Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
”Denne bog handler om et stort sundhedsproblem: traumer i tilknytningsrelationer – i yderste instans overgreb på og vanrøgt af børn. (…) Den voksende forståelse af den afgørende betydning af mentalisering – det at være opmærksom på mentale tilstande som tanker og følelser hos en selv og andre – sætter os mere specifikt i stand til at finde frem til det, som efter min opfattelse er nøglen til traumet og vejen til at komme sig: mentalisering i forbindelse med tilknytningsrelationer. Med inddragelsen af mentalisering vil tilknytningsteori og forskning give os et solidt grundlag for traumebehandling, som tilbyder terapeuter og patienter en klarere forestilling om, hvad vi foretager os.”Jon G. Allen i bogens prolog ”Allen styrer os behændigt gennem minefeltet af evidensbaserede terapier og når frem til ’traditionel terapi’, en ny kombination af mindfulness, mentalisering og tilknytningsbaseret terapi, der leverer den diagnostiske forståelse, som både terapeut og patient – implicit eller eksplicit – søger.”Peter Fonagy, leder af Anna Freud Centre, i bogens forord ”Jon G. Allen opfordrer på en yderst engagerende og nyttig måde terapeuter til grundige overvejelser, før de undervurderer værdien af ’traditionel terapi’, når de arbejder med klienter, som har været udsat for relationelle psykiske traumer. Men det, han beskriver, er meget mere end traditionel terapi; det er en kompleks (men særdeles praktisk) destillation af de centrale principper og praksisser, der gør alle de nyere ’evidensbaserede’ terapier effektive.”Julian D. Ford, University of Connecticut Health Center Jon G. Allen, ph.d, er ledende psykolog ved Menninger-klinikken og Helen Malsin Palley-professor i psykisk sundhedsforskning og professor i psykiatri ved Menninger-instituttet for psykiatri og adfærdsvidenskaber ved Baylor College of Medicine. Jon G. Allen har specialiseret sig i behandling af traumerelaterede lidelser og depression. Han er en produktiv forfatter og udgiver, der har skrevet bøger om traumer, depression og mentalisering.
At mentalisere vil sige at forstå adfærd som udtryk for mentale tilstande som tanker og følelser. Denne bog giver en udførlig redegørelse for begrebet mentalisering og dets anvendelse i klinisk praksis. Forfatterne lægger op til, at mentalisering betragtes som grundlaget for alle psykoterapeutiske handlinger, og ønsker med bogen at styrke fundamentet for psykoterapeutisk praksis. Udviklingen af interessen for mentalisering er sket i tre bølger. Den første bølge kom, da Uta Frith, John Morton og deres medarbejdere beskrev mentaliseringsvanskeligheder som det centrale psykologiske problem i forbindelse med autisme. Kort tid efter skabte Peter Fonagy, Mary Target og deres kolleger bølge nummer to ved at anvende mentaliseringsbegrebet i forbindelse med traumerelateret udviklingspsykologi, sådan som den kom til udtryk i borderline-personlighedsforstyrrelse. Nu er der så ved at danne sig en tredje bølge med henblik på at inddrage mentalisering i det kliniske arbejde med et bredere spektrum af forstyrrelser, behandlingsmodaliteter og teoretiske tilgange. Bogens første del er en grundig gennemgang af den forskningsmæssige og teoretiske litteratur af relevans for mentalisering, herunder dens mange aspekter og relationer til beslægtede begreber, dens udviklingsmæssige udspring i tilknytningsforhold og dens neurobiologiske forankring. Bogens anden del omhandler mentaliserende interventioner i psykoterapi, og hvordan disse anvendes i fx traumebehandling, terapi med børn og deres forældre, behandling af borderline-personlighedsforstyrrelse, psykoedukation og i forebyggelse af fx voldelig adfærd. Bogen henvender sig til faggrupper, der arbejder med mennesker, særligt i terapeutiske sammenhænge, herunder psykologer, psykiatere, psykoterapeuter. Den forsyner praktikere med alt, hvad de har brug for at vide om mentaliseringsbaseret behandling. Jon G. Allen, Peter Fonagy og Anthony W. Batemaner alle tre professorer og de største internationale kapaciteter inden for mentaliseringsbaseret terapi.
This book brings together the latest knowledge from attachment research and neuroscience to provide a new approach to treating trauma for therapists from different professional disciplines and diverse theoretical backgrounds.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.