Udvidet returret til d. 31. januar 2025

Bøger af John T. Lauridsen

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - Hitlers mænd i Danmark 1933-1945. Bind 1-2
    af Henrik Lundtofte & John T. Lauridsen
    345,95 - 462,95 kr.

    Werner Best, Hitlers øverste embedsmand i Danmark under besættelsen, så det som sin opgave at forvalte landet med så få gnidninger og så stort udbytte som muligt. General Hermann von Hanneken og SS-general Günther Pancke var mere konfrontatoriske. De tyske udsendte kom til landet med forskellige ordrer og forudsætninger, og deres forskellige personligheder slog også igennem i indsatsen. De forhold er vigtige at kende til for vores forståelse af besættelsesmagtens politik, der gjorde Danmark til et særtilfælde i krigens Europa.På Førerens ordre indeholder biografiske portrætter af 64 embedsmænd, rigstyskere, politi- og SS-folk samt værnemagtsofficerer, der før og under 2. verdenskrig repræsenterede Det tredje Rige i Danmark. Fra de øverste beslutningstagere i København til politichefer i provinsen, fra den rigsbefuldmægtigede på Dagmarhus til lederen af Frøslevlejren. Biografierne giver ny indsigt i både kendte, mindre kendte og hidtil helt ubeskrevne tyske aktørers politik og adfærd samt i deres ideologisk-sociale baggrund og i deres efterkrigsliv.Bogen er redigeret af John T. Lauridsen, forhenværende forskningschef på Det Kgl. Bibliotek, og Henrik Lundtofte, leder af Historisk Samling fra Besættelsestiden ved Museum VEST. Sammen med tolv andre forskere i besættelsestidens historie har de skrevet bogens bidrag.

  • - Danmark i Hitlers Europa
    af John T. Lauridsen
    222,95 kr.

    Fortællingen om livet i Danmark under besættelsen: Stort format, billedbåret med tekster, der følger billedsiden - og med en indledning, der giver et vue over besættelsestidens 5 år i Danmark. Billederne vælges fra den skat af nyfundne, superfine billeder, forfatteren har fået adgang til.O. 200 fotos. Udkommer i anledning af 70-års markeringen af Danmarks befrielse

  • af John T. Lauridsen
    45,95 kr.

    I "De danske nazister" beskriver John T. Lauridsen en lang række aspekter om den nazistiske bevægelse og nazisympatisører i Danmark. Bogen indeholder en uvurderlig oversigt over litteratur om emnet og er yderst brugbar for enhver, der ønsker at sætte sig yderligere ind i emnet.John Thorsten Lauridsen (f. 1951) er en dansk forfatter og historiker. Han er uddannet mag.art. i historie fra Aarhus Universitet og arbejder i dag som forskningschef ved Det Kongelige Bibliotek. John T. Lauridsen har skrevet en lang række bøger om dansk historie og modtog i 2013 Kulturministeriets Julius Bomholt Prisen.

  • af John T. Lauridsen
    63,94 kr.

    I alle samfund vil der til enhver tid være folk, der falder udenfor, eller som ikke kan holde sig til de skrevne eller uskrevne regler. Hvordan man har behandlet disse marginalgrupper, har imidlertid forandret sig meget i løbet af de sidste århundreder.John T. Lauridsen fortæller, hvordan man i 1500-tallet samlede vagabonder, prostituerede, ugifte mødre, tidligere straffede og arbejdsløse sammen og smed dem på byporten. I 1600-tallet gemte man de gale og forkrøblede væk på et hospital, og siden hen har man fundet andre måder at behandle de utilpassede på. Bogen tegner et ubehageligt, men spændende billede af det danske samfunds udvikling fra 1500 til 1950.John Thorsten Lauridsen (f. 1951) er en dansk forfatter og historiker. Han er uddannet mag.art. i historie fra Aarhus Universitet og arbejder i dag som forskningschef ved Det Kongelige Bibliotek. John T. Lauridsen har skrevet en lang række bøger om dansk historie og modtog i 2013 Kulturministeriets Julius Bomholt Prisen.

  • af John T. Lauridsen
    63,94 kr.

