Udvidet returret til d. 31. januar 2025

Bøger af Kåre Johannessen

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Kåre Johannessen
    187,95 - 288,95 kr.

    Magt og mennesker i Danmarks middelalder er et ambitiøst forsøg på at frembringe et populær historisk værk om middelalderen, der i et ligefremt og ukunstlet sprog giver en up-to-date fremstilling af begivenheder og dagligliv fra begyndelsen af 1000-tallet til midten af 1500-tallet.Stilen er den sædvanlige Kåre Johannessenske ... Fakta og historiske tal serveres med stor underfundighed og med et glimt i øjet. Læseren vil aldrig kede sig. Forfatteren er kendt for at være en eminent fortæller og formidler af historie, og hans retoriske stil går igen i bogen. På sin vej op gennem middelalderen krydrer han sin fortælling med anekdoter og små, personlige vurderinger og statements. Man er aldrig i tvivl om, at forfatteren er der, og hvem forfatteren er, nemlig Kåre Johannessen, der ufortrødent lægger sig i sporene af store formidlere som Palle Lauring, Piet van Deurs og Erik Kjersgaard, der hver på deres måde havde – eller har – en eminent evne til servere historien levende og underholdende for danskerne. Bogen er opdelt i 15 kapitler, og som tilgift til hvert kapitel helliger Kåre Johannessen sig dels en af middelalderens store nyskabelser som fx: ”Mursten” eller ”Skriftkulturen”, dels behandler han et relevant og vedkommende tema som ”Kvinder”, ”Penge” og ”Overtro”, men også overraskende emner som fx ”Humor” og ”Sex”. Alt sammen leveret på en afvæbnende måde, der kommer læseren i møde i øjenhøjde. Bogen er desuden spækket med flotte illustrationer og særligt tegnede vignetter, der afspejler middelalderens mangfoldige univers.

  • - middelalderens gruelige gestalter
    af Kåre Johannessen
    187,95 - 288,95 kr.

    Middelalderens verden var fuld af alle mulige sære og uhyggelige væsener. En af årsagerne var, at man med den begrænsede viden, man havde, måtte forsøge at forklare det uforklarlige, som når nogen forsvandt, og når verden var skræmmende, truende eller farlig. Alle de navnløse rædsler måtte have en form og blive mere konkrete. Alene det at sætte navn på en trussel, gør den måske en smule mindre skræmmende. I middelalderen troede man fuldt og fast på drager, griffer, varulve, elverfolk, lygtemænd og en lang række andre mærkværdigheder.Kåre Johannessen har studeret middelalderens dunkle fantasifostre og mener, at de kan lære os en vigtig lektie. Mange af gespensterne har nemlig deres helt egen, særlige rod: Kirkens spøgelser var født af bekymringen for at miste autoritet, bondebefolkningens lygtemænd af angsten for at få stjålet deres jord, og de gamle nordboere manede gengangere op af frygten for konflikter og sammenstød. Monstrene afspejler vores største frygt. De viser os, hvad det er, vi er allermest bange for – og dermed også, hvad der virkelig betyder noget for os.Mørkets skabninger er Kåre Johannessens nyeste bog om den middelalderlige verden. Han fortæller, hvordan mange af middelalderens ideer og forestillinger lever videre i os den dag i dag og dermed er mere relevante for vores forståelse af egen verden, end vi tror.

  • af Kåre Johannessen
    187,95 - 347,95 kr.

    Lyst og lidenskab i middelalderen er en bog om seksuel adfærd i Danmark og Europa i perioden ca. 1000-1500 e.Kr. Den behandler emnet ud fra en kulturel og sociologisk vinkel, hvorved man får et særligt indblik i et alment menneskeligt emne i en fjern men afgørende vigtig historisk periode. En periode, der normmæssigt ikke er så fjernt fra os i dag, som man umiddelbart skulle tro. Selvom der findes litteratur om emnet, er kun en meget lille del af det tilgængeligt på dansk, og tilmed er den litteratur meget akademisk. Lyst og lidenskab i middelalderen søger at rette op på dette forhold ved samlet at formidle den viden, der er til rådighed i dag.Ligesom Kåre Johannessens seneste bog, Magt og mennesker i Danmarks middelalder, er ambitionen at give en faglig kompetent og velillustreret fremstilling i tradition med store formidlere som Palle Lauring, Erik Kjærsgaard og Piet van Deurs og derved at fange såvel den unge som den ældre læsers opmærksomhed.

