Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
'Diakoni og menneskesyn' giver en indføring i diakoniens teologi og peger på en række aktuelle udfordringer – især når det gælder menneskesynet. I bogen drøftes en række grundlæggende spørgsmål vedrørende diakoniens indhold og begrundelse – f.eks.:- ligheder og forskelle mellem almen, human omsorgsetik og kristen omsorgsetik- diakonal spiritualitet- menighedsdiakoni og profetisk diakoni- diakonale organisationers rolle i velfærdssamfundet- samspillet mellem diakonal tjeneste og professionalisering- omsorgsrelationer og hjælperroller "En af bogens store styrker er, at Nissen applicerer en nytestamentlig etik på nutiden. Med en tålmodig grundighed vender og drejer han tingene og anskuer problemstillingerne ud fra så mange vinkler som muligt. Det gør også denne bog meget velegnet til studiebog." Helle Christiansen, Kirkens Korshær – anmeldelse i Præsteforeningens Blad
”Medvandring” rummer en samlende fremstilling af religionspædagogikken i kirkeligt regi.Hvordan har den kirkelige undervisning udviklet sig, og hvilke udfordringer står den teologiske religionspædagogik over for i dag?Bogen henvender sig til studerende på forskellige uddannelser, hvor religionspædagogikken spiller en særlig rolle, bl.a. teologistudiet, men bogen vil også være brugbar for præster og andre medarbejdere i kirken med interesse for emnet.
Lægfolksteologi er en indføring i teologien skrevet til lægfolk. Bogen er en grundig introduktion til og en præsentation af fagområdet teologi – skrevet til lægmand. I bogen bliver de bibelske fag, kirkehistorien, de systematisk teologiske fag samt de praktiske fag taget under kærlig behandling. Forfatterne til bogens kapitler er eksperter inden for hver deres område og fører læseren sikkert og inspirerende rundt i teologiens verden. Bogen udgives i anledning af Teologi for lægfolks 50-års jubilæum. Pressen skriver: ★★★★ - Kristeligt Dagblad
Bogen indkredser og diskuterer de diakonale værdier i social- og sundhedsarbejde og henvender sig til studerende på de diakonale uddannelser. Håb på trods sætter spot på fagligheder, der har som sit omdrejningspunkt at skabe muligheder for et værdigt menneskeliv. Således udfoldes og perspektiveres begreber som solidaritet, omsorg, barmhjertighed, kommunikation, livskvalitet, værdighed, nærvær, empowerment, anerkendelse, inklusion, frihed og håb. Forståelsen af begreberne hentes i forskellige traditioner og er således med til at tydeliggøre, hvordan fagligheder kan inspirere og berige hinanden, og hvad de hver især bidrager med. Netop dét er afgørende vigtigt og brugbart i forhold til professioner, hvis virkelighed er at skulle navigere i flerfaglige sammenhænge. Omsorgsarbejdet kalder i alt dets mangfoldighed på uddannede, der er klar over vigtigheden af at tænke på tværs af profession og faglighed for at finde veje og muligheder i menneskers liv.
Bogen er en introduktion til det brede fagområde sjælesorg og diakoni og rummer – foruden en drøftelse af begrebet sjælesorg – en fremstilling af fagets grundlag, arbejdsområde og metode.Møde og dialog er en indføring i arbejdsfeltet sjælesorg og diakoni. Sjælesorgen har traditionelt været anset som præstens arbejde og været forbundet med samtale i kritiske livssituationer, mens diakonien har betegnet kirkernes og de kirkelige organisationers sociale arbejde – varetaget af bl.a. diakoner og sygeplejersker. I bogen peger Johannes Nissen på, at i mødet med mennesker i nød er den nødvendige hjælp sjældent enten den diakonale omsorg eller den sjælesørgeriske samtale, men oftest begge dele.Bogen henvender sig til studerende på de diakonale uddannelser, medarbejdere i diakonale institutioner og organisationer, og til alle andre – præster og lægfolk – som er optaget af sjælesorgens rolle i det moderne samfund.Johannes Nissen har været ansat på Teologi på Aarhus Universitet, først som lektor i Ny Testamente og senere i Praktisk Teologi. I sin mangeårige forskning har han udgivet en række bøger og artikler inden for sine primære interessefelter: bibelstudier i relation til etik, mission og økumeni. Desuden har han skrevet om praktisk-teologiske emner, herunder diakoni.
Bibel og etik behandler spørgsmålet om, hvilken autoritet man skal tillægge Bibelen i forbindelse med aktuelle etiske problemstillinger. Spørgsmålet drøftes ud fra en analyse af konkrete emner og principielle overvejelser. I bogens konkrete del undersøges seks emneområder: forholdet mellem fattige og rige; vold, ikke-vold og fjendekærlighed; de kristne og staten; kvinde og mand - underordning eller ligestilling; homoseksualitet samt ægteskab og skilsmisse. På nogle områder er der væsentlige forskelle mellem de bibelske udsagn. Det er derfor nærliggende at spørge, om det er muligt at skelne mellem forpligtende og ikke-forpligtende udsagn. Hvilke tekster og hvilke perspektiver ønsker vi at prioritere og hvorfor? I den principielle del af bogen drøftes en række etiske modeller. Her overvejes især Bibelens forhold til tre andre etiske kilder: tradition, fornuft og erfaring. Endelig gives der i bogens sidste del en analyse af etikken i spændingsfeltet mellem menighed og samfund. Nytestamentlig etik er først og fremmest en fællesskabsetik, og det medfører, at den etiske refleksion må have karakter af en fælles læreproces. Det er nødvendigt at finde en model for, hvordan man sammen kan tackle uenighed om etiske problemstillinger.
Bogen rummer artikler, som behandler klassiske diakonale temaer som fattigdom, menneskesyn, sjælesorg, tro, håb, kirke og velfærdsstat. Ligeledes er der artikler om bl.a. bæredygtighed og økonomi I disse år er der en stigende opmærksomhed på det gamle ord ’diakoni’. Ordet kan betegne socialt omsorgsarbejde i kirker og organisationer; det bruges på uddannelser og i samarbejdet med det offentlige. Den fornyede opmærksomhed viser sig ved, at menigheder ansætter diakonimedarbejdere, diakonale organisationer afholder kurser, og at søgningen til diakoniuddannelserne aldrig har været større. Desuden samarbejder kommuner med kirker og frivillige om klassiske diakonale udfordringer som ensomhed, udsathed og sorg.Artikelsamlingen afspejler både diakoniens klassiske områder og tager fat på nutidige og fremtidige problemstillinger. Bogens bidragydere arbejder i diakonale organisationer, i folkekirken og på densuddannelser, på universiteternes teologiuddannelse og på Diakonhøjskolen.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.