Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Patientinddragelse er blevet et politisk krav og ofte, men ikke altid et behov blandt nutidens patienter. For de sundhedsprofessionelle, som skal omsætte begrebet til klinisk praksis, er vejen til målet undertiden vanskelig. Som denne bog viser, er begrebet langt fra entydigt, og om det er til fordel for den enkelte patient kommer helt an på, om de tilbud patienten får, matcher dennes præferencer og kompetencer. Bogens kapitler belyser såvel de politiske motiver som de sundhedsprofessionelles og patienternes oplevelser med patientinddragelse, og det diskuteres, hvad der henholdsvis fremmer eller hæmmer mulighederne for inddragelse. De enkelte bidrag trækker på forfatternes egen forskning om patientinddragelse i somatiske og psykiatriske sammenhænge på hospitaler og i kommuner.
Der er behov for et paradigmeskifte på det psykiske sundhedsområde. Væk fra psykiatriens snævre forståelse af syg og rask som absolutte modsætninger. Og mod recovery, en forståelse af det at komme sig som en personlig og kompleks proces. En forståelse, der allerede nu informerer en række sundhedsfaglige og sociale indsatser i velfærdsinstitutioner og civilsamfundet. Denne bog anlægger et humanistisk blik på recovery og viser, hvorfor det er tiltrængt.Bogen er udarbejdet af både brugere og førende forskere på feltet og indkredser de begreber, betingelser og rettigheder, der gør det muligt for professionelle og andre at hjælpe brugere og familier med psykiske lidelser med at leve så godt som muligt.
Recovery er på alles læber inden for det mentale sundhedsområde. Men hvad er det egentlig? Og hvordan indgår recovery-begrebet i psykiatrien? Recovery – den individuelle proces om at komme sig – har transformeret vores forståelse af psykiske lidelser og behandling. Tiden er nu inde til, at begrebet tages ud af luftige hensigtserklæringer og idealer og ind i praksis, hvor møderne mellem professionelle og personer med psykiske lidelser foregår.Bogen giver en grundig indføring i forskningen og konkrete behandlingspraksisser i forhold til recovery, ligesom den præsenterer en bred vifte af specifikke eksempler på recovery-initiativer. Forfatterne, der er førende forskere og klinikere, viser, hvordan det at komme sig kan se ud indenfor forskellige psykiske lidelser.Tilsammen er kapitlerne med til at illustrere recovery-begrebets kompleksitet og mangfoldighed. Samtidig viser de, hvordan der kan bygges bro og udvikles nye initiativer, når idealer og ønsker om forandring mødes i den kliniske hverdag.Bogen er vigtig for alle, der vil vide noget om recovery i klinisk praksis. Den vil kunne læses af professionelle, studerende og andre med en interesse for psykiatrien og tilstødende områder.
AFLØSES AF 978-87-12-04689-9. Kommunikation for sundhedsprofessionelle er en lærebog, der dækker faget kommunikation på de sundhedsfaglige professionsbacheloruddannelser. Bogens første del belyser kommunikation som humanistisk fag, det relationelle aspekt i kommunikation og forskellige kommunikationsteorier. Anden del har fokus på forskellige konkrete kommunikationssituationer, som sundhedsprofessionelle møder i deres praksis. Der er kapitler om at etablere en tillidsfuld relation, den dialogiske samtale, den sundhedspædagogiske samtale, motivationssamtalen, kommunikation med mennesker, der har perceptionsproblemer samt den svære samtale med patienter og pårørende eller med kolleger. I denne del af bogen relateres teori om kommunikation til eksempler fra realistiske sitiuationer, hvor de sundhedsprofessionelle har brug for at kunne kommunikere klart. Denne opbygning gør bogen velgenet til brug i uddannelser, der veksler mellem teori og praktik. Bogens redaktør, Kim Jørgensen, er cand.cur., ph.d.-studerende og lektor ved sygeplejerskeuddannelsen.