    Esbjerg er i dag en af Danmarks største byer, og alligevel er det en relativt ny by. Først da man i slutningen af 1800-tallet gik i gang med at anlægge en havn der, hvor Esbjerg i dag ligger, begyndte byen lige så stille at vokse frem. En af dem, der i allerhøjeste grad satte sit præg på Esbjergs tidlige udvikling, var lægen Oscar Bruun. Han knyttede sin skæbne til Esbjerg helt fra byens spæde begyndelse og var da også den første til at udgive en bog om Esbjerg på 25 års jubilæet for beslutningen om havnens grundlæggelse.John T. Lauridsens bog fortæller om Oscar Bruun og hans store betydning for Esbjerg. Samtidig beskriver den Esbjergs historie og den betydning, byen fik igennem det tyvende århundrede.John Thorsten Lauridsen (f. 1951) er en dansk forfatter og historiker. Han er uddannet mag.art. i historie fra Aarhus Universitet og arbejder i dag som forskningschef ved Det Kongelige Bibliotek. John T. Lauridsen har skrevet en lang række bøger om dansk historie og modtog i 2013 Kulturministeriets Julius Bomholt Prisen.

  • af John T. Lauridsen
    74,95 kr.

    "De første nybyggere og de første par generationer af indfødte esbjergensere er også borte. Samtidig er Esbjerg som Danmarks andre dynamiske byer efter anden verdenskrig præget af dybtgående sociale forandringer, af vækst og strukturomvæltninger, der har rejst nye krav og behov for byen og dens miljø."John T. Lauridsen fortæller historien om et af Esbjergs første arbejdskvarterer og dets udvikling gennem det første århundrede, siden det blev grundlagt sammen med resten af Esbjerg. Kvarterets historie siger ikke bare meget om Esbjerg, men om hele Danmark udvikling i løbet af det tyvende århundrede, og således bliver John T. Lauridsens bog relevant for alle, der interesserer sig for Danmarks sociale historie.John Thorsten Lauridsen (f. 1951) er en dansk forfatter og historiker. Han er uddannet mag.art. i historie fra Aarhus Universitet og arbejder i dag som forskningschef ved Det Kongelige Bibliotek. John T. Lauridsen har skrevet en lang række bøger om dansk historie og modtog i 2013 Kulturministeriets Julius Bomholt Prisen.

  • af John T. Lauridsen
    74,95 kr.

    "Krig, købmænd og kongemagt" belyser 1600-tallets Danmark fra flere forskellige sider. Vi hører om samfundets tilstand og socialhistorien i datidens Danmark, om retsvæsnet og borgerkulturen og om kriges påvirkning af den almindelige danskers liv. Bogen fortæller også om enkeltpersoners liv og giver os på den måde en indsigt i datidens samfund. Læs blandt andet Poul Klingenbergs selvbiografiske optegnelser og om familiens Berns slægtsforhold i 1600-tallet.John Thorsten Lauridsen (f. 1951) er en dansk forfatter og historiker. Han er uddannet mag.art. i historie fra Aarhus Universitet og arbejder i dag som forskningschef ved Det Kongelige Bibliotek. John T. Lauridsen har skrevet en lang række bøger om dansk historie og modtog i 2013 Kulturministeriets Julius Bomholt Prisen.

  • - Og andre 1600-tals studier
    af John T. Lauridsen
    424,95 kr.

  • af John T. Lauridsen & Mikkel Kirkebæk
    138,95 kr.

