Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
"Foråret så sagte kommer" er den danske præst og forfatter Kaj Munks ungdomserindringer. Kaj Munk lægger i sin bog ud med en undskyldning. Han undskylder for mangelen på maskingeværssalver, og for at bogen ikke er blodig. Det er dermed ikke et dramatiseret erindringsværk fyldt med eventyr og nærdødsoplevelser. Til gengæld er det historien om et ganske almindeligt menneske; en dreng, der, som Kaj Munk selv beskriver det, ikke vidste, om han skulle blive digter eller præst - og derfor blev begge dele. Og det er samtidig et tidsbillede og et personligt indblik i livet hos en af 1900-tallets mest betydningsfulde danske digtere. Bogen blev oprindeligt udgivet i 1959.idden /title /head body center h1 403 Forbidden /h1 /center /body /htmlKaj Munk (1898-1944) var en dansk præst og forfatter, der var med til at genindføre det store romantiske drama i mellemkrigstiden, der ellers var præget af nøgternhed og saglighed. Munk hentede meget af sin inspiration fra historiske begivenheder og personligheder, og meget af hans tematik omkransede de omkostninger, det kan medføre at udleve sit kald. Dette kom blandt andet til udtryk i værkerne "En idealist" (1928) og "I brændingen" (1929). I 1942 udgav Kaj Munk sine ungdomserindringer i bogen "Foråret så sagte kommer"; to år før han blev bortført og dræbt af en tysk SS-terrorpatrulje på grund af sin åbenlyse modstand mod nazisterne under anden verdenskrig. Efter Munks død fik hans enke lov til at blive boende i deres præstebolig, og ti år efter hendes død blev det officielt besluttet at bevare præstegården som mindestue, der blev åbnet for offentligheden i 2010. I 2005 åbnede Kaj Munk Forskningscenter ved Aalborg Universitet.
Kaj Munks skuespil "Ordet", der især kendes fra Carl Th. Dreyers film fra 1955, handler om en tro, der er så stærk, at den kan udrette mirakler.
"En idealist" er Kaj Munks klassiske skuespil om Kong Herodes brutale kamp for at bevare magten og titlen som jødernes konge. Herodes vil hævne den uret, der er blevet begået mod hans slægt. Det mål forfølger han hensynsløst, selv når han må gøre oprør mod sin Gud.Kaj Munk (1898-1944) var dansk præst og dramatiker. Han forfattede et stort antal skuespil med både politiske og religiøse spørgsmål som omdrejningspunkt. Under 2. verdenskrig erklærede Kaj Munk sig offentligt som modstander af nazismen og blev en af modstandsbevægelsens åndelige ledere. Han blev hentet og likvideret af den tyske besættelsesmagt i 1944.
Enakteren "Før Cannae" fra 1943 er Kaj Munks skuespil. Samtalen mellem erobreren Hannibal og den gamle romer Fabius kunne i samtiden ikke ses på anden måde end en historie om anden verdenskrig - om hvordan Hitler kunne vinde store sejre, men i det lange løb ville de tålmodige britiske ledere vinde.
Efter Ingers genopstanden fra de døde går livet videre, indtil hendes datter Maren bliver gravid med en københavnsk kunstner og beslutter sig for at abortere og begraver fostret
Kaj Munk, Denmark's pastor/poet/playwright, wrote these poems in protest of the Nazi occupation of Denmark during WWII.This volume contains 30 poems, translated from Danish, with supplemental notes written by his youngest granddaughter, Mathilde Munk.
This book is about the Danish pastor and poet Kaj Munk, who was murdered by the Gestapo on January 4, 1944. The news of his death was a shock to a nation that had already suffered through four years of German occupation. The Nazis thought that they could silence him, but they were wrong. Kaj Munk's voice had been a rallying cry in the long dark Danish night, and it continued to be an inspiration for the Danish people. Interest in the life and works of Kaj Munk is growing in Denmark, and this book of translations allows the English reader to become familiar with him as well.
Kaj Munks klassiske skuespil En idealist fortæller om udvalgte indtryk fra kong Herodes liv. Centralt i historien er Herodes trang og kamp for at bevare hans kongemagt. En kamp der bringer utallige intriger med bl.a. Cæsar samt diverse henrettelser med sig – herunder drabet på hans hustru, som han ellers elskede højt. Men hans største livskamp foregår mod Gud – en kamp der varer ved til hans dødsleje.Hans Peter Andersen har her opdateret retskrivning og sproget til moderne dansk, uden dog væsentlig at fravige den originale udgave.