Tværprofessionelt og tværsektorielt samarbejde i sundhedsvæsenet – teorier, metoder og implementering giver læseren såvel en teoretisk baggrund som en praktisk indsigt i samarbejde mellem forskellige faggrupper i sundhedsfaglige sammenhænge. Bogen er struktureret i tre dele, der undersøger tværprofessionelt og -sektorielt samarbejde med det formål at skabe sammenhængende og effektive sundhedstjenester, der kan håndtere fremtidens udfordringer i sundhedsvæsenet. Den første del præsenterer teoretiske begreber og den seneste forskning inden for tværprofessionelt samarbejde i sundhedssektoren. Anden del beskriver teoretiske metoder og modeller til at fremme samarbejdet med særlig vægt på ledelsesperspektiver og fremtidsorienterede tilgange. Tredje del går i dybden med implementering og fremtidsperspektiver gennem praktiske eksempler.Forfatterne er førende eksperter inden for de forskellige tilgange og emner, der beskrives i bogen. Hvert kapitel indledes med en kort sammenfatning af kapitlets indhold og inkluderer cases og konkrete eksempler for at forankre teorien i praksis.Bogens målgruppe spænder bredt fra studerende på grunduddannelsen i sygepleje til erfarne sygeplejersker. Med sin stærke forskningsbaserede tilgang er bogen også egnet som pensumlitteratur på master- og kandidatniveau.Bogens forfattere er Kim Jørgensen, Birgitte Lerbæk, Bjarne Viskum, Trine Ungermann Fredskild, Cecilie Nørby Lyhne, Jesper Frederiksen, Camilla Larsen, Loni Kraus Ledderer, Viola Bureau, Rikke Jørgensen, Anne Bendix, Anne Højgaard & Elvi Weinreich.
I 1968 begynder regnskabschef Ejner Vindslev at ”låne” af klientkontiene i advokatfirmaet Sparring, Holck & Plum. Alt går godt indtil den dag, direktøren til hans store overraskelse fortæller, at firmaet vil indgive konkursbegæring. Vindslev ved, at hans bedrag vil komme for dagens lys, og han beslutter sig for at forsvinde med pengene. Samtidig stjæler han en forseglet kuvert med dokumenter. Det skulle han nu aldrig have gjort. I 2015 findes et mumificeret lig i en kælder. Alt peger på, at det er Ejner Vindslev. Da sønnen, Jakob, begynder at søge efter sandheden bag sin fars død, bliver det indledningen til en række dramatiske begivenheder. Undervejs får han hjælp fra den lokale bibliotekar Jane. De opdager hurtigt, at det kan være farligt at grave i fortiden. Uddrag af bogen ”Prisen er underordnet,” sagde den gamle. ”Jeg er bedøvende ligeglad, om vi skal give en eller ti millioner. Vi skal bare have fat i de dokumenter. Men jeg bliver betænkelig ved det, De siger. Hvis han ikke er interesseret, kunne han måske fristes til at offentliggøre dem.” ”Jeg sagde, at vi skulle tage sagen i egen hånd!” tordnede barnebarnet. ”Lad os undersøge villaen selv.” ”Nej!” lød det bestemt fra den gamle. ”Vi bruger kun lovlige midler.” Han rejste sig op og stirrede ud i horisonten. ”Havde min far ikke handlet, som han gjorde, stod vi ikke i den situation nu. Men jeg er ikke den rette til at dømme ham, for jeg ved, at han var under et stort pres.” Han vendte sig om mod Borg. ”De må sørge for, at han er under konstant overvågning. Er det forstået?” Borg smilede. ”Jeg har allerede sat en mand på opgaven.” Om forfatteren KIM JØRGENSEN er født i 1965 og arbejder til daglig med økonomi og IT. Hvis væggene kunne tale er hans femte krimi.