    For første gang fortælles hele historien om Danmarks mest eftersøgte krigsforbryder, tidligere SS-officer og nazist Søren Kam. Den 23. marts 2015 døde Søren Kam. Han efterlod sine erindringer nedskrevet i 1986, der først måtte udgives efter hans død. I "Søren Kams erindringer" foreligger erindringerne som en kildeudgivelse med Mikkel Kirkebæk og John T. Lauridsens noter og fyldige indledning. Erindringerne er Søren Kams udførlige skildring af sit liv fra barndom til alderdom. Han voksede op i et velstillet hjem i Nordsjælland og meldte sig som ganske ung til Waffen-SS. Hans talrige krigsoplevelser på Østfronten beskrives indgående og levende i erindringerne. Som chef for Schalburgskolen deltog Kam senere i mordet på BT-redaktør Carl Henrik Clemmensen. Efter drabet vendte Kam tilbage til frontlivet, hvor han sent i krigen modtog Jernkorsets Ridderkors og blev takket personligt af Hitler. Siden krigens afslutning opholdte Kam sig i Tyskland under falsk identitet, men 30 år efter blev hans opholdsted i Tyskland kendt, og en af de længste og mest omtalte udleveringssager i danmarkshistorien begyndte. Den omfattende indledning og noter ved historiker Mikkel Kirkebæk og forskningschef ved Det Kongelige Bibliotek John T. Lauridsen tilføjer en kritisk beskrivelse af mennesket Søren Kam, hans liv og gerninger, udleveringssagen og de dele af Kams liv, der er undladt eller overfladisk beskrevet i Kams eget manuskript. Indledningen analyserer den såkaldte "modhistorie", som Kams erindringer repræsenterer, samt hans status som ikon og mytebærer for gamle nazister og SS-veteranmiljøet – og fremtrædende fjendebillede for store dele af den danske offentlighed.

  • - Danmark under den tyske besættelse 1940-45¤en bibliografi
    af John T. Lauridsen
    314,95 kr.

    Danmarks besættelse 1940-1945 er formentlig den periode i Danmarks historie, der er mest og dybest udforsket af alle. To generationer senere fremkalder ´de fem forbandede år´ stadig debat, og antallet af artikler, film, bøger m.m. om perioden er efterhånden vokset til en uoverskuelig mængde. Samarbejde og modstand er den første systematiske samling og registrering af mere end 50 års udgivelser om Danmark under den tyske besættelse 1940-45. Det er litteraturen taget i bredeste forstand, skønlitteratur, digte, noveller, populærvidenskab, erindringer, videnskabelige afhandlinger, skolebøger, domssamlinger m.m. Emnet er besættelsesårene i deres helhed, såvel dagligdag som politiske forhold nationalt og lokalt samt samarbejde og modstandskamp i alle former: sømænd i allieret tjeneste, frikorpsfolk på østfronten, fanger i tyske koncentrationslejre m.fl. Registreringen er foretaget på grundlag af en gennemgang af bogfortegnelser, tidsskriftindekser, Dansk Historisk Bibliografi, andre fag- og lokalbibliografier samt over 100 tidsskrifter. Tillige er registreret dokumentar- og spillefilm om besættelsestiden. I alt 8600 poster, med person- og stedregister. John T. Lauridsen, dr.phil., er forskningschef på Det Kongelige Bibliotek. Han har tidligere udgivet bl.a. Krig, købmænd og kongemagt.

  • - En introduktion til kilder og litteratur
    af John T. Lauridsen
    235,95 kr.

    Årene 1940-1945 markerer den mest dramatiske periode af besættelsestiden i Danmark såvel som i dansk historie i det 20. århundrede. I disse år var Nazitysklands rigsbefuldmægtigede Werner Best udstationeret i Danmark, og han kom om nogen til at personificere besættelsespolitikken. Best rapporterede dagligt til det tyske udenrigsministerium i Berlin, som responderede med direktiver og forespørgsler. Før den tyske besættelsesmagts kapitulation i 1945 brændte Best — i et forsøg på at slette så meget af det belastende materiale som muligt — efter ordre hele sin korrespondance, der herefter ansås som værende tabt. Gennem en imponerende forskningsindsats har John T. Lauridsen rekonstrueret denne korrespondance på baggrund af en gennemgang af især tyske og danske arkiver. Resultatet er tibindsværket Werner Bests korrespondance med Auswärtiges Amt og andre tyske aktører vedrørende besættelsen af Danmark 1942-1945. Der er tale om et delvist ukendt eller i forskningsmæssig sammenhæng ubenyttet kildemateriale, der her trækkes frem i lyset. Således belyses hovedtræk af den tyske besættelsespolitik i Danmark, vel at mærke set fra tysk side. Tysk besættelsespolitik i Danmark 1940-1945 er en introduktion til tibindsværket og rummer det første binds ca. 150 sider lange indledning samt udvalgte tillæg, oversigter og kilde- og litteraturfortegnelser hentet fra de øvrige bind. John T. Lauridsen er dr.phil. og forskningschef ved Det Kongelige Bibliotek.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.