  • af Kåre Johannessen
    74,95 - 317,95 kr.

    I oktober 1517 slår munken Martin Luther et dokument op på en kirkedør i Wittenberg. Med sin kritik af den katolske kirkes handel med aflad udløser han reformationen. Esben Magnussøn Dane er tilfældigvis i byen og stifter som en af de første bekendtskab med Luthers revolutionerende tanker - tanker, der skal få afgørende indflydelse på hans eget liv.Brødrene Esben og Erland er, ligesom forfædrene i slægten, tro tjenere for kongemagten. Esben følger Christian 2. gennem dramatiske tider, han oplever det Stockholmske blodbad, og gennem sin ven Hans Tausen kommer Esben til at spille en afgørende rolle for Danmark i de kritiske år. Han står midt i de voldsomme stridigheder, der leder frem til en af de største omvæltninger i Danmark nogensinde - reformationen. Mens én bror vælger Luthers lære, fastholder den anden den katolske tro. Kan blodet forene, hvad troen har splittet.

  • af Kåre Johannessen
    74,95 - 119,95 kr.

    I 1412 ligger Norges dronning og hele Nordens herskerinde, Margrete den Første, for døden på et skib i Flensborg fjord. Ved hendes dødsleje våger den 15-årige Sofie Dane, oldebarn af livlægen Peter Dane, og nu det unge overhoved for sin slægt. Her må den unge pige løfte arven efter sine forfædre, da hun lover den døende regent at støtte hendes stedsøn, kong Erik af Pommern. Som kongens frille kommer Sofie over de næste årtier tættere på kongemagten end nogen anden Dane tidligere har været. Da hun i dyb hemmelighed føder kongens uægte søn, lærer hun i sandhed den største kærlighed og det største had at kende. Hun oplever oprør, krig og store omvæltninger, hun følger kongen på rejser til fjerne egne. Den tankeløse unge pige vokser med sine opgaver og lærer, at det ikke altid er så enkelt at skelne godt fra ondt.

  • af Kåre Johannessen
    93,95 - 119,95 kr.

    Året er 1914 og som mange andre sønderjyder bliver Albert Jantzen indkaldt til tysk krigstjeneste. I stedet hans romantiske forestillinger om krigshelte oplever han helvedet i skyttegraven på den belgiske front, indtil han bliver tilbudt at blive overflyttet til det tyske flyverkorps.Her kommer han under ledelse af den unge løjtnant Manfred von Richthofen, der hurtigt bliver frygtet af sine fjender som "Den Røde Baron". Under von Richthofens vinger kæmper Albert over Vestfronten, men også flyverlivet viser sig at have sine rædsler. Også i flyverkorpset er livet nådesløst. Døden lurer lige om hjørnet. Det er ikke kun i mødet med fjenden at de unge piloter sætter livet på spil. Det at stige op i de spinkle militærfly lavet af trælister og lærred er en livsfarlig bedrift."man kan sagtens fornemme krigens rædsler og hvor modige piloterne var dengang, da luftkrig var noget helt nyt" - Michael Olsen, Lektør

  • - Tolv hundrede års myter, misforståelser, tilsnigelser og lodrette løgne
    af Kåre Johannessen
    147,95 - 277,95 kr.