Med 50 års forsinkelse kommer Damokles i 1985 på sin jomfrurejse i de danske farvande. Skibet ejes af rigmanden Hans Werlung. Med om bord er Silas og hans rødhårede kæreste Julie.Under sejladsen bliver Silas slået ned. Da han senere vågner op i sin kahyt, får han at vide, at han har råbt »Mord! Mord!« blandt passagererne. Men han husker intet. Werlung kan imidlertid fortælle Silas, at hans kæreste er forsvundet. Var det hende, der var blevet myrdet? Silas ved det ikke.I 2005 har hun været forsvundet i 20 år, men Silas kan ikke glemme hende. Hver dag på samme tidspunkt går han på havnen og kredser om det sted, hvor Damokles afgik. En dag får han øje på en rødhåret kvinde …Jomfrurejsen er indlæst af Torben Christensen i 2015
Med 50 års forsinkelse kommer Damokles i 1985 på sin jomfrurejse i de danske farvande. Skibet ejes af rigmanden Hans Werlung. Med om bord er Silas og hans rødhårede kæreste Julie.Under sejladsen bliver Silas slået ned. Da han senere vågner op i sin kahyt, får han at vide, at han har råbt »Mord! Mord!« blandt passagererne. Men han husker intet. Werlung kan imidlertid fortælle Silas, at hans kæreste er forsvundet. Var det hende, der var blevet myrdet? Silas ved det ikke.I 2005 har hun været forsvundet i 20 år, men Silas kan ikke glemme hende. Hver dag på samme tidspunkt går han på havnen og kredser om det sted, hvor Damokles afgik. En dag får han øje på en rødhåret kvinde …Uddrag af bogenDa kælderen til sidst rummede et udsnit af noget, der lignede en mellemting mellem et ægyptisk gravkammer og kældrene med kunstværker og malerier under Louvre i Paris, sagde han: »Hvordan kan vi være sikre på, at det er ægte alt sammen?«»Jeg er glad for spørgsmålet,« svarede Werlung. »Når I har haft mulighed for at besigtige kunstskattene, vil jeg uddybe deres oprindelse. Jeg vil også gennemgå de teknikker, der er brugt for at fabrikere de nøjagtige kopier, som nu står overalt på verdens museer. I skal se et visuelt eksempel. Det vil fjerne enhver tvivl.« Han tømte sit glas i et drag. »Derefter kan auktionen begynde!«Om forfatterenKim Jørgensen (f. 1965) har siden 2008 udgivet fire kriminalromaner sideløbende med sit arbejde inden for handelsbranchen.
Efter en dejlig middag på Restaurant & Café Nytorv den 14. december 1910 går lægen Søren Abildgaard hen til guldsmed Peter Stein i Købmagergade for at hente en ring, som han har bestilt til sin hustru. Da han træder ind på den anden side af døren til butikken, ved han ikke, at de næste minutter vil ændre hans liv for bestandig. Få timer senere arresteres han for mord på guldsmeden. I retten bedyrer han sin uskyld, men det er tydeligt, at han besidder en viden, han ikke vil dele med andre. 100 år senere forsøger Michael Abildgaard efter en tragisk begivenhed at opklare, hvad der skete den skæbnesvangre dag, hans oldefar gik ind hos guldsmeden. Men det viser sig snart, at der selv efter så lang tid er nogen, der vil gøre alt for at hindre, at sandheden kommer frem. Uddrag af bogen: ”Michael standsede ved et billede, der var taget i 1938. Her stod den midaldrende Søren Abildgaard foran sit gamle træhus. I baggrunden sås et bredt, buet messingskilt med de syv bogstaver, der dannede navnet "Havblik". Han stod stolt og storsmilende iført mørk habit og vest, silkeskjorte, hvide handsker og sorte sko. Ved det ene ærme kunne man lige akkurat se et glimt af en manchetknap. Den ene hånd hvilede på stokken, og i den anden holdt han et lommeur, der var fastgjort i en kæde til et knaphul i vesten. Hånden, der holdt lommeuret, var strakt frem for at hilse på beskueren af billedet. Billedet var så klart, at man endog kunne se tidspunktet. Kvart i to.” Om forfatteren: Kim Jørgensen er født i 1965 og har arbejdet med økonomi og IT de seneste 25 år. ”Frygten er nøglen” er hans tredje krimi. Kim Jørgensen har tidligere udgivet ”For fondens skyld” (2008) og ”Den røde boomerang” (2011), der begge foregår på magtens tinder, hvor ikke alt tåler dagens lys...
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.