"Foråret så sagte kommer" er den danske præst og forfatter Kaj Munks ungdomserindringer. Kaj Munk lægger i sin bog ud med en undskyldning. Han undskylder for mangelen på maskingeværssalver, og for at bogen ikke er blodig. Det er dermed ikke et dramatiseret erindringsværk fyldt med eventyr og nærdødsoplevelser. Til gengæld er det historien om et ganske almindeligt menneske; en dreng, der, som Kaj Munk selv beskriver det, ikke vidste, om han skulle blive digter eller præst – og derfor blev begge dele. Og det er samtidig et tidsbillede og et personligt indblik i livet hos en af 1900-tallets mest betydningsfulde danske digtere.Kaj Munk (1898-1944) var en dansk præst og forfatter, der var med til at genindføre det store romantiske drama i mellemkrigstiden, der ellers var præget af nøgternhed og saglighed. Munk hentede meget af sin inspiration fra historiske begivenheder og personligheder, og meget af hans tematik omkransede de omkostninger, det kan medføre at udleve sit kald. Dette kom blandt andet til udtryk i værkerne "En idealist" (1928) og "I brændingen" (1929). I 1942 udgav Kaj Munk sine ungdomserindringer i bogen "Foråret så sagte kommer"; to år før han blev bortført og dræbt af en tysk SS-terrorpatrulje på grund af sin åbenlyse modstand mod nazisterne under anden verdenskrig. Efter Munks død fik hans enke lov til at blive boende i deres præstebolig, og ti år efter hendes død blev det officielt besluttet at bevare præstegården som mindestue, der blev åbnet for offentligheden i 2010. I 2005 åbnede Kaj Munk Forskningscenter ved Aalborg Universitet.
12 sange om Danmark 1940 til tekster af Kaj Munk for blandet kor SATB og klaver."Det er nødvendigt at sejle, ikke at leve".Sådan oversættes det latinske citat, Kaj Munk bruger som titel på sin digtsamling fra nytår 1941: Navigare necesse (est, vivere non est necesse).Hvert digt har navn efter en af årets måneder, og de skildrer på ét plan årstidernes skiften. Men de er skrevet i 1940, og besættelsen og modstandsviljen tegner et parallelspor i forløbet. Det er denne fascinerende flertydighed, som afspejles i titlen på nærværende korcyklus: I det fri.De tolv sange udgør naturligvis en helhed, men de lader sig uden problemer opføre enkeltvis eller i udvalg.Sangene er tænkt med klaverledsagelse, men flere af dem vil fungere fint også uden klaver.
Kaj Munk var først og fremmest præst og forkynder, så hvis man vil lære ham at kende, skal man også læse hans prædikener. Ikke mindst prædikerne i Vedersø kirke under krigen gjorde ham til det nationale samlingsmærke og bannerfører for modstanden mod besættelsesmagten.
Kaj Munk rejste i 1934 til Jerusalem. Undervejs besøgte han Tyskland og Italien, og han lægger ikke skjul på sin beundring for Hitler og Mussolini. Rejsebogen giver et indblik i, hvor meget store dele af de konservative og nationale i Danmark nærmede sig til fascismen i trediverne.
Kaj Munks skuespil "Niels Ebbesen" fra 1942, blev forbudt af besættelsesmagten. Der var alt for tydelige paralleller mellem modstandsbevægelsen og Niels Ebbesen, der vog den kullede greve.
Kaj Munk havde i trediverne nærmet sig til fascismen, men efterhånden vendte han sig mere og mere mod nazismen. Under besættelsen skrev han sange, der kaldte til modstand, og hans sidste prædiken i Vedersø kirke var ikke til at tage fejl af. Derfor myrdede tyskerne ham 4. januar 1944. Men hans sange og prædikener spredte ud over hele landet som illegale skrifter og inspirerede til aktiv modstand.
"Den blå anemone" er nok det mest kendte og elskede af Kaj Munks digte, men mange kender også sange som "Så sødt som i gamle dage". Her er et lille udvalg af Kaj Munks sange.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.