    Hvad er sandt, og hvad er falskt? For den aktuelle begivenhed eller den hedengangne verdenshistorie er det måske mere aktuelt nu end nogensinde før at være på vagt. Med 24 udvalgte eksempler fra de sidste godt tusind år viser Kåre Johannessen os, at meget af det, som vi betragter som historiske kendsgerninger, enten er en bevidst fordrejning af sandheden eller i værste tilfælde noget forbistret sludder.Således undersøger han, om der overhovedet fandtes en vikingetid, om der engang blev valgt en kvindelig pave, om lægen Guillotin rent faktisk opfandt guillotinen, om Bismarck virkelig udkæmpede en duel med wienerpølser, om helten York egenhændigt dræbte 25 tyskere, erobrede 35 maskingeværer og tog 132 til fange i et enkelt raid, om Cubakrisen vitterlig startede, da Khrusjtjov opstillede atommissiler på Cuba – og meget mere.Rigtig historie kan ofte godt være en lille smule kedelig. Historikerens opgave, vedgår Kåre Johannessen, ”er ikke altid særlig rar, for dennes arbejde er jo at prøve at finde frem til, hvordan det virkelig var, finde frem til myternes kerner og luge ud med hård hånd og aflive dem, nådesløst.” Og han fortsætter: ”En historie, der lyder for god til at være sand, er næsten altid løgn. Historien skrives altid af sejrherren, og en 100 % objektiv og sandfærdig folkelig historiefortælling er som en hund, der taler norsk: meget, meget sjælden”.Bliv klog på en perlerække af berømte historiske myter og se dem aflivet – en for en.KÅRE JOHANNESSEN (født 1964) er uddannet cand.mag. i historie og middelalderarkæologi og har siden 2015 ernæret sig som selvstændig historieformidler ved bl.a. foredrag og formidlingsmæssige opgaver som TV-producent på TV2’s sjællandske regionalstation TV2øst, men også som vært på en række DR-produktioner og som fast paneldeltager i DR2’s Historiequizzen. Han har senest udgivet bøgerne Magt og mennesker i Danmarks middelalder (Turbine 2020), Lyst og lidenskab i middelalderen (Turbine 2021), Mørkets skabninger (Turbine 2021) og Fritid og forlystelser (Turbine 2023)

  • - træning, morskab og tidsfordriv i middelalderen
    af Kåre Johannessen
    187,95 - 347,95 kr.

    Fritid og forlystelser – træning, morskab og tidsfordriv i middelalderen er en fremstilling af, hvordan folk anvendte deres fritid, og hvilke tilbud folk i almindelighed havde i middelalderen i Danmark og vores nabolande fra ca. 1000 til reformationen i 1536.Mange forestiller sig imidlertid, at tilværelsen i middelalderen var fyldt op med slid og slæb fra morgen til aften, og at der stort set ikke var plads til underholdning og tidsfordriv. Men faktisk var der omkring 200 fridage om året ligesom i dag. Og de dage kunne fyldes med idræt som boldspil, ridderturneringer, teater, gøgl, musik, sang og dans. Skjalde og troubadurer drog omkring, og der var forlystelser som drabelige dyrekampe og mere stille sysler med bræt- og kortspil.Kåre Johannessen præsenterer i den velillustrerede bog Fritid og forlystelser for første gang et samlet overblik over fænomenet fritid i Danmark i middelalderen. Kåre Johannessen (f. 1964) er uddannet cand.mag. i historie og middelalderarkæologi og har siden 2015 ernæret sig som selvstændig historieformidler ved bl.a. foredrag og formidlingsmæssige opgaver som TV-producent på TV2’s sjællandske regionalstation TV2øst, men også som vært på en række DR-produktioner og som fast paneldeltager i DR-K’s Historiequizzen. Han har senest udgivet bøgerne Magt og mennesker i Danmarks middelalder (Turbine 2020), Lyst og lidenskab i middel-alderen (Turbine 2021) og Mørkets skabninger (Turbine 2021).

  • af Kåre Johannessen
    1.482,95 kr.

