlandsk slægtssaga fra de tidligste tider til i dag, hvor båndene i slægtsfølgen knyttes i et mylder af fortællinger gennem et årtusinde.Trilogien ‘Sangen for livet‘ er af mange betegnet som hovedværket i Riels omfattende forfatterskab og er en eskimoisk skabelsesberetning fra de tidligste tider til i dag. En grønlandsk slægtssaga, hvor båndene i slægtsfølgen knyttes i et mylder af fortællinger gennem et årtusinde.Den danske forfatter Jørn Riel (f. 1931) debuterede med romantrilogien "Mine fædres hus" (1970-72), men havde inden da rejst rundt i det meste af verden, blandt andet i forbindelse med forskellige erhverv. Jørn Riel var en del af Lauge Koch-ekspeditionenen (1951-53) og var efterfølgende udstationeret i Grønland i 10 år. Imellem 1964-71 arbejdede han hernæst som FN-observatør, før han omlagde sin karrierevej og blev forfatter. Riel har både udgivet store romaner såvel som små novellesamlinger, og i 2010 blev Jørn Riel tildelt Det Danske Akademis Store Pris, der udover hædersbevisningen består af 300.000 kroner.
Jørn Riels 10 skrønesamlinger fra Nordøstgrønland – og en enkelt fra Sydøstgrønland – har vundet ham mange trofaste læsere. Og med god grund. En mere elskelig samling af barokke og (u)troværdige særlinge, som befolkningen på fangstationerne udgør, er svær at finde."At være i Grønland med Jørn Riels flok af lystne anarkister er lige så godt som at være der i virkeligheden. Mindst. I skrønerne lukker Jørn Riel op for en funklende rigdom af historier, der er så umanerlige – i enhver forstand af ordet – og helt uden skam i livet, at man skal vare sig for at tro på dem. Som andet end en vidunderlig digterisk sandhed. Jørn Riels skrøner er gjort af det stof drømme gøres af. Og hvad kan man forlange mere?"– Henrik Wivel, Berlingske TidendeDen danske forfatter Jørn Riel (f. 1931) debuterede med romantrilogien "Mine fædres hus" (1970-72), men havde inden da rejst rundt i det meste af verden, blandt andet i forbindelse med forskellige erhverv. Jørn Riel var en del af Lauge Koch-ekspeditionenen (1951-53) og var efterfølgende udstationeret i Grønland i 10 år. Imellem 1964-71 arbejdede han hernæst som FN-observatør, før han omlagde sin karrierevej og blev forfatter. Riel har både udgivet store romaner såvel som små novellesamlinger, og i 2010 blev Jørn Riel tildelt Det Danske Akademis Store Pris, der udover hædersbevisningen består af 300.000 kroner.
Jørn Riels 10 skrønesamlinger fra Nordøstgrønland – og en enkelt fra Sydøstgrønland – har vundet ham mange trofaste læsere. Og med god grund. En mere elskelig samling af barokke og (u)troværdige særlinge, som befolkningen på fangstationerne udgør, er svær at finde."At være i Grønland med Jørn Riels flok af lystne anarkister er lige så godt som at være der i virkeligheden. Mindst. I skrønerne lukker Jørn Riel op for en funklende rigdom af historier, der er så umanerlige – i enhver forstand af ordet – og helt uden skam i livet, at man skal vare sig for at tro på dem. Som andet end en vidunderlig digterisk sandhed. Jørn Riels skrøner er gjort af det stof drømme gøres af. Og hvad kan man forlange mere?"– Henrik Wivel, Berlingske TidendeDen danske forfatter Jørn Riel (f. 1931) debuterede med romantrilogien "Mine fædres hus" (1970-72), men havde inden da rejst rundt i det meste af verden, blandt andet i forbindelse med forskellige erhverv. Jørn Riel var en del af Lauge Koch-ekspeditionenen (1951-53) og var efterfølgende udstationeret i Grønland i 10 år. Imellem 1964-71 arbejdede han hernæst som FN-observatør, før han omlagde sin karrierevej og blev forfatter. Riel har både udgivet store romaner såvel som små novellesamlinger, og i 2010 blev Jørn Riel tildelt Det Danske Akademis Store Pris, der udover hædersbevisningen består af 300.000 kroner.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.