Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Naturen i Danmark er et storværk om den natur, som danskerne i dag bruger og interesserer sig for mere end nogensinde tidligere. Emner som miljøspørgsmål, forurening, landbrugsinteresser og nationalparker har sat naturen på dagsordenen, og dette nye værk giver et enestående overblik vores geologiske, biologiske og landskabsmæssige grundlag og åbner øjnene for, hvor rig den danske natur er – og har været.
Læs om det danske områdes geologi gennem mere end 500 millioner år. Om hvordan jordskorpebevægelser, klimaforandringer og naturlige, kemiske processer har skabt vores landskaber, som de ser ud i dag.
Omfattende og rigt illustreret up-to-date beskrivelse af Danmarks søer og åer og de organismer, der lever her. Bogen omhandler bl.a. De ferske vandes opståen og udnyttelse Menneskets betydning for søernes og vandløbenes nuværende udseende og biologiske tilstand Ferskvandets levevilkår for flora og fauna Planternes og dyrenes tilpasning til livet i ferskvand Fremtidsperspektiver for de ferske vande
Naturen i Danmark er et storværk om den natur, som danskerne i dag bruger og interesserer sig for mere end nogensinde tidligere. Emner som miljøspørgsmål, forurening, landbrugsinteresser og nationalparker har sat naturen på dagsordenen, og dette nye værk giver et enestående overblik vores geologiske, biologiske og landskabsmæssige grundlag og åbner øjnene for, hvor rig den danske natur er og har været.
Det store overblik og den detaljerede indsigt i den danske skov: Naturen, mennesket og skovene, De økologiske sammenhænge, Skovens levende organismer, Skovtyper i Danmark og Skovens betydning og fremtid 1 million bogstaver, ca. 200 tegninger og ca. 400 fotografier. ”Stort, ambitiøst og indsigtsfuldt” ” andet og mere end opregning af talrige naturfænomener, det er et værk der peger fremad ved hele tiden at tænke i konsekvenser ...”
Den hidtil mest omfattende bog om organismerne og levevilkårene i de ferske vande. Beskriver bl.a.:Planter, smådyr, fisk og fugleGennemgår de fysiske og kemiske forhold i vandet, stoffernes kredsløb og miljøproblemrne over de seneste 100 årBehandler vandmiljøplanerne og andre initiativer til forbedring af de ferske vandes tilstandHenvender sig især til studerende ved universiteterne og andre videregående undervisningsinstitutioner. Kan også bruges af biologer og naturforvaltere.
Se, oplev og forstå, hvordan naturen udfolder sig – både den lille nære og den store vilde. Det er fugle og dyr, fisk, insekter og planter, der tilsammen skaber den biodiversitet, vi møder hjemme i haven og ude i det åbne land, i skovens dybe stille ro, ved åens bredder og langs stranden ud til havet. Og det er denne brogede variation af levesteder og frodige mangfoldighed af arter i forskellige former, farver og adfærd, som Danmarks biodiversitet handler om. For rig er den danske natur stadig, selvom det går den forkerte vej.Bogens forfattere fortæller om udviklingen gennem de seneste 200 år, hvor biodiversiteten er havnet i en alvorlig krise, fordi vi ikke levner den plads i naturen. Men bogen giver også sit bud på, hvad der skal til for at skabe fremgang for alle Danmarks arter og dermed mulighed for enestående naturoplevelser – også i fremtiden. Bogen er rigt illustreret.
Bogen handler om de store mønstre i den levende natur og beskriver bl.a.:Hvordan planters og dyrs livsprocesser er afstemt efter miljøetHvordan næringsstofferne og fødekædeomsætningen påvirker individernes udbredelse og økosystemernes opbygningHvordan evolutionen, miljøet og arternes biologi bestemmer den biologiske diversitetFungerer primært som lærebog i økologi og økofysiologi på universiteter og højere uddannelser, men kan også bruges af praktiserende biologer.
Hvordan opstod plantelivet på Jorden? Hvad er en plante overhovedet? Og har vi virkelig brug for alle blomsterne? Plantelivets fotosyntese leverer stof, energi og ilt til alt liv på Jorden. Så ja, det har vi. Det begyndte for 3,5 mia. år siden med cyanobakterier i urtiden. De udviklede sig til alger, gik på land, og så tog udviklingen fart med mosser, bregner og padderokker i Kultidens skove og endte med de utallige blomsterplanter og den flora, vi har i dag. Blomsterplanterne repræsenterer en artsrigdom, som mennesker siden har efterstræbt og udnyttet uhæmmet, mest intensivt i de seneste par hundrede år. Resultatet er nutidens kriser for natur og klima. Historien viser, at planternes livskraft med stor artsrigdom og tilpasningsevne før har bragt dem gennem globale kriser. Så måske kommer plantelivet til at blomstre igen efter biodiversitetskrise og masseuddøen – men det vil være uigenkaldeligt forandret.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.