Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Science fiction fra mange synsvinklerI år er det sekstende udgave af Lige under overfladen-serien. Som sædvanligt med et udpluk af hvad danske forfattere har på hjerte indenfor science fiction-genren.Når alle er kopier, hvordan finder man så originalen?Ringmærkning af dyr i verdensrummet er ikke helt lige til.Er der specielt gode overlevelsesstrategier ved invasion udefra.Kan man stække magten for de store IT-giganter?Giver designerbabyer somme tider helt utilsigtede problemer?Er medierne villige til at gå linen helt ud?Disse og mange andre emner kan du få et bud på i årets antologi.Genren spænder vidt og novellerne skal for de flestes vedkommende også gerne få læseren til at tænke på relationen til dagens verdenssituation. Sådan har det altid været i denne serie og således fortsætter det også i år.
Den drikfældige fotograf Ainukka Heikkinen skal i år 2057 følge og dokumentere en ekspedition, hvis opgave det er, at finde plantearter til produktion af mere anti-virus mod den ulmende Virus B som med mellemrum hærger Europa og dele af resten af verden. Turen er finansieret af en paramilitær sikkerhedskoncern i samarbejde med New National Geographic.Det lille hold ankommer til et område i en russisk region hvor en abnorm vegetation, og muteret dyreliv spreder sig hastigt. Ainukka opdager en skjult agenda, og hun må kæmpe sig igennem en brutal verden af fysiske og morderiske forhindringer. Hun klarer sig med nød og næppe igennem, og møder et mystisk væsen fra en anden verden. Ainukka må sande at hun for altid er forandret – både sjæleligt og fysisk.”TROPIKA - Ainukka Heikkinens forandring” handler om længsel, ærgerrighed, forræderi og kampen for overlevelse i et strabadsfyldt tropemiljø, omgærdet af sære skabninger, svævende byer, kamprobotter og blå, lysende solkugler. Et actioneventyr som ender i både destruktion og oprejsning.
I disse år bliver klimaproblematikken mere og mere påtrængende, på globalt plan, og næsten alle mener, at vi bør gøre noget ved det, for ikke at gøre jorden mere eller mindre ubeboelig.Denne antologi indeholder noveller af et udsnit af de forfattere i Danmark, der i øjeblikket skriver science fiction.Langt de fleste har et dansk tilsnit. Ikke fordi det er et bevidst valg fra min side, men det er nok for mange, både forfattere og læsere, nemmere at forholde sig til noget, der kunne ske her i norden. Typisk er det jo også ‘den lille historie’ i ‘den store katastrofe’, der giver nærvær.Du vil som læser finde både ‘gale’ og ‘tåbelige’ videnskabsmænd. Du vil finde naturskabte klimakatastrofer. Du vil finde eksempler på oversvømmelser, tørke og istid. Du vil finde eksempler på muterede livsformer og afarter af AI.Selvsagt er dette ikke udtømmende, men forhåbentligt giver det lyst til at læse hele samlingen.Jesper Goll: En overgangLars Nisted: HobbyerHanne Rump: KuplenSara Weisdorf: Løbet ud i sandetNiels Kjærgaard: Klima NoirRune Nyholm Nøhr: HavudsigtSofie Boysen: Bunker Fem 121Maria Pilh Bengtsen: KnappenC. C. Thybro: KomplekskullerA. Silvestri: Lortejob!Tim Sørensen: En opsangCindy Lynn Brown: LangtidshukommelseAnders Olesen: Til sidste dråbeSonja Winckelmann Thomsen: VandtætGudrun Østergaard: VejrskifteJon Terje Østberg: Den Store MindedagRasmus Hebsgaard: Én nat på tre døgnHelene Toksværd: KobenEa-Katrine Lystbæk Thomsen: Præsentation af ‘Kulturel-antropologisk diskussion af fund fra informationstidsalderen’Martin Møller Geertsen: Udenfor SkyggenJ. M. Jensen: ÆggebakkebjergeneTrine J. Cederlöf: NordMajbrit Høyrup: TommelfjeldHeidi Bobjerg: Under himlen, over jordenOm forfatterne
Vi lever i øjeblikket med en pandemi, der startede i december 2019. Meget tidligt blev vi i redaktionen enige om, at lave en science fiction-antologi om emnet, men ville dog vente et år, så pandemien enten var overstået, eller i hvert fald under fuld kontrol. Desværre har det vist sig, at Covid 19 er sværere at få under kontrol end vi havde håbet, så også i denne vinter er der rigtigt mange tilfælde overalt i verden.Pandemifiktion indenfor science fiction kan have mange forskellige ansigter. I denne antologi har langt de fleste noveller et dansk tilsnit. Ikke fordi det er et bevidst valg fra vores side, men det er nok for mange, både forfattere og læsere, nemmere at forholde sig til noget, der sker lokalt, selv i en pandemisituation. Typisk er det jo også ‘den lille historie’ i ‘den store katastrofe’, der giver nærvær.Du vil som læser finde både ‘gale’ og ‘tåbelige’ videnskabsmænd samt klassiske zombiehistorier. Vaccinemodstanderne og diverse eksempler på isolation, både påtvungen og frivillig, er heller ikke glemt. Det samme gælder mere eksotiske historier med udenjordiske skadelige ’kæledyr’, aliens der vil hjælpe ved at skabe en epidemi, og en pandemi blandt dyr, der har andre følger for mennesker. En ekstra krølle kan også være, at former for computervirus kan blive til ægte sygdom.ForordFreddy E. Silva: Den sidste decemberVibeke Vestergaard: LoveBUG2Nadia Kebaier: SamfundssindMette Werner: 41Jasmin Hansen: KonspirationsteorierJon Terje Østberg: Manden med den røde butterflyJohannes Lundstrøm: Flokimmuniteten der udeblevNanna Grønbech Petersen: SpindKarin Pagter Duparc: Drømmerier i koleraens tidSari Arent: ExteriaNiels Kjærgaard: Total DeliriumSinus Reuss: For en sikkerheds skyldAndrias Andreasen: Abrahams byrdeClara Robin: Zombier i køkkenhavenMariane Mide: StjernehermelinDitlev Viðstein Petersen: La Redoute du SoleilSara Windfeldt Thorsen: Frisk luftIda Maria Bonnevie: Gaudium Ex TristitiaMaria Pilh Bengtsen: LangdistanceHelene Toksværd: Svinet skal døAnders Olesen: Glemmer du, så husker viJesper Goll: Skuret i baghavenJane Mondrup: AmbrotosOm forfatterne
Det er nu for tiende gang at Science Fiction Cirklen kan præsentere en original science fiction novelleantologi med bredde og dybde.I dette bind kan man finde historier om fjerne og parallelle universer, kontrafaktiske fortællinger, eventyrlige rumrejser, kunstige intelligenser og mange andre fantasifulde møder med science fictionvirkeligheder. Idet dette bind markerer en milepæl i serien, er hver historie illustreret med en vignet.Serien består nu af 10 bind og rummer i alt 200 noveller skrevet af 72 forskellige forfattere fordelt på omkring 3.000 sider.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.