Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Danmarkshistorien fortalt på en enkel og letforståelig måde i den rigtige rækkefølge med kongerækken som en rød tråd - tilsat anekdoter og tidsbilleder inden for de historiske rammer. Fra forhistorien om Absalon og Margrete 1.s Kalmarunion videre i kongerækken fra Christian 1. til Margrethe 2. En almanak kalender, hvor kongerne som perler på en snor træder ind på scenen, lever deres periode med krig og fred og forsvinder igen med et eftermæle. En konge, en periode eller en samtid kan læses enkeltvis eller som en helhed, men pas på, det kan hurtigt blive en tidsrøver, når man først er gået i gang. Lidt fra forfatterens egne slægtsrækker, da hans oldemors bror Niels Møller Kromann skrev Fanøs Historie i 1933 og blev Ridder af Danmark for dette værk. Læser man bogen fra start til slut, vil man måske opleve følelsen af, at man i tidskalenderen kan placere et hvert spørgsmål om kongerne i Danmarkshistorien i den pågældende periode, være rimeligt godt rustet i en diskussion og få dobbelt så meget ud af et besøg på et historisk museum. En oplagt bog som grundlag til en historieopgave eller til efterkrigstidens historieløse generation. Dem, der ikke hørte efter i skolen, og dem, der på en enkel måde gerne vil vide mere om det, de gik glip af mellem frikvartererne. Det er kongernes historie, Danmarks historie. Vores historie.
"Hvad er tilfældigt og hvad er forudbestemt?". Vores skæbne ændres konstant på få øjeblikke af vores egne og andres beslutninger, og hvor bliver vi så ført hen?Uddrag:"Manden sprang af cyklen, hinkende på en fod ad gangen fik han skoene af og sprang direkte ud i voldgraven. Den lille dreng baskede rundt i det kolde vand, han kunne ikke svømme. "Nu bliver min mor ked af det" nåede han lige at tænke. Da han ramte bunden blev alting sort."Historisk roman baseret på virkelige historier og menneskers oplevelser med Islands Brygges 100 år historie, begivenheder og stemning flettet ind.
I midten af 1950`erne rejste australske konsulenter rundt i Danmark og holdt foredrag om det forjættede land `Down Under`, Australien. Mange blev grebet af tanken om at emigrere til et bedre liv end efterkrigstidens Danmark med lavkonjunktur og arbejdsløshed.Vi følger fem mænd i trediveårsalderen, der mødes på emigrations skibet `Tahilian` i Marseilles. Med i bagagen har de hver deres dagsorden og fortid. Alene i en fremmed verdensdel med hele deres historie og identitet i en kuffert. Der bydes på masser af udfordringer, utraditionel jobtræning og vaskeægte eventyr.Baseret på rigtige menneskers oplevelse i en 70/30% historisk/fiktiv roman.I 1980 beslutter Martin, på egne og den kræftsyge lillesøsters vegne, at rejse ud og opspore deres tabte far der også forsvandt i halvtredsernes emigrations bølge."De blå bjerge" er en rigtig drengeroman for voksne. Spækket med eventyrlyst, spænding, glæde, alvor, historie og ikke mindst en herlig underspillet humor, som træder igennem de mest overraskende steder.
En levende historisk roman om Danmark under besættelsen. Besættelsen, værnemagten, Frikorps Danmarks kampe ved østfronten - modstandsbevægelsen, Schalburg-, hipokorpset og gestapo`s borgerkrig med BOPA og Holger Danske, sabotager og bombardementer - fredsregeringen, ChrX, befrielsen og efterkrigens retsspil. Hele besættelsens forløb fortalt som en letforståelig historisk romanform, fra besættelsens start til slut, med drejnings punktet om Frits Clausens sysselleder: Chresten Jensens liv.Om Dansk Nationalsocialistisk Arbejderparti´s vej fra et arbejderparti i 1930 frem til det bliver nazistisk under Frits Clausens styre.Bogen er perfekt til en studieopgave om krigen under besættelsen, da den løber fra A-Z. Ellers bare en bredere samlet viden om emnet.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.