    SLÆGTEN er et historisk univers, som gennem den fiktive adelsslægt Dane fortæller Danmarkshistorien fra 1000-tallet til vor tid. Dane-slægten møder alle de store personligheder og deltager i krige, intriger og begivenheder, som får afgørende betydning for historiens gang. SLÆGTEN er udviklet af Det Historiske Hus. I oktober 1517 slår munken Martin Luther et dokument op på en kirkedør i Wittenberg. Med sin kritik af den katolske kirkes handel med aflad udløser han reformationen. Esben Magnussøn Dane er tilfældigvis i byen og stifter som en af de første bekendtskab med Luthers revolutionerende tanker – tanker, der skal få afgørende indflydelse på hans eget liv.Esben er, ligesom sine forfædre, en tro tjener for kongemagten, og han følger Christian 2. i en dramatisk tid, hvor landet står overfor en af de største omvæltninger nogensinde. Gennem sit venskab med Hans Tausen kommer Esben til at spille en afgørende rolle for Danmark i de kritiske år, men ikke alle er tilfredse med udviklingen – mindst af alle hans egen bror, Erland. Mens én vælger Luthers lære, fastholder den anden den katolske tro. Kan blodet forene, hvad troen har splittet?Udgivelsen er en storskrift-udgave i to bind til svagsynede i serien MAGNUMBØGER Lindhardt og Ringhof.Kåre Johannesen (f. 1964) uddannet historiker, inspektør på Middelaldercentret i Nykøbing F. Forfatter til en række historiske bøger, men debuterede inden for fiktion med 7. bind i SLÆGTEN.

  • af Kåre Johannessen
    1.482,95 kr.

    SLÆGTEN er et historisk univers, som gennem den fiktive adelsslægt Dane fortæller Danmarkshistorien fra 1000-tallet til vor tid. Dane-slægten møder alle de store personligheder og deltager i krige, intriger og begivenheder, som får afgørende betydning for historiens gang. SLÆGTEN er udviklet af Det Historiske Hus. I 1412 ligger Norges dronning og hele Nordens herskerinde, Margrethe den Første, for døden på et skib i Flensborg fjord. Ved hendes dødsleje våger den 15-årige Sofie Dane, oldebarn af livlægen Peter Dane og nu det unge overhoved for sin slægt. Her må den unge pige løfte arven efter sine forfædre, da hun lover den døende regent at støtte hendes stedsøn, kong Erik af Pommern. Over de næste årtier kommer Sofie tættere på kongemagten end nogen anden Dane tidligere har været. Hun står ved Eriks side i såvel gode som dårlige tider, hun følger kongen på rejser til fjerne egne og oplever på tæt hold det politiske spil, oprør og krig. Hun lærer både den største kærlighed og det største had at kende. Den tankeløse unge pige vokser med sine opgaver og indser, at det ikke altid er så enkelt at skelne godt fra ondt.Udgivelsen er en storskrift-udgave i to bind til svagsynede i serien MAGNUMBØGER Lindhardt og Ringhof.Kåre Johannesen (f. 1964) uddannet historiker, inspektør på Middelaldercentret i Nykøbing F. Forfatter til en række historiske bøger, men debuterede inden for fiktion med 7. bind i SLÆGTEN.

  • af Kåre Johannessen
    74,95 - 352,95 kr.

    "Forræderen" foregår i den turbulente periode 1648-63 under Frederik III og Karl Gustav-krigenes tid, hvor Danmark taber Skåne, Halland og Blekinge til Sverige. Den unge Regina Dane er familiens sorte får og mistrives på Daneborg. Da Frederik III i 1648 indtager tronen efter Christian IV’s død afholdes et bal i København, hvor Regina møder kongens halvsøster Leonora Christina og rigshofmester Corfitz Ulfeldt. Regina bliver straks fascineret af ægteparrets frisindede og fandenivoldske natur, og da de efterfølgende inviterer hende på et sommerophold i København, er rammerne sat for et årelangt trekantsdrama. Regina indleder en kærlighedsaffære med Ulfeldt, og da Ulfeldt afsættes som rigshofmester efter mistanke om statsforræderi, rejser de sammen til Sverige og allierer sig med kong Karl X Gustav i fælles strategi om at vælte kong Frederik III. Bestræbelserne har dog en høj pris, som de alle tre siden hen må bøde for …

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.