Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Kim Hjardar fik stor succes med sin fantastiske bog ”Vikingerne i krig”, der nu er trykt i andet oplag på dansk. De historiske kort i bogen vakte stor interesse, og nu har Hjardar i den nye bog ”Vikingernes Verden” virkelig fået mulighed for at dyrke sin passion for at lave kort.Resultatet er blevet en smuk bog for alle, der interesserer sig for vikingernes og Skandinaviens historie.Bogen præsenterer mere end 60 detaljerede kort, kombineret med tekst og billeder. Kortene er tematiseret og forklaret. Man kan eksempelvis læse om vikingernes togter, handelsruter, skibsbyggeri, bosættelser og religion.Kortene er ledsaget af faktabokse, stamtræer, tidslinjer og fotos, der sammen fremstiller vikingernes hverdag og verden. Sammen med de korte tekster giver kortene i denne bog en flot, visuel og letlæst introduktion til højdepunkterne i vikingernes historie.
Vikinger – vi danskere bliver aldrig færdige med dem. Alle dele af deres liv virker i dag eksotisk og spændende, og ingen del af vikingernes liv er mere spændende end emnet for denne bog: vikingernes største slag.Vikingetiden (ca. år 750 til ca. år 1100) var en ekspansiv og innovativ epoke i de nordiske landes historie. Handel, plyndring, krigsførelse og bosættelser førte vikingerne til alle hjørner af Europa og også endnu længere væk. Vikingernes samfund var yderst militariseret, og der var ikke forskel på krigere og civile, samfundets ledere var dets militære ledere. Alle frie mænd måtte og havde ret til at bære våben, og det var nødvendigt at kunne bruge dem. At dø i kamp var et naturligt endeligt for enhver våbenfør mand dengang.I den voldsomt populære, norske forfatter Kim Hjardars femte historiske bog om vikingerne får vi hele historien om vikingernes største slag i et smukt illustreret bind. Bogen er Kim Hjardars femte bog om vikinger på Turbine og efterfølger dermed titlerne Vikinger i krig, Vikingernes liv og færden, Vikinger – kort fortalt og Havets herskere.
Det Tredje Riges frimærker giver os en unik mulighed for at lære mere om nazisternes selvbillede, og om hvordan de ønskede at blive opfattet af omverdenen. Hilsen fra Hitler fortæller Det Tredje Riges historie fra magtovertagelse til Hitlers sidste dage gennem nazisternes frimærkeproduktion.Propagandamærkerne viser en overflod af designs og motiver, som ikke bare fejrede Adolf Hitler, nazipartiet og militæret, men også komponister, forfattere, kunstnere, forskere, biler, lokomotiver, arbejdere og sportsbegivenheder. Motiverne på frimærkerne viser det tilsyneladende perfekte Tyskland, som nazisterne ønskede at skabe, men som i virkeligheden blev et af verdenshistoriens mest brutale regimer.”Gentag en løgn ofte nok og den bliver en sandhed”, sagde Joseph Goebbels, og nazipartiet fik da også produceret en meget, meget lang række frimærker både i Tyskland og i de besatte områder, hvorfor der også optræder to danske frimærker i bogen.
Audr betyder rigdom. Det var et almindeligt navn for kvinder i vikingetiden, hvilket understreger kvindens betydning i samfundet. De var digtere, dygtige håndværkere og iværksættere med egne skibe. Kvinder ledede ekspeditioner og drev handel. Og de spillede en vigtig rolle som vidensformidlere, opdragere og vogtere af samfundets værdier. Det var kvinder, der stod for fremstillingen af tekstiler og tilberedning og opbevaring af mad, foruden den vigtige funktion som lægekone. I bogen følger vi den norske landbokvinde Audr den Tankefulde gennem en over 4.000 kilometer lang livsrejse fra barndommen i Norge til voksenlivet i Irland, Skotland og Hebriderne og til alderdommen på Island. Forfatteren Kim Hjardar bruger Audrs historie som et prisme, hvorigennem man kan danne sig et billede af kvinders rolle og muligheder i vikingetiden.‘Kvindeliv i vikingetiden’ byder på en unik opdagelsesrejse ind en del af historien, der er blevet overset og dermed heller ikke er fortalt særligt ofte. I en medrivende tekst og gennem spændende illustrationer med både rekonstruktioner og arkæologiske fund byder bogen på et fascinerendeindblik i vikingekvindernes liv.
Vikingerne – vi danskere bliver aldrig færdige med at tale om dem, se skuespil, film og tv-programmer om dem og ikke mindst læse i massevis af bøger om dem.Vores stolte forfædre, som underlagde sig vores naboer, plyndrede, myrdede, opdagede Amerika og Grønland og havde store horn på deres hjelme og spiste rød fluesvamp ... Eller hvordan var det nu lige, det var med det?I den voldsomt populære norske forfatter Kim Hjardars fjerde historiske bog om vikingerne får vi hele historien om dem i et smukt illustreret format.Bogen er Kim Hjardars fjerde bog om vikinger på Turbine og efterfølger dermed titlerne Vikinger i krig, Vikingernes liv og færden og Vikinger – kort fortalt.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.