Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Seks kvinder – født i det første årti efter afslutningen af 2. verdenskrig – med meget forskellige opvækstvilkår og uddannelsesveje, arbejder alle omkring år 2000 på samme universitet i samme type job, nemlig som universitetslærer og forsker.De individuelle uddannelses- og arbejdslivsforløb nærmer sig altså – på trods af de forskellige sociale og kulturelle baggrunde – alligevel hinanden, og fletter sig til dels sammen.Kvindernes fortællinger fremstiller på en og samme gang både subjektive livshistorier og historier om de tider og steder og de sammenhænge, som har været rammer om de levede liv.Fire af kvinderne blev pensionerede i årene mellem 2014 og 2019 – for én af dem sluttede selve livet kort efter pensioneringen – og én står umiddelbart foran pensionering, mens den yngste stadig er ansat. Fortællingerne handler derfor også om aldring og sygdom som livsomstændigheder, og om den overgang i livet som pensionering er.
Diabetes - sygdom, behandling og organisation henvender sig til alle inden for sundhedsvæsnet - specielt læger, sygeplejersker og terapeuter - der har brug for en overskuelig og opdateret viden inden for diabetologi. Bogen er skrevet med vægt på de specielle forhold, der kan gøre sig gældende i dansk diabetologi og med fokus på de specielle tværfaglige og tværsektionelle samarbejdsrelationer, som er vigtige i moderne diabetologi. Dansk diabetologi har traditioner på det kliniske og især det forskningsmæssige område, og planlægningen af behandlingen af diabetespatienter indtager en fremtrædende plads i det danske sundhedsvæsen. Denne bog har derfor fokus på de seneste forskningsresultater og resultater fra store kontrollerede kliniske undersøgelser.
Kvindeliv og mandefag er rapporten om evalueringen af den et-årige sammenhængende AMU-uddannelse for ledige kortuddannede kvinder - den såkaldte P47-uddannelse - ti år efter uddannelsens afslutning. Den viser, at P47 var en AMU-uddannelse der fik livshistorisk betydning for dem der deltog i den og som - også på længere sigt - havde en beskæftigelseseffekt. Og den viser at en afgørende forudsætning for dette resultat er at uddannelsen fagligt og pædagogisk er tilrettelagt sådan at faget er en individuel og kollektiv erfaringsmulighed. Rapporten er den tredje i rækken af publicerede evalueringsrapporter om P47. De to første (1991 og 1992) bygger på empiri og datamateriale produceret under uddannelsen og umuddelbart efter dens afslutning. Den dataindsamling og empiriproduktion der ligger til grund for nærværende rapport, er indsamlet og produceret - blandt præcis de samme deltagere ca. 10 år senere.Kvindeliv og mandefag benytter både kvantitative og kvalitative metoder, herunder livshistoriske interviews som empiri-produktionsmetode, og bogen relaterer sig således også til den forskning i livshistorie og læring der foregår i "Livshistorieprojektet" på RUC.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.