Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
En roman om tre generationer Syberg, baseret på erindringer, breve og levet liv. Om bedsteforældrene, Fritz og Anna, der med deres store børneflok levede et bohemeagtigt kunstnerliv. Om en musikalsk begavet far, hvis kreative årer tilsyneladende tørrer ind. Og om den lille Karen, der vokser op i kunstnerhjemmet, og den voksne Karen, der rejser tilbage efter svar. I 1902 køber kunstnerparret Fritz og Anna Syberg Pilegaarden, et rødkalket stuehus omgivet af en stor have uden for Kerteminde. Her flytter de ind med deres fire børn, og i de følgende år kommer yderligere tre børn til, heriblandt Karens far, Franz Syberg, også kaldet Trylle. På Pilegaarden vokser Karen op hos sine forældre, Gutte og Trylle. Trylle har i mellemkrigstiden været udenlands og har studeret musikkomposition i Leipzig. Hjemme igen får han en lovende start på karrieren som komponist, men noget sker, og han lægger kompositionerne på hylden og ernærer sig i stedet som organist og frugtavler. Mange år senere genbesøger den voksne Karen barndommens land i et forsøg på at forstå den kunstnerslægt, hun er barn af, og den far, der har været et mysterium for hende.
Denne bog beretter om Tove Ditlevsens liv og digtning. Den fortæller om hendes opvækst på det fattigste Vesterbro, om hendes kamp for at blive digter, om hendes fire ægtemænd, hendes angstfyldte forhold til virkeligheden, hendes narkomani, pillemisbrug og alkoholisme. Den beretter om hendes gentagne selvmordsforsøg, men også om hvordan hendes skaberevne og ukuelige humoristiske sans overlevede til det sidste. »Styrke og skrøbelighed var Tove Ditlevsens vandmærke. Det findes altsammen i hendes bøger, og med sin dokumentation (der også spejler værket) gør Karen Syberg det hele levende for læseren. Næsten ikke til at bære, men medrivende til man lægger bogen fra sig og efterklangen bliver hængende.«- Klaus Rifbjerg i Samvirke
Hele verden forfra handler om de seneste 25 år på Dagbladet Information. Nuværende og tidligere journalister, redaktører og chefer fortæller om de journalistiske satsninger, de interne diskussioner, aktivismen, kulturdækningen og medieudviklingen på Information."En jubilæumspublikation for avisens 75 års dag skal reflektere perspektiver, visioner, resultater, brud, sejre, udfordringer, vendepunkter, nedslag og kriser på den uafhængige avis." - Leila Krogh formand for 'Informations venner'.
En havevandring, der strækker sig over et helt år, hvor vi oplever Helle Troelsens enestående have døgnet rundt. Illustreret med over 200 af Stuart McIntyres fantastiske fotografier. Bogen er på den ene side fyldt med konkrete og praktiske råd om gøremål måned for måned, fra frø og til høst, og om alt fra plantevalg over insekthoteller til behandlingen af jorden. Og på den anden side udfoldes en hel filosofi om naturen - konkret, praktisk og sanseligt. Bevidstheden om vores egen natur og samhørigheden med al anden natur gennemsyrer hele fortællingen. Helle Troelsen fortæller om sine overvejelser, om farvesammensætninger, plantebehandling, erindringer om mormor og om meditationshaven, hvor sindet kan falde til ro. Karen Syberg er kulturjournalist på Information. Hendes haveklummer er udgivet "Mellem paradisæbler og skvalderkål" ?
Nynne Koch (1915-2001) blev født samme år som de danske kvinder fik stemmeret. Hendes liv blev på mange måder et billede på en generation af kvinder, der fik helt nye muligheder og udfordringer. Karen Sybergs biografi om den store forfatter og grundlægger af KVINFO er skrevet i samarbejde med Nynne Koch, da denne ikke længere selv havde kræfterne til det. Den fortæller om et privilegeret liv i det københavnske højborgerskab i mellemkrigstiden, om Anden Verdenskrig og modstandskamp samt et til tider turbulent familieliv med fem børn, som hun ofte stod alene med. Samtidig fortæller bogen om hendes virke som forfatter og stiftelsen af KVINFO i 1979.Karen Margherita Syberg (f. 1945) er en dansk forfatter, kønsforsker og feminist, som var med til at stifte rødstrømpebevægelsen i 1970 og Femølejren i 1971. Hun er uddannet mag.art. i litteraturvidenskab og har efterfølgende arbejdet som blandt andet ekstern lektor på Københavns Universitet og kulturredaktør på Dagbladet Information. Karen Syberg har skrevet en lang række bøger i genrerne biografi, roman, erindringer og essays.
"Virkeligheden der voksede over hovedet" er en litterær analyse af Christian Kampmanns forfatterskab. Med afsæt i hans forfatterskab beskriver Karen Syberg den litterære retning nyrealisme og dens forhold til den senkapitalistiske ideologis tankeformer og holdninger.Karen Margherita Syberg (f. 1945) er en dansk forfatter, kønsforsker og feminist, som var med til at stifte rødstrømpebevægelsen i 1970 og Femølejren i 1971. Hun er uddannet mag.art. i litteraturvidenskab og har efterfølgende arbejdet som blandt andet ekstern lektor på Københavns Universitet og kulturredaktør på Dagbladet Information. Karen Syberg har skrevet en lang række bøger i genrerne biografi, roman, erindringer og essays.
Denne bog beretter om Tove Ditlevsens liv og digtning. Den fortæller om hendes opvækst på det fattigste Vesterbro, om hendes kamp for at blive digter, om hendes fire ægtemænd, hendes angstfyldte forhold til virkeligheden, hendes narkomani, pillemisbrug og alkoholisme. Den beretter om hendes gentagne selvmordsforsøg, men også om hvordan hendes skaberevne og ukuelige hurmoristiske sans overlevede til det sidste.
Året rundt i en landsbyhave – synsindtryk, lyde, farver og dufte, varme og kulde, regn og tørke, storm og stille.Karen Syberg følger vinterens sjaggere og silkehaler, forårets vipstjerter og højsommerens svaleunger. Hun iagttager tudserne, havedammens salamandre og guldfisk, haletudserne og de grønne frøer. Hun studerer bierne i de nye bistader. Hun reflekterer, hun sanser, og hun kommenterer – skævt, humoristisk og dybsindigt.
I Stederne krydser en række vidt forskellige mennesker spor såvel i erindringens luftige steder som på konkrete lokaliteter. Romanens handlingsmåde snor sig labyrintisk ud og ind, både i en stor verden af natur i den hastige, stressede og konkurrenceprægede storby, hvor venskaber er erstattet af netværk.Romanen trækker tråde fra Kroatien, Kenya, København og Tjekkiet til Hamburg og Assens.Sammentræf og møder er styret af tilfældigheder, og det er snarere stederne, hvor personerne befinder sig, end dem selv, der kommer til at bestemme retningen. Selv er de drevet af drifter og uklare forestillinger. De nærmest trækkes eller skubbes af sted i mønstre, de ikke kender. Det hele udvikler sig ret katastrofalt.Stederne er en mærkelig og anderledes roman og samtidig elementært spændende.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.