Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Det er en kendsgerning, at økonomi og miljø hænger sammen og det er en kendsgerning, at de herskende eliter har valgt at fortrænge kendsgerningerne. Har valgt at se bort fra, at vækstsamfundet hører fortiden til. ”Vækstsamfundet har nået sine grænser og konfronterer os med kriser på stort set alle områder af tilværelsen.” Således skriver medredaktør på LIVET EFTER VÆKSTEN Kirstine Holten-Andersen. I denne højaktuelle debatbog præsenterer og diskuterer 15 forfattere deres løsninger og visioner for en bæredygtig omstilling inden for 5 centrale samfundsområder: Sundhed, uddannelse, arbejde, fællesskab og økonomi.Det er bogens ambition, at den nødvendige grønne omstilling kan vinde udbredelse og forståelse i befolkningen, så vækstsamfundets troldmænd omsider kan gå på pension.
”Sprogets magt – magtens sprog” er et opgør med det glatpolerede sprog, der præger vor tids toneangivende medier og magtbærende institutioner. Det er bogens hovedtese, at dette sprog har gjort os blinde for virkeligheden, hvorfor vi har svært ved at erkende, det sammenbrud, der sker for øjnene af os. i en bredt anlagt historisk analyse undersøger bogen sprogets udvikling gennem tiden, med særligt fokus på tre afgørende sproglige revolutioner: Overgangen fra tale til skrift, fra håndskrift til bogtryk og fra grafisk til elektronisk kommunikation.Holten-Andersen betoner i sin semiotiske analyse, at hvad han kalder semio-kapitalismen bortrationaliserer stadigt flere manuelle funktioner og sender håndens arbejdere ud i arbejdsløshed,. Det er kropsløshedens, stedløshedens og tidløshedens ultimative konsekvens.”I bogens sidste kapitler giver forfatteren en række bud på, hvorledes en tilsyneladende uomgængelig udvikling kan afvendes. En del af løsningen er, betoner Holten-Andersen, at genskabe respekten for det manuelle arbejde i stedet for den destruktive intellektualisering, der har fundet sted.
Forfatterens filosofiske analyser, der inviterer læseren på en vandring på fjeldet og i filosofihistorien for at lede efter en kropslig virkelighed der går bag om de ord, der i dag misbruges til magt og manipulation
Den traditionelle naturvidenskab afslører og ordner naturen. Men i denne tid er "neurotisk" orden umoderne og kaos oppe i tiden. Bogen lader seks forskere fra danske forskningsinstitutioner give deres bud på naturvidenskabens betydning i dette kaos. Der indledes med redaktørernes overvejelser fra et økologisk synspunkt, hvorefter bidragsyderne nuancerer debatten ud fra hver deres emne - og giver et billede af de interne kritiske overvejelser over naturvidenskabens rolle, dens muligheder og umuligheder. (eBog af trykt udgave, 2000).
Tanker om det myndige menneske Det er ikke en bog om gamle vaskemaskiner, selv om man måske kunne få den tanke ved at betragte den flyvende Miele på omslaget. Nej, det er en bog om holdninger, både dem der er i vejen, og dem der skal til for at komme videre. Og dermed få skabt ny plads på bogreolerne rundt om i det danske. En farbar vej til de danske bogreoler er at råbe resterne af 68-generation op, 68'erne og deres medløbere ... 68'erne. John Holten-Andersen har forudsætningerne for at forstå 68'erne. Han er selv en af dem. Hjernevask og hjerteblod - Tanker om det myndige menneske er et forsøg på at skrive et hårdt tiltrængt manifest, måske et nyt Oprør fra midten. For det, som det drejer sig om, er at få skabt en sammenhængende bæredygtigheds-forestilling til afløsning af de tankeløse forestillinger der præger Danmmark, og forhindrer Danmark her & nu at komme videre. Hjernevask og hjerteblod er et opgør, et selvopgør og et opgør med forstandens overherredømme. Det er en bog, der diskuterer og fører læseren gennem debatter og holdninger og søger at finde en platform, hvorfra der på ny kan handles, således at det engang igen bliver muligt at diskutere meningsfuldt, hvordan samfundet skal og kan indrettes. Ny-indrettes. Holten-Andersen vender sig til den danske tradition: Fra Brorson over Grundtvig til Jeppe Aakjær og Kim Larsen. For som udviklingen er, skønner Holten-Andersen, er al fornuftig udvikling midlertidigt gået i stå.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.